- Prometheus - - Κινηματογράφος -
Μένει να δούμε αν διατηρείται σε φόρμα ο μεγάλος Ridley Scott.
Ανυπομονώ...![]()

quote:
THE SEARCH FOR OUR BEGINNING
COULD LEAD TO OUR END *
Καλό ακούγεται...
*Η αναζήτηση για τις απαρχές μας
θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος μας

Eπηρεασμένος από τα βιβλία του Erich von Däniken και από τις απόψεις του ότι "είμαστε τα δημιουργήματα θεών" δηλώνει ο Ridley Scott σχετικά με την καινούρια ταινία. Ο δε τίτλος της παραπέμπει κατευθείαν στον μυθικό Τιτάνα-δημιουργό του ανθρώπινου είδους.
Αναφέρει στη συνέντευξή του ότι αυτό που πριν λίγες δεκαετίες φαινόταν αστείο τώρα εξετάζεται πολύ σοβαρά. Από τη ΝΑΣΑ μέχρι τον Χώκινγκ εικάζεται πλέον ότι πιθανότατα υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές μορφές ζωής στο γαλαξία! Μέχρι και η Εκκλησία πλέον λέει ότι "δεν αντιβαίνει το λόγο του Θεού να υποθέσουμε ότι υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής στο σύμπαν"![]()

φοβερό viral video ..του ridley scott που παρουσιάζει τον guy pearce σαν peter weyland (οσοι εχουν δεί το πρωτο Αλιεν θα καταλάβουν ποιός ειναι ) σε ομιλία του TED το 2023
Γιώργος![]()
να δείς πως το λέγανε....ααα ναι.!!!!...ποιά μικρή θεότητα θα βασανίσουμε σήμερα?![]()
Αλλά αφήνει πολλά ανοιχτά ερωτήματα.
Επίσης, η πρώτη σκηνή με τον εξωγήινο στον καταράχτη και το διαστημόπλοιο από πάνω τι θέλει να πει;
Καμιά ιδέα;

Σενάριο = 4/10
Κρίμα, αν και με κράτησε στη θέση μου κυρίως λόγο των γραφικών. Οι σεναριακές πατάτες ήταν πάρα πολλές και τρανταχτές για να περάσουν στο ντούκου. Την περίμενα πάρα πολύ καιρό αυτή την ταινία μιας και είμαι λάτρης του Alien (1978) αλλά δεν συγκρίνονται ούτε για πλάκα. ![]()
quote:
amalia:
Καμιά ιδέα;
Μια εικόνα χίλιες λέξεις
(αλλα χάριν μνημονίου , θα τις υποβάλω σε haircut)
Είναι όντως μια σκηνή που προβληματίζει
και επιδέχεται περισσότερες απο μια ερμηνείες.
Δεδομένου οτι είναι στο ξεκίνημα και δεν ξέρεις το story
(βεβαια , οταν την δεις... πάλι σε μπερδεύει η πρώτη σκηνή)
Κατα "σκηνοθετική" τακτική, τα πρώτα πλάνα είναι το "τέλος" της ιστορίας, η οποία εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της ταινίας.
Αλλα και πάλι δε βγαίνει νόημα (!?)
Ένας εκ των "δημιουργών" (κατ'εμε) φαίνεται να εγκαταλείπετε
σε έναν πλανήτη
(προφανώς αυτή είναι η Γη, σε κάποια -μετά- παγετώνων περίοδο)
ο οποίος αυτοκτονεί (?) θυσιάζετε (?)
(με τον ... "ιο")
οπου (παραδόξως) το DNA του διαχέετε στο νερό
(απ'οπου και ξεκίνησε η ζωη στον πλανήτη μας)
Ως εκ τούτου, οι Δημιουργοί, καποια στιγμή , επιστρέφουν να καταστρέψουν αυτό (το ίσως ατυχές) δημιούργημα τους .

Edited by - AitheroVamon on 17/06/2012 13:40:29
Δηλαδή, ο "μηχανικός" ως ένας άλλος Προμηθέας, δίνει το δώρο της ζωής στη Γη πίνοντας από το δηλητήριο (το ίδιο που είχε δηλητηριάσει τον Δόκτορα στο ποτήρι που έπινε, ο Ντέιβιντ).
Ένα σεναριακό "πρόβλημα"
Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω με τον ΕΧΕΜΒΡΟΤΟ σχετικά με το ότι η ταινία σε καθήλωνε λόγω σκηνικών, αλλά όχι και λόγω σεναρίου. Ένα + θα βάλω στο ότι οι σκηνές σπλάτερ (δηλ. τα Άλιεν να σκοτώνουν με ποικίλους τρόπους τους γήινους) δεν ήταν τόσες πολλές.
Περιμένουμε τώρα το Νο. 2: η επίσκεψη στη γενέτειρα των Μηχανικών.

Τα περισσότερα reviews στην παρακάτω σελίδα με καλύπτουν:
http://www.imdb.com/title/tt1446714/reviews
Ειδικά εκείνα που φέρουν τους χαρακτηρισμούς "Amateur hour", "Where no idiot has gone before", "Ridiculous nonsense.", "What a load of crap !!!"
Είναι η τρίτη ταινία στη σειρά που με απογοήτευσε και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι ταινίες στο εξής θα ακολουθούν το πνεύμα της εποχής...δηλαδή ηλιθιότητα στο έπακρο - δώσε ηλιθιότητα στον κόσμο! Σκότωσε την ηθική! Χρησιμοποίησε την τεχνολογία - μερικά μπαμ μπουμ εδώ και εκεί αντικαθιστούν το σενάριο και δεν κουράζονται και οι ηθοποιοί.
Οι άλλες δύο είναι το Battlesh!t (http://www.imdb.com/title/tt1440129/) και το American Pie Reunion και ας είμαι μεγάλος οπαδός του...αλλά με ξενερώνει απίστευτα όταν καταρρίπτουν κάθε ηθική και αντί για κωμωδία καταλήγω να βλέπω ταινία που περιστρέφεται γύρω από βυζιά (και δεν είμαι καθόλου πουριτανός παρακαλώ) και καταστάσεις μη ρεαλιστικές ακόμη και για το είδος της ταινίας. Να σημειώσω ότι τα πρώτα 3 american pie καθώς και το 7 μου άρεσαν πολύ.
Τέλος παντων...στο Prometheus λοιπόν εκτός από την μπόλικη ηλιθιότητα του σεναρίου θα σπαστείτε από την αρχή με τον τρόπο που κινούνται οι πρωταγωνιστές - για cool effect το κάνανε?...δε νομίζω ότι πέτυχε!!! Η Charlize Theron μετά από τέτοιο performance νομίζω ότι πρέπει να αποσυρθεί...και έτσι που περπάταγε μάλλον πρέπει να βαριόταν οπότε νομίζω ότι συμφωνεί και εκείνη.
Edited by - RedArrowZ on 18/06/2012 06:45:48
Το Prometheus, σεναριακά, μπορεί να μην ήταν τόσο καλό όσο ίσως το περιμέναμε, αλλά ανήκει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία ταινιών. Το American Pie (συγνώμη που θα το πω - αν και σου αρέσει) είναι επιεικώς εφηβική σαχλαμάρα. Ουδεμία σύγκριση! ![]()
Σημ:
Παρεμπιπτόντως, στο IMDb η ταινία δεν έχει και τόσο πια κακό rating, το αντίθετο θα έλεγε κανείς: 7.7 στα 10 από 69.755 χρήστες που το βαθμολόγησαν.
(Δες και τις επόμενες σελίδες των σχολίων
)

quote:
amaliaΚαλά, τι σχέση έχει το American Pie με το Prometheus (εκτός από το ότι σε απογοήτευσαν και τα δύο) για να γίνεται οποιοσδήποτε παραλληλισμός εδώ;
Το Prometheus, σεναριακά, μπορεί να μην ήταν τόσο καλό όσο ίσως το περιμέναμε, αλλά ανήκει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία ταινιών. Το American Pie (συγνώμη που θα το πω - αν και σου αρέσει) είναι επιεικώς εφηβική σαχλαμάρα. Ουδεμία σύγκριση!
Σημ:
Παρεμπιπτόντως, στο IMDb η ταινία δεν έχει και τόσο πια κακό rating, το αντίθετο θα έλεγε κανείς: 7.7 στα 10 από 69.755 χρήστες που το βαθμολόγησαν.
(Δες και τις επόμενες σελίδες των σχολίων)
Έχουν την εξής σχέση οι 3 ταινίες που σχολίασα:
Ήταν 3 σαχλαμάρες που είδα στη σειρά και αυτό που θέλω να πω με αυτό είναι ότι το Prometheus ταιριάζει με την εποχή της σαχλαμάρας στην οποία ζούμε όπου η μία ηλιθιότητα διαδέχεται την άλλη (ευτυχώς είδα μία καλούλα ταινία σήμερα -καινούργια σχετικά- με τον Eddie Murphy και σκέφτηκα ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα).
Η πρώτη σελίδα κριτικών και τα σχόλια που ανέφερα με καλύπτουν πλήρως για το Prometheus. Ειλικρινά διάβασε εκείνα που επισήμανα και πες μου σε τι δε συμφωνείς.
Ναι ναι πήρε καλό rating...μάλλον επειδή ψηφίζουν καθυστερημένοι!!! Το ίδιο συνέβη και με το Βattleship που προανέφερα - όλοι οι χρήστες από όλο τον κόσμο έγραψαν τις χειρότερες κριτικές για αυτό και το βαθμολόγησαν από 1 έως 5 (συνήθως με 1 ή 2) αλλά όσοι ήταν από Ηνωμένες Πολιτείες >!και σχεδόν μόνο αυτοί!< το βαθμολόγησαν με 8-10!!! Μάλλον απλά επειδή η ταινία είχε ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών ή την Rihanna και τους σηκώθηκε με κάτι από τα δύο διαφορετικά δεν καταλαβαίνω πόσο βλαμμένος μπορεί να είναι κάποιος!!!
Όμοια και με το Prometheus κάποια ανωμαλία παίζει...δεν εξηγείται αλλιώς αφού η ταινία ήταν μεγαλύτερη ασυναρτησία και από πίνακα του Πικάσο -_-
Τόσες σαχλαμάρες σε μία ταινία δεν ξέρω πως τις χώρεσαν - ίσως να το έκαναν επίτηδες;;; Αν πρόκειται για φάρσα τότε θα προτιμούσα το γνωστό τραγούδι του Rick Astley...
Και αφού στην εποχή της ηλιθιότητας συνηθίζεται να χρησιμοποιείται η τεχνολογία για να σώσει μια ηλίθια ταινία τότε γιατί τα Aliens των παλαιότερων ταινιών δείχνουν 2 φορές καλύτερα από εκείνα του Prometheus;;;
Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι καλό που είχε η ταινία αλλά δεν μου έρχεται κάτι...α και οι ηθοποιοί - πλααααααααααααάκα μας κάνουν;;; Μάλλον με κάποιον κοιμάται η πρωταγωνίστρια για να πήρε το ρόλο T.T
Για να είμαι ειλικρινής "η σκηνή με τον εξωγήινο στον καταράχτη και το διαστημόπλοιο από πάνω" στην αρχή της ταινίας προμήνυε μια καταπληκτική συνέχεια...όμως όταν μάθεις τι ακριβώς παίχτηκε σε εκείνη τη σκηνή (μία ακόμα ηλιθιότητα) θα απογοητευτείς και για τη μοναδική καλή σκηνή της ταινίας.
-_-
Αλλά, το να συγκρίνεις ένα δημιούργημα του Ridley Scott και τα εκπληκτικά σκηνικά δημιουργήματα του H. R. Giger με μια εφηβική μπαρούφα δεν δικαιολογείται ούτε επειδή και τα 3 έργα δεν σου άρεσαν, ούτε επειδή θεωρείς ότι αντανακλούν μια έκπτωση ποιότητας στην εποχή που ζούμε (που προσωπικά δεν τη συμμερίζομαι την άποψη αυτή).
Τα σχόλια τα έχω δει (δεν τα διάβασα εκτενώς βέβαια) και σε κάποια σημεία συμφωνώ. Άλλωστε, το είπα ότι σεναριακώς η ταινία δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Από πλευράς ηθοποιών επίσης, ούτε κρύο ούτε και ζέστη. Από σκηνικής απόψεως όμως... Μοναδικό κα Καθηλωτικό!
quote:
Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι καλό που είχε η ταινία αλλά δεν μου έρχεται κάτι.
Ειλικρινά, ούτε τα σκηνικά δεν βρήκες καλά;

quote:
amalia
Ειλικρινά, ούτε τα σκηνικά δεν βρήκες καλά;
Ε, κοίτα...είναι όντως εντυπωσιακό το τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία αλλά ως άνθρωπος της δεύτερης δεκαετίας του εικοστού πρώτου αιώνα και έχοντας ήδη δει δεκάδες εντυπωσιακές ταινίες, το Prometheus δεν με συγκινεί καθόλου.
Η τεχνολογία και τα σκηνικά πρέπει να δένουν με όλα (σενάριο, μουσική κ.λπ.) και να υπάρχει κάποια ατμόσφαιρα...διαφορετικά φαίνονται κοινότυπα, βαρετά...και όταν εφαρμόζονται έτσι επειδή η ταινία χρειάζεται μπαμ-μπουμ για να καλύψει την απουσία σεναρίου τότε εύχεσαι να μην είχες ξεκινήσει να βλέπεις την ταινία...
Η πρώτη σκηνή με τον καταρράκτη ήταν ειλικρινά πολύ καλή. Αυτό.
Για την υπόλοιπη ταινία απλά σκεφτόμουν ότι περιστρέφεται γύρω από μία βαρετή σπηλιά.
Στις ταινίες Aliens δεν με ενόχλησε αν π.χ. περιστρεφόταν μονάχα γύρω από ένα διαστημόπλοιο γιατί η "ατμόσφαιρα" της ταινίας ήταν αρκετά καλή - και πολύ καλύτερη από του Prometheus - και τα σκηνικά ενδιαφέροντα και όχι αδιάφορα όπως στο...Prometheus.
Εξαρτάται λοιπόν από το πως το εννοείς το αν τα σκηνικά ήταν καλά - από άποψη τεχνολογίας; Ναι, σίγουρα. Μια χαρά ήταν. Άσχετα από το αν ένα διαστημόπλοιο ολόκληρο που σε πλακώνει σε μια ηλίθια ταινία φαίνεται γελοίο. Άσχετα από το αν δεν δημιουργούν καθόλου "ατμόσφαιρα". Άσχετα από το αν είναι γεμάτα γελοιότητες, ναι είναι εντυπωσιακό το τι μπορείς να πετύχεις με τους υπολογιστές και με αρκετά χρήματα.
Και την πιο εντυπωσιακή έκρηξη να έβλεπα αν εκείνη τη στιγμή σκεφτόμου "καλά, τώρα γιατί έγινε μια έκρηξη;" ή και το πιο εντυπωσιακό λάιβ τρισδιάστατο βίντεο από τα βάθη της εξωγήινης ιστορίας που προβάλλεται μέσα σε μια σπηλιά δεν ξέρω και εγώ γιατί και πως κ.λπ. γελοιότητες είναι κακό σκηνικό κατά τη γνώμη μου και ας είναι τοπ τεχνολογία...
(ο λόγος για την επίμονη χρήση συγκεκριμένων λέξεων)
Χαλάρωσε , μια ταινία ήταν , σε κάποιους άρεσε , σε κάποιους οχι
όπως συμβαίνει με όλες τις ταινίες ...
quote:
amalia
...το να συγκρίνεις ένα δημιούργημα του Ridley Scott και τα εκπληκτικά σκηνικά δημιουργήματα του H. R. Giger με μια εφηβική μπαρούφα δεν δικαιολογείται...

quote:
RedArrowZ είσαι αρπαγμένος για κάποιο λόγο, και ξεσπάς στην ταινία ?
Για να είμαι ειλικρινής, την ταινία την είδα με την πρώην μου...
...αλλά και πάλι είναι κολοταινία.
quote:
Για να είμαι ειλικρινής, την ταινία την είδα με την πρώην μου...
από τις καλύτερες ατάκες-και πραγματικά ειλικρινής,ten points!
Η ταινία ήταν απογοήτευση και για μένα.Άρχισε καλά, συνεχίστηκε μέτρια και τελείωσε βλακωδώς.Τα σκηνικά και τα εφέ ήταν όντως πολύ καλά.Αλλά αυτό πια είναι σχεδόν αναμενόμενο σε ταινίες με σοβαρό budget.
Για να ενισχύσω την "αξιοπιστία" μου,την ταινία την είδα με τη νυν μου...![]()
![]()
![]()
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Άσχετο:
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ, τι σημαίνει η ψηφιακή σου υπογραφή;
(απλή περιέργεια, αν θέλεις απάντησε).

καλημέρα Αμαλία,
Η ψηφιακή υπογραφή μου είναι μια παλαιά παροιμία που μου έλεγε ο συχωρεμένος ο πατέρας μου.
Σημαίνει ότι για να βαίνεις βελτιούμενος στην πνευματική ζωή σου, πρέπει να συναναστρέφεσαι με καλύτερούς σου, ώστε να μαθαίνεις από αυτούς.Αυτό αξίζει ακόμη κι αν σου στοιχίζει ακριβά.
Στη ζωή δυστυχώς λίγα πράγματα είναι δωρεάν.
Η τελευταία πρόταση δική μου,δεν ανήκει στην επεξήγηση της παροιμίας.