- Θεός! Ποιός από όλους? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Πιστεύω πως εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν κάπου και κάποιοι άλλοι που δεν πιστεύουν πουθενά ή κάποιοι που βρίσκονται κάπου στην μέση...
Ξέρω πως δεν είναι απλή διαδικασία να καταθέτεις τις πεποιθήσεις σου έτσι, αλλά θα ήθελα να καταθέσουμε τις σκέψεις μας επάνω σε αυτό το θέμα, έτσι απλά, και να επιδιώξουμε να αντιληφθούμε τις αιτίες που πιστεύουμε κάπου ή δεν πιστεύουμε πουθενά!!
Ας καταθέσουμε λοιπόν τί είναι αυτό που πιστεύουμε και πόσο συνειδητά το κάνουμε? Τί είναι αυτό που μας οδηγεί να πάρουμε αυτόν τον δρόμο και όχι τον άλλον? Ποιό είναι αυτό το φως που μας τραβάει και ποιά η ανάγκη μας να το υποστηρίξουμε?
Με δυο λόγια, Ποιός είναι αυτός ο δρόμος που μας γεμίζει τις ψυχές μας, ποιός ο δρόμος που απαντάει στις ερωτήσεις μας? Ποιά η ομορφιά που πρεσβεύει τον εαυτό μας, την ύπαρξή μας... έτσι απλά... Αυτό που νιώθουμε και σκεπτόμαστε που αντιλαμβανόμαστε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!!!
Ευχαριστώ... πάντα με φιλική διάθεση!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

Αυτοί δε θα βρουν ποτέ το θεό που ψάχνουν γιατι τον έχουνε κιόλας απορρίψει...
Simori είπες το πιο σημαντικό
quote:
να επικοινωνήσουμε
Ετσι...Αν δεν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τον άνθρωπο, πώς θα επικοινωνήσουμε με τον θεό;

quote:Ετσι...Αν δεν καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με τον άνθρωπο, πώς θα επικοινωνήσουμε με τον θεό;
quote:
Καλημερα σας,ειναι σωστο αυτο που λες,αλλα γιατι στης μερες μας ειναι τοσο δυσκολη η ανθρωπινη επικοινωνια;
Τι ειναι αυτο που φταιει και οι ανθρωποι κλεινωνται ολο και πιο πολυ στον εαυτο τους,η αλλιως η ζωη σ ενα κουτι.
να αγαπας,
να ζεις,
να μαθαινεις,
να επικοινωνεις.

quote:
Πως ,ενώ δε γνωρίζει με βεβαιότητα κατι, που είναι πέρα από τα δεδομένα της αντιληψής του, πιστεύει ,πολλές φορές απόλυτα, τις εξηγήσεις μιας συγκεκριμένης θρησκείας;
Διαβάζοντας το τόπικ που ανέφερες στάθηκα μπροστά σε κάποιες πολύ εύστοχες παρατηρήσεις......
Αν δεν σε πειράζει που τις μεταφέρω και εδώ?
quote:
Ο αθεϊσμός μου, σαν του Σπινόζα, είναι αληθινή ευσέβεια προς το Σύμπαν και απαρνείται μόνο τους θεούς, που κατασκεύασαν οι άνθρωποι κατ’ εικόνα κι ομοίωση, για να γίνουν υπηρέτες των ανθρωπίνων συμφερόντων τους.
Τζ. Σανταγιάμα
Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ταπεινώνονται πιά αποκαλώντας τους εαυτούς τους με ονόματα όπως Χριστιανοί, Μωαμεθανοί, Βουδιστές, κλπ. Οι άνθρωποι είναι το Σύμπαν συνειδητοποιημένο: ακόμα κι ο πιο απλός άνθρωπος πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πολύ σπουδαίο, για να παίρνει οποιαδήποτε ονομασία.
Τζ. ΝτέιβιντσονΣε όλες τις θρησκείες όλα αρχίζουν μ' ένα Θεό που δεν αντέχει τη μοναξιά Του και τελειώνουν μ' ένα Θεό που δεν αντέχει τη συντροφιά μας.
Σ. Λιακάτου
Αυτό όμως το τελευταίο μήπως πρέπει να προβληματίσει την αποξένωση του ανθρώπου από τον άνθρωπο? Ϊσως ο φόβος που κατά πολλούς ήταν ο λόγος της δημιουργίας των θρησκειών να είναι και η αιτία της αποξένωσης μας από τους άλλους!!!
Ο φόβος - Ο χρόνος(πόσο ακριβά τον πληρώνουμε?) - Η ανασφάλεια - Η τεχνολογία - Ο εαυτούλης μας....
quote:
Στον δέκατο ένατο αιώνα το πρόβλημα ήταν ότι πέθανε ο Θεός. Στον εικοστό αιώνα το πρόβλημα είναι ότι πέθανε ο άνθρωπος.
Ε. Φρομ
Πώς να νιώσουμε τον Θεό-Εαυτό, εφόσον κοιτάμε τον Θεό-Εαυτούλη μας?
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Άλλες φορές αναρωτιέμαι εάν η αιτία βρίσκεται στην άγνοια τους προς τον θάνατο!!!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Τα υπόλοιπα πλάσματα γνωρίζουν? Κι όμως δεν συμπεριφέρονται κατά την Φύση-Θεό-Θεά τους?
Ας επικοινωνήσουμε γιατί αυτό είναι που μας φέρνει πιο κοντά στον πραγματικό εαυτό!!!!
Φιλικά ........
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ simori ΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ "Θεός! Ποιός από όλους?"
ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Ο ΛΟΓΟΣ ?????
ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ..
ΕΣΥ ΤΟ ΛΕΣ ΘΕΟ ....
ΕΓΩ ΤΟΝ ΛΕΩ ΓΕΧΟΒΑ...
Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ΔΙΑ..
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΑΧ....
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ....
ΟΧΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ...
ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ Ο ΑΛΛΑΧ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ...
Ε.. ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΣ...
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.....
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΘΕΟ....
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΣΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ...
ΠΟΣΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Εφτιαξε ιδανικούς εαυτους, πρότυπα για να φτάσει.
Με τον καιρό όμως αντι να φτάσει αυτα τα πρότυπα, τα φερε στα μέτρα του και δημιούργησε θεους κατ' εικόνα και καθ' ομοιωσιν του.

quote:
Ο αθεϊσμός μου, σαν του Σπινόζα, είναι αληθινή ευσέβεια προς το Σύμπαν και απαρνείται μόνο τους θεούς, που κατασκεύασαν οι άνθρωποι κατ’ εικόνα κι ομοίωση, για να γίνουν υπηρέτες των ανθρωπίνων συμφερόντων τους.
Τζ. Σανταγιάμα
Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ταπεινώνονται πιά αποκαλώντας τους εαυτούς τους με ονόματα όπως Χριστιανοί, Μωαμεθανοί, Βουδιστές, κλπ. Οι άνθρωποι είναι το Σύμπαν συνειδητοποιημένο: ακόμα κι ο πιο απλός άνθρωπος πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πολύ σπουδαίο, για να παίρνει οποιαδήποτε ονομασία.
Τζ. ΝτέιβιντσονΣε όλες τις θρησκείες όλα αρχίζουν μ' ένα Θεό που δεν αντέχει τη μοναξιά Του και τελειώνουν μ' ένα Θεό που δεν αντέχει τη συντροφιά μας.
Σ. ΛιακάτουΣτον δέκατο ένατο αιώνα το πρόβλημα ήταν ότι πέθανε ο Θεός. Στον εικοστό αιώνα το πρόβλημα είναι ότι πέθανε ο άνθρωπος.
Ε. Φρομ
Αυτό όμως που εκφράζει εμένα με μια μικρή παρέμβαση-τροποποίηση είναι το
Ο ΠΑΝθεϊσμός μου, είναι αληθινή ευσέβεια προς το Σύμπαν και απαρνείται μόνο τους θεούς, που κατασκεύασαν οι άνθρωποι κατ’ εικόνα κι ομοίωση, για να γίνουν υπηρέτες των ανθρωπίνων συμφερόντων τους...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 30/04/2004 18:52:06
quote:
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ....
ΟΧΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ...
ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ Ο ΑΛΛΑΧ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ...Ε.. ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΣ...
Πόσο δίκιο έχεις... μέσα σε όλη αυτή την μικροπρέπεια?
Θρησκείες για το φως μα τελικά οδηγούν στο σκοτάδι....
Σας ευχαριστώ φίλοι μου που επικοινωνείτε....
Φίλε ΠΛΩΤΙΝΟΣ, όλοι το έχουμε... δεν είδες εμένα?![]()
![]()
![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Θα ήθελα να μιλήσουμε γι αυτόν ή αυτούς... γι αυτό το θείο ή το άθεο που μιλάει μέσα μας... Που θεωρούμε εμείς πως μας αντιπροσωπεύει.. πως μας οδηγεί...
Τί είναι αυτό που πιστεύουμε? και πόσο συνειδητά ανιλαμβανόμαστε την πίστη μας, την καρδιά και τον νού μας? Ποιός ο λόγος που οδηγούμαστε από αυτό και όχι από το άλλο!!!
Ίσως είναι η πίστη μας, ίσως η σκέψη μας, ίσως η καρδιά μας,ακόμα και μία ιδέα μας που μας παρασείρει στα ανοιχτά της φύσης και του σύμπαντος.. του κόσμου ολόκληρου!!!...
Ας επικοινωνήσουμε... όλοι οι κόσμοι μπορούν να ενωθούν.. όσο και να μην ταιριάζουν μεταξύ τους... εμείς το ξεπερνάμε... και ζητάμε να ακουστουν οι φωνές μας μα και να ακούσουμε τις δικές τους... Με σεβασμό !!!!!!!!!!!
Σας Ευχαριστώ!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
αγαπητη simori θαρρω οτι ο Θεος αποτελει σημειο αναφορας για ολους τους ανθρωπους...για αλλους η υπαρξη του και για αλλους η ανυπαρξια του.
"Μεσα σε ενα αεροπλανο που μπαινει σε ζωνη αναταραξεων δεν υπαρχει κανενας αθεος".Η θρησκευτικοτητα αποτελει μια φυσικη αναγκη του ανθρωπου που υπηρετει την αυτοσυντηρηση.Ο ανθρωπος καταφευγει στο υπερβατικο για να κατευνασει τον τρομο του θανατο.Ετσι οργανωνονται θεσμοι θρησκευτικοι που υπηρετουν(και εκμεταλευονται) την αναγκη του ανθρωπου για θρησκευτικοτητα.Να ανταποκριθουν στο αιτημα για πιστη,λατρεια,ηθικη.Και αυτην την φυσικη θρησκεια θα πρεπει ο ερευνητης να την ξεχωρισει απο το οποιο εκκλησιαστικο γεγονος.Θα πρεπει να αποκτησει συνειδηση της ζωτικης διαφορας αναμεσα στην πιστη που υπηρετει το ενστικτο της αυτοσυντηρησης(βαφτιζοντας το φαινομενο της ζωης Θεο) και στην πιστη προς την ιδια την Ζωη,ωστε η συμμετοχη του σ'αυτο το αθλημα υπαρξης με απρουποθετη ελευθερια να στεφθει με επιτυχια.Στην μεν πρωτη περιπτωση ο Φοβος ειναι οδηγος,στην δε δευτερη η πληροτητα της Αγαπης.
Το να προσεγγισει ο ερευνητης της Αληθειας την εννοια του Θεου,ειναι προσπαθεια εξαιρετικα δυσκολη αλλα ταυτοχρονα και αναγκαια.
Ειναι δυσκολη διοτι πως να ειναι δυνατον με ανθρωπινες λεξεις και εννοιες να ερμηνευσουμε το Ανερμηνευτο;Ποιο ονομα θα μπορουσε να περιλαβει και να εννοιολογησει τις απειρες και απολυτες ιδιοτητες Του;
Δεν ειναι νοητο να υπαρχει μερος του απειρου,που να μην ειναι μεσα του το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.Πλην ομως τουτο το απειρο δεν ειναι ο θεος, ουτε ο θεος περιοριζεται μονο στο απειρο, διοτι ο θεος ειναι μεσα και εξω απο καθε εννοια τοπου,χωρου και χρονου.Ειναι η Ζωη η ιδια, την οποια και εκφραζει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, μεσα στον Εαυτο Του,με μεσα τα οποια δημιουργει, για τον σκοπο αυτον.
Αν ομως δεν γινει τουτη η προσπαθεια προσεγγισης Του πως θα αντιληφθουμε τα διαφορα που συμβαινουν γυρω μας σαν Ζωη και σαν φαινομενο της ζωης,εφοσον ολα απο τον Κυριο πηγαζουν και ολα εις Εκεινον καταληγουν;Κρινεται αναγκαιος για τον ερευνητη της Αληθειας ο διαλογισμος στην εννοια του Θεου με 'εμφαση' αρχικως στην ασυληπτη Μοναδικοτητα Του και το απειρο Του ελεος, ωστε να μην εμφωλευσει ποτε ο φοβος στην καρδια μας για Εκεινον,αλλα μονον η αγαπη,η ανιδιοτελης και απεραντη αγαπη και η αναγκη για την γνωση και την πληρη ταυτιση μ'Εκεινον καποτε.
Αγαπητη simori αυτο που θελω να τονισω ειναι η αναγκαιοτητα για τον ερευνητη να διαλογιστει πανω στην φυση του θεου...το αποτελεσμα αυτου του διαλογισμου,θα ειναι να ανακαλυψουμε, οτι μεσα μας εχουμε την Παντοδυναμια,την Πανσοφια και την Παναγαπη.Οποια κι αν ειναι τα ονοματα, ο Θεος Πατερας,ο Λογος Υιος και το Αγιο Πνευμα ειναι αδιαλειπτως μεσα μας, οπως και εμεις, δεν υπηρξε στιγμη της ζωης μας, που να μην ειμαστε μεσα στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.
Πρωτομαγιά.... αν και με μερικές ώρες καθυστέρηση..
Η χαρά της άνοιξης, μας φέρνει στο μυαλό αναγέννηση και ζωή!!! Η μέρα που τρέχουμε στην φύση για να την αισθανθούμε και να βιώσουμε τις χαρές της... Αν το σκεφτούμε, η μέρα αυτή μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που κάποιοι ονομάζουν θεό, μα όλοι ονομάζουν ζωή!!! Η μέρα που συμβολίζεται από κάποιες θρησκείες παγανιστικού χαρακτήρα από την αγάπη και γονιμότητα και την ωριμότητα της Γης μας! Θεωρείτε από τις πιο χαρμόσυνες εορτές και εκφράζεται με χορούς τραγούδια λουλούδια που κρατούν όλη μέρα..
Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να συνυπάρχουμε μαζί της περισσότερο!! Ώστε να αντιληφθούμε και να βιώσουμε τον θεό εαυτό!!!
Το κοινό σημείο αναφοράς όλως των ανθρώπων δεν είναι παντού η ανάγκη ύπαρξης ενός θεού.. είναι η αναζήτησή τους να ερμηνεύσεουν αυτά που δεν μπορούν να καταλάβουν.. μα και ο φόβος.. ο φόβος για το άγνωστο...
Οι θρησκείες δημιουργήθηκαν μέσα από την ανάγκη μας να ερμηνεύσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα.. Αλλά όχι μόνο οι θρησκείες.. αλλά και όλα τα ρεύματα φιλοσοφίας.. σκεπτικισμού, τέχνης.. αλλά και της επιστήμης!!!
Και εδώ έρχεται η παρατήρηση που έκανε πολύ εύστοχα ο φίλος 1900
quote:
Πως ,ενώ δε γνωρίζει με βεβαιότητα κατι, που είναι πέρα από τα δεδομένα της αντιληψής του, πιστεύει ,πολλές φορές απόλυτα, τις εξηγήσεις μιας συγκεκριμένης θρησκείας;
Κάπου εδώ πιστεύω πως γεννήθηκε η ανάγκη για την επιστήμη
Οι αρχαίες παραδόσεις έδωσαν την σκυτάλη στην επιστήμη και αυτή είναι που παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στον κόσμο σήμερα.. χωρίς όμως να μπορεί να δώσει εξηγήσεις για τα πάντα.. Οι άνθρωποι περιμένουν απαντήσεις.. ενώ άλλοι τις ψάχνουν μόνοι τους δημιουργόντας τις δικές τους προεκτάσεις για τις αναζητήσεις τους, μέσα απο αυτό που διδάχτηκαν μέσα απο αυτά που τους έτυχαν και από την δική τους αξία να αναζητήσουν τον θεό μέσα τους
Από εκεί πηγάζει και ο αθεϊσμός μα και ο ίδιος ο Θεός...
Όμως δεν έχουν όλες οι θρησκείες άμεση σχέση με κάποια θεότητα.. μα δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για τον θάνατο....
quote:
Ειναι δυσκολη διοτι πως να ειναι δυνατον με ανθρωπινες λεξεις και εννοιες να ερμηνευσουμε το Ανερμηνευτο;Ποιο ονομα θα μπορουσε να περιλαβει και να εννοιολογησει τις απειρες και απολυτες ιδιοτητες Του
Τα λόγια αυτά επιβεβαιώνουν όλα όσα προανέφερα..
quote:
Δεν ειναι νοητο να υπαρχει μερος του απειρου,που να μην ειναι μεσα του το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ.Πλην ομως τουτο το απειρο δεν ειναι ο θεος, ουτε ο θεος περιοριζεται μονο στο απειρο, διοτι ο θεος ειναι μεσα και εξω απο καθε εννοια τοπου,χωρου και χρονου.Ειναι η Ζωη η ιδια, την οποια και εκφραζει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, μεσα στον Εαυτο Του,με μεσα τα οποια δημιουργει, για τον σκοπο αυτον.
Πόσο σοφά είναι αυτά τα λόγια εάν κοιτάξουμε μέσα από την ουσιά των λέξεων.. Και πόσο διαφορετικά μπορούν να ακουστούν ή να μεταφραστούν εάν αλλάξεις μερικές λεξούλες... ανάλογα με εκείνον που πρεσβεύει το κάθε δόγμα ή την ιδέα!!!
Η ουσία όμως παραμένει.. όπως και να το ονομάζεις αυτό...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Έτσι:
Μα και έτσι:
Ο ΠΑΝθεϊσμός μου, είναι αληθινή ευσέβεια προς το Σύμπαν και απαρνείται μόνο τους θεούς, που κατασκεύασαν οι άνθρωποι κατ’ εικόνα κι ομοίωση, για να γίνουν υπηρέτες των ανθρωπίνων συμφερόντων τους...
Τζ. Σανταγιάμα
Η καρδιά μου οδηγός μου και ο νους μου φυλακάς μου!!!
Υ.Γ. τελευταία αναγνώρισα τον εαυτό μου μέσα από τους άλλους!! Μα δεν ζητάω συγνώμη.. όπως είπε και ο Νίτσε : εάν ακολουθήσεις τον δρόμο σου, σηκώνεις και την δική μου σημαία στο φως..
Να το πάλι!!! ![]()
....![]()
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
http://www.freechristians.com/FC_Greece/greece_nikita2003_godbeyondtheism.htm

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Για κάθε ανάγκη του ανθρώπου υπάρχει και κάτι με το οποίο μπορεί να την ικανοποιήσει π.χ. πεινάει και υπάρχει φαγητό ή διψάει και υπάρχει νερό. Νοιώθει πως έχει υψηλότερο προορισμό από τα 2 μέτρα χώμα και υπάρχει ο Θεός που του δημιουργεί αυτό τον προορισμό και του δίνει όλα τα μέσα για Τον βρει. Τώρα κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει πουθενά παρά μόνο στον εγκέφαλό του μπορεί όλα αυτά να του ακούγονται γραφίκά, αλλά είναι ελεύθερος να ΄μείνει εγκλωβισμένος μέσα στην λογική του και να σταματήσει να ασχολείται με το υπερφυσικό.
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι δεν δοκιμάζουν το Ευαγγέλιο. Μέσα στο Ευαγγέλιο καταγράφεται το πιο αισιόσοξο μήνυμα που ακούστηκε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας! Μην μπερδεύετε το γ΄νήσιο μήνυμα του Ευαγγελίου με τις εκκλησίες που γίνονται καθεστώτα και εκμεταλλεύονται τους πιστούς τους. Ο Ιησούς δεν ίδρυσε τη τάδε ή τη δίνα εκκλησία. Ο Ιησούς διακήρυξε την πραγματική ελευθερία και ευτυχία η οποία βρίσκεται μέσα στην αποκατάσταση της σχέσης μας με το Θεό. Υπάρχει δρόμος προς το Θεό, έχει ήδη ανοίξει μέσω του Ιησού. Μέσα στο Ευαγγέλιο ο άνθρωπος μπορεί να βρεί απάντηση σε όλα τα υπαρξιακά, πνευματικά, συνειδησιακά προβλήματά του,αρκεί να είναι σε θέση να παραδεχτεί ότι δε μπορεί μόνος του να βρεί την αλήθεια αλλά να ζητήσει από το Θεό μιλήσει στη ψυχή του. Κρούεται και θα σας ανοιχτεί!!
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
To be or not to be. And if you wish to be, why is that?
I mean the read or the blue pill?
Did you get me?