- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Οσον αφορά την τρομοκρατία στα σχολεία, κατα΄την ταπεινή μου άποψη, φταίνε αποκλειστικά οι γονείς, και ο τρόπος που μεγαλώνουν τα παιδιά τους, εκατέρωθεν.
Εχω φάει πάρα πολύ κορόιδεμα στο σχολείο, κυρίως από παιδάκια που είτε δεν είχαν γονείς, είτε συμμετείχαν σε κάποια κλειστή κλίκα αλά beverly hills, κυρίως λόγω χαμηλών τόνων.
Η πλάκα είναι ότι γενικά λόγω ατελείωτης αυτοπεποίθησης συνήθως κατέληγα να τους μιλάω σαν πατέρας τους και να τα μαλώνω.
Κάποια άλλα παιδάκια όμως δεν είχαν τέτοια αναισθησία.
Το κλειδί εκεί είναι η ομαδικότητα. Μπαίναμε μπροστά και παίζαμε φάπες με τους πονηρούς που το παίζανε νταήδες.
Αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι δεν βλέπω σήμερα παιδιά έτοιμα να υπερασπιστούν τους ανυπεράσπιστους.
Μου είναι τελείως εξωγήινο το ότι μπορεί να χρησιμοποιούν κάποιον σε μια κλειστή ομάδα και να μην βρέθηκε ένας να επιβάλλει την τάξη. Αυτό δείχνει μια τάση προς τον ατομισμό στη σημερινή γενιά, που ενώ υπήρχε και στη γενιά μας, ήταν σε μικρότερο βαθμό. Στις χοντράδες δηλαδή, πάντα κάποιος καθάριζε.
Νομίζω οι γονείς, πρέπει να επανεξετάσουμε κάπου το τι περνάμε στα παιδιά μας. Να τους δίνουμε πολλή σημασία, να τους κλείσουμε την τηλεόραση και να τα ενσωματώνουμε σε ομαδικά παιχνίδια.
Εκεί που κάποιο βλέπουν εγκληματικά παιδιά, εγώ βλέπω εγκληματικούς γονείς. Η ηλικία δεν παίζει και μεγάλη σημασία, αν και η κρίσιμη περίοδος νομίζω είναι η μετάβαση από την εφηβεία. Οτι κάνουμε πρέπει να ναι πριν την εφηβεία όπου το παιδί αποκρυσταλώνει μεγάλο μέρος της προσωπικότητας του και μετά δύσκολα φτιάχνουν τα άφτιαχτα.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Edited by - Italos on 31/03/2015 16:51:53
quote:Γιατί γουστάρω.
DSM
ΠύρινοςΕγώ αναρωτιέμαι, γιατί εσύ είσαι ακόμα εδώ πέρα.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Heretic άστο παλικάρι μου δεν το έχεις! Μην το ζορίζεις άλλο! Ή πάει το πράγμα ή δεν πάει, δεν γίνεται με το ζόρι! Κάνε ένα kit-kat να συνέλθεις και τα ξαναλέμε!
Ε ρε γλέντια... εσυ πάντως το έχεις σίγουρα! Προτείνω να φωνάξεις τον pantelis1 για ενισχύσεις. Είμαι σίγουρος οτι κάπου εδω θα βρισκεται! ![]()
quote:
Ε ρε γλέντια... εσυ πάντως το έχεις σίγουρα! Προτείνω να φωνάξεις τον pantelis1 για ενισχύσεις. Είμαι σίγουρος οτι κάπου εδω θα βρισκεται!
Ατιμούλικο...!!!
Πως τους καταλαβαίνεις....!!!
Γουστάρω όμως, έχουν πολύ πλάκα τα νεοακροπολιτανά.Περνάν εαυτούς σε αρμονία λόγου-σκέψης.Φαντάσου και να μην ήταν αρμονικά αυτά τα δυό...
Σαν τους χριστανοταλιμπάν ένα πράγμα.
Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι δεν ανήκουμε πουθενά.Δεν μπορεί σου λέει το θύμα της ΝΑ και οποισδήποτε σκατοσέχτας, κάπου θα ανήκεις, δεν μπορείς να είσαι ελεύθερος και ανεξάρτητος.Τόσο κοκομπλόκο έχουν τα μυαλά τους.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Το θέμα είναι η τρομοκρατία, το έθεσε έτσι γενικά και ο θεματοθέτης με δικά του λόγια. Μην ασχολείστε, αναγκάστε το θέμα να πάει εκεί που πρέπει να τελειώνει το πανηγύρι.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως είμαι ανοιχτή για διάλογο και απόψεις Που είναι όμως εύστοχες και εντός θέματος.Δεν έχω να κερδίσω τίποτα από εδώ παρά μονο να ενημερώσω και να ενημερωθώ.
ΝΙΚΟΜΑΧΕ βλέπω πάλι γράφετε εδώ ενω νωρίτερα είπατε "να μας λείπει".Δε σας πιέζει κανείς αν δεν το θέλετε να συζητάτε μαζί μας.Ευτυχώς για εσας έχουμε ελευθερία και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.
HERETIC αν σας έχει κουράσει το θέμα και από άλλα forum μπορείτε να μη συμμετέχετε.Αν και ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί τη διαφορά.Εδώ αναφέρεται συγκεκριμένο περιστατικό και όχι εντυπώσεις.Μιλάμε για συμβάν.Και μην ανησυχείτε για τον αν αληθεύει ή όχι ,θα το μάθετε πολύ σύντομα.
Χαίρομαι για την αναφόρα σχετικά και με εμπειρίες άλλων που έχουν υποστεί εκφοβισμό.Είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για να μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό. Δέν είμαστε εδώ ούτε λαικό δικαστήριο ούτε οτιδήποτε σχετικό.Είμαστε πολίτες μιας Δημοκρατικής χώρας και μοιραζόμαστε κοινές εμπειρίες.Θα παρακαλούσα λοιπόν να λείπουν οι εκφοβισμοί γιατί όπως βλέπετε δεν πιάνουν σε μένα.Ας συνεχίσουμε με τις δικές σας και άλλες εμπειρίες και απόψεις.
Με καλή διάθεση πάντα για διάλογο.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΕ βλέπω πάλι γράφετε εδώ ενω νωρίτερα είπατε "να μας λείπει".Δε σας πιέζει κανείς αν δεν το θέλετε να συζητάτε μαζί μας.Ευτυχώς για εσας έχουμε ελευθερία και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.
Προφανώς για εσάς...δυστυχώς έχουμε ελευθερία.Αυτό αφήνεις να εννοηθεί.
Λανθάνουσα γλώσσα...
Αλλά είπαμε, έχετε αρμονία λόγου-σκέψης.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΑΧ ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ !!!
ΜΟΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ,ΨΥΧΗ ΜΟΥ;
ΤΙ ΘΑΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ;
ΩΡΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΑΖΙ;
ΜΜΜ... ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΜΕ,ΕΤΣΙ;
ΚΑΙ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ... ΚΕΡΑΣΙ-ΒΕΡΥΚΟΚΟ...
ΜΜΜ...ΝΑΙ!!!

ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ... ΜΟΡΓΚΑΝΑ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
ΜΜΜ....ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ.ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΓΛΥΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!!
ΓΛΥΚΕΣ;ΜΜΜ...
ΓΛΥΚΥΤΑΤΕΣ...
ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ...
ΟΝΕΙΡΙΚΕΣ...
ΥΠΕΡΟΧΕΣ...
ΤΕΛΕΙΕΣ!!!
ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!!!

Edited by - kapodistria on 03/04/2004 20:46:17
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣΤΑ...
ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Don't let my memory die and I will stay with you
For evermore
For evermore
For evermore
For evermore
For evermore
For evermore
For evermore...

ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...
Σ'ΑΓΑΠΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Ευχαριστώ για το ότι μοιράζεστε αυτές τις αναμνήσεις Μάζι μας.
Εγώ παίρνω δύναμη από τα παιδικά μου χρόνια . Αυτό είναι γεγονός.
Πιτσιρίκας στα 7 ήτανε να απαγγείλω ένα ποίημα μπροστά σε μανάδες και όλο τον καλό τον κόσμο. ΤΟ ποίημα μου θα σας το πω:
”Ήμαστε μικρά παιδιά Πεταχτά και ζωηρά
Μας αρέσει ο χορός Και ο γαλάζιος Ουρανός”.
Αυτό το ποίημα λοιπόν δεν το ΕΙΠΑ ποτέ γιατί ντράπηκα και ακόμη με ακολουθεί. Με το δάχτυλο στο στόμα και με κινήσεις του σώματος δεξιά και αριστερά παρακαλούσα μέσα μου να φύγει εκείνη η στιγμή γιατί ντρεπόμουνα. Μπροστά στην Στέλλα την αγάπη των παιδικών μου χρόνων έκανα σαν μωρό. Βέβαια έγινα το αγαπημένο παιδί όλων εκείνη την ήμερα. Και ακόμη με θυμούνται και με το υπενθυμίζουν.
Αναρωτιέμαι αν γύριζα πίσω την ώρα και ήμουνα εκείνη την ήμερα πάλι στο ίδιο μέρος μπροστά στον κόσμο τι θα έκανα? Θα το έλεγα το ποίημα?
"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑΣ
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
ΥΠΕΡΑΙΩΝΙΑ ΟΣΜΗ. ΝΑΙ ! ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ
ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΖΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΣ.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΒΙΩΝΟΝΤΑΙ,ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ
ΤΗΝ ΚΟΙΤΩ ΚΑΙ ΡΟΥΦΩ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ.
ΗΤΑΝ ... ΕΙΝΑΙ ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!

quote:
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΑΜΑΡΑΝΤΟ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ....ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΗ
ΥΠΕΡΑΙΩΝΙΑ ΟΣΜΗ. ΝΑΙ ! ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ
ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΖΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΣ.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΒΙΩΝΟΝΤΑΙ,ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ
ΤΗΝ ΚΟΙΤΩ ΚΑΙ ΡΟΥΦΩ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ.
ΗΤΑΝ ... ΕΙΝΑΙ ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!
ΘΥΜΑΣΑΙ;ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ...
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΟΥ...
Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ...
Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑ!!!
ΕΤΡΕΞΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΡΟΔΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ...ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!!
Σ'ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΑΝΤΑ ...ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!!!