ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ZOIROS31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
pan_thsΜέλος
23/05/2005, 20:41:13
quote:

τεολαζ λέει:
quote:

προσπαθεις οπως πολλοι να βρεις καποια σημεια τα οποια προφητευτηκαν με ΄΄συμβατικο΄΄ τροπο και οχι με τον αλληγορικο που πραγματικα δοθηκαν.........Kαμια απο αυτες τις αλαθαστες προφητειες δεν υποθηκαν αμεσα αλλα αλληγορικα

Aλληγορικός ήταν και ο μύθος περί σταύρωσης και ανάστασης του Ιησού Χριστού, όμως φτάσαμε μέσα αππό τα δόγματα να πιστεύουμε πως ήταν πραγματικό γεγονός και χτίστικαν ολόκληρες Εκκλησίες-/θρησκείες πάνω σ'αυτή τη -λαθεμένη κατ'εμέ-βάση.
Δεν υπήρξε? Ιστορικά είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ότι υπήρξε και έκανε και ΘΑΥΜΑΤΑ.Αναφέρεται μάλιστα και από Θιβετιανούς ιστορικούς ότι κάποιος λευκός επισκέφτηκε το θιβέτ για διαλογισμό.Και μη ξεχνάμε ότι τα Ευαγγέλια τον αναφέρουν παιδί να χάνεται και να τον βρίσκουν στον ναό και μετά εμφανίζεται να μαζεύει τους μαθητές του.

Λογικό είναι και στην άκρη του κόσμου να φτάσει το Ευαγγέλιο, δεν πρόκειτε να γίνει η Δευτέρα Παρουσία-με την έννοια που την διδάσκει η Εκκλησία.
Αλλοίμονο αν ακυρώσουμε όλες τις άλλες θρησκείες και φτάσουμε σε μια κοινή για όλους -Πανθρησκεία(?)-
Θα είναι άραγε πραγματοποιήσιμο να υπάρχει ένας πλανήτης ολόκληρος μόνο με χριστιανούς? -αφού κάπως έτσι το τοποθετεί ο φίλος windwlkwer-
για να δούμε κατόπιν την πραγματοποίηση των προφητειών?
Κάπως σαν δύσκολο το βλέπω...
Φιλικά Τοξότης

toxotisΜέλος
24/05/2005, 03:25:46
Αγαπητέ παν_της

Με τον τρόπο που έκανες επικόλληση της απάντησης σου ανάμεσα σε όσα είχα γράψει νωρίτερα εγώ, τρόμαξα να βρώ που απαντάς εσύ.
Άσε που προς στιγμήν απόρησα πως έγραψα κάτι τέτοιο:

Λες:
"Δεν υπήρξε? Ιστορικά είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ότι υπήρξε και έκανε και ΘΑΥΜΑΤΑ."

Και που είναι αλήθεια τα ιστορικά στοιχεία? Πολλοί "άρχοντες της εκκλησσίας" θα χαίρονταν να τα είχαν στα χέρια τους.
Αλλά νομίζω πως αν κάνεις μια προσεκτική ανάγνωση τόσο των απαντήσεων που δόθηκαν πριν σ'αυτό το τόπικ, αλλά και στο άλλο με θέμα "Ιησούς. Υπήρξε ή όχι" θα βρείς πολύ περισσότερα στοιχεία για ΜΗ-ιστορική ύπαρξη του Ιησού-Θεανθρώπου.

Λες επίσης:
"Αναφέρεται μάλιστα και από Θιβετιανούς ιστορικούς ότι κάποιος λευκός επισκέφτηκε το θιβέτ για διαλογισμό.Και μη ξεχνάμε ότι τα Ευαγγέλια τον αναφέρουν παιδί να χάνεται και να τον βρίσκουν στον ναό και μετά εμφανίζεται να μαζεύει τους μαθητές του."

Και από που μπορούμε να αντλήσουμε με σιγουριά πως ο λευκός άντρας που επισκεύτηκε το Θιβέτ ήταν ο Χριστός και όχι ας πούμε ο Μέγας Αλέξανδρος?
Έχω διαβάσει ένα είδος μυθηστορήματος(δεν θυμάμαι δυστυχώς τον τίτλο ) που προσεγγίζει τα χρόνια που ο Ιησούς "χάνεται" και λέει πχ. πως έζησε πολλά χρόνια κοντά στους Καθαρούς μαζί με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, τον ξάδελφο του.
Επίσης έλεγε πως είχε μυηθεί σε πολλά απόκρυφα Μυστήρια και πως μαζί του ήταν και ο Απολλώνιος ο Τυανέας. Ακόμη του αποδιδότηα η ικανότητα να νικά την βαρύτητα σε στιγμές έντονου διαλογισμού.
Ακόμη γίνεται λόγος για τον Ιωσήφ τον Αριμαθέα, ο οποίος τον έσωσε από τον βάβαιο θάνατο μετά την σταύρωση, πληρώνοντας τους στρατιώτες να μην του σπάσουν τα γόνατα-ώστε να μην επέλθει βιολογικός θάνατος-
και σε κατάσταση λιποθυμίας τον κατεβάζουν από το σταυρό και τον τοποθετούν μέσα στον τάφο που ο Ιωσήφ Αρ. είχε αγοράσει για δίκή του χρήση. Νωρίς τα χαράματα μαζί με κάποιον άλλο-νομίζω τον Ιωάνη, τον φυγαδεύουν με ένα γαϊδουράκι.
Τέλος το μυθιστόρημα κλείνει με την αναχώρηση του με το όνομα Εμμανουήλ προς την Ανατολή.

Όμως ήταν και αυτό μυθηστόρημα...

Φιλικά Τοξότης

WindWalkerΜέλος
24/05/2005, 08:53:34
Φίλε Τοξότη, την εποχή του Χριστού ο γνωστός κόσμος τέλειωνε κάπου πριν την Ινδία, στις αχανείς εκτάσεις τις Περσίας. Το Θιβέτ δεν ήταν γνωστό στον τότε Ρωμαικό κόσμο.
toxotisΜέλος
24/05/2005, 21:46:49
Ένας λόγος παραπάνω να μην ήταν ο Χριστός αυτός που πήγε στο θιβέτ.

Αλλήθεια pan ths τι εννοείς?

"Παρεμπιμπτόντως, ο κ. Μαιτράγια συμφωνεί μαζί σου ότι ο Χριστός δεν ήταν Θεός. Τον έχεις ακουστά;
Λέω γιατί κοντά είναι ο καιρός που θα τον γνωρίσουμε όλοι μαζί, και εκεί που ριζώνει σε εσένα η βεβαιότητα ότι ο Ιησούς δεν ήταν ο Θεός, εκεί θα πάει να στηριχθεί αυτός."

Ποιός είναι αυτός ο Μαιτράγια?

WindWalkerΜέλος
24/05/2005, 22:27:21
Άστο καλύτερα, είναι άλλο θέμα αυτό, και καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου...
toxotisΜέλος
25/05/2005, 05:19:31
Τώρα είναι που θέλω να μάθω πιο πολύ...

WindWalkerΜέλος
25/05/2005, 10:02:20
Θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα για να μην χαλάμε το thread (μιας και ο Μαιτράγια δεν κολλάει εδώ).
25/05/2005, 13:39:22
quote:
Το Θιβέτ δεν ήταν γνωστό στον τότε Ρωμαικό κόσμο

Μην είστε και τόσο σίγουροι γι αυτό. Υπήρχε εμπόριο μεταξύ Κίνας-Θιβέτ και Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
http://www.globalsecurity.org/military/world/war/tibet-map1.htm

Οσο για το αν ήταν γνωστός ο Μ. Αλέξανδρος στο Θιβέτ και την γύρω περιοχή...
Την ταινία "the man that would be king" του John Huston την έχετε δει;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

25/05/2005, 14:13:30
Οσο για το αν ήταν γνωστός ο Μ. Αλέξανδρος στο Θιβέτ και την γύρω περιοχή...
Την ταινία "the man that would be king" του John Huston την έχετε δει;

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΑΣ
ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

toxotisΜέλος
26/05/2005, 00:40:56
Μα αυτό λέω κι εγώ πιο πιθανό μου φαίνετε να αναφέρονται σον Μ. Αλέξανδρο όταν μιλούν για τον λευκό που δίδαξε στο θιβέτ, παρά για τον Χριστό.

Αγαπητέ΅Wind wlker" ευχαριστώ

26/05/2005, 15:19:24
Δεν ξέρω αν αναφέρεται στους Καλάς, το σενάριο είναι βασισμένο σε μία μικρή ιστορία του Kipling και ο ίδιος αναφέρει ότι είναι αληθινή.

Για την επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στο Θιβέτ δείτε εδώ
http://www.arthistoryclub.com/art_history/Tibetan_art

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-