ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Prometheus - - Κινηματογράφος -

- Prometheus - - Κινηματογράφος -

Γιώργος23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/10/2012, 04:03:30
Την είδα κι εγώ σήμερα την ταινία.

Λοιπόν μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Ενθουσιάστηκα όπως και οι περισσότεροι προλαλήσαντες από τα σκηνικά και τα εφέ, αλλά ψιλοξενέρωσα με το σενάριο το οποίο βρήκα κάπως απλοϊκό και επίπεδο.

Διέκρινα και ίχνη κεκαλυμμένης θρησκευτικής προπαγάνδας, ειδικά στο σημείο που προτείνεται στην πρωταγωνίστρια να βγάλει τον σταυρό της από το λαιμό μιας και "λύθηκε" το μυστήριο της ζωής αλλά αυτή επιμένει στην πίστη της έστω και με διακριτικό τρόπο. Αναμενόμενο από ταινίες που απευθύνονται σε ευρύ κοινό, η πλειοψηφία του οποίου είναι θρησκευόμενη και ενδεχομένως να ξίνιζαν αν η ταινία προσπαθούσε να αχρηστεύει εντελώς την έννοια του θεού-δημιουργού.

Υπάρχουν αναφορές κλασικά στην ancient aliens φιλολογία ειδικά έτσι όπως τίθεται η ιστορία προς το ξεκίνημα με την παρουσίαση των επιστημονικών ανακαλύψεων.

Δεν ελπίζω πολλά για τη συνέχεια.

Φυσικά ουδεμία σύγκριση με τα αριστουργήματα επιστημονικής φαντασίας του Ridley Scott, Alien και Blade Runner.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

kondorasΜέλος
02/11/2012, 16:29:21
quote:

Για να είμαι ειλικρινής "η σκηνή με τον εξωγήινο στον καταρράχτη και το διαστημόπλοιο από πάνω" στην αρχή της ταινίας προμήνυε μια καταπληκτική συνέχεια...όμως όταν μάθεις τι ακριβώς παίχτηκε σε εκείνη τη σκηνή (μία ακόμα ηλιθιότητα) θα απογοητευτείς και για τη μοναδική καλή σκηνή της ταινίας.

+1 για την πρώτη σκηνή. Αν και δεν είμαι σίγουρος για το αν ο «πρόγονος» ήπιε εν γνώσει του το δηλητήριο (ή μήπως κάποιοι άλλοι του «την έφεραν»᾿ μήν ξεχνάμε ότι έχουν το ίδιο DNA με τους ανθρώπους!), μόλις είδα το σκηνικό με το σώμα του να «διαλύεται» στο νερό, σκέφτηκα ότι θα δω μια καταπληκτική ταινία. Δυστυχώς ήταν καταπληκτική χωρίς το «κατά».
Εντελώς (ακατ)ανόητες οι αντιδράσεις των ανθρώπων/ανθρωποειδών στην ταινία.
Συν αυτό που γράφει ο Agnostic. Βρήκα εγώ τη λύση στο μυστήριο της ζωής και θα με νοιάξει αν ο διπλανός φοράει σταυρό ή πεντάλφα; Στο βαθμό που δεν επιβάλλει τις απόψεις του, ας φοράει και ημισέληνο. Δηλαδή αν η Νούμι είχε τον σταυρό τατού (μαζί με τα υπόλοιπα από άλλη ταινία!), ο άλλος θα της ζητούσε να το σβήσει;

31/12/2013, 10:52:50
καθόλου καλή ταινία, προβλέψιμη από την πρώτη στιγμή...ανιαρή και δεν φθάνει καθόλου τα
επίπεδα "τρόμου", ούτε καν ως ταινία, όπως η πρώτη ταινία Alien....