ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

elo91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 5/5
stanfromgreeceΜέλος
15/02/2007, 12:07:28
Φίλοι μου, θυμήθηκα ότι υπάρχει και μία ταινία επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με το μαγνητικό πεδίο της γής! Η ταινία λέγεται "Ο Πυρίνας" (The Core), εκεί βέβαια παρουσιάζονται πολλές αλήθειες...αλλά λόγω του οτι είναι ταινία του Hollywood και έχει σαν προορισμό της την ψυχαγωγία,φτάνει σε ακρότητες και στηρίζεται στα ειδικά εφέ της...
Φίλε ΑΖΑΧ... τί έγινε? τρόμαξα να σε γνωρίσω χωρίς το μπλουζάκι σου!!! τί το έκανες???
Οσο για αυτό που γράφεις για τον φίλο Απέριττο, νομίζω πως του έχω απαντήσει και εγώ σε αυτό, λέγοντάς του πως ο άξονας της Γης, ταλαντεύεται με σταθερό ρυθμό,λόγο της αμοιβαίας έλξης Γήινου - Σεληνιακού βαρυτικού πεδιού (φαινόμενο των εποχών)...
15/02/2007, 12:09:15
Νομίζω ότι βρήκα τον γεωλόγο που πρόβλεψε τον σεισμό της Ινδονησίας.
Είναι ο Kerry Sieh καθηγητής γεωλογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.
Πριν 10 χρόνια, ο Sieh είχε τοποθετήσει μόνιτορς σε κάποια μικρά νησιά (Mentawai Islands) έξω από την Σουμάτρα, 100 μίλια νότια από το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού.
Περίπου ένα μήνα πριν τον σεισμό, οι ενδείξεις του ήταν πολύ ανησυχητικές, επειδή υπήρχε πολύ ένταση στις τεκτονικές πλάκες και έτσι ήρθε σε επαφή με την κυβέρνηση εκεί, ζητώντας να οργανώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών, αλλά δεν έγινε τίποτα λόγω έλλειψης χρημάτων.
Δύο βδομάδες πριν τον σεισμό, είδε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να γίνει ένας ισχυρός σεισμός στην περιοχή που θα δημιουργούσε ένα καταστροφικό τσουνάμι, αλλά βέβαια δεν γνώριζε το πότε. Πήγε ο ίδιος με την ομάδα του στην περιοχή, μοίρασε φυλλάδια και μίλησε σε εκκλησίες και σχολεία. Ισως κάποιοι που σώθηκαν να το οφείλουν σε αυτόν τον καθηγητή, καθώς τους προειδοποίησε ότι μόλις αισθανθούν σεισμό, θα πρέπει να φύγουν μακριά από τις ακτές.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/article407663.ece

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

15/02/2007, 19:39:10
Απ’ ότι ξέρω το φαινόμενο των εποχών οφείλεται στην κλίση του νοητού άξονα της Γης και στην περιστροφή της, γύρω από τον Ήλιο. Τώρα μπορεί να ταλαντεύεται κιόλας, αλλά με τέτοιο γρήγορο ρυθμό για να δημιουργεί τις εποχές, μου φαίνεται κομματάκι απίθανο.
Οι κλίση, είναι υπεραρκετή για την δημιουργία των εποχών. Αλλά τώρα χάρις την επιστήμη δεν έχουμε ανάγκη τις περιστροφές, αφού έχουμε το HAARP.

Μήπως ξέρεις με ποιο ρυθμό εξασθενεί τα τελευταία 2000 χρόνια. Γιατί αυτοί για να κάνουν τα δικά τους σχέδια, μπορεί να το εξασθενούν τεχνητά, με το HAARP.

Τόσες κεραίες και σύρματα μου φαίνεται πιο λογικό να επεμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο, παρά στον καιρό (έμμεσα ίσως).

vanillicΜέλος
16/02/2007, 00:08:52
Να πω οτι δεν εχω καμια σχεση με γεωφυσικη, φυσικη κλπ...
Αλλα Αζαχ _Χαζα, οι ιδιοι λενε, 2 μερες τωρα που το μελεταω το θεμα, οτι κατα τη διαρκεια ανατροπης (που διαρκει χιλιαδες χρονια), και λογω των διαταραχων εχουμε μεγαλους σεισμους, τσουναμι, εκρηξεις ηφαιστειων, τυφωνες κλοιπα φαινομενα.
....παρ ολα αυτα οι ειδικοι λενε να μην περιμενουμε συντομα "κοσμοιστορικα" γεγονοτα (μαλλον ειμαστε καπου στη μεση). Αλλα ποτε δεν ξερεις κι ολας...

Σταν... διαβαζε ενα καθε μερα και περιμενω αναλυση

vanillicΜέλος
16/02/2007, 00:40:06
quote:
Τόσες κεραίες και σύρματα μου φαίνεται πιο λογικό να επεμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο, παρά στον καιρό (έμμεσα ίσως).

Τι εννοεις ?
Να θελουν να κανουν αντιστροφη νωριτερα ?

(στο βιβλιο Αρκτος: ο μυθος των πολων, υπαρχει ενα αποσπασμα απο μια υποτιθεμενη συνομιλια του χιτλερ με εναν επιστημονα οπου του ζηταει αν μπορει να μετακινησει τον Β. μαγνητικο Πολο.
(Ειναι το ιδιο η αντιστροφη με την -μετακινηση- η εννοει τον αξονα? ωπα μπερδευτηκα)

Edited by - vanillic on 16/02/2007 00:42:39

vanillicΜέλος
16/02/2007, 00:58:24
Βεβαια μπορει να εννοεις οτι γινεται απο λαθος (το οποιο ειναι ενα ζητημα)... αλλα εγω εχω χρεος να αναφερω και τη συνομοσιολογικη πλευρα σαν καλη μπαρουφολογα
bob_catΜέλος
16/02/2007, 04:02:36
quote:

Είναι δύο φαινόμενα σε άμεση σχέση μεταξύ τους.

quote:
Βεβαια μπορει να εννοεις οτι γινεται απο λαθος (το οποιο ειναι ενα ζητημα)... αλλα εγω εχω χρεος να αναφερω και τη συνομοσιολογικη πλευρα σαν καλη μπαρουφολογα

Λίγο απίθανο φαίνεται κάποιες τοπικά κεραίες να επηρεάζουν καιρούς και μαγνητικά πεδία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποια τοπικά φαινόμενα ίσως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, αλλά τίποτα περισσότερο.

Αεί ο Θεός γεωμετρεί

stanfromgreeceΜέλος
16/02/2007, 08:43:00
Φίλοι μου καλημέρα...
Φίλε Libero, η κλίση του άξονα της Γης που αναφέρεις ώς λόγω της διμιουργίας των εποχών,δημιουργείται ακριβώς από αυτή την ταλάντωσή της.Μακάρι να ήμουν τώρα μπροστά σου να μπορούσα να σου το κάνω πιο παραστατικό.Μην τα ρίξουμε τώρα πάλι στο HAARP και στις συνομοσιολογίες... μιλάμε για το τί γίνεται από δημιουργίας του κόσμου τούτου. Για τον ρυθμό της μείωσης του μαγνητικού πεδίου της Γής, λένε πως είναι αυτή την στιγμή κατά 10% πιο ασθενές από τότε που ανακαλύφτηκε (1845 Friedrich Gauss). Ομως οι επιστήμονες λένε πως έχουν περάσει περίοδοι της Γής,κατά τις οποίες το μαγνητικό της πεδίο ήταν κατά πολύ ασθενέστερο από ότι είναι σήμερα! Μάλιστα λένε ότι πρέπει να διανύουμε μια από τις ισχυρότερες περιόδους του μαγνητικού πεδίου της Γής,παρά την εξασθένισή του!
Κάτι άλλο τώρα... Λένε πως η τελευταία αναστροφή των μαγνητικών πόλως έγινε πριν 700.000-800.000 χρόνια... Ο άνθρωπος τότε υπήρχε στον πλανήτη, αλλά μαλλον με μορφή διαφορετική από την σημερινή μας. Αν κατα την αναστροφή αυτή το μαγνητικό πεδίο μηδενίστηκε, μήπως είναι αυτό στο οποίο οφείλουμε και την εξέλιξή μας, καθώς χτύπησαν την Γή μας κύματα ραδιενέργειας από το διάστημα? Η ραδιενέργεια μπορεί να επέμβει στο DNA ενώς οργανισμού... άρα και να τον... παραμορφώσει...
Φίλη Vanillic,να κάνουν την αντιστροφή γρηγορότερα γιατί? Εχουν να κερδίσουν κάτι? Στον Β' Παγκ. Πόλεμο,θα είχε αποτέλεσμα των αποπροσανατολισμό των αντιπάλων δυνάμεων,αφού θα έχαναν στην κυριολεξία τον μπούσουλα (μπούσουλας= πυξίδα), σήμερα όμως δεν βασίζομαστε στο μαγνητικό πεδίο της Γης για προσανατολισμό, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι (πχ ένα σύστημα gps που έχω και εγώ στο αυτοκίνητο,λειτουργεί και σαν πυξίδα). Ασε που με έβαλες και σε μεγάλο λούκι με τα λινκς! Θα τα δώ μάλλον το Σάββατο που θα έχω περισσότερη ησυχία! Η αντιστροφή των πόλων ΔΕΝ κρατάει χιλιάδες χρόνια! Είναι μια διαδικασία κατά την οποία υπάρχει μια μεγάλη περίοδος ηρεμίας,αλλά η αναστροφή γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα! Αν κράταγε χιλιάδες χρόνια, στην προηγούμενη αναστροφή θα είχε καταστραφεί η ζωή στον πλανήτη από τις ακτινοβολίες που θα μας κτυπούσαν όλο αυτό το διάστημα. Εχω ξαναγράψει πιο πάνω πως υπολογίζεται πως θα είναι ένα διάστημα 7 ημερών.
16/02/2007, 17:03:51
Vanillic...
quote:
Δεν ξέρω γιατί δημιούργησαν το HAARP και κάνω δίφορες υποθέσεις. Βέβαια αυτοί που το έφτιαξαν δεν είναι και οι ποιο αθώοι επιστήμονες γι’ αυτό και σηκώνει συνομωσιολογία . Γιατί φτιάχνουν οι επιστήμονες όλο και ποιο εξελιγμένα όπλα??
Μπορεί και να το απομαγνητίζουν κατά λάθος δεν γνωρίζω. Όπως κατά λάθος έριξαν και τις 2 ατομικές βόμβες.

stanfromgreece...

quote:
Φίλε Libero, η κλίση του άξονα της Γης που αναφέρεις ώς λόγω της διμιουργίας των εποχών,δημιουργείται ακριβώς από αυτή την ταλάντωσή της
Ποια είναι η συχνότητα αυτής της ταλάντωσης, 365 μέρες? Αν ναι, πως επηρεάζει η περιστροφή της Σελήνης (29 μέρες) την ταλάντωση αυτή. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η ταλάντωση αλλά με μικρή συχνότητα, τέτοια ώστε να επηρεάζει το κλίμα μακροπρόθεσμά. Να δημιουργεί δηλαδή περιόδους (πολλών ετών) θερμές και ψυχρές.
quote:
Για τον ρυθμό της μείωσης του μαγνητικού πεδίου της Γής, λένε πως είναι αυτή την στιγμή κατά 10% πιο ασθενές από τότε που ανακαλύφτηκε (1845 Friedrich Gauss)

Λένε πως η τελευταία αναστροφή των μαγνητικών πόλως έγινε πριν 700.000-800.000 χρόνια

Δηλαδή σε 150 χρόνια μείωση 10% και η τελευταία αντιστροφή έγινε πριν από 700.000 ένας από τους δύο αριθμούς μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλος.
quote:
Μάλιστα λένε ότι πρέπει να διανύουμε μια από τις ισχυρότερες περιόδους του μαγνητικού πεδίου της Γής,παρά την εξασθένισή του!

Τώρα εξασθενεί ή ενισχύεται?
quote:
Λίγο απίθανο φαίνεται κάποιες τοπικά κεραίες να επηρεάζουν καιρούς και μαγνητικά πεδία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποια τοπικά φαινόμενα ίσως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, αλλά τίποτα περισσότερο.

Bob cat,σίγουρα, κάποτε (100 χρόνια πριν) η μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις καμινάδες εργοστασίων με CO2 π.χ. ήταν τοπικό φαινόμενο, τώρα όμως επηρεάζουν όλη την Γη.

bob_catΜέλος
16/02/2007, 22:55:25
quote:
Bob cat,σίγουρα, κάποτε (100 χρόνια πριν) η μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις καμινάδες εργοστασίων με CO2 π.χ. ήταν τοπικό φαινόμενο, τώρα όμως επηρεάζουν όλη την Γη.

Αυτό που μετράει είναι η ποσότητα, τα εργοστάσια τα σημερινά δέν έχουν την ίδια ισχύ με τα ερασιτεχνικά εργοστάσια του περασμένου αιώνα που η εκπομπή τους σε CO2 ήταν ασήμαντη, το θέμα παίρνει απότι καταλαβαίνω μαθηματική σημασία.
Τα πάντα επηρεάζουν την ατμόσφαιρα, σημασία έχει να γίνονται όλα με μέτρο χωρίς να ξεπερνούν κάποια όρια.

Αεί ο Θεός γεωμετρεί

stanfromgreeceΜέλος
17/02/2007, 12:31:06
Φίλοι μου καλημέρα σας!
Φίλε Libero,έχεις δεί πώς λειτουργεί ο μετρονόμος? Είναι ένα εργαλειάκι που λειτουργει σαν το εκκρεμές και το έχουν οι μουσικοί για να κρατάνε σταθερό τον ρυθμό τους. Φαντάσου λοιπόν πως έτσι κινήται ο άξονας της Γής μας. Δύο φορές τον χρόνο είναι απολύτως οριζόντιος (ισημερίες),και δύο φορές τον χρόνο έχει την μέγιστη κλίση (ηλιοστάσια).Για μια πλήρη ταλάντευση λοιπόν κάνει έναν χρόνο.
Λόγω του ότι χρόνο με τον χρόνο η Σελήνη απομακρύνεται (το έχω γράψει παραπάνω αυτό),και συνεπώς η βαρυτική έλξη εξασθενεί, η ΄μέγιστη κλίση του άξονα της Γής κατά τα ηλιοστάσια μεγαλώνει, αρα έχουμε και πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να σταματήσει η απομάκρυνση της Σελήνης έχω γράψει παραπάνω...
Για το μαγνητικό πεδίο της Γής και την έντασή του, λένε πως δεν έχει πάντα σταθερή τιμή και πως παρουσιάζει συνεχείς αυξομοιώσεις. Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις των ερευνητών τώρα είμαστε στην φθίνουσα πορεία ενός ισχυρού μαγνητικού πεδίου.