ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SouthselasΝέο Μέλος
02/08/2004, 10:05:31
quote:

quote:
Με το πέρασμα του χρόνου(μιλάμε για πάρα πολλά χρόνια)και με την επακόλουθη πνευματική εξέλιξη, θα θεωρηθεί η κρεοφαγία σαν κάτι το αηδιαστικό. Τότε το αυτονόητο θα είναι η μη κατανάλωση κρέατος και η ανάμνηση της εποχής της κρεοφαγίας θα συνοδεύεται από την περιφρόνηση της τότε ανθρωπότητας.

Χμ... αυτό το έχω ξανασυζητήσει και πάλι αλλά δεν θυμάμαι που..
Μήπως μπορείς να ... το φιλοσοφήσεις λίγο....
Τί είναι αυτό που θα ωθήσει τον άνθρωπο ωστε να περιφρονήσει τον θάνατο των ζώων... Θα είναι θέμα υγιεινής διατροφής ? θα είναι θέμα νομικό ? θα είναι δεοντολογικό ?
Μα και σήμερα οι πνευματικώς καλλιεργημένοι... να το θέσω έτσι είναι οι μεγαλύτεροι κοιλιόδουλοι.
Ισως σε εναν ακαλλιέργητο.. να δώσω κάποιο δίκιο ...
Αλλά σε μία κυρία .. πνευματικώς και ηθικώς καλλιεργημένη... η οποία απολαμβάνει σε ενα πολυτελεστατο εστιατόριο το κουνελάκι της ``αλακατσατόρα`` ή το μπιφτεκάκι της ``στρογκανωφ`` και τρώει με κλειστό το στόμα , πίνοντας και ενα ``ντον περινιόν``.

Ξέρω.. ξέρω... τι θα μου πείς...
Αγαπητέ allzzaro δεν εννοώ αυτή του είδους την πνευματική εξέλιξη

Θυμάμαι την περίπτωση ενός Αμερικανού ο οποίος γυρνούσε στις αμερικανικές πολιτείες και προσπαθούσε να αποτρέψει τους ανθρώπους από την κατανάλωση αλκοόλ. Τελικά πέθανε από κίρρωση του ήπατος, λόγω υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του. Πως έγινε αυτό; Ο ήρωάς μας δεν έπινε αλκοόλ, αυτό είναι αλήθεια. Ήταν όμως λάτρης των γλυκών. Την ημέρα που πέθανε, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ζεστού, σιροπιαστού κέικ. Και με κάποια χημική αντίδραση, το σιρόπι μετατράπηκε σε αλκοόλ στο αίμα του με το παραπάνω θανατηφόρο αποτέλεσμα. Ήταν αυτός πνευματικός άνθρωπος; Προσπαθούσε να κάνει κάτι καλό, με την εκστρατεία του κατά του αλκοόλ, όμως δεν είχε ξεφύγει από τις αδυναμίες της σάρκας.

Η πνευματική εξέλιξη που εννοώ δεν έρχεται με πανεπιστημιακά πτυχία. Μπορούμε να φέρουμε στο νου μας αναρίθμητους επιστήμονες, αρχιερείς, καλλιτέχνες, πολιτικούς, γιατρούς κλπ, ΛΑΓΝΟΥΣ και ΛΑΙΜΑΡΓΟΥΣ. Η πραγματική πνευματική εξέλιξη θα έλθει με το πέρασμα του χρόνου και αφού οι άνθρωποι θα έχουν περάσει αναρίθμητες δυστυχίες. Αυτές λοιπόν (οι δυστυχίες) είναι και οι δάσκαλοί μας. Έρχονται όταν άλλοι δάσκαλοι, ηπιότεροι, όπως π χ ο Χριστός, ο Βούδας, ο Γκάντι, δεν γίνονται κατανοητοί από τους ανθρώπους. Και τότε οι άνθρωποι, με αυτό τον οδυνηρό τρόπο θα μάθουν. Θα μάθουν σίγουρα. Και θα αποκτήσουν ανώτερη πνευματικότητα. Και τα σώματά τους θα γίνουν λεπτότερα(λιγότερο πυκνά), αφού θα ανέβει η συχνότητα δόνησης των μορίων τους(όσο πιο εξελιγμένος είναι κάποιος τόσο ψηλότερη συχνότητα δόνησης μορίων έχει). Και με τέτοια, λεπτά, σώματα η σαρκοφαγία θα’ναι κάτι το ακατανόητο. Ο τρόπος λήψης ενέργειας θα’ναι πολύ πιο ήπιος, πολύ πιο λεπτός.

ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ, ΣΕ ΚΟΣΜΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ.

02/08/2004, 12:58:19
Μα Southselas τόσες και τόσες δυστυχίες εχει περάσει το ανθρώπινο γένος... δεν εχω δεί και καμμία ουσιώδη αλλαγή εκτός απο την κάποια υποτυπώδη ισότητα, ακόμα υπάρχει δουλεία, ταξικές διαφορές, ερημοποίηση , ισοπέδωση, πόλεμοι , κλπ... Κάποια μικρή πολύ μικρή, ασήμαντη , τελείως ασήμαντη πρόοδο για τα δικαιώματα της ζωής επάνω σε αυτόν τον πλανήτη για όλα τα πλάσματα , υποτυπώδη πρόοδο η οποία και αυτή είναι μεμονωμένη για ορισμένα πλάσματα που εμείς θεωρούμε ``αγαπημένα`` ... κάποια πρόοδο που με ενα φύσηγμα του αέρα και αυτή θα χαθεί...

quote:
Και τότε οι άνθρωποι, με αυτό τον οδυνηρό τρόπο θα μάθουν. Θα μάθουν σίγουρα. Και θα αποκτήσουν ανώτερη πνευματικότητα. Και τα σώματά τους θα γίνουν λεπτότερα(λιγότερο πυκνά), αφού θα ανέβει η συχνότητα δόνησης των μορίων τους(όσο πιο εξελιγμένος είναι κάποιος τόσο ψηλότερη συχνότητα δόνησης μορίων έχει). Και με τέτοια, λεπτά, σώματα η σαρκοφαγία θα’ναι κάτι το ακατανόητο. Ο τρόπος λήψης ενέργειας θα’ναι πολύ πιο ήπιος, πολύ πιο λεπτός.

Εγώ πιστεύω οτι οι άνθρωποι θα μάθουν ... μόνον οταν αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα ίδια δεινά....

Edited by - allzzaro on 02/08/2004 13:01:57

Labolas GlasyaΜέλος
03/08/2004, 19:36:42
Καλησπερα Αλζαρο. Ειχες δικιο για τα τοπικ μου και σ ευχαριστω που υπερασπιστηκες το δικιο μου για τις λογοκρισιες που εχω δεχτει απο τον @ντμιν και τη παρεα του.

Το σημερινο μου μενου ειχε ψαρακι. Συγκεκριμενα τσιπουρα αλανιαρα. Η τσιπουρα λογιζεται για ζωο η αμαρτησα? Τελικα ρε συ Αλζαρο ετσι οπως το πας το μονο που πρεπει να τρωμε ειναι σαλατα. Ζει μωρε Αλζαρο ο ανθρωπος με σαλατα και φρουτα? Ασε που ενας γιατρος μου ειπε οτι αν δε τρως κρεας κινδυνευεις απο μιας μορφης αλτσχαιμερ. Τι λες γι αυτο? *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

SouthselasΝέο Μέλος
05/08/2004, 09:50:45
quote:

Μα Southselas τόσες και τόσες δυστυχίες εχει περάσει το ανθρώπινο γένος... δεν εχω δεί και καμμία ουσιώδη αλλαγή εκτός απο την κάποια υποτυπώδη ισότητα, ακόμα υπάρχει δουλεία, ταξικές διαφορές, ερημοποίηση , ισοπέδωση, πόλεμοι , κλπ... Κάποια μικρή πολύ μικρή, ασήμαντη , τελείως ασήμαντη πρόοδο για τα δικαιώματα της ζωής επάνω σε αυτόν τον πλανήτη για όλα τα πλάσματα , υποτυπώδη πρόοδο η οποία και αυτή είναι μεμονωμένη για ορισμένα πλάσματα που εμείς θεωρούμε ``αγαπημένα`` ... κάποια πρόοδο που με ενα φύσηγμα του αέρα και αυτή θα χαθεί...

Η ανθρώπινη αντίληψη του χρόνου δεν έχει σχέση με τη <<συμπαντική ροή>>. 3,4 χιλιάδες γήινα χρόνια είναι το απειροελάχιστο του χιλιοστού του δευτερολέπτου του συμπαντικού χρόνου. Επομένως δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αντιληπτές αλλαγές μέσα σε μια περίοδο μερικών χιλιάδων ετών. Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, από τότε που άρχισε να γράφεται η Ιστορία, δεν θα δούμε και τίποτα σημαντικές αλλαγές στη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

quote:

Εγώ πιστεύω οτι οι άνθρωποι θα μάθουν ... μόνον οταν αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα ίδια δεινά....

Μα αυτός είναι ο Φυσικός Νόμος.
Ότιδήποτε κάνεις, καλό ή κακό, σου ανταποδίδεται με την ίδια ένταση.
Το αν μπορείς και ξεφεύγεις από τους ανθρώπινους νόμους δεν έχει καμιά σημασία.

ΕΤΣΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.

SouthselasΝέο Μέλος
05/08/2004, 11:02:33
quote:

Ασε που ενας γιατρος μου ειπε οτι αν δε τρως κρεας κινδυνευεις απο μιας μορφης αλτσχαιμερ. Τι λες γι αυτο? *

Φίλε Labolas. Πριν σου απαντήσει ο αγαπητός φίλος allzzaro επέτρεψέ μου να πω και εγώ τη γνώμη μου για τη παραπάνω ερώτησή σου.

Ξέρεις ότι πολλές ασθένειες είναι ιατρογεννετικές; Δηλαδή ότι προκαλούνται από την (λανθασμένη) ιατρική αγωγή μιας άλλης ασθένειας; Καθώς επίσης και οι λεγόμενες επιπλοκές μιας ασθένειας πολλές φορές προκαλούνται από λανθασμένη ιατρική αγωγή;

Πόσες φορές δεν έχουμε δει γιατρούς φανατικούς καπνιστές, παχύσαρκους, πότες, να πάσχουν από τις ίδιες ασθένειες με τους ασθενείς τους; Τι μπορούν να πουν αυτοί στους ασθενείς τους, αφού οι ίδιοι δεν μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημά τους;

Πριν από κάμποσο καιρό,φίλος μου γιατρός μου έλεγε για συναδέλφους του, που είχαν σπουδάσει στο εξωτερικό(σε χώρες πρώην ανατολικού μπλοκ), είχαν αναγνωρίσει το πτυχίο τους με τη μέθοδο λαδώματος ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. και ασκούσαν το επάγγελμα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω, μέχρι που ήρθαν στην επιφάνεια οι αποκαλύψεις περί αναγνωρίσεως πτυχίων απο το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. μέσω χρηματισμού των αρμοδίων.

ΟΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ και δεν γνωρίζω τις ικανότητες/γνώσεις του γιατρού που αναφέρεις, αλλά, με τέτοιες απόψεις, εγώ προσωπικά δεν θα τον εμπιστευόμουνα σε ζητήματα ιατρικής φύσεως που θα με απασχολούσαν.

05/08/2004, 14:05:09
quote:
Καλησπερα Αλζαρο. Ειχες δικιο για τα τοπικ μου και σ ευχαριστω που υπερασπιστηκες το δικιο μου για τις λογοκρισιες που εχω δεχτει απο τον @ντμιν και τη παρεα του.

labolas δεν είχα κανένα λόγο να μην υπερασπιστώ το κλείδωμα ενός χρήσιμου τόπικ... Βέβαια μιλώ μόνο για το ενα απο εκείνα που κλειδώθηκαν άδικα... Οφείλω να ομολογήσω οτι τα περισσότερα τόπικ που ανοίγεις είναι ... ανώφελα... και ενω στα κλειδώνει εσύ τα ξανανοίγεις... Αυτά συγνώμη .. αλλά καλώς τα κλειδώνει...
Oπως αυτό το τελευταίο ... τα καλιαρντά...

Εγώ αυτό που ήθελα να πώ είναι οτι μπορείς να ξαναρχίσεις απο την αρχή ... γιατί νομίζω οτι μπορείς, μιας και ξανάρχισες με νέο ... όνομα ... και σου εύχομαι να κάνεις ενα καλό όνομα εδώ μέσα...

Μπορείς να το κάνεις συμμετέχοντας εποκοδομητικά στις συζητήσεις... με ήπιες αντιπαραθέσεις , ανοίγοντας χρήσιμα τόπικ... και σίγουρα η ομάδα του εσωτερικά θα κάνει τα στραβά μάτια σε κάποια μικρή σου λοξοδρόμηση... Μπορείς λοιπόν οχι μόνον εσύ αλλα και ολα τα αλλα μέλη που προκαλούν τα προβλήματα που αμαυρώνουν το όνομα της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ...

Edited by - allzzaro on 05/08/2004 15:36:26

05/08/2004, 14:08:00
quote:
Ζει μωρε Αλζαρο ο ανθρωπος με σαλατα και φρουτα? Ασε που ενας γιατρος μου ειπε οτι αν δε τρως κρεας κινδυνευεις απο μιας μορφης αλτσχαιμερ. Τι λες γι αυτο? *

Δηλαδή εκτός απο το κρέας ... μόνο η σαλάτα και τα φρούτα υπάρχουν....???

05/08/2004, 14:19:18
quote:

quote:
Ζει μωρε Αλζαρο ο ανθρωπος με σαλατα και φρουτα? Ασε που ενας γιατρος μου ειπε οτι αν δε τρως κρεας κινδυνευεις απο μιας μορφης αλτσχαιμερ. Τι λες γι αυτο? *

ΕΓΩ

Δηλαδή εκτός απο το κρέας ... μόνο η σαλάτα και τα φρούτα υπάρχουν....???

Tώρα ο southselas μιλά για .....

[quote]Φίλε allzzaro, επειδή μιλάμε περί του επιτρεπτού ή όχι της κατανάλωσης κρέατος, νομίζω ότι η μεγάλη μάζα των ανθρώπων πιστεύει ότι τα ζώα προορίζονται από τη φύση για τροφή του ανθρώπου. Με το πέρασμα του χρόνου(μιλάμε για πάρα πολλά χρόνια)και με την επακόλουθη πνευματική εξέλιξη, θα θεωρηθεί η κρεοφαγία σαν κάτι το αηδιαστικό. Τότε το αυτονόητο θα είναι η μη κατανάλωση κρέατος και η ανάμνηση της εποχής της κρεοφαγίας θα συνοδεύεται από την περιφρόνηση της τότε ανθρωπότητας.

Βλέποντας τα αρπακτικά να αρπάζουν τα μικρά νεογέννητα για να τραφούν... συνειδητοποιούμε το άδικο ... τη στέρηση του να ζήσεις σε αυτόν τόν κόσμο.... σε εναν κόσμο ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ μιας και δεν αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να γίνουμε τροφή ...
Μιλήσαμε προηγουμένως για ζώωδη ενστικτα... μα... δεν διαφέρουμε .. καθόλου ... ΄

Απο την εποχή της Θεογονίας του Ησίοδου που μιλά για το ``χρυσούν γένος`` χιλιάδες έτη πρίν .... οπου ο άνθρωπος ετρέφετο αποκλειστικά με καρπούς και όσπρια... δεν υπήρχαν πόλεμοι... επι της εποχής ... στο μεταίχμιο της βασιλείας του Ουρανού και του Κρόνου.... φανατικοί οπαδοί .. της ανώτατης αυτής πνευματικής ιδεολογίας , ενός εξελιγμένου πνευματικώς κόσμου οπως ο Ιησούς, ο Ζαρατούστρα, ο Ασουρα Μάσδα, ο Al zaroo , o Πυθαγόρας κ.α.

Και ``έδωσα εις όλους τρώγειν χόρτον`` γέννεσις κεφ. α` παρ. 4η νομίζω... ρητή εντολή δημιουργού... και ολα τα πλασματα ζούσαν ειρηνικά χωρίς να τρώγει το ενα το αλλο....

Edited by - allzzaro on 05/08/2004 14:53:09

05/08/2004, 14:56:10
Βασική αρχή του εσωτερισμού , δεν είναι οι θρησκείες , ούτε οι αστρολογίες , ούτε οι λεξάριθμοι,

Βασική αρχή του εσωτερισμού, είναι (ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) οπως πρωειπώθηκε στην ανοιχτή συνάντηση του esoterica ,, να συνειδητοποιήσει ο κάθε άνθρωπος
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ... ο ρόλος της ύπαρξής του ... ???

Πως ο άνθρωπος θα μπορέσει να πάρει τον τίτλο του ανθρώπου, να μεταπηδήσει απο τα ζωικά βασίλεια στα ανώτερα πνευματικά βασίλεια αν δεν αποβάλλει ολες αυτές τις υλιστικές συνήθειες...

Oπως λέει η φίλη Αμαλία...

quote:
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Edited by - allzzaro on 05/08/2004 16:09:11

ALOSΜέλος
05/08/2004, 16:36:27
quote:

Πως ο άνθρωπος θα μπορέσει να πάρει τον τίτλο του ανθρώπου, να μεταπηδήσει απο τα ζωικά βασίλεια στα ανώτερα πνευματικά βασίλεια αν δεν αποβάλλει ολες αυτές τις υλιστικές συνήθειες...

H Ιστορία μαθαίνει στον άνθρωπο οτι
ο άνθρωπος δεν μαθαίνει απο την Ιστορία.

Που σημαίνει οτι πνευματικός όσο και άν είναι πεφτει πάλι στην
παγίδα και ξανα RESTART CIVILISATION και ξανα και ξανα.....
Ανα άτομο ναι πάντως συμφωνώ όσο περισσότερο ξέρουμε εμάς τους
ίδιους τόσο περισσότερο ξέρεις και τον κόσμο και τα πάντα...
Μια ολογραφική οντότητα που όλα είναι ένα...

Όταν ξεκίνησε όντως η Αγία Γραφή ο Αδάμ δεν έβαζε λαδολέμονο
στο αρνάκι στη σούβλα...Κάτι για μήλα ακούγαμε και φυτά μέχρι
που έκανε λάθος δίαιτα με άλλα μήλα...και ξεκίνησε το κοντοσούβλι
επι γής...λέει κάτι άλλο που δεν ξέρουμε ;

Πίστευε και μή......ΕΡΕΥΝΑ!