ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/12/2008, 10:17:05
quote:
η Ελλάδα είναι ο περιούσιος λάος του Θεού και με εκατομ. μαρτύρων, όσο καμιά άλλη χώρα... Κιαυτό γιατί, παρά τις εμφύλιες κινήσεις, ελληνισμός και χριστιανισμός είναι πλέον ένα στη συνείδηση του απλού πολίτη... Ακόμη και γάμους πολιτικούς όταν κάνουν, πάνε και σε ένα εκκλησάκι,ή βαπτίζουν τα παιδιά...

Μην είσαι απόλυτος.....

05/12/2008, 10:50:01
Ψηλός

quote:
Πολύ ωραία.
Ποια είναι η σοφία που βρήκε; Η «ενυπόστατος»!
Ποια είναι η «ενυπόστατος σοφία»; Αν το ψάξεις, θα δεις πως η ενυπόστατος σοφία είναι η σοφία του Θεού, σύμφωνα με το Χριστιανισμό, αφού γι’ αυτόν γίνεται λόγος και, είναι ο Λόγος, ο Ιησούς Χριστός.
Τι έκανε λοιπόν ο Βαρθολομαίος; Μετέδωσε στα πέρατα τα θεία διδάγματα την αλήθεια της ενυποστάτου σοφίας (του Ιησού Χριστού), που είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ωδή, να κάνει να φαίνεται ως «ανόητη» η έως τότε ελληνική σοφία που ασχολείτο με το θείο. Δηλαδή, τον πολυθεϊσμό και τη λατρεία των ειδώλων. Βλέπουμε πως το «Ελλήνων τη σοφία», έχει να κάνει ΜΟΝΟ με της περί Θεού/θείου αντίληψης και ΟΧΙ γενικότερα με την ελληνική σοφία ως ενιαία αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού!!
Θέλω να πιστεύω πως έως εδώ συμφωνείς μαζί μου, τουλάχιστον όσον αφορά για το ΠΟΙΑ σοφία γίνεται λόγος.

Αν δεν συμφωνείς θα ήθελα να μου πεις το γιατί;

Τύφλα νάχει ο Τρεμπέλας...
Κατ’ αρχήν, γιατί πιστεύεις ότι θέλει ψάξιμο για να διαπιστώσει κανείς ότι η «ενυπόστατος» σοφία του κειμένου, είναι η «σοφία» του θεού;
Αυτή η ερμηνεία, που προσπαθείς να περάσεις, τώρα που «ανακάλυψες» την ύβριν, είναι πράγματι «θεϊκή».

Τώρα με τη σειρά μου και πριν συμφωνήσω μ’ αυτά που γράφεις, περιμένω να μου πεις, από πού προκύπτει (μέσα απ’ το κείμενο και όχι απ’ το κεφάλι σου), ο διαχωρισμός των «σοφίων» και πώς «φαίνεται» ότι το κείμενο αναφέρεται ΜΟΝΟ στην περί θείου/θεού αντίληψη των Ελλήνων, όπως ισχυρίζεσαι και όχι γενικά στην σοφία τους, όπως καθαρά λέει.

Βάζεις σε εισαγωγικά των Ελλήνων τη σοφία, κάτι που δεν κάνει το κείμενο, τονίζεις το «σύμφωνα με την ωδή», αλλά η ερμηνεία που αποδίδεις στην ωδή, δεν είναι, «σύμφωνα με την ωδή».

Προσπαθείς να μπερδέψεις κάποιον;

Προσπαθείς να ξεμπερδευτείς εσύ ή ακόμη χειρότερα, να δικαιολογήσεις με διάφορες ερμηνευτικές επινοήσεις, την αντιληπτική ανικανότητα των πνευματικών προγόνων σου, σε σχέση με την κοσμοθέαση των Ελλήνων;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

05/12/2008, 11:18:23
Αγαπητέ μου Γιάπετ,συνεχίζεις την κόντρα και την
αναλήθεια, ειδικά αφού αφορά Έλληνες που κατηγορούν για
ειδωλολατρεία Έλληνες κι όχι την αντιπαράθεση χριστιανών-Ελλήνων
που προσπαθείς να καλλιεργήσεις... Δεν είναι σοβαρά πράγματα και
με τεχνητές κατηγορίες, το μόνο που πετυχαίνεις είνια να εκτίθεσαι...
Πλειστάκις σου έχουμε γράψει περί του ότι αφορά στην αρχαία θρησκεία κι ειδικά
αφού τα λένε Έλληνες...
Για έναν εγωισμό, δηλαδή;
ar_iaΜέλος
05/12/2008, 11:28:20
trexagireve
quote:

Γιατί το έκανε; Για διόρθωση των ειδωλολατρών...
Αυτή την αλήθεια, πρέπει να μάθουμε να την βλέπουμε... Το 12θεο, ήταν μια άσχημη
παρένθεση στην Ελλάδα, που ευτυχώς δεν μπόρεσε να κάνει ζημιά...

Ότι σας κάνει ζημιά ακόμη και σήμερα και σας χαλάει τα σχέδια είναι γεγονός, αλλιώς δεν θα χτυπιόσασταν εδώ μέσα!!!!!
Άρα....δεν έχει σβήσει και αυτό το φοβάστε.......

Όσον αφορά την ειδωλολατρεία, δεν βαρεθήκατε την ίδια καραμέλα.....?
Πετάξτε πρώτα τα πτώματα που προσκυνάτε και μετά το ξανασυζητάμε.....

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!

05/12/2008, 13:01:40
quote:
γιαπετ
Κατ’ αρχήν, γιατί πιστεύεις ότι θέλει ψάξιμο για να διαπιστώσει κανείς ότι η «ενυπόστατος» σοφία του κειμένου, είναι η «σοφία» του θεού;

Γιατί ήμουν σίγουρος πως δεν το γνώριζες. Βλέπω όμως πως και τώρα που το έμαθες, πάλι, βάζεις το πείσμα μπροστά. Δεν πειράζει.

quote:
γιαπετ
Αυτή η ερμηνεία, που προσπαθείς να περάσεις, τώρα που «ανακάλυψες» την ύβριν, είναι πράγματι «θεϊκή».

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Αυτό που σου λέω είναι αυτό που βγαίνει από το κείμενο και τίποτα παραπάνω.

quote:
γιαπετ
Τώρα με τη σειρά μου και πριν συμφωνήσω μ’ αυτά που γράφεις, περιμένω να μου πεις, από πού προκύπτει (μέσα απ’ το κείμενο και όχι απ’ το κεφάλι σου), ο διαχωρισμός των «σοφίων» και πώς «φαίνεται» ότι το κείμενο αναφέρεται ΜΟΝΟ στην περί θείου/θεού αντίληψη των Ελλήνων, όπως ισχυρίζεσαι και όχι γενικά στην σοφία τους, όπως καθαρά λέει.

Το σφάλμα σου είναι πως περιορίζεσαι μόνο στην πετσοκομμένη παράγραφο και αρνείσαι να τη διαβάσεις ολόκληρη ως έχει. Διάβασέ τη ολόκληρη μερικές φορές και θα δεις πως αυτό που σου λέω είναι εκεί μέσα και όχι στο κεφάλι μου.

Όταν μιλάς για κουκιά (θεία σοφία) και θέλεις να δείξεις στον κόσμο πως τα δικά σου κουκιά είναι τα καλύτερα, με τι θα τα συγκρίνεις;; Με πορτοκάλια;; Όχι! Θα τα συγκρίνεις με άλλα κουκιά που υπάρχουν στην αγορά (σοφία/αντίληψη περί θείου της εποχής και του τόπου)!!!
Πόσο απλό πρέπει να γίνει για να το καταλάβεις;; Κάνε μια προσπάθεια να αφήσεις τον αντιχριστιανικό φανατισμό σου κατά μέρος και θα δεις πως έτσι είναι.

quote:
γιαπετ
Βάζεις σε εισαγωγικά των Ελλήνων τη σοφία, κάτι που δεν κάνει το κείμενο, τονίζεις το «σύμφωνα με την ωδή», αλλά η ερμηνεία που αποδίδεις στην ωδή, δεν είναι, «σύμφωνα με την ωδή».

Δώσε μου εσύ τη δική σου ερμηνεία της ωδής και να το δούμε μαζί τότε. Το ότι τονίζω ή βάζω σε εισαγωγικά κάτι είναι ένας δικός μου τρόπος γραφής. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι δεν έχεις παρά να με ρωτήσεις.

quote:
γιαπετ
Προσπαθείς να μπερδέψεις κάποιον;
Προσπαθείς να ξεμπερδευτείς εσύ ή ακόμη χειρότερα, να δικαιολογήσεις με διάφορες ερμηνευτικές επινοήσεις, την αντιληπτική ανικανότητα των πνευματικών προγόνων σου, σε σχέση με την κοσμοθέαση των Ελλήνων;

Προσπαθώ να σου πω αυτό που εγώ και, πιστεύω κάθε απλός και λογικός άνθρωπος, καταλαβαίνει από αυτό που διαβάζει από το συγκεκριμένο κείμενο.

Πάντως, όσον αφορά την κοσμοθέαση των αρχαίων Ελλήνων, όπως λες, αν δεν απατώμαι, η επιστήμη (που τόσο σου αρέσει να την επικαλείσαι) απέδειξε πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, σωστά;
Μην αρχίσεις να μου λες τώρα για συμβολισμούς και διάφορα παραμύθια, γιατί και εγώ θα αρχίσω να σου μιλώ για συμβολισμούς.

Το θέμα είναι πώς αντιλαμβανόταν και πώς ερμήνευε αυτή την "κοσμοθέαση" ο απλός θρησκευόμενος πολίτης της τότε εποχής.

Ελπίζω να περιοριστείς σε αυτό που συζητάμε και να μην αρχίσεις με τα γνωστά πυροτεχνήματα/απαξιωτικές εκφράσεις.

Περιμένω.

05/12/2008, 13:15:15
quote:
ar_ia
trexagireve
quote:

Γιατί το έκανε; Για διόρθωση των ειδωλολατρών...
Αυτή την αλήθεια, πρέπει να μάθουμε να την βλέπουμε... Το 12θεο, ήταν μια άσχημη
παρένθεση στην Ελλάδα, που ευτυχώς δεν μπόρεσε να κάνει ζημιά...

Ότι σας κάνει ζημιά ακόμη και σήμερα και σας χαλάει τα σχέδια είναι γεγονός, αλλιώς δεν θα χτυπιόσασταν εδώ μέσα!!!!!
Άρα....δεν έχει σβήσει και αυτό το φοβάστε.......

Όσον αφορά την ειδωλολατρεία, δεν βαρεθήκατε την ίδια καραμέλα.....?
Πετάξτε πρώτα τα πτώματα που προσκυνάτε και μετά το ξανασυζητάμε.....

Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!

Πιστεύω πως κανείς δεν σου μίλησε ή σου μιλά με τον τρόπο που εσύ μιλάς "πετάξτε πρώτα τα πτώματα που προσκυνάτε και μετά το ξανασυζητάμε ..."

Μα ποια νομίζεις πως είσαι;
Τόσο πολύ ζηλεύεις την τρόπου του "άθεου" και των άλλων;

Αν νομίζεις πως υπάρχει χώρος στο μυαλό σου για κάτι καλό, θα σε παρότρυνα να αλλάξεις τη στάση σου.

Σου το λέω με καλή διάθεση.
Προκαλείς συνέχεια και όπως είδες, κανείς, από εμάς "που προσκυνούμε πτώματα", δεν σου το ανταπέδωσε. Ούτε και οι διαχειριστές σου είπαν κάτι ως τώρα.
Μην επιμένεις πολύ γιατί άνθρωποι είμαστε και εμείς. Αν αυτό που θες είναι να γίνουμε μαλλιά κουβάρια, σου λέω πως είσαι σε καλό δρόμο.
Μη ζηλεύεις από τους άλλους και θες και εσύ να κάνεις το ίδιο.

ar_iaΜέλος
05/12/2008, 14:24:55
Ψηλός
quote:

Πιστεύω πως κανείς δεν σου μίλησε ή σου μιλά με τον τρόπο που εσύ μιλάς "πετάξτε πρώτα τα πτώματα που προσκυνάτε και μετά το ξανασυζητάμε ..."

Αν νομίζεις πως υπάρχει χώρος στο μυαλό σου για κάτι καλό, θα σε παρότρυνα να αλλάξεις τη στάση σου.

Προκαλείς συνέχεια και όπως είδες, κανείς, από εμάς "που προσκυνούμε πτώματα", δεν σου το ανταπέδωσε. Ούτε και οι διαχειριστές σου είπαν κάτι ως τώρα.
Μην επιμένεις πολύ γιατί άνθρωποι είμαστε και εμείς. Αν αυτό που θες είναι να γίνουμε μαλλιά κουβάρια, σου λέω πως είσαι σε καλό δρόμο.

Πολλά νεύρα έχεις.....να το κοιτάξεις αυτό!!!

05/12/2008, 15:29:32
Ψηλός

quote:
Περιμένω.

Όχι ψηλέ, τώρα περιμένω εγώ.

Σε ρώτησα κάτι απόλυτα συγκεκριμένο, από πού προκύπτει η "ερμηνεία" σου στο συγκεκριμένο κείμενο.

Επαναλαμβάνω, μέσα απ' το κείμενο και μετά συζητάμε ό,τι θέλεις...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

05/12/2008, 16:51:11
quote:

Ψηλός

quote:
Περιμένω.

Όχι ψηλέ, τώρα περιμένω εγώ.

Σε ρώτησα κάτι απόλυτα συγκεκριμένο, από πού προκύπτει η "ερμηνεία" σου στο συγκεκριμένο κείμενο.
γιαπετ
Επαναλαμβάνω, μέσα απ' το κείμενο και μετά συζητάμε ό,τι θέλεις...

Να περιμένεις τι;;;

Διάβασε το κείμενο βρε και θα το δεις.
Μιλά ή δεν μιλά για την "ενυπόστατο σοφία";

Δεν είναι αυτό μέσα από το κείμενο;

05/12/2008, 16:54:57
quote:

Ψηλός
quote:

Πολλά νεύρα έχεις.....να το κοιτάξεις αυτό!!!

Αν ενδιαφέρεσαι για μένα, και σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου, τότε και εσύ μπορείς να κάνεις κάτι για τα "νεύρα μου".

Λίγη ευπρέπεια παραπάνω εκ μέρους σου και θα δεις πως θα στρώσουν τα νεύρα μου.

Από φωστήρες έχουμε γεμίσει εδώ μέσα και δεν μας χρειάζονται άλλοι.