ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H AYTOKTONIA ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- H AYTOKTONIA ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

VAIHINGER8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
VAIHINGERΜέλος
11/02/2004, 11:53:53
ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ-ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ,ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ- ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΩΣ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ-ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ).ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....

ΠΒ*

11/02/2004, 12:25:08
ΝΟ

spiritΜέλος
11/02/2004, 12:34:37
Καλημερα τι παθατε ολοι με την αυτοκτονια:;;
Η αυτοκτονια ειναι μια εσχατη πραξη προδοσιας πρωτα απο ολα στον ιδιο τον εαυτο...
εχω δει κι ακουσει ανθρωπους που αυτοκτονησαν,δεν ειναι θαρρος το να γινεις αυτοχειρ,θαρρος ειναι να αντιμετωπιζεις της δυσκολιες να βρισκεις λυσεις και να ξεπερνας τα εμποδια.
Σιγουρα καποιος που φτανει σε αυτο το τελευταιο βημα βρισκεται σε μια δινη,μια μαχη με το εγω του,κι αισθανεται ανυπερασπιστος εμπρος στην μεγαλες αληθειες του εαυτου του.
Οσο για την φυγη απο την πραγματικοτητα υπαρχουν διαφοροι τροποι αλλοι φυγης,αλλος καταφευγη στο αλκοολ αλλος στα ναρκωτικα κτλ
αυτος ο τροπος ζωης ειναι μια αυτοκτονια σταδιακη.
Ο Καριωτακης,η αγαπημενη του Μαρια Πολυδουρη,ζουσαν σε μια καθημερινοτητα που αμεσα η εμμεσα καναν χειροφιλημα του θανατου.
Οι φωτισμενοι ανθρωποι οπως ισχυριζεσαι που κατεφυγαν στην λυση της αυτοκτονιας,αμφιβαλλω κατα ποσο φωτισμενοι ηταν...γιατι η φωτιση δινει και τ αναλογα οπλα για να παλευη ο φωτισμενος με της σκιες του.
Οσο για τον Κ.Λιαντινη κανεις δεν ξερει τι ακριβως εγινε και πως χαθηκαν τα ιχνη του.

ΥΓ.ετσι κι αλλιως ζωη ειναι καποτε θα τελειωση,γιατι πρεπει να την σπρωξουμε<<<<<
αυτα κι αλλα πολλα λεω και στον ΒΗΚΟ,αλλα αυτος επιμενει,αυτος ο λυπημενος ποιητης.
ΟΜ
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ

spiritΜέλος
11/02/2004, 12:35:19
ΝΟ

11/02/2004, 13:56:59
AYTOKTONIA: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΙΛΙΑΣ
11/02/2004, 14:21:33
Χμ για να θυμηθώ κάτι από τα παλιά….
(χμ…τα δικά μου μηνύματα τότε τα είχα σβήσει από δική μου μ***ια…)
αλλά δεν παίζει ρόλο. Το θέμα είναι το ίδιο.…..

Αυτοκτονία
/forums/topic.asp?TOPIC_ID=714&whichpage=1&ARCHIVE=

Δεν είμαι εσωτεριστής

alati13Μέλος
11/02/2004, 18:45:27
quote:

AYTOKTONIA: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΙΛΙΑΣ

Συμφωνώ ότι σχεδόν πάντα αυτό είναι πράξη δειλίας. Μοναδική εξαίρεση όταν υπάρχει κάποια θανάσιμη ασθένεια που θα ταλαιπωρήσει εσένα αλλά και τους γύρο σου. Τότε η αυτοκτονία είναι λύτρωση. Μόνο όμως τότε.

Όσο για εσένα μπάρμπα – Σταθο-εχέβροτε προσπάθησε να μην είσαι τόσο αυτοκαταστροφικός την επόμενη φορά.. χο χο χο. (και ουχί χι χι χι).

RivaldinhoΝέο Μέλος
11/02/2004, 19:59:58
1on) Sorry, dear esoterica.gr Ίσως να παραφέρθηκα λιγάκι με το θέμα μου χτές. Άργησα λιγάκι αλλά κατάλαβα ότι το παρατράβηξα. Έκανε και ρεκόρ ταχύτερου κλειδώματος...
2ον) Θεωρώ ότι η αυτοκτονία είναι η χειρότερη αμαρτία στην οποία μπορεί να υποπέσει κανείς, μιας και αυτόματα σου αφαιρεί το δικαίωμά σου στη μετάνοια.
3ον) Δεν πιστεύω ότι είναι έσχατη πράξη δειλίας. Δειλία είναι το να ζείς μια ζωή χωρίς να παίρνεις απολύτως καμμία πρωτοβουλία, χωρίς να ρισκάρεις για τίποτα, μια ζωή που περνάει χωρίς να την εκμεταλλευτείς. Η αυτοκτονία είναι μάλλον κατάχρηση εξουσίας. Λανθασμένη επιλογή. Κακή χρήση του δώρου που μας δώθηκε.
..αυτά..

®iv