- Διάδοση χριστιανισμού και Εθνικοί ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Προσωπικά δεν θα προτιμούσα να κάνω θρησκευτικό γάμο ή να κάνω θρησκευτική βάφτιση στα παιδιά μου μόνο και μόνο για το έθιμο.
Θα προτιμούσα να τα κάνω αυτά τα μυστήρια πολιτικά αφού δε με αντιπροσωπεύει κάτι άλλο.
Θα αγαπώ και θα σέβομαι τους δικούς μου αλλά αυτή θα είναι μία απόφαση που θα αφορά εμένα και τη γυναίκα μου μόνο και την δική μας ζωή.
Αγαπητέ μου Dying Incubus,
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και σίγουρα θα έπρατα κατ' αυτό τον τρόπο αν η απόφαση θα ήταν μόνο δική μου,
αλλά βλέπεις τα παιδιά έχουν δύο γονείς και ανήκουν σε μιά μεγαλύτερη οικογένεια (γιαγιάδες, παππούδες, κτλ.)
Εγώ απλά δεν ήθελα να στερήσω τη χαρά αυτή από ανθρώπους που αγαπώ πολύ και αυτό ήταν και το μόνο μου κριτήριο.
Σίγουρα όπως λέει και ο GDS1, έχουν κάποια χάρη τα μυστήρια της βάπτισης και του γάμου στην εκκλησία και δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία όπως με τον πολιτικό γάμο.
Φιλικά Τοξότης
Να δώσω και άλλην μια διάσταση στα μυστήρια του γάμου και τα βαφτίσια:
όΛοι εμείς οι μη πιστεύοντες έχουμε διαλέξει τον τρόπο της μη σύγκρουσης με τους δικούς μας κυρίως ανθρώπους που συμμετέχουν λόγω συγγενείας στα μυστήρια αυτά.
Εμένα η γυναίκα μου γνωρίζει ότι είμαι "μη πιστεύων" και εκτιμά ιδιαίτερα την παραχώρηση που έκανα να την παντρευτώ με θρησκευτικό γάμο.
Το ίδιο και όλοι μου οι φίλοι, γνωρίζουν την παραχώρησή μου.
Έτσι μεταφέρω ειρηνικά τις απόψεις μου στους πάντες. Η εκκλησία νομίζει ότι πιστεύω!
Επιλέγω να συγκρουστώ με θεούσους μόνο όταν θέλω εγώ και όχι για να δηλητηριάσω την προσωπική μου ζωή.
Βασίλης
quote:
«Τι θα έπρεπε να κάνουν να τα αφήνουν μόνα τους στο σπίτι και να πάνε εκκλησία?
Αν αλλάξει θρησκεία όταν μεγαλώσει δεν ισχύει το βάπτισμα.»Να κάνουνε ότι έκαναν ΠΡΙΝ επιβληθεί ο νηπιοβαπτισμός αγαπητέ. Αυτό, πως σου ακούγεται?
Η νομίζεις ότι θα είναι ο ίδιος ο αριθμός όσων θα βαπτιστούνε στα 20 ή στα 30 ας πούμε?
Δε μιλάμε για μάζεμα ψήφων.
Τι έκαναν οι γονείς όταν πήγαιναν να θυσιάσουν στον Ολυμπο?
¶φηναν το παιδί σπίτι και το έπαιρναν μόνο μετά τα 30 του ?
Υπήρχαν και θηρία τότε.
Ε, αφού το έπαιρνα μαζί, δεν του έδιναν και κανένα αποφάγι ειδωλόθυτου να μην κλαίει?
Είπαμε καλά έκαναν. Το παιδί πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και όταν μεγαλώσει μπορεί να ακολουθήσει ότι θέλει.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ FORUMS.
περισσότερα στο σχετικό θέμα:
Ανακοίνωση: ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
κάνε κλικ^^^^