- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Και γω, όπως η αγαπητή Valnta, νομίζω ότι ο Πάνος (προτιμώ το Εχέμβροτος ως nickname πάντως! καλές διακοπές!) έβαλε το συγκεκριμένο κείμενο για να πάρουμε μία ιδέα περί της επιστήμης της Ψυχολογίας. Δεν νομίζω ότι μέσω αυτού εξέφρασε καμία προσωπική γνώμη.
Και ο φίλος Δημ. μίλησε για την διαφορά μεταξύ της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής και απ' όσα γνωρίζω και γω, θα συμφωνήσω μαζί του.
Βρε Κέλσο μου, μήπως έχεις τίποτε προσωπικά με τους ψυχολόγους;! Ακου εκεί, Ψυχολόγοι-Ψυχοβγάλτες... ![]()
Πάντως βρε παιδιά, εγώ αλλού το πήγαινα το θέμα. Εμένα βασικά θα με ενδιέφερε μία συζήτηση πάνω στην θεωρητική και ιδιαίτερα στην πρακτική αντιμετώπιση της ζωής, από εμάς τους ίδιους. Οι προσωπικές μας σκέψεις, ιδέες και πρακτικές. Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε τον πιό σωστό τρόπο, αλλά κάπως τα βγάζουμε πέρα! Αυτό το μοίρασμα θα ήθελα να δω, μια πιό ανοιχτή προσωπική επικοινωνία. Οχι να αναλωθούμε για ακόμα μια φορά στις αναλύσεις απόψεων και θεωριών τρίτων προσώπων. (Ρε γμτ είναι που δεν πιστεύω και στις αυθεντίες... γιατρέ μουυυυυυυ... είμαι σοβαρά;! ![]()
)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Καλές διακοπές στο νέο μέλος Πάνο...
Θα του συνέστηνα, να διαβάσει και να ασχοληθεί με τα θέματα που προσεγγίζει αντιγράφωντας απλά και ανώδυνα, για να μπορεί επιτέλους να εκφράσει κάποτε και τη δική του γνώμη...
Τα forums αρκετά έχουν τυρανιστεί απο τους αντιγραφείς βιβλίων, περιοδικών κλπ κλπ ΧΩΡΙΣ να μας προσφέρουν μαζί με το αδιαμφισβήτητο υλικό που αντιγράφουν ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ...
Δηλαδή το ΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ απο όσα διάβασαν και ασχολήθηκαν...
Αλλιώς μια απλή παράθεση ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, θα αρκούσε...
Φυσικά σε αυτά που γράφει, έτσι για να γράφει (απ'ότι φαίνεται φυσικά) να του θυμίσω ότι:
quote:
"...θα παρακαλούσα πολύ το νέο μέλος να μας επεξηγήσει τι ακριβώς εννοεί (τόσο ο Σωκράτης Γκίκας στο λεξικό του, όσο και ο ίδιος που ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα όσα λεει ο Σωκράτης Γκίκας), όταν χρησημοποιεί τους όρους - έννοιες..."
Το λέω αυτό, γιατί είναι γελοίο (ας μου συγχωρεθεί η λέξη), να γράφει κάποιος:
quote:
"...εάν επιθυμήσει να με ρωτήσει κάτι κάποιο μέλος, άσε το, να το κάνει μόνο του. Με ευγένεια, ευπρέπεια και πραγματικό ενδιαφέρον..."
τη στιγμή που ΗΔΗ αυτό έχει γίνει με παραδειγματική ευγένεια. Μήπως ήθελε απλά να μου αποκλείσει το δικαίωμα να ερωτώ για όσα παραθέτουν τα μέλη;;;
Πιθανό και αυτό, αλλά φυσικά ΟΧΙ αποδεκτό...
Τώρα στα περι: "...λεκτικών – φρασεολογικών λαβυρινθώδών παιχνιδίσματων, χρησιμοποιούμενες ως ευέλικτων και ταχύτατων νοητικων - νοηματικων λαβων..." θα μπορούσαν να ταιριάξουν με τα κόμικς και όσους ασχολούνται με αυτά...
Σκέψου ΠΡΙΝ χαρακτηρίσεις κάποιον (και ιδίως εμένα), ως "επιτιθέμενο"...
Μην ακροβατής...
Καλές διακοπές λοιπόν...
Αγαπητέ Δημ. ...
Μάλλον βρίσκεσαι σε κάποια σύγχυση, κάποιο μπέρδεμα...
Πόθεν τα συμπεράσματα που εξάγεις για τις απόψεις μου;;;
Ειδικά αυτό το ότι είμαι απο εκείνους που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ την ύπαρξη της ΨΥΧΗΣ, πολύ θα ήθελα να μας το ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΕΙΣ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
Στα περί Σωκρατικής μεθόδου τώρα...
Δεν αναφέρθηκα στην περίφημη ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ (απο αλλού μπερδεύεσαι, ίσως εκεί που σε πρωτοσυνάντησα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος), αλλα όσοι γνωριζουν τα περί Σωκρατικής Μαιευτικής, θα κατανόησαν ότι ΗΔΗ η κατά λέξη και κατα φράση έρευνα και ανάλυση που ΗΔΗ έπρεξα με το απόσπασμα του Σωκράτη Γκίκα, ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ...
Ας ΜΗΝ χρησημοποιούμε κάτι όταν ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...
Είτε αυτό θα καταστρέψουμε, είτε τον ευατό μας...
Και για να ΜΗΝ σε αφήσω να ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ επάνω σε όσα ΞΕΚΑΘΑΡΑ παραθέτω, λέω πώς ΟΝΤΩΣ άλλο πράγμα η "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" και άλλο πράγμα η "ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ".
Και τα δύο αυτά που έχουν ως ΠΡΩΤΟ συνθετικό της λέξης τους την λέξη ΨΥΧΗ, σε καμία μα ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ.
Το ΑΝ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιστήμες αυτό ας μην το αναπτύξουμε εδώ...
Αναφέρεις λοιπόν με έμφαση:
quote:
"...Φαντάζομαι ότι, ηθελημένα αποκρύπτεις την αλήθεια περι τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν θεραπευτεί με την "α-φάρμακο" επιστήμη της ψυχολογίας..."
Κάνεις χρήση μιας λέξη, αυτή την Α - ΦΑΡΜΑΚΟ...
Προφανός, την λέξη την έχεις συνατήσει μέσα σε κάποιο απο τα ΠΑΜΠΟΛΛΑ έργα του Διδασκάλου Μαργιωρή, ιδρυτή του Ομακοείου Αθηνών (και όχι ΜΟΝΟΝ).
Δέν έχεις όμως προσέξει (αν απο εκεί έχεις εκλάβει τη λέξη αυτή) ότι ο Μεγάλος αυτός Διδάσκαλος, ΔΕΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ μαζί με την "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ", αλλά με την λέξη "ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ".
Και για να ΜΗΝ βιαστείς και κάνει και άλλο λάθος, όταν ο Μέγας αυτός Διδάσκαλος κάνει χρήση της έννοιας - όρου "Αφάρμακος Ψυχοθεραπευτική", εννοεί ότι η θεραπεία έρχεται στον ασθενή ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ, δηλαδή της Ψυχής του ...
Η Ψυχοθεραπεία λοιπόν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με κάποια "θεραπεία" στον Ψυχικό Φορέα του ανθρώπου (όπως εσφαλμένα νομίζεται απο πολλούς), δηλαδή στη Ψυχή του που αυτή άλλωστε ΔΕΝ ΝΟΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την θεραπεία που επέρχεται στο ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟ ΣΩΜΑ όταν αυτό νοσεί, με μέσο την Ψυχής του και ΟΧΙ με μέσο τα φαρμάκα...
(Παιδιά, μακρυά απο την κάθε είδους ΠΡΕΖΑ, αλλοιώνει τα πάντα...)
Αγαπητή Βάλντα...
Αυτό που θα εκτιμούσα πραγματικά, θα ήταν αν μας έγραφες το ΤΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο το κείμενο - αντιγραφη του Πάνου...
Φυσικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ίσως γιατί δεν θέλησες να καταλάβεις), αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος παράθεσε με το κείμενο που αντέγραψε...
Και εννοώ αυτό που ΗΔΗ παράθεσα:
quote:
...Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι επιστήμη δεν είναι η συλλογή, η μέτρηση και η καταγραφή εκδηλώσεων, αλλά κυρίως η ερμηνεία των εκδηλώσεων αυτών. Στο σημείο αυτό υστερεί αισθητά η πειραματική ψυχολογία, ενώ πλούσια σε ερμηνείες είναι η ψυχολογία του βάθους...
- ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ "ΕΡΜΗΝΕΙΑ".
- ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
- ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, Ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ!!!!!
- ΤΕΛΙΚΑ Η "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ", ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ;;;;
Αναφέρεις πιό κάτω:
quote:
Κ για να είμαι κ γω πιο δίκαιη...Αγαπητέ Κέλσο, στις ερωτήσεις σου θα μπορούσε να απαντήσει μόνο ο κ.Γκίκας που μας δίνει την συγκεκριμένη ερμηνεία ή κάποιος διδάκτωρ Ψυχολογίας... Όχι ο Πάνος, αλλά ούτε ένας απλός ψυχολόγος δεν θα κατάφερνε να σου δώσει μια απάντηση που να σε "καλύψει" εντελώς.
Θέλεις δηλαδή ο καθένας μέσα στα forums να έρχεται στα θέματα και να πετά μια αντιγραφή ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ την προσωπική του άποψη!!!!
Αστείο μου φαίνεται...
Στην αρχή του παρόντος μηνύματος, ΕΠΕΞΗΓΗΣΑ νομίζω την άποψή μου για την λειτουργεία των forums...
Το "επιθετικό ύφος" που διέκρινες, δέν έχει να κάνει παρά με την "επιστήμη" της ψυχολογίας...
Το ΑΝ κάποιοι την ασπάζονται, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ...
Αφού λοιπόν μελετάς απο τα 13 ψυχολογία (!!!), μάλλον εσύ καλείσαι να αποδείξεις απο που και ως που η "ψυχολογία" είναι επιστήμη...
Μπορείς να μας απαντήσεις εσύ, μιας και ο Πάνος αδυνατεί (παρόλο που τα ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΤΑΙ τα όσα λένε οι άλλοι).
Και λέω ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΤΑΙ γιατί έτσι είναι αγαπητή Βάλντα...
Οταν παραθέτεις κάτι απο κάποιον άλλο, το ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΑΙ κίολας και ειδικά μάλιστα όταν ΔΕΝ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ...
Να λοιπόν που όχι απλά ΦΑΝΗΚΕ, αλλά "έβγαλε και μάτια" αυτό που λές ότι εσύ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ...
Αγαπητή μου Όστρια...
Λές πώς:
quote:
"...Πάντως βρε παιδιά, εγώ αλλού το πήγαινα το θέμα. Εμένα βασικά θα με ενδιέφερε μία συζήτηση πάνω στην θεωρητική και ιδιαίτερα στην πρακτική αντιμετώπιση της ζωής, από εμάς τους ίδιους. Οι προσωπικές μας σκέψεις, ιδέες και πρακτικές. Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε τον πιό σωστό τρόπο, αλλά κάπως τα βγάζουμε πέρα! Αυτό το μοίρασμα θα ήθελα να δω, μια πιό ανοιχτή προσωπική επικοινωνία. Οχι να αναλωθούμε για ακόμα μια φορά στις αναλύσεις απόψεων και θεωριών τρίτων προσώπων..."
Ολα αυτά που τόνισα στο κείμενό σου (το οποίο κείμενο και φυσικά το αποδέχομαι ώς όρια συζήτησης), είναι το "κλειδί"...
Το κλειδί της αποκάλυψης του ευατού μας (υπάρχει και ένα παλιότερο τόπικ με αυτόν τον τίτλο)...
Μόνο που αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...
Μάλλον με τη "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ" έχει να κάνει, τη "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα...
quote:
Αγαπητή Βάλντα...
Αυτό που θα εκτιμούσα πραγματικά, θα ήταν αν μας έγραφες το ΤΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο το κείμενο - αντιγραφη του Πάνου...
Φυσικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ίσως γιατί δεν θέλησες να καταλάβεις), αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος παράθεσε με το κείμενο που αντέγραψε...
Και εννοώ αυτό που ΗΔΗ παράθεσα:
--------------------------------------------------------------------------------
...Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι επιστήμη δεν είναι η συλλογή, η μέτρηση και η καταγραφή εκδηλώσεων, αλλά κυρίως η ερμηνεία των εκδηλώσεων αυτών. Στο σημείο αυτό υστερεί αισθητά η πειραματική ψυχολογία, ενώ πλούσια σε ερμηνείες είναι η ψυχολογία του βάθους...
- ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ "ΕΡΜΗΝΕΙΑ".
- ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
- ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, Ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ!!!!!
- ΤΕΛΙΚΑ Η "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ", ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ;;;;--------------------------------------------------------------------------------
Αναφέρεις πιό κάτω:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Κ για να είμαι κ γω πιο δίκαιη...Αγαπητέ Κέλσο, στις ερωτήσεις σου θα μπορούσε να απαντήσει μόνο ο κ.Γκίκας που μας δίνει την συγκεκριμένη ερμηνεία ή κάποιος διδάκτωρ Ψυχολογίας... Όχι ο Πάνος, αλλά ούτε ένας απλός ψυχολόγος δεν θα κατάφερνε να σου δώσει μια απάντηση που να σε "καλύψει" εντελώς.--------------------------------------------------------------------------------
Θέλεις δηλαδή ο καθένας μέσα στα forums να έρχεται στα θέματα και να πετά μια αντιγραφή ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ την προσωπική του άποψη!!!!
Αστείο μου φαίνεται...
Στην αρχή του παρόντος μηνύματος, ΕΠΕΞΗΓΗΣΑ νομίζω την άποψή μου για την λειτουργεία των forums...
Λοιπόν ρωτάς τι κατάλαβα/αλλά την ίδια στιγμή μου λες ότι ΔΕΝ κατάλαβα κ μάλιστα γιατί δεν θέλησα να καταλάβω.Οπότε προσπερνάω αυτή σου την ερώτηση εφόσον την απάντηση την έχεις ήδη λάβει μόνος σου-αν κ την "διαδικασία" του "πως" δεν την κατάλαβα καθόλου, αλλά τεσπα/μπορεί κ να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά κ να μην το έχω καταλάβει ακόμα.
Πάω στη δεύτερη. Όχι, κ βέβαια δεν θέλω ο καθένας να "πετάει" μια αντιγραφή/αλλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για "ορισμούς". Προσωπικά βρίσκω αστείο το να ζητάς από τον Πάνο ή εμένα ή κάποιον άλλο μη ψυχολόγο να σου δώσει τον ορισμό της ψυχολογίας. Πρόσεξε, όχι να αντιγράψει έναν ορισμό αλλά να σου δώσει έναν δικό του(??)
Όσο για το αν η ψυχολογία είναι μια παραδοξότητα..η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι. Στην κλασική ιατρική συνήθως έχεις έναν ή δυο τρόπους να λύσεις ένα πρόβλημα. Στην ψυχολογία έχεις πολύ περισσότερους ανάλογα με τη "σχολή" που διαλέγεις να ακολουθήσεις. Θα μπορούσες να πεις ότι όπως η Ιατρική έχει μια διαφορετική "πρακτική" στην Ανατολή κ διαφορετική στη Δύση/έτσι κ η Ψυχολογία έχει τις διαφορετικές πρακτικές της.Σίγουρα για να φτάσεις σε ερμηνεία πρέπει να έχεις κάνει κάποιες αναλύσεις/όμως το κάνεις από διαφορετικές "σκοπιές".
quote:
Το "επιθετικό ύφος" που διέκρινες, δέν έχει να κάνει παρά με την "επιστήμη" της ψυχολογίας...
Το ΑΝ κάποιοι την ασπάζονται, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΚΙ'ΟΛΑΣ...
Αχ Κέλσο, νομίζω ότι τελικά αυτό που μ'ενοχλεί στο γράψιμό σου είναι αυτές οι κραυγές -βλ.κεφαλαία-. Μπορεί το "ύφος" σου να'ναι διαφορετικό όμως τα κεφαλαία αυτή την εντύπωση μου δίνουν. Το επιθετικό ύφος το διέκρινα ακριβώς εδω-Καλή η προσπάθεια του νέου μέλους μας, αλλά ΥΠΟΘΕΤΩ πως όπως και το πρώην μέλος, απλά χρησημοποιεί λέξεις και έννοιες τις οποίες ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ...-εμένα αυτό μου "κάνει" επίθεση. Κ επειδή είμαι άνθρωπος μου μιλάω έτσι όπως νιώθω, για την ακρίβεια εμένα η παραπάνω πρόταση μου λέει "Βλήμα ήσουν πριν, βλήμα κ τώρα." Σ'αυτό το "καλή η προσπάθεια του νέου μέλους" βρίσκω μια υπεροψία-αλλά πάλι αυτή είναι απλά η γνώμη μου.
quote:
Αφού λοιπόν μελετάς απο τα 13 ψυχολογία (!!!), μάλλον εσύ καλείσαι να αποδείξεις απο που και ως που η "ψυχολογία" είναι επιστήμη...
Προς τι τα !!!! Κέλσο μου? Υποθέτω όχι από θαυμασμό... Ξέρεις, έχω πολλά "κουσούρια", αλλά έχω κ "ραντάρ" για την ειρωνία+ δεν μου ξεφεύγει ποτέ.Αμφισβητείς αυτά που γράφω για τον εαυτό μου?? Γιατί? Δεν έκανα πουθενά την έξυπνη. Είπα απλά πως έχω μια συνήθεια κ πως από αυτό που κάνω έχω καταλάβει πως η Ψυχολογία είναι κάτι που χρειάζεται μελέτη-όπως κ όλα τα πράγματα άλλωστε...
Ξέρεις, δεν αμφισβητώ τις γνώσεις σου στον Εσωτερισμό.Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω αυτά που γράφεις.Θα μου πεις θα μπορούσα να ρωτήσω. Δεν το κάνω, κ ξέρεις γιατί? Γιατί γνωρίζω πως κ να μου απαντήσεις, δεν θα καταλάβω. Αν μια γνώση δεν μπορείς να την κάνεις "βιωματική" δεν μπορείς κ να την αποκτήσεις ποτέ. Με λίγα λόγια, μπορώ να κάνω υποθέσεις σχετικά με το τι σημαίνουν τα λεγόμενά σου, μπορώ κ να ζητήσω κάποια διευκρίνηση αλλά από κει κ πέρα πρέπει μόνη μου να παλέψω για να "κατανοήσω".
Κ μετά από αυτά...πρέπει κ να ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι η Ψυχολογία είναι επιστήμη.Κοίτα Κέλσο,μακάρι να είχα τον χρόνο να καθόμουν να το έκανα αυτό, γιατί είναι κάτι το οποίο υποστηρίζω κ πραγματικά θα ήθελα να σε κάνω να δεις τι είναι αυτό που βλέπω εγώ. Αλλά αυτή τη στιγμή, ακόμα κ αν μου ζητούσες να ΑΠΟΔΕΙΞΩ-αυτά τα κεφαλαία είναι κακιά συνήθεια κ είναι κ κολλητική νομίζω- ότι η γη είναι στρογγυλή δεν θα μπορούσα να το κάνω/τίποτα προσωπικό, απλά έχω κάποια προβλήματα που μου "τρώνε" σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μου. Πιστεύω να κατανοείς πως μια "απόδειξη" δεν είναι υπόθεση 3 γραμμών.
quote:
Μπορείς να μας απαντήσεις εσύ, μιας και ο Πάνος αδυνατεί (παρόλο που τα ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΤΑΙ τα όσα λένε οι άλλοι).
Και λέω ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΤΑΙ γιατί έτσι είναι αγαπητή Βάλντα...
Οταν παραθέτεις κάτι απο κάποιον άλλο, το ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΑΙ κίολας και ειδικά μάλιστα όταν ΔΕΝ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ...
Να λοιπόν που όχι απλά ΦΑΝΗΚΕ, αλλά "έβγαλε και μάτια" αυτό που λές ότι εσύ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ...
Εξακολουθώ να μην το βλέπω/ίσως γιατί όπως ξαναείπα, μιλάμε για ορισμούς κ όχι για μια κοινή απάντηση.
Αυτά.Ελπίζω να έγινα κατανοητή/αν όχι..πάλι εδώ θα'μαστε κ αύριο...
Γειά φίλοι μου.
Φίλτατε Κέλσο.
Μια σειρά από πυροτεχνήματα δίχως αιτία...
quote:
Αγαπητέ Δημ. ...
Ειδικά αυτό το ότι είμαι απο εκείνους που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ την ύπαρξη της ΨΥΧΗΣ, πολύ θα ήθελα να μας το ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΕΙΣ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
Θα πρέπει να μου υποδείξεις στο κείμενο, σε αυτό το topic, που έγραψα όλα ετούτα;Φίλτατε για να μην κατηγορούμε αδίκως, το πως δεν είμαι ελέφαντας... Και πως απλώς δεν ανέχομαι τις ορχηστρομένες παραχαράξεις των γεγραμμένων "δήθεν" άλλοθι στην προσωπική ερμηνεία του εκάστοτε.
Θα πρέπει να εξετασθεί όλη η φράση (όλη η παράγραφος) και όχι εκείνες οι λέξεις που εξυπηρετούν τις ψυχογραφείες σου.
quote:Στα περί Σωκρατικής μεθόδου τώρα...
Δεν αναφέρθηκα στην περίφημη ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ (απο αλλού μπερδεύεσαι, ίσως εκεί που σε πρωτοσυνάντησα αλλά μπορεί να κάνω και λάθος), αλλα όσοι γνωριζουν τα περί Σωκρατικής Μαιευτικής, θα κατανόησαν ότι ΗΔΗ η κατά λέξη και κατα φράση έρευνα και ανάλυση που ΗΔΗ έπρεξα με το απόσπασμα του Σωκράτη Γκίκα, ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΕΙ...
Ας ΜΗΝ χρησημοποιούμε κάτι όταν ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...
Είτε αυτό θα καταστρέψουμε, είτε τον ευατό μας...
Βεβαίως και ενθυμούμε ότι πρωτοσυναντηθήκαμε στο topic Του Αλέξανδρου του Μέγα όπου και εκεί,διατηρούσες την ιδία "αίσθηση μονόπλευρου δικαίου".
Έμαθα να μην σχηματίζω γνώμη εύκολα και αποφεύγοντας το δεκτικό αναμάσημα πέντε ή δέκα κειμένων ρητά.
Συνεπώς η "Σωκρατική μέθοδος" (που τοποθετώ στο post) σωφρονεί την πολύπλευρη και χαοτική στάση σου κατά της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.
quote:Και για να ΜΗΝ σε αφήσω να ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ επάνω σε όσα ΞΕΚΑΘΑΡΑ παραθέτω, λέω πώς ΟΝΤΩΣ άλλο πράγμα η "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ" και άλλο πράγμα η "ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ".
Και τα δύο αυτά που έχουν ως ΠΡΩΤΟ συνθετικό της λέξης τους την λέξη ΨΥΧΗ, σε καμία μα ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ.
Το ΑΝ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιστήμες αυτό ας μην το αναπτύξουμε εδώ...
Κάνεις χρήση μιας λέξη, αυτή την Α - ΦΑΡΜΑΚΟ...Προφανός, την λέξη την έχεις συνατήσει μέσα σε κάποιο απο τα ΠΑΜΠΟΛΛΑ έργα του Διδασκάλου Μαργιωρή, ιδρυτή του Ομακοείου Αθηνών (και όχι ΜΟΝΟΝ).
Δέν έχεις όμως προσέξει (αν απο εκεί έχεις εκλάβει τη λέξη αυτή) ότι ο Μεγάλος αυτός Διδάσκαλος, ΔΕΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΛΕΞΗ μαζί με την "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ", αλλά με την λέξη "ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ".
Και για να ΜΗΝ βιαστείς και κάνει και άλλο λάθος, όταν ο Μέγας αυτός Διδάσκαλος κάνει χρήση της έννοιας - όρου "Αφάρμακος Ψυχοθεραπευτική", εννοεί ότι η θεραπεία έρχεται στον ασθενή ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΣΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ, δηλαδή της Ψυχής του ...Η Ψυχοθεραπεία λοιπόν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με κάποια "θεραπεία" στον Ψυχικό Φορέα του ανθρώπου (όπως εσφαλμένα νομίζεται απο πολλούς), δηλαδή στη Ψυχή του που αυτή άλλωστε ΔΕΝ ΝΟΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την θεραπεία που επέρχεται στο ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟ ΣΩΜΑ όταν αυτό νοσεί, με μέσο την Ψυχής του και ΟΧΙ με μέσο τα φαρμάκα...
Πρέπει να σου τονίσω ότι τα οσα γράφεις για το συγκεκριμένο θέμα της ψυχολογίας-ψυχιατρικής δεν ευσταθούν και αποτελούν κραυγαλέα παραδοχή με την τελευταία φράση σου, μέσα στα εισαγωγικά.
Όσο για τον Ν.Μαργιωρή δεν γνωρίζω και πολλά, εκείνα τα τετριμμένα ίσως, ότι υπήρξε ένας ερευνητής του παραφυσικού ή μεταφυσικού και τα λοιπά. Δεν θα ήθελα να μου τον συστήσεις εσύ βέβαια.
quote:
(Παιδιά, μακρυά απο την κάθε είδους ΠΡΕΖΑ, αλλοιώνει τα πάντα...)Κέλσος ο Φιλαλήθης
Καταλαβένω ότι η χρήση σε αλλοίωσε ίσως...
Με σεβασμό στον άνθρωπο και την φύση.
τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.
Τελικά, αναρωτιέμαι αν ΑΞΙΖΕΙ το να προσπαθεί κανείς (ο υποφαινόμενος στη προκείμενη περίπτωση), να τεκμυριώνει τα όσα γράφει;;;
Ειληκρινά το αναρωτιέμαι...
Κάποτε, δε πάνε πολλά χρόνια απο τότε, όταν ξεκίνησα μαζί με καμιά 15αριά μέλη να φτιάξουμε αυτό που εσείς σήμερα απολαμβάνετε ως forum Esoterica.gr (μια προσπάθει που στέφθηκε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο πρώτο εκείνο πείραμα που έγινε), ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΗΤΑΝ το να γράφουμε τις απόψεις ΜΑΣ για τα θέματα που μας απασχολούσαν απο κοινού...
Απόψεις οι οποίες και ήταν ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΥΡΙΩΜΕΝΕΣ...
Σήμερα, φτάσαμε (εγώ έφτασα δηλαδή, οι άλλοι δε γνωρίζω που βρίσκονται) στο να ΤΕΚΜΥΡΙΩΝΟΥΜΕ (όσοι ΜΠΟΡΟΥΝ και το κάνουν φυσικά και ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ελαχιστότατοι) την άποψή μας και ταυτόχρονα να βρισκόμαστε "υπόλογοι" στο ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!!!!
Εχει ο καιρός γυρίσματα, λεει ο θυμόσοφος λαός και για άλλη μια φορά μάλλον έχει δίκιο...
Λοιπόν, αγαπητοί μου...
Καλείστε να ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ, το ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ η "Ψυχολογία" είναι (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατα τη γνώμη μου), ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Απο μεριάς μου, ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι η "Ψυχολογία", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Επιστημονικό ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ, όταν με θάρος βγούν οι εκπρόσωποί της και πούν ότι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ, αλλά ασχολούμαστε ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΑΛΟ - ΕΓΚΕΦΑΛΟ και όλα τα παρελκόμενά του, δηλαδή τη Λογική, τις Αισθήσεις κλπ κλπ...
Ο όρος ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (και φυσικά ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ) είναι ολότελα και παντελώς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ....
Ετσι λοιπόν αγαπητή Βάλντα, που ΝΑΙ ΜΕΝ έχεις απορίες στα όσα γράφω, ΑΛΛΑ ΔΕ με ρωτάς (πραγματικά δε κατάλαβα το γιατί) κάτι που άλλα μέλη των forums όταν και εφ' όσων το έπραξαν όχι μονάχα πήραν απάντηση, αλλά προχώρησαν ακόμα πιό κάτω στη δημιουργική τους σκέψη, επάνω στα θέματα που "προβληματίζονταν", με αποτελέσμα αγαπητή μου να έχεις δημιουργήσει μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ τόσο για μένα όσο και για τις απόψεις που εκφράζω (τι οποίες ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΑ)...
Κοίτα και δές, πόσο επιφανιακά ή πόσο με εμπάθεια (δε θα ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο) διαβάζεις τα μηνύματα (τα δικά μου ή και των άλλων άραγε;)...
Μου λές:
quote:
"... Λοιπόν ρωτάς τι κατάλαβα/αλλά την ίδια στιγμή μου λες ότι ΔΕΝ κατάλαβα κ μάλιστα γιατί δεν θέλησα να καταλάβω.Οπότε προσπερνάω αυτή σου την ερώτηση εφόσον την απάντηση την έχεις ήδη λάβει μόνος σου-αν κ την "διαδικασία" του "πως" δεν την κατάλαβα καθόλου, αλλά τεσπα/μπορεί κ να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά κ να μην το έχω καταλάβει ακόμα..."
Ενώ αυτό που εγώ σου είχα γράψει ήταν εντελώς διαφορετικό!!!!
Απόδειξη;
Ορίστε:
quote:
"... Αυτό που θα εκτιμούσα πραγματικά, θα ήταν αν μας έγραφες το ΤΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο το κείμενο - αντιγραφη του Πάνου..."
Αναφέρομαι αγαπητή μου στο κείμενο που αντέγραψε ο Πάνος...
Αλήθεια, εσύ το ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;
Αν το κατάλαβες ΟΦΕΙΛΗΣ χάριν της συζήτησης να μου το εξηγήσεις, μια διαδικασία που περιέγραψα για την αρχή των forums και το πώς συμεπριφερόμασταν τα μέλη μεταξύ μας...
Αν ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, τότε ΟΦΕΙΛΕΣ να ρωτήσεις ΚΑΙ ΕΣΥ το Πάνο που το παρέθεσε αντιγράφωντάς το στο να μας πεί τι εννοεί...
Ομως στη συνέχεια μεταφέρομε απο το Πάνο και έρχομαι σε σένα λέγοντας:
quote:
"...Φυσικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ίσως γιατί δεν θέλησες να καταλάβεις), αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος παράθεσε με το κείμενο που αντέγραψε..."
Υποστηρίζω λοιπόν αυτό που έγραψα στην αμέσως προηγούμενη παράγραφω, ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ, τεκμυριώνοντάς το γράφωντας ότι:
quote:
"...Και εννοώ αυτό που ΗΔΗ παράθεσα: ...Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι επιστήμη δεν είναι η συλλογή, η μέτρηση και η καταγραφή εκδηλώσεων, αλλά κυρίως η ερμηνεία των εκδηλώσεων αυτών..."
Δηλαδή αγαπητή μου Βάλντα, αυτό που ο Πάνος ΕΞ ΑΡΧΗΣ έγραψε (και είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ δικό του κείμενο - άποψή του και ΟΧΙ η απλή αντιγραφή της συνέχειας), ήταν που μου ΕΔΕΙΞΕ ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕ, ίσως γιατί ΔΕΝ το διάβασε ως όφειλε ΠΡΙΝ το παραθέσει:
quote:
"... (ένα απλό ‘προσχέδιο’ του τι αντιπροσωπεύει! ο όρος ‘ψυχολογία’ και όχι όποια ερμηνεία του)..."
Δηλαδή μας λεει ότι ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, αλλά το κείμενο ΤΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι η "επιστήμη της ψυχλογίας είναι η ΕΡΜΗΝΕΙΑ των ψυχολογικών εκδηλώσεων που μελετά"!!!!
Μη το κουράζουμε λοιπόν άλλο το θέμα...
Αυτό που ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ όχι ΜΟΝΟ σε σένα, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, είναι ότι αυτό που με τόση "μανία" μελετάτε, ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ για το ΑΝ ΕΙΝΑΙ ή ΟΧΙ το ορθόν και το πρέπον σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης...
Δηλαδή, λέτε ότι ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ και η "ακολουθία του"...
Δυστυχώς λοιπόν για σένα αγαπητή μου, ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι η "ψυχολογία" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Οσος χρόνος και αν χρειαστεί...
Και να ξέρεις ότι μέσα απο αυτή σου τη προσπάθεια ΚΑΙ ΕΣΥ αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ που παρακολουθούμε ή συμμετέχουμε κι΄όλας στη συζήτηση, θα βγούμε ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ...
Αυτό είναι το ζητούμενο των forums, ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να είναι ένα δημιουργικό και ποιοτικό forum...
Εάν θέλουμε ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, κάτι που πρίν απο λίγες μέρες έμαθα απο κάποιον συντονιστή, τότε απλά "νείπτω τα χείρας μου"....
Ελπίζω (και εύχομαι) να συμφωνείς μαζί μου αγαπητή Βάλντα...
Αγαπητέ Δημ. ...
Ξανα γράφω λοιπόν αυτό που αποκαλείς "πυροτέχνημα" αλλά που εγώ το αποκαλλώ ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΗ...
Περιμένω λοιπόν τις "τεκμυριώσεις σου" αλλά και τις "αποδείξεις σου" όταν με ΣΗΚΟΦΑΝΤΕΙΣ λέγοντας με υφάκι 10δων καρδιναλίων:
"... Δημιουργείς κλίμα έντασης και πολύ "βαρύ" περί της αποψής σου για το ό,τι δεν υπάρχει η ψυχή ..."
Στα παραπάνω κείμενα μου, ΑΠΟΔΕΙΞΑ το γεγονός που αναφέρεις στη συνέχεια λέγοντας πως: "...στην προσπαθειά σου να επιδείξεις λόγο "σοφό και ουσίας" και εκείνο που η επιστήμη λέει σαν ψυχή είναι το μυαλό..."
Εάν εσύ ΜΠΟΡΕΙΣ να το καταρίψεις, εδώ είμαι για να σε θαυμάσω...
Απόδειξε μου λοιπόν ότι η "ψυχλογία" ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ καθώς οφείλει σύμφωνα με την λέξη, και πώς ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ όπως ΗΔΗ ΑΠΕΔΕΙΞΑ...
Επίσεις καλείσαι να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι:
quote:
"...Πρέπει να σου τονίσω ότι τα οσα γράφεις για το συγκεκριμένο θέμα της ψυχολογίας-ψυχιατρικής δεν ευσταθούν ..."
Και μη σπεύσεις να μου πείς (όπως έκανε γνωστός κουμπάρος μέλους εδώ μέσα στα forums, όταν για τις ανοησίες και βλακείες που έλεγε, τον στρίμωξα στη γωνία και δεν ήξερε απο που να φύγει), πώς είναι έτσι όπως εσύ μας τα λές γιατί:
quote:
"...Έχω γνώσεις φίλε μου ,και η αλήθεια είναι ότι δεν τις έμαθα από κανένα βιβλίο.(Ζητώ συγνώμη αλλά και πάλι δεν θα τις προβάλω,γιατί δεν ξέρω ΠΟΥ τις προβάλω).Είναι γνώσεις που ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ σε υψηλά επίπεδα σε πολύ προχωρημένους αναζητητές της εσωτερικής διαδρομής..."
Ελα λοιπόν να μου αποδείξεις το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ...
Πάντως το δείγμα της γραφής σου και προπαντώς της σκέψεις σου, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ σε όσους μπορούν να διακρίνουν το ποιόν σου...
Μου στυστείνης:
quote:
"... Θα πρέπει να εξετασθεί όλη η φράση (όλη η παράγραφος) και όχι εκείνες οι λέξεις που εξυπηρετούν τις ψυχογραφείες σου..."
Κάτι το οποίο ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ δε τηρεις!!!!
Γιατί κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ όταν λές!
quote:
"...(Παιδιά, μακρυά απο την κάθε είδους ΠΡΕΖΑ, αλλοιώνει τα πάντα...)Κέλσος ο Φιλαλήθης..."
Τη στιγμή μάλιστα που αυτό που εγώ παράθεσα ήταν:
quote:
"...Η Ψυχοθεραπεία λοιπόν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με κάποια "θεραπεία" στον Ψυχικό Φορέα του ανθρώπου (όπως εσφαλμένα νομίζεται απο πολλούς), δηλαδή στη Ψυχή του που αυτή άλλωστε ΔΕΝ ΝΟΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την θεραπεία που επέρχεται στο ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟ ΣΩΜΑ όταν αυτό νοσεί, με μέσο την Ψυχής του και ΟΧΙ με μέσο τα φαρμάκα...
(Παιδιά, μακρυά απο την κάθε είδους ΠΡΕΖΑ, αλλοιώνει τα πάντα...) ..."
Τώρα το ποιός μιλά για "ψυχογραφίες", ας ΜΗΝ το εξαιτάσουμε;;;
Παρεπιπτόντως, στο θέμα του Μέγα Αλέξανδρου, ΔΕΝ ανταλλάξαμε κανένα μήνυμα...
Μήπως με μπερδεύεις με το φίλο μου τον Κο Ράμογλου που έχει και κόττερο για να μας πηγαίνει και βόλτα;;;;
Την καλημέρα μου σε όλους και πάλι,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Βασικά, δεν μου αρέσει που την "πέφτουμε" όλοι στον Κέλσο, αλλά νομίζω ότι κατά βάθος του αρέσει να είναι ένας εναντίον πολλών! ![]()
Λοιπόν, όσο κατάλαβα, το πρόβλημα σου αγαπητέ Κέλσο, είναι ότι προσδίδοντας στην ψυχή μία ιδιότητα που βρίσκεται πέρα από την φυσική οντότητα του ανθρώπου, δεν δέχεσαι ο όρος να χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε έρευνα και μάλιστα η έρευνα αυτή να θεωρείται επιστημονική, από την στιγμή που δεν αφορά την ίδια την ψυχή, την ουσία ή τις εκδηλώσεις της, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό όπως είναι η βιολογική λειτουργία.
Οπότε για να καταλάβω και εγώ καλύτερα, αν μπορείς πες μας τι θεωρείς ότι είναι η Ψυχή, ποιές είναι οι ιδιότητές της, οι εκδηλώσεις της και αν υπάρχει αλληλεπίδραση ψυχής-βιολογικού σώματος και τι είδους.
Προσωπικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη της Ψυχής, της ατομικής, άυλης, αυθύπαρκτης και αθάνατης ουσίας. Αλλά θα ήθελα να καταλάβω πως την εννοούν όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη της.
Από κει και πέρα, στο τι ερευνά η επιστήμη της ψυχολογίας.
Θα έλεγα ότι διερευνά κυρίως αυτό που ονομάζουμε "συναισθηματικό κόσμο" του ανθρώπου. Δεν νομίζω ότι γνωρίζουμε πολλά για την φύση των συναισθημάτων, την έδρα τους, την εκδήλωσή τους και την αλληλεπίδραση τους με τις οργανικές λειτουργίες.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και εξετάζεται από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οτι και να πούμε σίγουρα δεν κατέχουμε παρά μέρος αυτής της γνώσης.
Να σου πω τις δικές μου αντιρρήσεις ως προς αυτά που λες, παρόλο που συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση σε αρκετό βαθμό.
1) Τα συναισθήματα δεν έχουν πάντα εξωτερικό αίτιο/ερέθισμα και μάλιστα κάποια δεν έχουν κανένα εμφανές αίτιο.
2) Κάποια συναισθήματα φαίνεται ότι δεν μπορεί να τα διαχειριστεί ούτε και να τα ερμηνεύσει ο εγκέφαλος. Αρα, πιθανόν να δημιουργούνται να αναπτύσσονται ή και να επαναφέρονται στην επιφάνεια μέσω κάποιων άλλων διαδικασιών.
3)Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συναισθηματικές διακυμάνσεις οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές, έλλειψη κάποιων ουσιών του οργανισμού ή ακόμα και σε τραυματισμό μέρους του εγκεφάλου κλπ, αλλά και παράλληλες ενδείξεις ότι και τα συναισθήματα επηρεάζουν την οργανική λειτουργία, οπότε μάλλον γυρίζουμε στο γνωστό ερώτημα, τι έγινε πρώτα, το αυγό ή η κότα... ή σε ποιές περιπτώσεις έχουμε πρώτα το αυγό και σε ποιές τη κότα; ![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 09/08/2004 15:56:07
Αγαπητέ Κέλσο.
Έχω εγκαταστήσει το προγραματάκι του zone alarm, λοιπόν κάθε λίγο και λιγάκι μου δείχνει ότι μπλόκαρε κάποιους υπολογιστές με IP τάδε από την port τάδε κ.τ.λ.
Έτσι λοιπόν σκέφτηκα (λαϊκιστί)... Βρε μπας και είναι ο κουμπάρος του μέλους του εσωτερικα ,ο έτσι που του την έπεσε ο Κέλσος και έφυγε με τα μούτρα στη γη, ή η έτσι, ή ο έτσι με το κοτερο και μακαρονάδες Nepal;
Ας σοβαρευτείς λίγο, για να μπορούμε να έχουμε διάλογο, διότι και αυτη η συγγραφική σου συμπεριφορά, είναι ισάξια ατυχής με όσες κατάφερα και ανάγνωσα
Ας τα αφύσουμε ετούτα, πάλιωσαν φίλε και δείχνουν κάποιους που από δήμαρχους γίνανε κλητήρες, (λαϊκιστί και πάλι), κάποιους όπου και κοθοδηγούντε από την χρήση που οι ίδιοι με περίσσιο πάθος έχουν εγκλωβισθεί.
Γίνε ποιό περιεκτικός στο λόγο ουσίας, πάψε να υψώνεις ανάστημα εγωισμού και φλυαρίας, διότι δηλώνεις εσωτεριστής και δη μέλος της ομάδας που δημιούργησε το εσωτερικα!
Δεν φταίω εγώ, εάν δεν μπορείς να διακρίνεις την διαφορά μεταξύ έντονα διατυπωμένου λόγου και την έλλειψη αγωγής που συνεχώς παρουσιάζεις!
Ευτυχώς για εμένα που δεν εντυπωσιάζομαι με τον προσεταιρισμό από διαλυμένα προσωπεία. Τοιούτον πνευματικό πλούτο σου τον χαρίζω για να αποδεικνύεις στις "πνευματικές" αναζητήσεις των νέων μελών
σου, γιατι το έχει ανάγκη η εξουσιομανία σου.
Γράφεις: Στα παραπάνω κείμενα μου ΑΠΌΔΕΙΞΑ .....
Και απαντώ: Για άλλη μία φορά πυροτεχνήματα και δυστυχώς σε τούτο σου το post θα πρέπει να ξεκαθαρίσω , τους κουμπάρους ,τους έτσι και τα κοτερα από την ψυχολογία.
Προτιμώ την σιωπή παρά να σε ακολουθήσω στον "πνευματικό" ξεπεσμό.
Δεν χαρηκα βέβαια...αλλά, ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Με σεβασμό στον άνθρωπο και την φύση.
τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.
quote:
Την καλημέρα μου σε όλους...Τελικά, αναρωτιέμαι αν ΑΞΙΖΕΙ το να προσπαθεί κανείς (ο υποφαινόμενος στη προκείμενη περίπτωση), να τεκμυριώνει τα όσα γράφει;;;
Ειληκρινά το αναρωτιέμαι...
Κάποτε, δε πάνε πολλά χρόνια απο τότε, όταν ξεκίνησα μαζί με καμιά 15αριά μέλη να φτιάξουμε αυτό που εσείς σήμερα απολαμβάνετε ως forum Esoterica.gr (μια προσπάθει που στέφθηκε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο πρώτο εκείνο πείραμα που έγινε), ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΗΤΑΝ το να γράφουμε τις απόψεις ΜΑΣ για τα θέματα που μας απασχολούσαν απο κοινού...Απόψεις οι οποίες και ήταν ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΥΡΙΩΜΕΝΕΣ...
Σήμερα, φτάσαμε (εγώ έφτασα δηλαδή, οι άλλοι δε γνωρίζω που βρίσκονται) στο να ΤΕΚΜΥΡΙΩΝΟΥΜΕ (όσοι ΜΠΟΡΟΥΝ και το κάνουν φυσικά και ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ελαχιστότατοι) την άποψή μας και ταυτόχρονα να βρισκόμαστε "υπόλογοι" στο ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!!!!
Εχει ο καιρός γυρίσματα, λεει ο θυμόσοφος λαός και για άλλη μια φορά μάλλον έχει δίκιο...
Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι πάλι...Βρίσκεσαι "υπόλογος" επειδή όπως λες η άποψή σου ήταν τεκμηριωμένη?-Παρεπιπτόντως/τεκμηρίωση με "η". Εκτός αν το παραπάνω είναι απλά μια εισαγωγή για να πεις το "έχει ο καιρός γυρίσματα"....
quote:
Λοιπόν, αγαπητοί μου...
Καλείστε να ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ, το ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ η "Ψυχολογία" είναι (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατα τη γνώμη μου), ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Απο μεριάς μου, ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι η "Ψυχολογία", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Σόρυ κιόλας, αλλά πουθενά δεν ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ (κραυγή)ότι η Ψυχολογία δεν είναι επιστήμη//επειδή δεν συμφωνείς με τον όρο-όνομα δεν σημαίνει ότι όσα συμπεράσματα έχουν βγει είναι αναληθή.
quote:
Επιστημονικό ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ, όταν με θάρος βγούν οι εκπρόσωποί της και πούν ότι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ, αλλά ασχολούμαστε ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΑΛΟ - ΕΓΚΕΦΑΛΟ και όλα τα παρελκόμενά του, δηλαδή τη Λογική, τις Αισθήσεις κλπ κλπ...Ο όρος ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (και φυσικά ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ) είναι ολότελα και παντελώς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΙ....
Κέλσο..τι λες?Eπιστημονικό θα γίνει το αντικείμενο όταν βγουν οι εκπρόσωποι κ πουν κτλ κτλ.??? Δεν καταλαβαίνω τη διαδικασία... Καταρχήν για να μην πελαγοδρομούμε...(αλήθεια, πως το κάνεις αυτό? Πετάγεσαι από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση κ μετά αυτό το ονομάζεις απόδειξη?)
1-Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα την έλεγα Ψυχολογία αλλά Καλλιόπη/ευχαριστημένος? Αν την λέγανε Καλλιόπη/θα συμφωνούσες στο ότι είναι επιστήμη?Γιατί εγώ τελικά δεν έχω καταλάβει αν διαφωνείς με το όνομα ή με το αντικείμενο/πριν ρωτήσεις ΠΟΙΟ (αυτή η συνήθεια με τα κεφαλαία έχει καταντήσει αηδία)είναι το αντικείμενο-θα σου ζητούσα κ γω με τη σειρά μου όπως κ η Όστρια πριν, να ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ κ να το ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ/-δεν σ'εκνευρίζει αυτό το ύφος?Έλα, παραδέξου το.
quote:
Ετσι λοιπόν αγαπητή Βάλντα, που ΝΑΙ ΜΕΝ έχεις απορίες στα όσα γράφω, ΑΛΛΑ ΔΕ με ρωτάς (πραγματικά δε κατάλαβα το γιατί) κάτι που άλλα μέλη των forums όταν και εφ' όσων το έπραξαν όχι μονάχα πήραν απάντηση, αλλά προχώρησαν ακόμα πιό κάτω στη δημιουργική τους σκέψη, επάνω στα θέματα που "προβληματίζονταν", με αποτελέσμα αγαπητή μου να έχεις δημιουργήσει μια ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ τόσο για μένα όσο και για τις απόψεις που εκφράζω (τι οποίες ΠΑΝΤΑ ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΑ)...
Ε..απάντησα γιατί δεν σε ρωτάω///βλ. προηγούμενο μήνυμα.Από το ότι δεν σε ρωτάω..πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχω δημιουργήσει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ τόσο για σένα όσο κ για τις απόψεις σου???
quote:
Κοίτα και δές, πόσο επιφανιακά ή πόσο με εμπάθεια (δε θα ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο) διαβάζεις τα μηνύματα (τα δικά μου ή και των άλλων άραγε;)...Μου λές:
quote:
"... Λοιπόν ρωτάς τι κατάλαβα/αλλά την ίδια στιγμή μου λες ότι ΔΕΝ κατάλαβα κ μάλιστα γιατί δεν θέλησα να καταλάβω.Οπότε προσπερνάω αυτή σου την ερώτηση εφόσον την απάντηση την έχεις ήδη λάβει μόνος σου-αν κ την "διαδικασία" του "πως" δεν την κατάλαβα καθόλου, αλλά τεσπα/μπορεί κ να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά κ να μην το έχω καταλάβει ακόμα..."--------------------------------------------------------------------------------
Ενώ αυτό που εγώ σου είχα γράψει ήταν εντελώς διαφορετικό!!!!
Απόδειξη;
Ορίστε:quote:
"... Αυτό που θα εκτιμούσα πραγματικά, θα ήταν αν μας έγραφες το ΤΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο το κείμενο - αντιγραφη του Πάνου..."--------------------------------------------------------------------------------
Αν το κατάλαβες ΟΦΕΙΛΗΣ χάριν της συζήτησης να μου το εξηγήσεις, μια διαδικασία που περιέγραψα για την αρχή των forums και το πώς συμεπριφερόμασταν τα μέλη μεταξύ μας...
Αν ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, τότε ΟΦΕΙΛΕΣ να ρωτήσεις ΚΑΙ ΕΣΥ το Πάνο που το παρέθεσε αντιγράφωντάς το στο να μας πεί τι εννοεί...Ομως στη συνέχεια μεταφέρομε απο το Πάνο και έρχομαι σε σένα λέγοντας:
quote:
"...Φυσικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ίσως γιατί δεν θέλησες να καταλάβεις), αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος παράθεσε με το κείμενο που αντέγραψε..."--------------------------------------------------------------------------------
Υποστηρίζω λοιπόν αυτό που έγραψα στην αμέσως προηγούμενη παράγραφω, ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ, τεκμυριώνοντάς το γράφωντας ότι:quote:
"...Και εννοώ αυτό που ΗΔΗ παράθεσα: ...Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι επιστήμη δεν είναι η συλλογή, η μέτρηση και η καταγραφή εκδηλώσεων, αλλά κυρίως η ερμηνεία των εκδηλώσεων αυτών..."--------------------------------------------------------------------------------
Μα, τι κάνεις??Παίζεις με τα νεύρα μου? Παρακαλώ να βγει κάποιος κ να μου πει αν είμαι τρελή ή όχι...Προς τι η κοπτοραπτική χωρίς το πατρόν?-Η αλλιώς/το να γράφεις με σκοπό να σε ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ο συνομιλητής σου έχει μια κάποια διαφορά από τη διαδικασία του να φτιάξεις τουρλού πχ.Σκέψου καλύτερα πως φτιάχνεις παστίτσιο/τα πράγματα πρέπει να ΜΠΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ. Κ για να σου απαντήσω πρέπει να το κάνω κ γω...Πάμε λοιπόν..(θετική σκέψη/θετική σκέψη/θετική σκέψη)
quote:
Κοίτα και δες, πόσο επιφανειακά ή πόσο με εμπάθεια (δε θα ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο) διαβάζεις τα μηνύματα (τα δικά μου ή και των άλλων άραγε;)...
(αυτό μου άρεσε κ με μερικές διορθώσεις στην ορθογραφία το κρατάω κ στο θέτω κ γω)
quote:
Μου λές:
quote:
"... Λοιπόν ρωτάς τι κατάλαβα/αλλά την ίδια στιγμή μου λες ότι ΔΕΝ κατάλαβα κ μάλιστα γιατί δεν θέλησα να καταλάβω.Οπότε προσπερνάω αυτή σου την ερώτηση εφόσον την απάντηση την έχεις ήδη λάβει μόνος σου-αν κ την "διαδικασία" του "πως" δεν την κατάλαβα καθόλου, αλλά τεσπα/μπορεί κ να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά κ να μην το έχω καταλάβει ακόμα..."--------------------------------------------------------------------------------
Ναι, βεβαίως κ στο λέω απαντώντας σου στο παρακάτω κ όχι στο κομμάτι που ΔΙΑΛΕΞΕΣ* να παραθέσεις. (*Ακολουθώ κ γω την τακτική σου μπας κ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ)
quote:
"...Φυσικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ίσως γιατί δεν θέλησες να καταλάβεις), αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος παράθεσε με το κείμενο που αντέγραψε..."
quote:Ενώ αυτό που εγώ σου είχα γράψει ήταν εντελώς διαφορετικό!!!!
Απόδειξη;
Ορίστε:quote:
"... Αυτό που θα εκτιμούσα πραγματικά, θα ήταν αν μας έγραφες το ΤΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ απο το κείμενο - αντιγραφη του Πάνου..."--------------------------------------------------------------------------------
Εμ, πέσμου ότι ΑΥΤΑ θεωρείς ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ να σου πω κ γω μια μπούρδα να ξεμπερδεύουμε//Η απάντησή μου στο παραπάνω απόσπασμα (που σημειωτέον δεν είναι ένα οποιοδήποτε απόσπασμα αλλά μία ΑΠΟΔΕΙΞΗ-Ο Χριστός κ η Παναγία!)ήταν αυτή-
Λοιπόν ρωτάς τι κατάλαβα/αλλά την ίδια στιγμή μου λες ότι ΔΕΝ κατάλαβα κ μάλιστα γιατί δεν θέλησα να καταλάβω.Οπότε προσπερνάω αυτή σου την ερώτηση εφόσον την απάντηση την έχεις ήδη λάβει μόνος σου
quote:
Αν ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, τότε ΟΦΕΙΛΕΣ να ρωτήσεις ΚΑΙ ΕΣΥ το Πάνο που το παρέθεσε αντιγράφωντάς το στο να μας πεί τι εννοεί...
Ναι, το κατάλαβα/οπότε δεν χρειάζεται να τον ρωτήσω-αλλά ακόμα κ αν δεν το καταλάβαινα δεν θα απαιτούσα ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ από τον Πάνο/είπαμε-ο ορισμός είναι κάτι διαφορετικό!!
Δεύτερον, δεν ΟΦΕΙΛΩ σε κανέναν να το εξηγήσω/αυτά που ΟΦΕΙΛΩ είναι κάτι ψιλά στον Κωτσόβολο κ δεν σου πέφτει λόγος/αν όμως πιστεύεις πως σου πέφτει να μου πεις να σου στείλω τον λογαριασμό να συνεισφέρεις κ συ---Ήδη έχω απαντήσει στο παραπάνω. Για να καταλάβεις τον ορισμό πρέπει να έχεις ασχοληθεί με το θέμα.Δεν μπορώ να σου γράψω τι είναι οσμωτική πίεση κ να απαιτείς να το καταλάβεις αν δεν ξέρεις πχ. τι είναι η όσμωση ή τι είναι το δοχείο.Κ ούτε σκοπεύω να φάω τα νιάτα μου για να καταλάβεις τι είναι το δοχείο, πόσο μάλλον όταν δεν ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, αλλά όλα αυτά είναι ένα καπρίτσιο για να πεις ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.
quote:
Ομως στη συνέχεια μεταφέρομε απο το Πάνο και έρχομαι σε σένα λέγοντας:
Καλώς τον! Να σε τρατάρουμε κάτι? Μια βυσσινάδα, ένα υποβρύχιο?
quote:
"...Φυσικά ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ (ίσως γιατί δεν θέλησες να καταλάβεις), αυτό που ο ΙΔΙΟΣ ο Πάνος παράθεσε με το κείμενο που αντέγραψε..."--------------------------------------------------------------------------------
Υποστηρίζω λοιπόν αυτό που έγραψα στην αμέσως προηγούμενη παράγραφω, ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ, τεκμυριώνοντάς το γράφωντας ότι:quote:
"...Και εννοώ αυτό που ΗΔΗ παράθεσα: ...Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι επιστήμη δεν είναι η συλλογή, η μέτρηση και η καταγραφή εκδηλώσεων, αλλά κυρίως η ερμηνεία των εκδηλώσεων αυτών..."
*Τι σημαίνει παράγραφω?
*όσο για την τεκμηρίωση....χεχε/Πέσμου, σε ποιόν ονειρικό κόσμο είναι τέτοιου είδους οι τεκμηριώσεις?
quote:Δηλαδή αγαπητή μου Βάλντα, αυτό που ο Πάνος ΕΞ ΑΡΧΗΣ έγραψε (και είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ δικό του κείμενο - άποψή του και ΟΧΙ η απλή αντιγραφή της συνέχειας), ήταν που μου ΕΔΕΙΞΕ ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΑΝΤΕΓΡΑΦΕ, ίσως γιατί ΔΕΝ το διάβασε ως όφειλε ΠΡΙΝ το παραθέσει:
quote:
"... (ένα απλό ‘προσχέδιο’ του τι αντιπροσωπεύει! ο όρος ‘ψυχολογία’ και όχι όποια ερμηνεία του)..."
Δηλαδή μας λεει ότι ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, αλλά το κείμενο ΤΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ότι η "επιστήμη της ψυχλογίας είναι η ΕΡΜΗΝΕΙΑ των ψυχολογικών εκδηλώσεων που μελετά"!!!!
Καλέ μου άνθρωπε... ΟΛΗ η απάντηση που έδωσε ο Πάνος είναι αυτό που είναι γραμμένο μέσα στο λεξικό του κ. Γκίκα.ΚΑΝΕΝΑ κομμάτι δεν είναι δικό του.
quote:
Αυτό που ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ όχι ΜΟΝΟ σε σένα, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΕΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, είναι ότι αυτό που με τόση "μανία" μελετάτε, ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΑΙ για το ΑΝ ΕΙΝΑΙ ή ΟΧΙ το ορθόν και το πρέπον σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης...
Που ξέρεις αν αναρωτιόμαστε ή όχι?Κ στην τελική αυτό είναι ένα άλλο θέμα...
quote:
Δηλαδή, λέτε ότι ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ και η "ακολουθία του"...Δυστυχώς λοιπόν για σένα αγαπητή μου, ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι η "ψυχολογία" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...
Οσος χρόνος και αν χρειαστεί...
Και να ξέρεις ότι μέσα απο αυτή σου τη προσπάθεια ΚΑΙ ΕΣΥ αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ που παρακολουθούμε ή συμμετέχουμε κι΄όλας στη συζήτηση, θα βγούμε ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ...Αυτό είναι το ζητούμενο των forums, ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να είναι ένα δημιουργικό και ποιοτικό forum...
Εάν θέλουμε ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, κάτι που πρίν απο λίγες μέρες έμαθα απο κάποιον συντονιστή, τότε απλά "νείπτω τα χείρας μου"....Ελπίζω (και εύχομαι) να συμφωνείς μαζί μου αγαπητή Βάλντα...
Επειδή εγώ δεν νίπτω τας χείρας μου, κ επειδή δεν διαφωνώ δεν την παραπάνω λογική, προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ.Επειδή όμως από παιδί αντιδρώ στα ΠΡΕΠΕΙ, ΟΦΕΙΛΕΙΣ κτλ κτλ.θα το κάνω όποτε έχω τον χρόνο να το κάνω κ όποτε θέλω να το κάνω.Για την ώρα θα σου γράψω ένα ωραίο απόσπασμα από τον "ανεξερεύνητο εαυτό" του Γιούνγκ.Κ εύχομαι η επόμενη απάντησή σου να είναι πιο κατανοητή. Κ Κέλσο...καλό είναι να υπάρχει κ το χιούμορ στη ζωή μας....
*μήπως να μου διευκρίνιζες ποια είναι ακριβώς η "ακολουθία" του εγκεφάλου? Κ αν κάποια από αυτά τα στοιχεία εμπεριέχονται σ'αυτά που εσύ ονομάζεις "Ψυχή"/κ φυσικά περιμένω να δω τον κατά Κέλσο ορισμό περί ψυχής....
Edited by - Valnta on 10/08/2004 12:21:02
Όπως η παρανόηση του ηλιακού μας συστήματος χρειαζόταν τον Κοπέρνικο να την ελευθερώσει από την προκατάληψη, έτσι θα ήταν απαραίτητη μια επαναστατική προσπάθεια για την απελευθέρωση της ψυχολογίας από τα μάγια των μυθολογικών ιδεών κ από την προκατάληψη πως η ψυχή είναι φαινόμενο κάποιας βιομηχανικής εγκεφαλικής διεργασίας, ή κάποιο εντελώς απρόσιτο κ απόκρυφο συμβάν. Η σχέση με τον εγκέφαλο δεν αποδείχνει πως η ψυχή είναι ένα φαινόμενο, μια δευτερεύουσα λειτουργία που εξαρτάται αιτιατά απο βιοχημικές διεργασίες.
Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά πόσο πολύ μπορεί να διαταραχτεί η ψυχική λειτουργία από αποδεδειγμένες εγκεφαλικές λειτουργίες. Αυτό το γεγονός είναι τόσο εντυπωσιακό ώστε η κατώτερη φύση της ψυχής έρχεται σαν αναπόφευκτο συμπέρασμα. Όμως, τα παραψυχολογικά φαινόμενα μας προειδοποιούν να είμαστε προσεκτικοί, γιατί φανερώνουν μια συσχέτιση του χώρου κ του χρόνου μέσω ψυχικών παραγόντων που μας οδηγεί σε αμφιβολίες για τη ματαιόδοξη κ προχειρότατη επεξήγηση της παράλληλης πορείας του ψυχικού κ φυσικού κόσμου.
Εξαιτίας αυτής της ερμηνείας, οι άνθρωποι αρνούνται απερίφραστα τα ευρήματα της παραψυχολογίας, είτε για φιλοσοφικούς λόγους, είτε από διανοητική ανία. Αυτή βέβαια δεν είναι η υπεύθυνη επιστημονική στάση, παρόλο που αποτελεί συνηθισμένη διέξοδο για τις νοητικές μας δυσκολίες. Για να εκτιμήσουμε το ψυχικό φαινόμενο, πρέπει να λάβουμε υπόψη όλα όσα σχετίζονται με αυτό κ συνεπώς δεν μπορούμε πλεον να εξασκούμε οποιαδήποτε ψυχολογία αγνοεί την ύπαρξη του ασυνείδητου ή της παραψυχολογίας.
Η δομή κ η φυσιολογία τους εγκεφάλου δε δίνει καμία εξήγηση για την ψυχική διεργασία. Η ψυχή έχει μια ιδιαίτερη κ αμετάβλητη υφή. Όπως κ η φυσιολογία, αποτελεί ένα σχετικά αυτάρκες πεδίο εμπειρίας, στο οποίο πρέπει να αποδόσουμε ιδιαίτερη σημασία, μια κ εμπεριέχει μέσα του μία αναπόσταστη συνθήκη για την ύπαρξη-το φαινόμενο της συνείδησης. Χωρίς συνείδηση δεν θα μπορούσε, πρακτικά μιλώντας, να υπάρχει κόσμος, γιατί ο κόσμος υπάρχει μόνο μέχρι του σημείου που σκέφτεται και εξωτερικεύεται συνειδητά από μία ψυχή. Η συνείδηση είναι η προϋπόθεση του όντος. Με αυτόν τον τρόπο, η ψυχή προικίζεται με την αξιοπρέπεια μιας κοσμικής αρχής, που φιλοσοφικά κ πραγματικά της προσδίδει μια ισότιμη θέση με την αρχή του φυσικού όντος. Ο φορέας αυτής της συνείδησης είναι το άτομο, που δε δημιουργεί βέβαια τη συνείδηση με τη θέλησή του, αλλά αντίθετα λειτουργεί κ γαλουχείται καθώς η συνείδηση αφυπνίζεται βαθμιαία στην παιδική ηλικία. Αν πρέπει να αποδοθεί στην ψυχή μια δεσπόζουσα εμπειρική σπουδαιότητα, το ίδιο πρέπει να συμβεί κ για το άτομο, που είναι η μοναδική άμεση εκδήλωσή της...]-Κ.Γιουνγ/Η κατανόηση του εαυτού
Ναι, πιστεύω είναι απαραίτητο.
Αν κι έχω κι εγώ κάποιες ενστάσεις όσον αφορά τη διαδικασία μέσα από το διαδίκτυο.
Για το κατα πόσο θα μπορούσε να δοθεί σωστή επιστημονική βοήθεια μέσα από ένα forum.
Παρόλα αυτά όμως, έστω και μηδαμινά να βοηθήσει,θα είναι κάτι.
Μια αρχή.
Γιατί τόση ανάλυση?
Ας γίνει ένα ξεκίνημα και βλέπουμε στην πράξη...
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
quote:
Γιατί τόση ανάλυση?
Ας γίνει ένα ξεκίνημα και βλέπουμε στην πράξη...
Μου αρέσεις!
Μακάρι νά σκέφτονταν έτσι κι άλλοι και να μη πελαγοδρομούμε.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ