ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχετικά με 5 μεταφυσικά θέματα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Σχετικά με 5 μεταφυσικά θέματα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Kalypso62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
20/09/2013, 10:54:28
quote:

papal αυτό λέω και εγώ μάλλον δεν το έθεσα σωστά, για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, την λέξη την ορίζουμε μετά πολύ αργότερα από την γένεση και οι περιγραφές που δίνουμε μετά είναι παραπλανητικες και μας κάνουν περισσότερο σε
νεφελειμ, όχι την την εικόνα. του διαβόλου που είναι o όφις και όχι ο λαφιας για να σας προλάβω, συμβολικό είναι δεν συμβολίζει το απλό φίδι.

Αυτό το είπα γιατί στην συζήτηση κάποιοι λένε ότι το δημιούργησε ο Θεός σαν τέλειο ον.

Και ρωτάω που βασίζονται και το λένε αυτό;

Που το γράφει δηλαδή για πρώτη φορά;

Ποιος δίνει τον ορισμό σε εμάς τους χριστιανούς ορθόδοξους.

Edited by - maria3 on 20/09/2013 10:35:41

Α, ναι, αυτό το συνάγουν - ορισμένοι - από το βιβλίο του Ιεζεκιήλ, 28:11-17 - 12 υἱὲ ἀνθρώπου, λαβὲ θρῆνον ἐπὶ τὸν ἄρχοντα Τύρου καὶ εἰπὸν αὐτῷ· τάδε λέγει Κύριος Κύριος· σὺ ἀποσφράγισμα ὁμοιώσεως καὶ στέφανος κάλλους 13 ἐν τῇ τρυφῇ τοῦ παραδείσου τοῦ Θεοῦ ἐγενήθης· πάντα λίθον χρηστὸν ἐνδέδεσαι, σάρδιον καὶ τοπάζιον καὶ σμάραγδον καὶ ἄνθρακα καὶ σάπφειρον καὶ ἴασπιν καὶ ἀργύριον καὶ χρυσίον καὶ λιγύριον καί ἀχάτην καὶ ἀμέθυστον καὶ χρυσόλιθον καὶ βηρύλλιον καὶ ὀνύχιον, καὶ χρυσίου ἐνέπλησας τοὺς θησαυρούς σου καὶ τὰς ἀποθήκας σου ἐν σοὶ 14 ἀφ' ἧς ἡμέρας ἐκτίσθης σύ. μετὰ τοῦ Χεροὺβ ἔθηκά σε ἐν ὄρει ἁγίῳ Θεοῦ, ἐγενήθης ἐν μέσῳ λίθων πυρίνων. 15 ἐγενήθης σὺ ἄμωμος ἐν ταῖς ἡμέραις σου, ἀφ' ἧς ἡμέρας σὺ ἐκτίσθης ἕως εὑρέθη τὰ ἀδικήματα ἐν σοί.

Μιλά μεν για κάποιον "άρχοντα Τύρου" αλλά τα όσα λεει δεν μπορεί να αφορούν γηίνο άνθρωπο - και σε συνδυασμό με άλλα στο ίδιο κεφάλαιο (28) και στο βιβλίο του Ησαϊα (14:12...) σχηματίζεται η περιγραφή "κάποιου" που δεν μπορεί να ήταν άνθρωπος, που έχει κάποιο είδος κυριαρχίας στους ανθρώπους, που ξεκίνησε να υπάρχει "τέλειος" (άμωμος, σὺ ἀποσφράγισμα ὁμοιώσεως καὶ στέφανος κάλλους) στον παράδεισο του Θεού και εξέπεσε από εκεί γιατί επεδίωξε τη θέση του Θεού.

Edited by - panpam on 20/09/2013 10:55:06

maria3Μέλος
20/09/2013, 13:16:18
panpam γιατί δεν μπορούν να αφορούν γήινο άνθρωπο; Λέει ο προφήτης Ιεζεκιήλ:

υἱὲ ἀνθρώπου, λάβε θρῆνον ἐπὶ τὸν ἄρχοντα Τύρου καὶ εἰπὸν αὐτῷ· τάδε λέγει Κύριος Κύριος· σὺ ἀποσφράγισμα ὁμοιώσεως καὶ στέφανος κάλλους

ἐν τῇ τρυφῇ τοῦ παραδείσου τοῦ Θεοῦ ἐγενήθης· πάντα λίθον χρηστὸν ἐνδέδεσαι, σάρδιον καὶ τοπάζιον καὶ σμάραγδον καὶ ἄνθρακα καὶ σάπφειρον καὶ ἴασπιν καὶ ἀργύριον καὶ χρυσίον καὶ λιγύριον καί ἀχάτην καὶ ἀμέθυστον καὶ χρυσόλιθον καὶ βηρύλλιον καὶ ὀνύχιον, καὶ χρυσίου ἐνέπλησας τοὺς θησαυρούς σου καὶ τὰς ἀποθήκας σου ἐν σοὶ

ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας ἐκτίσθης σύ. μετὰ τοῦ Χεροὺβ ἔθηκά σε ἐν ὄρει ἁγίῳ Θεοῦ, ἐγενήθης ἐν μέσῳ λίθων πυρίνων.

ἐγενήθης σὺ ἄμωμος ἐν ταῖς ἡμέραις σου, ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας σὺ ἐκτίσθης ἕως εὑρέθη τὰ ἀδικήματα ἐν σοί.

ἀπὸ πλήθους τῆς ἐμπορίας σου ἔπλησας τὰ ταμιεῖά σου ἀνομίας καὶ ἥμαρτες καὶ ἐτραυματίσθης ἀπὸ ὄρους τοῦ Θεοῦ, καὶ ἤγαγέ σε τὸ Χεροὺβ ἐκ μέσου λίθων πυρίνων.

ὑψώθη ἡ καρδία σου ἐπὶ τῷ κάλλει σου, διεφθάρη ἡ ἐπιστήμη σου μετὰ τοῦ κάλλους σου· διὰ πλῆθος ἁμαρτιῶν σου ἐπὶ τὴν γῆν ἔῤῥιψά σε, ἐναντίον βασιλέων ἔδωκά σε παραδειγματισθῆναι.

διὰ τὸ πλῆθος τῶν ἁμαρτιῶν σου καὶ τῶν ἀδικιῶν τῆς ἐμπορίας σου ἐβεβήλωσα τά ἱερά σου, καὶ ἐξάξω πῦρ ἐκ μέσου σου, τοῦτο καταφάγεταί σε· καὶ δώσω σε εἰς σποδὸν ἐπὶ τῆς γῆς σου ἐναντίον πάντων τῶν ὁρώντων σε.

Και λέει και ο προφήτης Ησαΐας:

πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων; συνετρίβη εἰς τὴν γῆν ὁ ἀποστέλλων πρὸς πάντα τὰ ἔθνη.

Πως βγάζουμε αυτά τα συμπεράσματα μετά δεν ξέρω, είναι συμβολισμοί θα μου πεις αλλά ο καθένας πήρε και τους μετέφρασε με το δικό του τρόπο.

20/09/2013, 14:19:18
quote:

panpam γιατί δεν μπορούν να αφορούν γήινο άνθρωπο; Λέει ο προφήτης Ιεζεκιήλ:..
Δες το λεξιλόγιο που παραθέτεις, μιλά για "κάποιο" πρόσωπο που είναι
- ἀποσφράγισμα ὁμοιώσεως καὶ στέφανος κάλλους
- ἐν τῇ τρυφῇ τοῦ παραδείσου τοῦ Θεοῦ ἐγενήθη·
- πάντα λίθον χρηστὸν ἐνδέδεσαι, σάρδιον καὶ τοπάζιον καὶ σμάραγδον καὶ ἄνθρακα καὶ σάπφειρον καὶ ἴασπιν καὶ ἀργύριον καὶ χρυσίον καὶ λιγύριον καί ἀχάτην καὶ ἀμέθυστον καὶ χρυσόλιθον καὶ βηρύλλιον καὶ ὀνύχιον, καὶ χρυσίου ἐνέπλησας τοὺς θησαυρούς σου καὶ τὰς ἀποθήκας σου ἐν σοὶ

- ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας ἐκτίσθης σύ. μετὰ τοῦ Χεροὺβ ἔθηκά σε ἐν ὄρει ἁγίῳ Θεοῦ,
- ἐγενήθης ἐν μέσῳ λίθων πυρίνων.

- ἐγενήθης σὺ ἄμωμος ἐν ταῖς ἡμέραις σου, ἀφ᾿ ἧς ἡμέρας σὺ ἐκτίσθης ἕως εὑρέθη τὰ ἀδικήματα ἐν σοί.

Δεν κολλά - στο εβραϊκό δε λεει: Ησο χερούβ κεχρισμένον - ξεκάθαρα αναφέρει ότι μιλά για είδος αγγέλου.
(επιπλέον μιλά προηγούμενα - απ'ότι θυμάμαι δεν το έχω όλο μπροστά μου - και για άλλο 'πρίγκιπα' της Τύρου, τον άνθρωπο, κι έτσι γίνεται πιο 'ύποπτη' η περιγραφή για τον 'άρχοντα'

ΥΓ βρήκα το κείμενο σε μια καθαρευουσιάνικη μετάφραση. Πρώτα μιλά για ηγεμόνα (άνθρωπο), μετά για βασιλειά (άγγελο, χερούβ) και τελειώνει με λόγια προς τον άνθρωπο μάλλον.

1.Και έγεινε λόγος Κυρίου προς εμέ, λέγων,
2.Υιέ ανθρώπου, ειπέ προς τον ηγεμόνα της Τύρου, Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός· Επειδή υψώθη η καρδία σου και είπας, Εγώ είμαι θεός, επί της καθέδρας του Θεού κάθημαι, εν τη καρδία των θαλασσών· ενώ είσαι άνθρωπος αλλ' ουχί Θεός· και έκαμες την καρδίαν σου ως καρδίαν Θεού·
3.ιδού, συ είσαι σοφώτερος του Δανιήλ· ουδέν μυστήριον είναι κεκρυμμένον από σού·
4.διά της σοφίας σου και διά της συνέσεώς σου έκαμες εις σεαυτόν δύναμιν και απέκτησας εν τοις θησαυροίς σου χρυσίον και αργύριον·
5.διά της μεγάλης σοφίας σου ηύξησας τα πλούτη σου διά του εμπορίου, και η καρδία σου υψώθη διά την δύναμίν σου·
6.διά τούτο, ούτω λέγει Κύριος ο Θεός· Επειδή έκαμες την καρδίαν σου ως καρδίαν Θεού,
7.ιδού, διά τούτο θέλω φέρει εναντίον σου ξένους, τους τρομερωτέρους των εθνών· και θέλουσιν εκσπάσει τα ξίφη αυτών κατά του κάλλους της σοφίας σου και θέλουσι μολύνει την λαμπρότητά σου.
8.Θέλουσι σε καταβιβάσει εις τον λάκκον, και θέλεις τελευτήσει με τον θάνατον των πεφονευμένων εν τη καρδία των θαλασσών.
9.Θέλεις λέγει έτι ενώπιον του φονεύοντός σε, Εγώ είμαι θεός, άνθρωπος ων και ουχί θεός, εν ταις χερσί του φονεύοντός σε;
10.Θάνατον απεριτμήτων θέλεις θανατωθή διά χειρός των ξένων· διότι εγώ ελάλησα, λέγει Κύριος ο Θεός.
11.Και έγεινε λόγος Κυρίου προς εμέ, λέγων,
12.Υιέ ανθρώπου, ανάλαβε θρήνον επί τον βασιλέα της Τύρου και ειπέ προς αυτόν, Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός· Συ επεσφράγισας τα πάντα, είσαι πλήρης σοφίας και τέλειος εις κάλλος.
13.Εστάθης εν Εδέμ τω παραδείσω του Θεού· ήσο περιεσκεπασμένος υπό παντός λίθου τιμίου, υπό σαρδίου, τοπαζίου και αδάμαντος, βηρυλλίου, όνυχος και ιάσπεως, σαπφείρου, σμαράγδου και άνθρακος και χρυσίου· η υπηρεσία των τυμπάνων σου και των αυλών σου ήτο ητοιμασμένη διά σε την ημέραν καθ' ην εκτίσθης.
14.Ησο χερούβ κεχρισμένον, διά να επισκιάζης· και εγώ σε έστησα· ήσο εν τω όρει τω αγίω του Θεού· περιεπάτεις εν μέσω λίθων πυρίνων.
15.Ησο τέλειος εν ταις οδοίς σου αφ' ης ημέρας εκτίσθης, εωσού ευρέθη αδικία εν σοι.
16.Εκ του πλήθους του εμπορίου σου ενέπλησαν το μέσον σου από ανομίας και ήμαρτες· διά τούτο θέλω σε απορρίψει ως βέβηλον από του όρους του Θεού, και θέλω σε καταστρέψει εν μέσω των πυρίνων λίθων, χερούβ επισκιάζον.
17.Η καρδία σου υψώθη διά το κάλλος σου· έφθειρας την σοφίαν σου διά την λαμπρότητά σου· θέλω σε ρίψει κατά γής· θέλω σε εκθέσει ενώπιον των βασιλέων, διά να βλέπωσιν εις σε.
18.Εβεβήλωσας τα ιερά σου διά το πλήθος των αμαρτιών σου, διά τας αδικίας του εμπορίου σου· διά τούτο θέλω εκβάλει πυρ εκ μέσου σου, το οποίον θέλει σε καταφάγει· και θέλω σε καταστήσει σποδόν επί της γης, ενώπιον πάντων των βλεπόντων σε.
19.Πάντες οι γνωρίζοντές σε μεταξύ των λαών θέλουσιν εκπλαγή διά σέ· φρίκη θέλεις είσθαι και δεν θέλεις υπάρξει έως αιώνος.

Edited by - panpam on 20/09/2013 14:33:44

maria3Μέλος
20/09/2013, 16:05:42
panpam διάβασε αυτό για τον ηγεμόνα της Τύρου, αφού λέει ξεκάθαρα ποια ήταν η Τύρος, ήταν κάτι σαν την Μικρά Ασία εκείνης της εποχής για τους Φοίνικες, οπότε είχε πολύ πλούτο ο ηγεμώνας-βασιλειάς τους, http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/maxes/Tyros.htm
και εδώ http://ethnologic.blogspot.gr/2010/06/3.html

Edited by - maria3 on 20/09/2013 16:10:00

20/09/2013, 16:10:43
quote:

panpam διάβασε αυτό για τον ηγεμόνα της Τύρου, αφού λέει ξεκάθαρα ποια ήταν η Τύρος, ήταν κα΄τι σαν την Μικρά Ασία εκείνης της εποχής για τους Φοίνικες, οπότε είχε πολύ πλούτο ο ηγεμώνας-βασιλειάς τους, http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/maxes/Tyros.htm
και εδώ http://ethnologic.blogspot.gr/2010/06/3.html

Edited by - maria3 on 20/09/2013 16:09:08

Ξέρω ποια ήταν το λίνκ δεν λένε κάτι που να αλλάζει την κατανόηση του κειμένου - μιλά για ηγεμόνα-άνθρωπο, για βασιλειά-χερούβ και για την ίδια την πόλη.
maria3Μέλος
20/09/2013, 16:48:30
panpam θα σου πάντως κάτι τελευταίο, Χαρακτηριστικό είναι ότι η

ιουδαϊκή παράδοση δεν αποδίδει το έργο στον προφήτη Ιεζεκιήλ, αλλά

στους «άνδρες της μεγάλης Συναγωγής» οπότε τώρα τι να λέμε ο καθένας

έκανε ότι ήθελε τότε και με τις οικουμενικές συνόδους δεν ξέρουμε πότε

αναγνωρίστηκε και ξανά λέω Χριστιανή ορθόδοξη είμαι και παραμένω στον

όφις μην ξεφεύγουμε από αυτό κάτι μας έδινε ο συμβολισμός και για τις

απεικονίσεις ερπετοειδών ή σαυρόμορφοι, όπως θες πες το και όλα τα

συναφή, ο διάβολος σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με τους Αγγέλους και

δεν λέει πουθενά ότι τον καταράστηκε, από τον ποιο όμορφο να έρθει

στην γη και να γίνει ο ποιο άσχημος και όλα τα συναφή.

KalypsoΜέλος
20/09/2013, 18:42:29
Μαρία, στα πρακάτω χωρία γίνεται λόγος για τον διάβολο και την πτώση του:

Επιστολή Ιωάννη Α΄ 3: 8
ὁ ποιῶν τὴν ἁμαρτίαν ἐκ τοῦ διαβόλου ἐστίν, ὅτι ἀπ᾿ ἀρχῆς ὁ διάβολος ἁμαρτάνει. εἰς τοῦτο ἐφανερώθη ὁ υἱὸς τοῦ Θεοῦ, ἵνα λύσῃ τὰ ἔργα τοῦ διαβόλου.

Ιωάννης 8: 44
ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ' ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.

Αποκάλυψη 12: 7 – 9
Καὶ ἐγένετο πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ· ὁ Μιχαὴλ καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ –τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ δράκοντος· καὶ ὁ δράκων ἐπολέμησε καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ, 8 καὶ οὐκ ἴσχυσεν, οὐδὲ τόπος εὑρέθη αὐτῷ ἔτι ἐν τῷ οὐρανῷ. 9 καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων, – ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ ἐβλήθησαν.

Ησαΐας 14: 12 – 14
πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων; συνετρίβη εἰς τὴν γῆν ὁ ἀποστέλλων πρὸς πάντα τὰ ἔθνη. 13 σὺ δὲ εἶπας ἐν τῇ διανοίᾳ σου· εἰς τὸν οὐρανὸν ἀναβήσομαι, ἐπάνω τῶν ἀστέρων τοῦ οὐρανοῦ θήσω τὸν θρόνον μου, καθιῶ ἐν ὄρει ὑψηλῷ, ἐπὶ τὰ ὄρη τὰ ὑψηλὰ τὰ πρὸς Βορρᾶν, 14 ἀναβήσομαι ἐπάνω τῶν νεφῶν, ἔσομαι ὅμοιος τῷ ῾Υψίστῳ.

Απλή αναφορά του διαβόλου, στα παρακάτω χωρία:

Επιστολή προς Εφεσίους 6: 11
Ματθαίος 4: 1
Επιστολή Ιακώβου 4: 7

KalypsoΜέλος
20/09/2013, 18:55:29
quote:
Δε διαφώνησα σε αυτό.Συμφωνώ. Δεν είναι εκεί όμως η ουσία. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ειναι καλό ή κακό το να αντιταχτεί κάτι στο Θεό. Αν είναι κακό , όπως υποτίθεται ότι είναι, ΠΩΣ αυτό το κακό γεννήθηκε από κάτι καλό; Δε σε απασχόλησε ποτέ αυτό; Θεωρείς φυσικό (και εφικτό)το καλό να γεννά κακό;

Με απασχόλησε και μάλιστα πάρα πολύ αυτό που ρωτάς. Κατέληξα στο εξής: εμείς τα δημιουργήματα του θεού δεν είμαστε...θεός! Τέλος πάντων, πιστεύω ότι μας δόθηκε η ελευθερία της βούλησης, το αυτεξούσιο, η δυνατότητα να διαλέγουμε ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά κάπου κάνει λάθος η σκέψη μας και πολλές φορές επιλέγουμε το κακό. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είμαστε τέλεια φτιαγμένοι, γιατί μπορώ να σου αντιστρέψω το ερώτημα και να σε ρωτήσω:
Πώς κάποια όντα κατάφεραν και μείναν στο καλό και δεν έπεσαν;
Οι άγγελοι με αρχηγούς τον Μιχαήλ και Γαβριήλ, ΠΩΣ κρατήθηκαν και δεν έπεσαν; Ακόμα, κάποιοι άγιοι από τους ανθρώπους, ΠΩΣ παρέμειναν στο καλό και δεν διέπραξαν κανένα κακό; Αυτοί δηλ ήταν διαφορετικά φτιαγμένοι; Από άλλη ουσία;

Πάντως, Kalachakra, αυτό που ρωτάς είναι δύσκολο θεολογικό ζήτημα...

maria3Μέλος
20/09/2013, 18:55:37
quote:

Καὶ ἐγένετο πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ· ὁ Μιχαὴλ καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ –τοῦ πολεμῆσαι μετὰ τοῦ δράκοντος· καὶ ὁ δράκων ἐπολέμησε καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ, 8 καὶ οὐκ ἴσχυσεν, οὐδὲ τόπος εὑρέθη αὐτῷ ἔτι ἐν τῷ οὐρανῷ. 9 καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων, – ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ ἐβλήθησαν.

Kalypso την έχω διαβάσει την αποκάλυψη, δράκων-ο Όφις ο μέγας ο αρχαίος, πάλι τον ονομάζει, αυτό δεν λέω και παραπάνω.

KalypsoΜέλος
20/09/2013, 22:46:04
Δεν σου απαντάει το χωρίο της Αποκάλυψης; Δεν ρώτησες πού αναφέρεται ο Διάβολος σαν έκπτωτος;

20/09/2013, 23:40:08
quote:

quote:

Kalypso την έχω διαβάσει την αποκάλυψη, δράκων-ο Όφις ο μέγας ο αρχαίος, πάλι τον ονομάζει, αυτό δεν λέω και παραπάνω.

Πιστεύω να είναι φανερό τώρα. Λέει ότι αποκαλείται "Διάβολος" και "Σατανάς" ο Δράκοντας.

pan_thsΜέλος
25/06/2007, 16:23:29
Ξέρει κανεις κανα site με φωτογραφιες με γυναικες και Δρακους? Ευχαριστώ εκ των προτερω...
25/06/2007, 18:38:07
Φίλε μου, μάλλον δεν ρωτάς σε σωστό τόπο.
Παρ' όλα αυτά επειδή ξέρω, να σου πώ!
www.vcdc.gr
Στο site αυτό επειδή είναι πολοί Γραφίστες, Φωτογράφοι και Εικονογράφοι είναι καλύτερα να ρωτήσεις:

Υπάρχει και ένα άλλο site (ΤΡΟΜΕΡΟ) που θα βρείς κατευθείαν αυτό που θες:
http://aristea.cgsociety.org/

ψάξε όλο το site γιατί είναι γαμάτο και με
πολλές εικόνες!
Αν πατάς πάνω στις εικόνες σου τις δείχνει, αλλά αν μετά ξανα πατήσεις πάνω γίνονται τεράστιες!
Αν τώρα πατάς στα μικρά τετραγονάκια κάτω μετά στην επόμενη έχει καινούριες κατηγορίες!

Να μερικά δείγματα:
http://aristea.cgsociety.org/
http://kerembeyit.cgsociety.org/gallery/284181/
http://interceptov.cgsociety.org/gallery/363620/
http://interceptov.cgsociety.org/gallery/396562/
http://henningsen.cgsociety.org/gallery/481120/
http://antifan.cgsociety.org/gallery/346630/

27/06/2007, 19:24:52
Βρήκες άκρη;
26/07/2007, 17:24:12
Εντάξει ή να αρχίσω να κατεβάζω εγώ τις εικόνες (εικονογραφίσεις) που βρήκα;

31/07/2007, 10:32:26
Αρχίζω λοιπόν, αλλά επειδή το μέγεθος μπορεί να είναι πολύ μεγάλο παρακαλώ να γίνει προσαρμογή, γιατί εγώ δεν ξέρω.

Έχω συλλέξει κάπειες εικονογραφήσεις απο ένα site (http://portfolio.cgsociety.org/) και είπα να τις βάλω να τις δείτε και αν θέλει κάποιος να τις χρησιμοποιήσει κιόλας.
Δεν ξέρω πόσο θα βαρύνει τις σελίδες γιαυτό όποιος ξέρεις ας μου πεί.

31/07/2007, 10:34:29

31/07/2007, 10:36:32

31/07/2007, 10:39:12

31/07/2007, 10:41:49