- Παραδεισος και Κολαση και μετα θανατον ζωη στις Θρησκειες. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ?»
Εεεεεπ!! Για μισό λεπτό ρε snoopy, εσύ μας βγήκες…….«αιρετικός»!
Αλήθεια, έχεις υπ’όψιν σου ότι ο Ιησούς είναι ένα και αυτό με τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης? Τουλάχιστον, αυτό προσπαθούνε να πούνε οι ταγοί της χριστιανοσύνης.
Εξάλλου, χριστιανισμός δίχως την Π.Δ. δεν υφίσταται. Τουλάχιστον όχι στην μορφή που τον γνωρίζουμε……
Εσύ, ΠΟΥ στηρίζεις τα όσα λες?
snoopy:
«ΟΤΙ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ Π.Δ.»
Τότε, για ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ μιλάς? Για κάποιον άλλο άγνωστο?
Είναι για σένα Θεός ο Ιησούς? Είναι για σένα ο ένας και μοναδικός Θεός ο Ιησούς?
Αναμένω.
ο Σνούπης πολύ καλά σου τα λέει αλλά εσύ δεν θέλεις να τον καταλάβεις.
Ο Θεός της Π.Δ., όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα σε αυτό το σύγγραμα, είναι ο Θεός του αυστηρού νόμου και ο Θεός του οφθαλμού αντί οφθαλμού. Αυτό τον Θεό ήξεραν και έτσι τον είχαν πλάσει τότε μόνο και μόνο για αυτούς.
Ο Ιησούς μας, είδε το "σφάλμα" και ήλθε να "βελτιώσει" λίγο το image Του. Απλά τα πράγματα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αφού είσαι διαβασμένος.
Φιλικά όπως πάντα
«ο Σνούπης πολύ καλά σου τα λέει αλλά εσύ δεν θέλεις να τον καταλάβεις.»
Είπαμε, είμαι και λίγο….κακόβουλος!!![]()
![]()
Ψηλός:
«Ο Θεός της Π.Δ., όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα σε αυτό το σύγγραμα, είναι ο Θεός του αυστηρού νόμου και ο Θεός του οφθαλμού αντί οφθαλμού. Αυτό τον Θεό ήξεραν και έτσι τον είχαν πλάσει τότε μόνο και μόνο για αυτούς.»
Δεν υπάρχει φίλτατε «για αυτούς» και «για εμάς»! Ο θεός της Πεντατεύχου και της Κ.Δ. είναι ο ίδιος.
Αν και το έχω ξαναγράψει, ωστόσο το παραθέτω μια ακόμη φορά.
Συγκεκριμένα:
1)«46 εἰ γὰρ ἐπιστεύετε Μωϋσεῖ, ἐπιστεύετε ἂν ἐμοί· περὶ γὰρ ἐμοῦ ἐκεῖνος ἔγραψεν. 47 εἰ δὲ τοῖς ἐκείνου γράμμασιν οὐ πιστεύετε, πῶς τοῖς ἐμοῖς ρήμασι πιστεύσετε;»
2)«17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.»
3)29 εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ ᾿Αβραὰμ σπέρμα ἐστὲ καὶ κατ' ἐπαγγελίαν κληρονόμοι.
4)39 ἐρευνᾶτε τὰς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωὴν αἰώνιον ἔχειν· καὶ ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περὶ ἐμοῦ·
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Ιησούς έρχεται να εκπληρώσει τα γραφόμενα της Πεντατεύχου, να δηλώσει ότι καλώς πράττουνε όσοι πιστεύουνε στις «αρετές» και τα «θεάρεστα έργα» του Μωυσή, να τονίσει ότι όσοι τον πιστέψουνε είναι και σπέρμα του Αβραάμ, καθώς και να υποστηρίζει με έμφαση ότι οφείλουμε να ερευνάμε τις γραφές, και είναι προφανές ότι εννοεί τις αθλιότητες της Π.Δ. καθώς η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!!!
Λοιπόν, ΤΙ αποκήρυξε από τα ανομήματα, τις βιαιοπραγίες, τους βιασμούς, τις αιμομιξίες, τις σφαγές αμάχων και παιδιών που εκτελέστηκαν εις το όνομα του Πατρός Του?
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ με τεκμήρια θέλω αγαπητέ, και όχι ετσιθελικές ατάκες.
Ψηλός:
«Ο Ιησούς μας, είδε το "σφάλμα" και ήλθε να "βελτιώσει" λίγο το image Του. Απλά τα πράγματα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αφού είσαι διαβασμένος.»
Έτσι θα ήθελες να είναι αγαπητέ Ψηλέ. Έτσι ξεκίνησε αυτός ο μύθος, αλλά έτσι ποτέ δεν ήτανε σε θέση να εξελιχθεί και να ανελιχθεί σε πολιτικά αξιώματα.
Το δηλώνει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ο ίδιος ο Ιησούς: «Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω» (Ματθ.5,17) «Νομίζετε πως ήρθα για να επιβάλω αναγκαστική ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων? Κάθε άλλο. Σας βεβαιώνω πως ο ερχομός μου θα φέρει διαιρέσεις.» (Λουκ.12,51)
ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ……..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ!! Μία ματιά στην ιστορική διαδρομή του χριστιανισμού θα πείσει τον καθένα.
Αντιθέτως, για τον ειρηνικό και όλο αγάπη χριστιανισμό, θα πρέπει πρώτα να εφευρεθεί φίλτατε ένας ακόμα Χριστός, διότι τον πρώτο…..τον κάψατε!!
Αφού αυτά που λες ούτε και εσύ ο ίδιος τα πιστεύεις.
Φιλικά όπως πάντα
macedon
«Ο Ιησούς μας, είδε το "σφάλμα" και ήλθε να "βελτιώσει" λίγο το image Του. Απλά τα πράγματα, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αφού είσαι διαβασμένος.»
Δεν μπορούσα να κρατηθώ σε αυτό σας ζητάω συγγνώμη... Λοιπόν να τα βάλουμε λίγο τα πράγματα στην Θέση τους ο Θεός της ΠΔ ήταν νεανίας...Δηλαδή έβραζε το αίμα του ρε παιδί μου γούσταρε επαναστάσεις. κατακλυσμούς, πόλεις να καίγονται και πολύ αίμα.... Με το πέρασμα του χρόνου όμως ωρίμασε (σαν ένα παλιό κρασί) και είπε μπάχαλο τα έκανα θα στείλω τον γιο μου να επανορθώσει... Πως;;;; Εύρηκα Εύρηκα θα τον σταυρώσουν...και εγένετο
Μην άκουω παλαβά τα έχουμε ξαναπεί ή ΕΙΣΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ επιλέξτε επιτέλους...
Τέλος πάντων το θέμα είναι περί κόλασης και παραδείσου στις Θρησκείες που όλες πάνω κάτω έχουν...Γιατί πολύ απλό...Τότε δεν υπήρχε η αστυνόμευση που υπάρχει τώρα...Μια δολοφονία σε ένα χωριό μπορεί και να μην το μάθαινε κανείς...Οπότε πως θα έλεγχαν οι τότε λαοί το πλήθος;;;; Μα με το φόβο της τιμωρίας του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ από τον ΘΕΟ στην εκάστοτε ΚΟΛΑΣΗ....ΟΙ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ του κόσμου είναι πάμπλουτοι (δες Πατριαρχείο, πολύ χρυσό ρε παιδί μου) και ας τους ΠΙΣΤΟΥΣ να πεινάνε (ο έχων δυο χιτώνες πάει και για τον τρίτο) αυτοί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...Εμ δεν είναι έτσι παλουκάρια μου ξυπνάνε οι ΣΚΛΑΒΟΙ (δες την έξοδο των Εβραίων που σας αρέσει κιόλας)
ΑΜΗΝ
GOD IS A MARKETER
Κατα Ιωάννη Κεφ.η' 44:
υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ, και τας επιθυμίας του πατρός υμών θέλετε ποιείν, εκείνος ανθρωποκτόνος ήν απ'αρχής και έν τη αληθεία ούχ έστηκεν, οτι ούκ εστίν αλήθεια εν αυτώ όταν λαλή το ψεύδος, εκ των ιδίων λαλεί, οτι ψεύτης εστί και ο πατήρ αυτού.
Εδώ ο Ιησούς λέει ευθέως στους Ιουδαίους οτι ο ρατσιστής Θεός που λατρεύουν είναι Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ - ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ!!!
Τα αποτελέσματα γνωστά.
quote:
GDS1:
Τέλος πάντων το θέμα είναι περί κόλασης και παραδείσου στις Θρησκείες που όλες πάνω κάτω έχουν...Γιατί πολύ απλό...Τότε δεν υπήρχε η αστυνόμευση που υπάρχει τώρα...Μια δολοφονία σε ένα χωριό μπορεί και να μην το μάθαινε κανείς...Οπότε πως θα έλεγχαν οι τότε λαοί το πλήθος;;;; Μα με το φόβο της τιμωρίας του ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ από τον ΘΕΟ στην εκάστοτε ΚΟΛΑΣΗ....ΟΙ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ του κόσμου είναι πάμπλουτοι (δες Πατριαρχείο, πολύ χρυσό ρε παιδί μου) και ας τους ΠΙΣΤΟΥΣ να πεινάνε (ο έχων δυο χιτώνες πάει και για τον τρίτο) αυτοί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ...Εμ δεν είναι έτσι παλουκάρια μου ξυπνάνε οι ΣΚΛΑΒΟΙ (δες την έξοδο των Εβραίων που σας αρέσει κιόλας)
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥΣ (ελπίζω να μήν παρεξηγηθώ πάλι) ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ.
"ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥΣ"
είναι η ΠΙΣΤΗ στον Θεό ή ο ΦΟΒΟΣ της κόλασης;
SNOOPY
"ελπίζω να μήν παρεξηγηθώ πάλι"
δεν συντρέχει λόγος παρεξήγησης
«Μα γιατί επιμένεις;
Αφού αυτά που λες ούτε και εσύ ο ίδιος τα πιστεύεις.»
Και άντε εγώ επιμένω με στοιχεία, εσύ ρε Ψηλέ που επιμένεις με…..«θα» και «θα»?
Δεν νομίζεις ότι η ερώτηση οφείλει να αντιστραφεί?![]()
![]()
![]()
«Φίλε Schwabe προφανώς μπερδεύεις τον Ιουδαισμό με τον Χριστιανισμό.»
Ο χριστιανισμός αγαπητέ είναι η προέκταση του Ιουδαϊσμού. Χριστιανισμός δίχως το πνευματικό και διδακτικό υπόβαθρο του Ιουδαϊσμού δεν υφίσταται.
Κοιτάω ακριβώς να μην μπερδεύω τίποτα απολύτως, καθώς εάν πέσουμε στην παγίδα των «εξαγνισμών» τότε μόνο ετσιθελικές ερμηνείες θα βρούμε.
Μένουμε στα γραπτά. Κάντο και εσύ.
snoopy:
«Εδώ ο Ιησούς λέει ευθέως στους Ιουδαίους οτι ο ρατσιστής Θεός που λατρεύουν είναι Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ.»
Πολύ…βολικά διαβάζεις αγαπητέ την Καινή Διαθήκη!
Ο Ιησούς ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ. Αυτό που λέει είναι ότι οι Ιουδαίοι απομακρύνθηκαν από τον δρόμο του Θεού, προσχώρησαν στον Διάβολο, τον έχουνε ως «πατέρα», και αυτό είναι που τους κατακρίνει και τους σχολιάζει.
Διάβασε λίγο την ερμηνεία που δίνει η Καινή Διαθήκη, και θα καταλάβεις ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.
Εξάλλου, το είπε και το τόνισε: «Δεν ήρθα για να τα καταργήσω, αλλά για να τα πραγματοποιήσω» (Ματθ.5,17)
Και όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν ήρθε να πραγματοποιήσει έργα ενός Θεού που…….θα θεωρούσε Διάβολο!!![]()
![]()
quote:
εκείνος ανθρωποκτόνος ήν απ'αρχής και έν τη αληθεία ούχ έστηκεν
ΑΥΤΟ ΤΟ "απ'αρχής" ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?
«ΑΥΤΟ ΤΟ "απ'αρχής" ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?»
Πολύ απλά, ότι ο Διάβολος, δηλαδή η οντότητα που αυτοί επέλεξαν σταδιακά ως πατέρα τους, ήταν από την αρχή ανθρωποκτόνος (π.χ. πρωτόπλαστοι) αλλά και εχθρός της αλήθειας.
Αυτό λέει ο Ιησούς, ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Κάποιος ο οποίος διεκδικούσε αγαπητέ μου τον τίτλο του Μεσσία, κάποιος που ήθελε να εκπληρώσει τις προφητείες (ποιανού θεού?), είναι ποτέ δυνατόν να έλεγε ότι…….Αυτόν που θέλω να υπηρετήσω ήταν ανθρωποκτόνος και καραγκιόζης?
Για σκέψου καλύτερα τι λέει το εδάφιο.