ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/02/2010, 17:45:48
Ο Θωμάς, ω μέγιστε ερμηνευτή και γνώστη της θρησκείας τρεχαγύρευε,που κάνεις συνόδους και πατριάρχες να ψάχνονται, αμφισβήτησε την ανάσταση του Ιησου. Ο Χριστός οταν εμφανίστηκε δεν αρνήθηκε να εξετάσει ο Θωμάς τα ίχνη των καρφιών (στα νέα ελληνικά, ήλων στα αρχαια ναι). Θα μπορούσε να τον είχε αποπέμψει ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ καταλαβαίνω από τη γραφή ότι ο Χριστός αποδέχτηκε τη δυνατότητα του ανθρωπου να αμφισβητεί αλλά φυσικά αυτός έδειξε την αλήθεια. Αν είχε κάνει κάτι απαράδεκτο δε θα γινόταν απόστολος μετά. Βέβαια μπροστά στη δικιά σου γνώση που δεν είσαι άνθρωπος αλλά Τσακ Νόρις δε μετράει η δικιά μου

Τρεχαγύρευε ποια είναι η πηγή σου; Λες η εξής μία και δεν την αναφέρεις, να την ψάξουμε και εμείς οι "ασχετοι" να τη διαβάσουμε.Ξέρεις σε ποιο αρχαίο κείμενο αναφέρεται το γεγονός;

13/02/2010, 17:50:15
quote:

Ο Θωμάς, ω μέγιστε ερμηνευτή και γνώστη της θρησκείας τρεχαγύρευε,που κάνεις συνόδους και πατριάρχες να ψάχνονται, αμφισβήτησε την ανάσταση του Ιησου. Ο Χριστός οταν εμφανίστηκε δεν αρνήθηκε να εξετάσει ο Θωμάς τα ίχνη των καρφιών (στα νέα ελληνικά, ήλων στα αρχαια ναι). Θα μπορούσε να τον είχε αποπέμψει ή οτιδήποτε άλλο. Εγώ καταλαβαίνω από τη γραφή ότι ο Χριστός αποδέχτηκε τη δυνατότητα του ανθρωπου να αμφισβητεί αλλά φυσικά αυτός έδειξε την αλήθεια. Αν είχε κάνει κάτι απαράδεκτο δε θα γινόταν απόστολος μετά. Βέβαια μπροστά στη δικιά σου γνώση που δεν είσαι άνθρωπος αλλά Τσακ Νόρις δε μετράει η δικιά μου

Τρεχαγύρευε ποια είναι η πηγή σου; Λες η εξής μία και δεν την αναφέρεις, να την ψάξουμε και εμείς οι "ασχετοι" να τη διαβάσουμε.Ξέρεις σε ποιο αρχαίο κείμενο αναφέρεται το γεγονός;

Φίλε μου , μπορώ να συμμετέχω στην συζήτηση ή αυτό είναι απαγορευμένο , όπως κάποιος φίλος συνδίκτυος αναφέρει???

soul

13/02/2010, 18:09:09
Αγαπητέ μου IndustrialAngel,στο έγραψα πιο πάνω....Ο Θωμάς, αμφισβήτησε την ανάσταση και ο ο Χριστός του είπε,"μακάριοι οι μή ειδόντες και πιστεύσαντες",εσένα σου φαίνεται ότι ήθελε την αμφισβήτηση της ανάστασης Του,όταν την ειχαν και είχε προφητεύσει προ πολλού;Τοσος εγωισμός;
Λίγη λογική...Όχι πολλά πράγματα...
Εσυ για την Υπάτια, που διάβασες;....Για να σου πω για την πρώτη κα μια πηγή...
Εαρινέ,δεν καταλαβαινεις ή διαστρεβλώνεις, απλώς;Γιατί,είπαμε να επιτρέπεις στους άλλους να γράφουν σε ότι συζητάμε, δεν είπαμε να κάνουμε σε σένα ότι κάνεις εσύ...
13/02/2010, 18:29:55
quote:

...Μωρέ δώσε τους βήμα και σου πετάνε κάτι δεκαρίσιους της πλατείας, όλα τα ψώνια των αγορών....Αυτό το ρόλο παίζουν....Του άχρηστου, που λέει για να λέει...Σχολιαζει τα των άλλων και δεν κοιτά ποτέ τα δικά του....

Τα όσα καταθέτει ο καθένας σε δημόσια θέα , επιδέχονται σχολιασμού Βαγγέλη και προσωπικά εμένα , θα ήθελα αλλα και το επιζητώ να τύχουν σχολιασμού τα όσα λέω.

Μπορείς λοιπόν -ενθεν- να σχολιάζεις τα όσα λέω και να αντιπαραθέτεις τις απόψεις σου και ο καθένας ας εξάγει τα συμπερασματά του!

Σχολιασμός όμως δεν είναι οι τόσο "ομορφες" εκφράσεις που χρησιμοποιείς και τα απαξιωτικά λόγια που επίσης χρησιμοποιείς στον λόγο σου!

Επιπροσθέτως , εγώ πουθενά δεν απαγόρεψα σε κανέναν να πάρει θέση και να τοποθετηθεί όπως του αρέσει -αλλοίμονο- και μακριά απο μένα τέτοιες απόψεις ... θα το αποδώσω σε σύγχυσή σου και μόνο .

Το φαντάζεσαι , αν όλοι εδώ μέσα σε μιμούμασταν -στην βωμολοχία-... τι όμορφη κατάσταση θα δημιουργείτο???

Έσο εγκρατής , αυτό σε παρακάλεσα...έστω και προσποιούμενος..

soul

Edited by - Εαρινός on 13/02/2010 18:32:55

13/02/2010, 19:06:21
Τρέχαγυρευε, την κολοκυθιά θα παίξουμε; Έχεις να με παραπέμψεις σε πρωτογενείς πηγές που περιγράφουν το γεγονός; Αν ναι ποιες; Εγώ ψάχνοντας παντού στο νετ διαβάζω την ίδια ιστορία, ότι ο όχλος παρακινήθηκε από τον Κύριλλο Αλεξανδρείας. Έχεις πρωτογενείς πηγές που να το διαψεύδουν; ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ, το τονίζω. Μπορεί να υπάρχει λάθος στην ιστορία, εγώ είμαι ανοιχτός. Πες μου τάδε κείμενο του δείνα συγγραφέα. Μέχρι τότε όμως είναι αστήρικτα αυτά που λες
13/02/2010, 22:04:36
Δεν παιζω καμιά κολοκυθιά,αγαπητέ μου IndustrialAngel...Εσύ λές ότι ξέρεις κάποια πράγματα για το γεγονός....Απο κάπου το διάβασες, ή ειδες αυτό...Αυτη είναι η μόνη πηγή...Φέρε την για να δεις επιτέλους τι λέει...
Εαρινέ, βαριέμαι να σου απαντήσω....
13/02/2010, 22:54:58
quote:

Δεν παιζω καμιά κολοκυθιά,αγαπητέ μου IndustrialAngel...Εσύ λές ότι ξέρεις κάποια πράγματα για το γεγονός....Απο κάπου το διάβασες, ή ειδες αυτό...Αυτη είναι η μόνη πηγή...Φέρε την για να δεις επιτέλους τι λέει...
Εαρινέ, βαριέμαι να σου απαντήσω....

Tι μπορεί άραγε να μου απαντήσεις και να θεωρείται απάντηση...?

Απάντα σε αυτά που σε ρωτούν κάθε φορά , όπως ο φίλος industrialangel και ίσως κάποια στιγμή να μπορέσεις να απαντήσεις και σε σε θέματα εσωτερικής φύσεως δικά σου ... τα οποία σε κατευθύνουν και σε χειραγωγούν καθημερινά , με τα γνωστά αποτελέσματα της σκέψης και της εν γένει συμπεριφοράς σου!

soul

13/02/2010, 23:04:46
Το βιολί σου!!!!!Γινεται να μην παρεμβαινεις και προσπαθεις να καθοδηγήσεις τους υπολοίπους;Μάλλον όχι....
13/02/2010, 23:09:23
quote:

Το βιολί σου!!!!!Γινεται να μην παρεμβαινεις και προσπαθεις να καθοδηγήσεις τους υπολοίπους;Μάλλον όχι....

Δεν θέλω να σε καθοδηγήσω στην σκέψη σου και σε όλα όσα αποτελούν και συγκροτούν τον κώδικα πεποιθήσεών σου...ουδόλως μ'ενδιαφέρει αυτό!

Να μιλάς όμορφα λέω ... αυτό και να ωριμάσεις , ως άνθρωπος!

Και δεν μιλώ με τους υπολοίπους...σε σένα απευθύνομαι!

soul

13/02/2010, 23:33:13
Ξέρω οτι σου είναι φοβερα δύσκολο να καταλάβεις τι σου γράφω,Εαρινέ, γι αυτό θα το κάνω πιο λιανά...Όταν λέω καθοδηγείς, εννοώ, οτι ενώ γράφω σε απάντηση άλλων, απαντάς εσύ...Άσε να συνομιλούμε χωρίς να κάνεις τον μεταφραστή....Ενοχλείς, πως το λενε;...
Κι εγώ, εδω και κατι εκατοντάδες μηνύματα, σε σένα απευθύνομαι,αλλά δεν λές να καταλάβεις....
evangel036Μέλος
02/10/2010, 12:36:19
ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ HARSH REALM ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ CRIS CARTER(X-FILES)....ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ!
42NAΜέλος
02/10/2010, 16:06:12
CARNIVAL διαθεσιμο με λιιιγο ψαξιμο ! ...και υποτιτλοι με αλλο λιιιγο ψαξιμο !

42NAΜέλος
16/10/2010, 20:46:51
Πολυ καλο και το AFTERLIFE και κυριως ειναι Αγγλικη παραγωγη...