- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο2 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Τα μακαρόνια ολικής άλεσης, μόνον αυτά, είναι μια καλή πηγή πρωτείνης εάν κάποιος είναι φτασμένος αθλητής, εχει δηλαδή υψηλό μεταβολισμό και μόνο στην περίοδο που θέλει να πάρει βάρος.
Εάν κάποιος προσπαθεί να αυξήσει το μεταβολισμό του ή θέλει να χάσει βάρος θα πρέπει να τα αποφεύγει δια ροπάλου.
Οπως δια ροπάλου θα πρέπει να αποφεύγει το ψωμί. Τα περισσότερα ψωμιά σήμερα είναι τελείως άχρηστα. Τελείως. Το αλεύρι που χρησιμοποιούν έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία που τα καθιστά ατατάλληλα.
Η καλύτερες πηγές σύνθετων υδατανθράκων αρχίζοντας απο τη ναυαρχίδα τη βρώμη. Βρώμη σήμερα στην αγορά υπάρχει μόνο μία αυτή στο μεταλλικό κουτάκι που γράφει κουάκερ. Τα αλλα ολα είναι για πέταμα. Η βρώμη περιέχει ισορροπημένες ποσότητες πρωτεινών, υδατανθράκων και ω3 λιπαρών.
Δεύτερο έρχεται το ρύζι το σκούρο.
Ακολουθούν οι υδατάνθρακες απο τα όσπρια και τα λαχανικά.
quote:
Οπως δια ροπάλου θα πρέπει να αποφεύγει το ψωμί. Τα περισσότερα ψωμιά σήμερα είναι τελείως άχρηστα. Τελείως. Το αλεύρι που χρησιμοποιούν έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία που τα καθιστά ατατάλληλα.
Για το ψωμί των εσσαίων ποια ειναι η γνώμη σας ?
Ενα άτομο με υψηλό μεταβολισμό μπορεί να καταναλώνει άφοβα αρκετό ψωμί. Φτάνει το ψωμί αυτό να είναι απο καλό αλεύρι που μπορεί να το βρεί στο εμπόριο αλεύρι ολικής άλεσης και να φτιάξει το ψωμί μόνος του.
Επίσης μπορεί να το αναμίξει με σίκαλη με βρώμη με σπόρους..
Το ψωμί των Εσσαίων..
Στο ευαγγέλιο της Ειρήνης αρχαίο αραμαικό χειρόγραφο των Εσσαίων φαίνεται να απαντά ο Ιησούς σε εναν απο τους μαθητές του που τον ρωτά πως μπορούν να παρασκευάσουν άρτο..
Αφήστε τους Αγγέλους του Θεού να ετοιμάσουν τον άρτον σας.
Βαφτίστε τον σίτον σας, ώστε ο Άγγελος του Ύδατος να δυνηθή να εισέλθει εντός του.
Έπειτα αφήστε τον εις τον αέραν,ώστε ο Άγγελος του Αέρα να δυνηθή επίσης να αγκαλιάση αυτό.
Και αφήσατε αυτό, απο την πρωίαν μέχρι της εσπέρας,
κάτω από τον Ήλιο,ώστε να δυνηθή ο Άγγελος του Ήλιακου Φωτός να κατέλθει εις αυτό.
Και η Ευλογία των Τριών Αγγέλων θα κάνη σύντομα
τον σπόρον της Ζωής να φυτρώσει είς τον σίτον σας.
Τότε συνθλίψατε τους σπόρους και κανετέ τους λεπτές πίτες,
όπως έκαναν οι προπατορές σας όταν αποχώρησαν έξω από την Αίγυπτο,
τον οίκο της δουλείας.
Αφήστε αυτές πάλι πίσω,κάτω από τον Ήλιο όταν ανατέλλη,
και όταν Αυτός ανυψωθή είς το υψηλότερο σημέιο των Ουρανών,
στρέψτε αυτές από την άλλην πλευρά,ώστε να γλαλιασθούν και εκεί επίσης από τον Άγγελο του Ηλιακού Φωτός, και αφήσατε αυτές μέχρις ότου δύσει ο Ήλιος.
Διότι οι Άγγελοι των Υδάτων, του Αέρα και του Ήλιακου Φωτός
έθρειψαν και ωρίμασαν τον σίτον εις τους αγρούς, και Αυτοί κατά τον ίδιον τρόπον, πρέπει να ετοιμάσουν τον άρτον σας.”
Βέβαια...τo φύτρωμα του σταριού αυξάνει τις ποσότητες πρωτείνης αλλά και τις ποσότητες των βιταμινών, επίσης επειδή χρησιμοποιείται ολόκληρος ο κόκος σταριού μαζί με το πίτουρο ανεβάζει τις φυτικές ίνες.
Βέβαια σε οτι αφορά την ενέργεια αυτού του είδους ψωμιού είναι οτι τα άμυλα του σταριού μετατρέπονται σε σάκχαρα.
Το ψωμί αυτό είναι θρεπτικότατο για αθλητές για ανθρώπους που κουράζονται. Για αυτούς που κάνουν δίαιτα το βρίσκω λίγο ..
Είναι ενα είδος ψωμιού που μπορούμε σε ορισμένα χρονικά διαστήματα να καταναλώνουμε, εχει θεραπευτικές ιδιότητες..
Edited by - allzzaro on 04/06/2009 22:04:46
Είμαι εντελώς καινούρια τόσο στο σαιτ όσο και γενικά στα φόρουμ, και κατέληξα εδώ ψάχνοντας "λύση" στο πρόβλημά μου χωρίς επιτυχία.
Ο παππούς μου -83ων- έπαθε εγκεφαλικό κάτι βδομάδες πριν. Τον έχουμε σπίτι τώρα, ξάπλα και σε αρκετά άσχημη ψυχολογική κατάσταση - η δεξιά του πλευρά είναι σχεδόν παράλυτη και προφανώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του. Μεγάλο πλήγμα, καθώς μέχρι τώρα ήταν λεβέντης και δεν είχε ποτέ κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι γι αυτό δεν μπορούν να γίνουν πολλά, ο χρόνος θα δείξει. Δεν μπορώ να τον βλέπω όμως έτσι. Τον πιάνουν τα κλάματα ανά φάσεις, είναι λιγομίλητος και στενοχωρημένος συνέχεια, αρνείται να δει τηλεόραση ή να διαβάσει οτιδήποτε, με αποτέλεσμα όλη μέρα να σκέφτεται - προφανώς άσχημα πράγματα, και νομίζω θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό. Τα μυαλά του τα 'χει 400 και αυτό χειροτερεύει την κατάσταση καθώς καταλαβαίνει τα πάντα και νιώθει χάλια και για μας που τρέχουμε γύρω του και για τον ίδιο. Δεν ξέρω τι να κάνω για να νιώσει καλύτερα. Διάβασα διάφορα για την αρωματοθεραπεία και για διάφορα βότανα, και σκέφτηκα να καταφύγω σε κάτι τέτοιο. Ίσως η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο του να βοηθήσει κάπως στην ψυχολογική του κατάσταση. Έχει και προβλήματα ύπνου. Γενικά, αν έχετε οποιαδήποτε συμβουλή για έλαια που να χαλαρώνουν, αντικαταθλιπτικά ή οτιδήποτε τέτοιο, και βέβαια που μπορώ να τα βρω στην Αθήνα, γιατί υπάρχουν πολλά και σε διάφορα μέρη αλλά σίγουρα δεν θα 'ναι όλα καλά. Αυτά πάνω κάτω, λυπάμαι για τη μακρηγορία, προσπάθησα να εκφραστώ όσο πιο σύντομα μπορούσα..
Καλησπέρα σε όλους..
Πριν απο αρκετα χρονια περασα μια κριση ακμης κι επειτα απο θεραπεια με τα γνωστα ρακουταν το ξεπερασα.Βεβαια επειδη πριν τον δερματολογο ειχα πεσει στα νυχια μιας ανιδεης αισθητικου, μου εχουν μεινει καποια σημαδια και γενικα εχω δερμα λιπαρο με πορους που οσο μπορω το φροντιζω ..
επειδη δαβασα οτι δεν συστηνεις γενικα την kelosoft, τι αλλο προτεινεις για τα παλια σημαδια και την περιποιηση στιs λιπαρες επιδερμιδες με ταση για ακμη.Υπαρχει περιπτωση να βοηθαει και καποια τροφη?
ευχαριστώ και πάλι..
Να σου κάνω μια μικρή περιγραφή του προβλήματός μου: Εϊμαι 29 ετών, με ύψος 1,78 και βάρος 87 κιλά...Στην εφηβεία ήμουν 99-100 κιλά και στα 21 είχα φτάσει (μόνο με δίαιτα, δυστυχώς....) τα 70 κιλά. Όπως κατάλαβες, το δέρμα χαλάρωσε, χάθηκε μυικός ιστός και...ακόμη και στα 70 κιλά έβλεπα τον εαυτό μου "χοντρό". Λίγο-λίγο ξαναπήρα αρκετά κιλά, παρόλο που δεν μπορώ να πω ότι τώρα νοιώθω περισσότερο άσχημα για το σώμα μου από ότι στα 21 με τα 70 κιλά. Πρέπει να πάρω μυικό ιστό και να χάσω κιλά! Ξεκίνησα πρόσφατα γυμναστήριο, στο οποίο άρχισα με διάδρομο, ελλειπτικό και ποδήλατο, σύνολο 1 ώρα + κοιλιακοί, ραχιαίοι. Ακόμη όχι βάρη (με οδηγία του φυμναστή). Από εβδομάδα ξεκινώ βαράκια και στη συνέχεια θα ανεβάζω και το αναερόβιο κομμάτι της άσκησης.
1) 3-4 φορές την εβδομάδα είναι καλά...με πρόγραμμα στη 1:30 ώρα;
2) Τί διατροφή να κάνω, με βάση το γεγονός ότι είμαι λιπόσαρκός; Θα προσπαθήσω να τρώω εντός πλήρους γεύματος (με λαχανικά και ρυζάκι ή μακαρονάκι) κοτόπουλο-ψάρι και μεσημέρι και βράδυ (μέχρι τώρα έπαιρνα λίγες σχετικά θερμίδες, όχι για δίαιτα...αλλά γιατί δεν αντέχω το πολύ φαγητό, ειδικά το πολύ κρέας...μιλάμε για διατροφή 1500 θερμίδων...παρόλο που είμαι 1,78 και άντρας....απλά, δεν αθλούμουν και πολύ, πέρα από γρήγορο περπάτημα). Μέχρι τώρα με δυσκόλευε πάντα το βραδινό! Νοιώθω ότι τρώω πολύ όταν τρώω βραδινό. Π.χ αν φάω κοτόπολυλο ψητό (χωρίς λάδια) και απλό ρύζι (χωρίς λάδι) για βράδυ...νοιώθω φουσκωμένος και ότι έφαγα ένα τόννο. Γενικά, το πρωί τρώω δημητριακά με γάλα...δεκατιανό με ζορίζει...το κουλούρι λες οτι παχαίνει, αλλά και γιαούρτι-φρούτο δεν ξέρω αν μπορώ να τρώω, αυτό το κάνουν οι κεπέλες στη δουλειά και ντρέπομαι. Ξέρω, φαίνεται χαζό.
3) Τί γίνεται με τη διατροφή προ ή μετά γυμναστικής; Αναφέρεσαι σε κάτι ροφήματα, αλλά δεν υπάρχει φυσική τροφή (ή συνδυασμός τροφών) κατάλληλος για μετά την προπόνηση;
4) Περιγράφεις ως καλή άσκηση το ΗΕΑΤ για μυώδες σώμα χωρίς πολύ λίπος (έντονο τρέξιμο στα όρια του οργανισμού και μετά χαλαρό περπάτημα κτλ...εναλλαγές αερόβιας και αναερόβιας με ρυθμό κτλ.). Αν δεν κάνω κάτι τέτοιο, υπάρχει περίπτωση να χάσω κιλά; Αυτό το είδος άσκησης μάλλον είναι για fit άτομα και είναι και δύσκολο να γίνει σε ένα γυμναστήριο με πολλά άλλα άτομα μαζί.
5) Όσο κουφό και αν φαίνεται για άντρα μαζεύω τοπικό πάχος στην περιφέρεια. Μπορώ να κάνω κάτι τουλάχιστον για να σφίξω τους μύς; (οκ, τοπικό αδυνάτισμα δεν παίζει...πέρα από καένα μασάζ...που απλά βοηθάει).
Ξέρω ότι τα περισσότερα από αυτά που ρωτάω θα τα έχεις απαντήσει, αλλά χάθηκα στις άπειρες σελίδες των δύο threads. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε σου απάντηση...
Με εκτίμηση για το έργο σου,
Νίκος
quote:
...Θα ήθελα να μου δώσεις τα φώτα σου, αναγνωρίζοντας ότι δε με ξέρεις προσωπικά και δε μπορείς να μιλήσεις με ασφάλεια...
Εννοείται!!
Για να σε καθοδηγήσει κάποιος με ασφάλεια εννοείται οτι θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα προσόντα και το κυριότερο να εχει μαζί σου οπτική επαφή.
Εδώ το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια φιλική συζήτηση μεταξύ μας χωρίς αυτό να θεωρηθεί καθοδήγηση οπου απο την εμπειρία μου να αποκομίσεις κάτι χρήσιμο.
quote:
1) 3-4 φορές την εβδομάδα είναι καλά...με πρόγραμμα στη 1:30 ώρα;
3 φορές την εβδομάδα καλά είναι.
Οτι ώρα θέλεις μπορείς να γυμνάζεσαι.
quote:
Τί διατροφή να κάνω
Ψάξε στο διαδίκτυο και βρές σχετικά με το ``γλυκαιμικό δείκτη``.
Θα διαπιστώσεις οτι κάποιες τροφές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Προσπάθησε να τρώς τροφές που έχουν μεσαίο εως χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και απέφυγε αυτές που έχουν υψηλό.
Ειδικά τις βραδυνές ώρες.
quote:
Τί γίνεται με τη διατροφή προ ή μετά γυμναστικής; Αναφέρεσαι σε κάτι ροφήματα, αλλά δεν υπάρχει φυσική τροφή (ή συνδυασμός τροφών) κατάλληλος για μετά την προπόνηση;
Φίλε μου δεν αναφέρομαι σε συμπληρώματα διατροφής.
Το μεταπροπονητικό ρόφημα μπορεί να περιέχει βρώμη, γάλα, γιαούρτι
ή ασπράδια αυγών ή μπανάνα ή φρούτα.
Αυτά δεν είναι φυσικός συνδυασμός τροφών?
Φίλε μου κατά τη διάρκεια της άσκησης ειδικά της εναερόβιας καταναλώνουμε ποσότητες απο το γλυκογόνο των μυών. Ανάλογα με τον ρυθμό και την ένταση της άσκησης μπορεί να το καταναλώσουμε όλο.
Αυτό σημαίνει οτι πρέπει επειγόντως να το αναπληρώσουμε διαφορετικά οι μύς δεν θα τραφούν, θα συρρικνωθούν. Συνεπώς πρέπει να τραφούν το συντομότερο δυνατόν μετά την άσκηση. Μέσα σε 20 λεπτά.
Το υγρό ρόφημα απορροφάται πολύ πιο γρήγορα απο την στερεά τροφή θεωρητικά.
Εάν η άσκηση γίνεται το πρωί και σε μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξει γεύμα τότε δεν χρειάζεται το μεταπροπονητικό ρόφημα..
quote:
Περιγράφεις ως καλή άσκηση το ΗΕΑΤ για μυώδες σώμα χωρίς πολύ λίπος (έντονο τρέξιμο στα όρια του οργανισμού και μετά χαλαρό περπάτημα κτλ...εναλλαγές αερόβιας και αναερόβιας με ρυθμό κτλ.).
Η γυμναστική με βάρη σε συνδυασμό με το περπάτημα είναι οτι καλύτερο υπάρχει.
Το περπάτημα είναι αναντικατάστατο.
Κανείς διάδρομος δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.
Δεν συστήνω να κάνει κανείς έντονο τρέξιμο στα όρια του οργανισμού παρά μόνο σε εμπειρους αθλητές και σε νεαρή ηλικία με την άδεια ενός καρδιολόγου.
Ο συνδυασμός γυμναστικής με βάρη-περπάτημα είναι μια τεχνική που οδηγεί στην τελειότητα.
quote:
Όσο κουφό και αν φαίνεται για άντρα μαζεύω τοπικό πάχος στην περιφέρεια. Μπορώ να κάνω κάτι τουλάχιστον για να σφίξω τους μύς; (οκ, τοπικό αδυνάτισμα δεν παίζει...πέρα από καένα μασάζ...που απλά βοηθάει).
Ολοι εκεί το μαζεύουμε και οσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο αποθηκεύεται.
Χρειάζεται πολύ προσπάθεια πολύς κόπος και πολύ στέρηση.
Για αυτό δεν πρέπει να υπερβάλλουμε. Να μην οδηγούμεθα σε ακρότητες.
Φίλε μου κάνε μία λιπομέτρηση... ![]()
Η αναλογία του ποσοστού λίπους με τα κιλά σου θα δείξει το μέγεθος του προβλήματος και την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσεις.
Μία γενική αίματος και ενας παθολόγος επιβάλλονται...
Edited by - allzzaro on 22/07/2009 22:21:34
Από αυτά που είχα διαβάσει στα δύο threads είχα επηρεαστεί και είχα ψάξει για τον γλυκαιμικό δείκτη και τους απλούς-σύνθετους υδατάνθρακες. Κατάλαβα ότι κα΄λό είναι στη διάρκεια της μέρας να καταναλώνω σύνθετους υδατάνθρακες. Μόνο στο μεταπροπονητικό γεύμα πρέπει να βάζω απλούς, για να ανεβάσω την ινσουλίνη και να βοηθήσω στον όσο το δυνατόν μικρότερο καταβολισμό των μυών, μέσω της αναστολής άλλης ουσίας (δε θυμάμαι ποιάς...:)) Κάνω κάποιο λάθος στο συλλογισμό μου; Σύνθετοι υδαδάνρακες είναι π.χ. η βρώμη, τα προϊόντα ολικής, το κίτρινο και το καφέ ρύζι (?) και απλοί είναι οι πατάτες, τα απλά μακαρόνια, το άσπρο ρύζι, οι μπανάνες κτλ;
Να σημειώσω κάτι, δε φυμνάζομαι στη 1:30, αλλά γυμνάζομαι 1 ώρα και 30 λετπά, 3 φορές την εβδομάδα. Πιστεύω είναι έανς καλός χρόνος...δεν χρειάζεται παραπάνω.
Αν μπορείς θα ήθελα να μου διευκρινύσεις τα εξης:
1) Απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες....ποίοι είναι και πώς πρέπει να καταναλώνονται. Το ταχίνι τί είναι (χωρίς μέλι θα το τρώω...:)), απλός ή σύνθετος;
2) Επειδή δεν μπορώ να τρώω συνέχει κρέας, αν πάρω για μεταπροπονητικό γεύμα whey protein 100% + γάλα, είμαι οκ;
3) Θέλω να τρώω και λίγο γαλοπούλα (ειδικά, αν δεν πάρω whey protein). Πώς πρέπει να επιλέγω το προϊόν ώστε να είναι καλό για το μεταβολισμό; Π.χ. οι φέτες γαλοπούλας, ακόμη και άπαχες αν είανι, βραστές κτλ...δεν είναι αλλαντικό; Δεν έχει πολύ αλάτι; Ξέρεις κάποιο καλό είδος για snack γαλοπούλας για τη δουλειά; Δε θέλω π.χ να πάρω στήθος γαλοπούλας και να τη βράζω ή να τη ψήσω και μετά να το κόψω κομματάκια...είναι άλλος μπελάς. Κάτι πρακτικό από το super market αν ξέρεις...
Σε ευχαριστώ πολύ και, ελπίζω, να μην σε ξαναενοχλήσω με ερωτήσες μου~!:) Να είσαι καλά!
Με τιμή,
Νίκος
Απαραίτητη προυπόθεση απαραίτητη προυπόθεση είναι να ξέρουμε το ποσοστό λίπους που έχεις επάνω σου. Μία λιπομέτρηση.. σε μια απλή λιπομετρική ζυγαριά..
quote:
Μόνο στο μεταπροπονητικό γεύμα πρέπει να βάζω απλούς, για να ανεβάσω την ινσουλίνη και να βοηθήσω στον όσο το δυνατόν μικρότερο καταβολισμό των μυών, μέσω της αναστολής άλλης ουσίας (δε θυμάμαι ποιάς...:)
Θεωρητικά ναι.
Μετά την προπόνηση θέλουμε μέσα σε 20 λεπτά πρωτείνη και υδατάνθρακα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό βέβαια αφορά αθλητές, έμπειρους αθλητές, αθλητές που γυμνάζονται πάρα πολύ έντονα με βαριά προπόνηση, αθλητές που θέλουν να πάρουν επειγόντως βάρος αγνοώντας αν θα πάρουν και βάρος σε λίπος.
Είναι επίφοβο ειδικά στους εκτομορφικούς και ενδομορφικούς τύπους.
Εγώ προσωπικά δεν εχω καλές εμπειρίες από μεταπροπονητικά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Προτιμώ μεσαίο..
quote:
Σύνθετοι υδαδάνρακες είναι π.χ. η βρώμη, τα προϊόντα ολικής, το κίτρινο και το καφέ ρύζι (?) και απλοί είναι οι πατάτες, τα απλά μακαρόνια, το άσπρο ρύζι, οι μπανάνες κτλ;
Κάποιος που εχει καταλάβει τη σημασία του γλυκαιμικού δείκτη ξεφεύγει πλέον από την ορολογία απλός και σύνθετος υδατάνθρακας.
Oι απλοί αφορούν τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη και οι σύνθετοι αφορούν τις αμυλώδεις τροφές. Αυτό όμως δεν σημαίνει αν φάμε μακαρόνια που συμπεραμβάνονται στις αμυλώδεις τροφές δεν θα παχύνουμε αφού εχου και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.
quote:
1) Απλοί και σύνθετοι υδατάνθρακες....ποίοι είναι και πώς πρέπει να καταναλώνονται. Το ταχίνι τί είναι (χωρίς μέλι θα το τρώω...:)), απλός ή σύνθετος;
Αυτό φίλε μου είναι μια πονεμένη ιστορία.
Με λίγα λόγια δεν τρώμε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το μέλι και δεν τρώμε φρούτα όταν το το γλυκαιμικό μας φορτίο είναι στο μάξιμουμ.
Τα μακαρόνια αν και έχουν μεσαίο γλυκαιμικό δείκτη ειδικά όταν είναι λίγο βρασμένα εχουν υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.
quote:
2) Επειδή δεν μπορώ να τρώω συνέχει κρέας, αν πάρω για μεταπροπονητικό γεύμα whey protein 100% + γάλα, είμαι οκ;
Από το να πίνεις ανεξέλεγκτα ποσότητες γάλακτος ή τυριών ή κρέας είναι προτιμότερο να πάρεις μια whey καθαρή και χωρίς γλυκαντικές ουσίες εννοείται χωρίς επιπλέον αμινοξέα κλπ. Καθαρή πρωτείνη τύπου protifarm από ορό γάλακτος…Πολύ καλή, οικονομική, γρήγορη λύση αλλά με υδατάνθρακα όχι σκέτη.
Σκέτη απλά θα καεί ως καύσιμο.
Σου προτείνω για τώρα το καλοκαίρι μια κουταλιά της σούπας whey , 2 κουταλιές της σούπας καθαρή βρώμη (κουάκερ), 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% , μισή μπανάνα και αρκετό νεράκι…
quote:
Θέλω να τρώω και λίγο γαλοπούλα (ειδικά, αν δεν πάρω whey protein). Πώς πρέπει να επιλέγω το προϊόν ώστε να είναι καλό για το μεταβολισμό; Π.χ. οι φέτες γαλοπούλας, ακόμη και άπαχες αν είανι, βραστές κτλ...δεν είναι αλλαντικό; Δεν έχει πολύ αλάτι; Ξέρεις κάποιο καλό είδος για snack γαλοπούλας για τη δουλειά; Δε θέλω π.χ να πάρω στήθος γαλοπούλας και να τη βράζω ή να τη ψήσω και μετά να το κόψω κομματάκια...είναι άλλος μπελάς. Κάτι πρακτικό από το super market αν ξέρεις...
Αν έχουν φίλε μου αλάτι?
Μόνο αλάτι?
Είναι φορτωμένες στο αλάτι, στα τοξικά χημικά, γευστικά και χρώματα.
Κάποιος που ασχολείται με το fitness από το πρωί εχει μαζί του το ταπεράκι του.
Εχει μέσα ψάρι βραστό, ή κοτόπουλο βραστό, ή κρέας φιλέτο, ή μερικά ασπράδια αυγών ή ένα γιαουρτάκι με βρώμη.
Από την προηγούμενη ημέρα θα πρέπει κάποιος να προγραμματίζει το σνάκ του.
Κάθε σνάκ και κάθε ρόφημα θα πρέπει να είναι ανάλογο των ημερησίων δραστηριοτήτων του.
Μην τρώτε λοιπόν τέτοια πράγματα.
Μου αρέσει που πολλοί καταδικάζουν τη σκόνη whey η οποία είναι απλός ορός γάλακτος (μυζήθρα αποξηραμένη) και δεν καταδικάζουν όλα αυτά που πουλούν στο σούπερ μάρκετ τα οποία ευθύνονται για τις περισσότερες παθήσεις του οργανισμού μας.
Να διευκρινίσω ότι η σκόνη πρωτείνη θα πρέπει να χρησιμοποιείτε σωστά και κατόπιν συστάσεως κάποιου ειδικού.
Όχι παράλογα πράγματα….
quote:
Σε ευχαριστώ πολύ και, ελπίζω, να μην σε ξαναενοχλήσω με ερωτήσες μου~!:) Να είσαι καλά!
Xαρά μου αγαπητέ, ειδικά οταν οι ερωτήσεις αυτές είναι καλοπροαίρετες..
Να σου παραθέσω εναν πίνακα με το γλυκαιμικό δείκτη μερικών τροφών.
Βέβαια ο γλυκαιμικός δείκτης απο πίνακα σε πίνακα μπορεί να διαφέρει, οπως μπορει να διαφέρει απο μπανάνα σε μπανάνα αν είναι ώριμη ή αν είναι άγουρη, ακόμα μπορεί να διαφέρει και στη βρώμη αν αυτή είναι χοντροκομένη εχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη ενώ αν είναι αλεσμένη εχει υψηλότερο, η πατάτα εχει πάρα πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη εξαρτάται ομως πως θα μαγειρευτεί, τα μακαρόνια έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη αν βραστούν πάρα πολύ εαν ομως τα βράσουμε λίγο και αν συνοδευτούν και απο σάλτσα ντομάτας ο γλυκαιμικός δείκτης μειώνεται...![]()
ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΟΦΩΝ
Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά 14
Φιστίκια 15
Αγκινάρα 15
Σπαράγγι 15
Μπρόκολo 15
Κουνουπίδι 15
Σέλινo 15
Αγγούρι 15
Μελιτζάνα 15
Φασολάκια 15
Μαρούλι, όλες οι ποικιλίες 15
Πιπεριές, όλες οι ποικιλίες 15
Mπιζέλια 15
Σπανάκι 15
Ντομάτες 15
Κουκιά σόγιας, βρασμένο 16
Κεράσια 22
Σοκολατούχο γάλα 24
Γάλα, πλήρες 27
Mακαρόνια με σάλτσα 5 λεπτά 27
Φακές 29
Γάλα σόγιας 30
Βερίκοκα (αποξηραμένα) 31
Γάλα, χωρίς λιπαρά 32
Ρεβίθια 33
Σίκαλη 34
Μήλα 38
Αχλάδια 38
Ντοματόσουπα, κονσέρβες 38
Φασόλια βραστά 38
Δαμάσκηνα 39
Καρότα, μαγειρεμένα 39
Χυμός μήλου 41
Σιτάρι πυρήνες 41
Μαυρομάτικα φασόλια 41
Ροδάκινα 42
Πορτοκάλια 44
Καρότο Χυμός 45
Μακαρόνια 45
Χυμός ανανά 46
Ρύζι 46
Σταφύλια 46
Χυμός γκρέιπφρουτ 48
Ψητά φασόλια, κονσέρβες 48
Σοκολάτα 30g 49
Μαρμελάδες 49
Κριθάρι 50
Παγωτό (χαμηλό σε λιπαρά) 50
Χυμός πορτοκαλιού 52
Ακτινίδια 53
Μπανάνες 54
Γλυκοπατάτα 54
Τσιπς 54
Ρύζι, (καφέ) 55
Μακαρόνια, (σκληρό σιτάρι) 55
Ποπ κορν 55
Muesli 56
Μάνγκο 56
Πατάτες, βρασμένες 56
Πίτα από σουβλάκι 57
Ρύζι, άγριο 57
Βερίκοκα 57
Πατάτες 57
Χωνευτικά ποτά 58
Ρύζι, άσπρο 58
Πίτσα, (μονο τυρί) 60
Παγωτά 61
Πατάτες, κονσέρβες 61
Τηγανίτα (χωρίς ζάχαρη) 62
Ψωμί σικάλεως 64
Βερίκοκα (κονσέρβες σε σιρόπι) 64
Σταφίδες 64
Παντζάρια 64
Τούρτα, τάρτα 65
Ανανάς 66
Κρουασάν 67
Σιτάρι ψιλοκομμένο 69
Πουρές πατάτας 70
Λευκό ψωμί 71
Καρπούζι 72
Κουκιά 79
Κορν φλέικς 83
Πατάτες, τα στιγμιαία 83
Πατάτα, ψητή 85
Καφέ ζυμαρικά 92
Τροφές με γλυκαιμικό δείκτη 40-55 θεωρούνται τροφές μέσου γλυκαιμικού δείκτη και είναι οι τροφές που θα πρέπει να προτιμούμε.
Τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείικτη απο 55-70 θα πρέπει να αποτελούν το 30% των υδατανθράκων μας ενώ απο 70 και πάνω θα πρέπει να τις αποφεύγουμε ειδικά οταν θέλουμε να χάσουμε βάρος.
Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπως πχ τα ρεβύθια δεν είναι ιδανικές για κάποιον που ασχολείται με το fitness εκτός αν θέλει να χάσει βάρος είναι ομως ιδανικές για οσους δεν ασχολούνται με το fitness και θέλουν να χάσουν κιλά τεμπέλικα..
Αυτό δεν σημαίνει οτι κάποιος που κάνει fitness δεν πρέπει να τρώει ρεβύθια απλά οταν τρώει τέτοιες τροφές θα πρέπει να τις συνδυάζει με λίγο πεντάσπορο ψωμί ή κάποια αλλη τροφή ώστε να ισορροπήσει ο δείκτης..
Κάποιες τροφές μπορεί να έχουν μέσο γλυκαιμικό δείκτη αλλά θα πρέπει να διευκρινήσω οτι ο γλυκαιμικός δείκτης αφορά το κατά πόσο μια τροφή είναι υδατανθρακούχα πχ τα πατατάκια (τσιπς) μπορει να έχουν γλυκαιμικό δείκτη 54 αλλά εχουν 80% λιπαρά..
το ιδιο ισχύει και για τα φυστίκια οπότε προσοχή .. ![]()
![]()
![]()
Edited by - allzzaro on 23/07/2009 21:24:33
Καλή η προσπάθεια του νέου μέλους μας, αλλά ΥΠΟΘΕΤΩ πως όπως και το πρώην μέλος, απλά χρησημοποιεί λέξεις και έννοιες τις οποίες ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ...
Η για να είμαι πιό δίκαιος, εγώ είμαι που ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ και που θα παρακαλούσα πολύ το νέο μέλος να μας επεξηγήσει τι ακριβώς εννοεί (τόσο ο Σωκράτης Γκίκας στο λεξικό του, όσο και ο ίδιος που ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα όσα λεει ο Σωκράτης Γκίκας), όταν χρησημοποιεί τους όρους - έννοιες:
Η ψυχολογία ορίζετε με πολλούς τρόπους...
- ΠΟΣΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ;
- ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΤΩ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ;
...Επιστήμη της συμπεριφοράς, της ψυχικής ζωής, των ψυχικών φαινομένων κλπ...
- Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΕΝ ΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΖΩΑ , ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ;
- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η "ΨΥΧΙΚΗ ΖΩΗ";
...Για ψυχικά φαινόμενα μιλά η φυσιοκρατική ψυχολογία, για συμπεριφορά ο μπεχαβιορισμός. Η επιστήμη του ψυχικού βίου αρχίζει με τον Αριστοτέλη, ιδρυτής όμως της ψυχολογίας ως πειραματικής επιστήμης είναι ο Βουντ...
- ΤΙ ΣΗΜΕΝΕΙ "ΦΥΣΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ";
- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο "ΜΠΕΧΑΒΙΟΡΙΣΜΟΣ" ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ;
- Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΨΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ "ΨΥΧΙΚΟ ΒΙΟ". ΠΟΘΕΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΕΡΙ "ΨΥΧΙΚΟΥ ΒΙΟΥ" ΚΑΙ ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
- ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΙΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ;
- ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ, ΟΥΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ;
- ΔΕΧΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ (ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ) ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΟΣ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;
- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ "ΠΟΙΟΝ" Ή ΣΕ "ΤΙ" ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ;
...Η πειραματική ψυχολογία κατηγορήθηκε για φυσιοκρατική σκέψη και χαρακτηρίστηκε σαν ψυχολογία των στοιχείων (Σπράγκερ), λόγω του αναλυτικού τρόπου έρευνας της ψυχικής ζωής, που θυμίζει την αναλυτική μέθοδο της χημείας...
- ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ" ΜΙΛΑ Ο ΣΠΡΑΓΚΕΡ;
- ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ";
- ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΩ, Η ΧΗΜΕΙΑ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ, ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ Ο "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ" ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΥΙΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ "ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΖΩΗΣ";
- ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΥΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ - ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΕΣ ΓΥΛΑΜΠΟΥΚΕΣ ή ΟΧΙ;
...Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι η εμφάνιση πολλών κατευθύνσεων μέσα στην ψυχολογία, μερικές από της οποίες είναι
1) Η εμπειρική ή πειραματική ψυχολογία που χρησιμοποιεί την παρατήρηση και το πείραμα και η οποία παραμέρισε την παλιότερη ορθολογιστική ή φιλοσοφική ψυχολογία..."
- ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ (ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ (ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ). ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΥΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΛΙΚΗ;
...2) Η φυσιολογική ψυχολογία ή ψυχοφυσική
3) Η μορφική ψυχολογία, που εξετάζει ολοκληρωμένους ψυχικούς σχηματισμούς
4) Η ψυχολογία του όλου, παραπλήσια προς τη μορφική ψυχολογία...
- ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;
- ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ "ΨΥΧΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ" ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ;
...5) Η αξιολογική ή κατανοούσα ψυχολογία που ερευνά τα ανθρώπινα βιώματα με βάση τις αξίες προς τις οποίες προσανατολίζονται τα άτομα (Ντιλτάυ, Σπράγκερ)...
- ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ:
- Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΑΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΕΝ ΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΖΩΑ , ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ;
- ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΥΤΗ Η "ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ή ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ";
...6) Η ψυχολογία του βάθους (Φρόυντ, Άντλερ, Γιούγκ), που ερευνά τον κόσμο του ασυνείδητου...
- ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΧΑΙΡΕ ΒΑΘΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ";
- ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ "ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ", ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ, ΑΦΟΥ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΥ ΑΥΤΗΣ (ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΑΛΦΑ "Α", ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ).
- ΜΗΠΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΟΘΗΚΑΝ (ΩΣ ΣΥΝΗΘΕΣ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ - ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΩΝ);
...Κάθε ψυχολογική κατεύθυνση προτείνει τον δικό της τρόπο ερμηνείας της ψυχικής ζωής. Η ενιαία ερμηνεία των ψυχικών γεγονότων αποδείχθηκε ανέφικτο ιδεώδες. Έτσι μερικοί μιλούν για ‘ κρίση της ψυχολογίας ’ με αφορμή και την μικρή αποτελεσματικότητα της στην λύση των ψυχολογικών προβλημάτων του ανθρώπου...
- ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙ "ΚΑΤΙ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΨΥΧΙΚΗ ΖΩΗ", ΤΗ ΖΩΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΟΧΙ;
- ΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
- ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΝΟΣ ΒΙΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ) ΣΥΝΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΟΠΩς ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
...Η πολυμορφία των κατευθύνσεων και των μεθόδων είναι φυσικό να προκαλεί σύγχυση. Η πειραματική ψυχολογία έχει το πλεονέκτημα ότι καταγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια και αντικειμενικότητα της ψυχικές εκδηλώσεις με το πείραμα και τη στατιστική έρευνα...
- ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ".
...Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι επιστήμη δεν είναι η συλλογή, η μέτρηση και η καταγραφή εκδηλώσεων, αλλά κυρίως η ερμηνεία των εκδηλώσεων αυτών. Στο σημείο αυτό υστερεί αισθητά η πειραματική ψυχολογία, ενώ πλούσια σε ερμηνείες είναι η ψυχολογία του βάθους...
- ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ "ΕΡΜΗΝΕΙΑ".
- ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
- ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, Ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ!!!!!
- ΤΕΛΙΚΑ Η "ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ", ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΞΟΤΗΤΑ;;;;
Συγγνώμη αν σας κούρασα τόσο με όσα έγραψα όσο και με το ότι τα έγραψα με κεφαλαία γράμματα, αλλά ήθελα πραγματικά να δωθεί η ανάλογη έμφαση.
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα τόσο σχετικά με τους όρους - έννοιες, όσο και με τα υπόλοιπα νοητικά οικοδομήματα τα οποία σημειοτέον στηρίχθηκαν επάνω στους ορισμούς του λεξικού του Σωκράτη Γκίκα, όσο και του νέου μέλους Πάνου που ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ τα όσα αντέγραψε μέσα απο αυτό.
Θα ήθελα λοιπόν να μας δωδθούν οι απαραίτητες ερμηνείες εξηγήσεις για να κατανοήσουμε και τα όσα αντέγραψε.
Επίσης, καλό θα ήταν να μας έγραφε την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ.
Αλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο απο τα forums...
Αγαπητή Όστρια...
Κράτα στα υπ'όψιν σου αυτό που μας "αποκαλύπτει" (άθελά του μάλλον) το νέο μέλος Πάνος μέσα απο το λεξικό του Σωκράτη Γκίκα:
quote:
"... [είναι] μικρή η αποτελεσματικότητα της [ψυχολογίας] στην λύση των ψυχολογικών προβλημάτων του ανθρώπου ..."
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Edited by - Πάνος on 06/08/2004 01:30:28
quote:
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Πάλι και ξανά με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει το "κοντέρ" να μετρά μηνύματα;;;
Αν δεν έχουμε να πούμε κάτι, ας μην κάνουμε άσκοπες και ανούσιες αποστολές μηνυμάτων...
Αντε μπάς και υπάρξει καμιά φορά ΟΡΘΗ συμπεριφορά στα forums...
Την καλησπέρα μου σε όλους
Κέλσος ο Φιλαλήθης
quote:
Πάλι και ξανά με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσει το "κοντέρ" να μετρά μηνύματα;;;
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
quote:
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το ύφος σου. Με τον τρόπο που γράφεις, συμπεράνω πως έχεις προηγούμενα μαζί μου…Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Αγαπητό νέο μέλος Πάνο, μείνε καλύτερα στο ΤΙ ΓΡΑΦΩ και μην προσπαθείς με "ψυχολογικές αναλύσεις" τύπου λεξικού Σωκράτη Γκίκα, να καταλάβεις το "ύφος μου"...
Επί του θέματος θα ήταν χρήσιμο να μάθουν και τα υπόλοιπα μέλη, την άποψή σου, εάν έχεις φυσικά...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Μου είναι πάρα πολύ εύκολο να εμπλακώ σε λεκτικά – φρασεολογικά λαβυρινθώδη παιχνιδίσματα, χρησιμοποιώντας ευέλικτες και ταχύτατες νοητικές - νοηματικές λαβές και να ''γονατίσω'' τον οποιονδήποτε είρωνα επιτιθέμενο προς εμένα δίχως την χρίση ειρωνείας ως εύκολη λύση. Αλλά ας μην γίνει και αυτό το topic χάλια.
Χρειάζεται σοβαρός διάλογος (όχι σοβαροφανής), δίχως ειρωνεία.
Υγεία
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Edited by - Πάνος on 06/08/2004 02:00:32
Η "περιορισμένη" γνώση μου στην ψυχιατρική και ψυχολογία με ωθούν σε κάποιες βασικές απαντήσεις για μερικές (προσωπικές) απόψεις που τοποθέτησες, στη ροή του θέματος για το forum ψυχολογίας.
1ον) Η αναξιότης μου γνωρίζει ότι, άλλη επιστήμη είναι η ψυχολογία και άλλη η ψυχιατρική και ας έχουν κοινή επιστημονική ρίζα.
2ον) Με μερικούς όρους της ψυχολογίας, όπου και εσύ λες πως δεν καταλαβαίνεις (μια και μας ερωτάς τι θέλουν να πουν και πουθενά δεν φανερώνετε η Σωκρατική μέθοδο απο εσένα) δεν μπορείς να καλύψεις το επιστημονικό φάσμα της ψυχολογίας και δη να την απορρίψεις με τους συγραφικούς λόγους σου:
quote:
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ "ΠΟΙΟΝ" Η ΣΕ "ΤΙ" ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ;
Φαντάζομαι ότι, ηθελημένα αποκρύπτεις την αλήθεια περι τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν θεραπευτεί με την "α-φάρμακο" επιστήμη της ψυχολογίας.
Δημιουργείς κλίμα έντασης και πολύ "βαρύ" στην προσπαθειά σου να επιδείξεις λόγο "σοφό και ουσίας" περί της αποψής σου για το ό,τι δεν υπάρχει η ψυχή και εκείνο που η επιστήμη λέει σαν ψυχή είναι το μυαλό...
quote:
ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΥΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ - ΨΥΧΟΒΓΑΛΤΕΣ ΓΥΛΑΜΠΟΥΚΕΣ ή ΟΧΙ;
Τελικά (έτσι που μας ρωτάς) φίλτατε μου θύμισες τους πρακτικούς γιατρούς που γυρνούσαν τις πολιτείες της Εΰρώπης έως και την δεκαετία του 1960.
Μια πιο επιστατούμενη και εμπιριστατωμένη μελέτη επί των επιστημών της ψυχής, θα ωφελούσε ίσως και την δική σου.
Με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση πάντα, γειά σου.
τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.
Edited by - Δημ. on 06/08/2004 10:42:17
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
quote:
(ένα απλό ‘προσχέδιο’ του τι αντιπροσωπεύει! ο όρος ‘ψυχολογία’ και όχι όποια ερμηνεία του)
quote:
Καλή η προσπάθεια του νέου μέλους μας, αλλά ΥΠΟΘΕΤΩ πως όπως και το πρώην μέλος, απλά χρησημοποιεί λέξεις και έννοιες τις οποίες ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ...
Η για να είμαι πιό δίκαιος, εγώ είμαι που ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΩ και που θα παρακαλούσα πολύ το νέο μέλος να μας επεξηγήσει τι ακριβώς εννοεί (τόσο ο Σωκράτης Γκίκας στο λεξικό του, όσο και ο ίδιος που ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ τα όσα λεει ο Σωκράτης Γκίκας), όταν χρησημοποιεί τους όρους - έννοιες:
Άραγε είμαι η μόνη που κατάλαβα ότι δεν σκοπεύει να δώσει ερμηνεία, κ ότι απλά παρέθεσε τον όρο "ψυχολογία" έτσι όπως παρουσιάζεται στο λεξικό? Κ για να είμαι κ γω πιο δίκαιη...Αγαπητέ Κέλσο, στις ερωτήσεις σου θα μπορούσε να απαντήσει μόνο ο κ.Γκίκας που μας δίνει την συγκεκριμένη ερμηνεία ή κάποιος διδάκτωρ Ψυχολογίας... Όχι ο Πάνος, αλλά ούτε ένας απλός ψυχολόγος δεν θα κατάφερνε να σου δώσει μια απάντηση που να σε "καλύψει" εντελώς.
Δικαίως ή αδίκως θεωρώ το "ύφος" της απάντησης σου επιθετικό.Η ορθή συμπεριφορά είναι κάτι που θα πρέπει ΟΛΟΙ να έχουμε κατά νου/κ όχι μόνο μια "συγκεκριμένη" μερίδα ανθρώπων.
quote:
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα τόσο σχετικά με τους όρους - έννοιες, όσο και με τα υπόλοιπα νοητικά οικοδομήματα τα οποία σημειοτέον στηρίχθηκαν επάνω στους ορισμούς του λεξικού του Σωκράτη Γκίκα, όσο και του νέου μέλους Πάνου που ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ τα όσα αντέγραψε μέσα απο αυτό.
αυτό το "οικειοποιήθηκε" βγάζει μάτι//από την άλλη δεν το είδα πουθενά...
Κέλσο...κατανοείς τι είναι αυτό που ζητάς? Διαβάζω ψυχολογία -μπορείς να πεις ότι είναι το χόμπυ μου- από τα 13 μου.Το να σου δωθεί η ερμηνεία ενός όρου/κ πάλι δεν θα καταλάβεις τίποτα.Θέλει να μελετήσεις μόνος σου κ για χρόνια κ πάλι δεν θα είναι εύκολο. Εγώ αρχίζω πχ. ένα βιβλίο κ "κολλάω" κάπου, πρέπει να βρω βιβλιογραφία που να καλύψει τα κενά κ μετά να το ξαναπιάσω κτλ κτλ.(έχω ένα βιβλίο που το διαβάζω 4 χρόνια τώρα-Η βία της ερμηνείας, Πιέρα Ωλανιέ/σε περίπτωση που σ'ενδιαφέρει να δεις κατά πόσο είναι "εύκολη" η μελέτη ή κατά πόσο είμαι αργόστροφη εγώ). Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πως "διαγράφεις" μια επιστήμη την οποία δεν γνωρίζεις ούτε στο ελάχιστο.Μακάρι να σου κινούσε το ενδιαφέρον κ να το μελετούσες λίγο περισσότερο.Είμαι σίγουρη πως θα την έβρισκες τουλάχιστον συναρπαστική...
Edited by - Valnta on 06/08/2004 15:35:49