- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
και τους ... άλλους θεούς, ότι ήδη κάνουμε διάκριση.
Να λέμε τι εννοούμε θεός και τι ειναι πραγματικά.
Να λέμε γιατί ο Θεός των χριστιανών, Θεός και οι θεοί των εθνών, δαιμονια..
Γιατί δεν είναι θεός όποιος υπακούει σε νόμους. Δεν είναι θεός,
όποιος έχει όρια....Θεός είναι ο Δημιουργός των πάντων, όχι ημίθεοι, που απέκτησαν
κάποιες δυνάμεις... Ευτελίζουμε έτσι την έννοια Θεός...
Αν γίνεται λοιπόν, ας μιλάμε για τον Θεό, αλλοιώς θα χαθούμε στην πληθώρα
πλασμάτων....
Πολύ ωραία λοιπόν!
Αρχικά πρέπει να σκεφτούμε από ποιά οπτική γωνία πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο θέμα...
Έχουμε και λέμε, μέχρι στιγμής η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να αποδείξει κάτι απ'όλα αυτά που συζητάμε...
Υποθέσεις και κοσμοθεωρίες υπάρχουν πολλές...
Μέχρι λοιπόν ν'αποδειχτεί κάτι, έχουμε τα εξής δεδομένα.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα, υποθέσεις κάνουμε...
Η επιστήμη (και εμείς παράλληλα) τι χρησιμοποιεί?
Τη λογική.
Με βάση λοιπόν τη λογική, ούτε η επιστήμονες αλλά ούτε και μείς έχουμε κατορθώσει να βγάλουμε τελειωτικά συμπεράσματα, να πούμε, ''αυτό είναι και τέλος.''
Οπότε, αφού βλέπουμε πως η λογική κάπου χωλαίνει, τι μας μένει?
Η φαντασία!
Την έχουμε παραγκωνισμένη και διαμαρτύρεται, αλλά έχουμε υψώσει το φράγμα της λογικής και δεν την αφήνουμε να μας λύσει το πρόβλημα...
Ας της δώσουμε μια ευκαιρία, της το χρωστάμε...
Κάνω την αρχή...
Φανταστείτε λοιπόν έναν πλανήτη όπου ΟΛΟΙ οι κάτοικοί του, έχουν τηλεπάθεια!
(τώρα το γιατί η συγκεκριμένη λέξη αντηχεί στ'αυτιά μας σαν καμία αρρώστια, αυτό μου λέει πολλά, σε σας πιθανόν τίποτα...)
Φαντάσου ψηλέ έναν κόσμο όπου τα λόγια και οι λέξεις περιττεύουν...
Γιατί?
Γιατί όλοι συννενοούνται μέσω της τηλεπάθειας...
Τι μπορεί να κάνει η τηλεπάθεια?
Καταργεί την ανάγκη της ομιλίας καθότι διαβάζοντας τη σκέψη του άλλου, ξέρουμε ανα πάσα στιγμή τι θα ήθελε να πεί...
Επιπρόσθετα, αντιλαμβανόμαστε συναισθήματα, εικόνες και κυριολεκτικά είναι τόσο βαθιά η κατανόηση, που το συνάνθρωπό μας, τον ''βλέπουμε'' διάφανο.
Δεν χρειάζεται να μας αφηγηθεί μια περιπέτεια 'η ένα ταξίδι.
Αν μας επιτρέψει να εισχωρήσουμε στο μυαλό του έχουμε αυτόματα μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες με τον ίδιο...
Το φαντάζεσαι αυτό?
Το φαντάζεσαι να γίνεται μεταξύ 2 ανθρώπων?
Το φαντάζεσαι να γίνεται καθολικό, σ'εναν ολόκληρο πλανήτη?
Όλοι θα ήταν ένας, και ένας θα ήταν όλοι, αφού θα μοιράζονταν τις ίδιες σκέψεις και εμπειρίες...
Ωραία, θα μου πείς, πως τα παραπάνω είναι φανταστικά!
Έλα όμως που και οι ίδιοι οι επιστήμονες πλέον αποδέχονται την ύπαρξη ''ψυχικών'' και μάλιστα τους χρησιμοποιούν σε διάφορα πειράματα?
Τι μας λέει αυτό...???
Ότι απ'τη στιγμή που ένας άνθρωπος το κατέχει, το κατέχουν όλοι...
Απλά δεν το γνωρίζουν και σαφώς δεν το αποδέχονται.
Σε ακόμη χειρότερη μοίρα είναι όσοι υπ'ακούν σε διαταγές ή σοφίσματα άλλων, γιατί δεν ακούν τον εαυτό τους...Βρίσκονται υπό-''κάτι''
Το υπό- δηλώνει πως άλλος έχει τα ηνία...
Σας έχει τύχει να νιώθετε πως ''αυτό μου έχει ξανασυμβεί''?
Κάτι παίζει εδώ...
Επαναληπτικότητα να το πώ?
Παράλληλες ή ταυτόχρονες ή εναλλακτικές πραγματικότητες να το πώ?
Δεν ξέρω...
Πάμε πάλι πίσω στον υποθετικό μας κόσμο!
Ενας τέτοιος κόσμος θα είχε την ανάγκη θεού?
Θα χρειαζόταν κάποιον έξωθεν της ενωμένης Ανθρωπότητας για να τους βοηθήσει στα προβλήματα τους?
Θα επέρριπταν, ο ένας ευθύνες στον άλλο?
Θα είχαν ανάγκη την επιστήμη για να τους λύσει προβλήματα?
Θα είχαν ανάγκη διαστημόπλοιων για να πάνε σε άλλους κόσμους, έχοντας την ικανότητα της τηλεπάθειας?
Ψήλε δεν ξέρω αν σε κάλυψα...
Πάντως φαντάζομαι πως αποτελούμε μέρος μιας δημιουργίας μέσα σε πολλές άλλες...
Φαντάζομαι τον Δημιουργό ως κάτι που ασταμάτητα ποιεί σύμπαντα!
Φαντάζομαι πως η δική μας δημιουργία έχει αυτούς που αποκαλούμε θεούς γιατί κάνουν πράγματα που εμείς οι ίδιοι δεν φανταζόμαστε πως μπορούμε να τα κάνουμε, όπως φαντάζομαι πως υπάρχουν άλλες δημιουργίες ή σύμπαντα στα οποία οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι ταυτόχρονα και θεοί...
Έχω αφήσει τη φαντασία μου να οργιάζει, και τσούπ, ξεπηδούν πολλές λύσεις σε αναπάντητα ερωτήματα που ταλανίζουν τον εμβρυακό μας πολιτισμό!
Το πολύ πολύ να με πούν φαντασιόπληκτο αλλά το προτιμώ απ'το στυγνό και ρομποτικά αυτοματοποιημένο πραγματιστή...
Εσύ φαντάζεσαι ή εξακολουθείς να χρησιμοποιείς την ανάπηρη λογική?
Μήπως να την αφήσεις λίγο στην άκρη?
Κάντο σαν πείραμα βρε αδερφέ, αφού η λογική δε σε πάει πουθενά, ακόμη έχεις αναπάντητα ερωτήματα, αλλιώς δε θα συζητούσες, δε θα ψαχνόσουν, θα γνώριζες και θα σιωπούσες ή θα γνώριζες και θα προσπαθούσες να τα πείς και στους άλλους για να τους βοηθήσεις...
Ετσι δεν είναι?
αυτεξούσιος, μόνο γέλια μου προκαλεί η συκοφαντια σου
που δέιχνει αδυναμία να απαντήσεις στο αν ο Θεός που
αναφέρεις, είναι άλλος απο τους θεούς που επίσης αναφέρεις.
Εγώ έιπα την θέση μου γι αυτό... Σε πείραξε τόσο;Μην τόχω και
τύψεις....
Εκτός απο τη λογική και το φανταστικό, υπάρχει και το υπερβατικό
σενάριο, οπου, ό άνθρωπος, μιλάει, με τέτοια αρμονία, ώστε δεν εμποδίζει
τον εαυτό του απο την θέωση...Για να το πω αλλοιώς, εκτός απο την ανηφόρα
της λογικής και την κατηφόρα του φανταστικού, υπάρχει και το ...ισιάδι,
όπου ο άνθρωπος φτάνει μέσα απο τη φυσιολογική εξέλιξη του, με μια λογική
που έχει γινει κάτι άλλο που το λένε αντίληψη...
Πειράζει που δεν θέλω να πιστεύω σε ζούπερμαν;
quote:
Τώρα με μπέρδεψες. Υπάρχει ο δημιουργός που είναι εκτός και υπάρχουν και οι θεοί, στους οποίους εμείς προσδίδουμε διάφορα χαρακτηριστικά;
Ο δημιουργός δεν είναι θεός;
Φίλε ``Ψηλέ``.
Η λέξη ``θεός`` είναι μια γενικευμένη ορολογία μιας ανώτερης δύναμης που χρησιμοποιούμε εμείς οι άνθρωποι σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη μας. Θεός λοιπόν ονομάζουμε και τον Δημιουργό των Πάντων, θεό ονομάζουμε και τις πνευματικές οντότητες που αναφέρονται παντού, θεός ονομάστηκε και ο Δίας και ο Καίσαρας και ο Φαραώ και ο Δαρείος και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μαραντόνα θεό θα μπορούσαμε να ονομάσουμε και κάποιον πιθανό επισκέπτη απο το διάστημα, θεοί θα μπορούσαμε να ονομαστούμε και εμείς αν σε περίπτωση είχαμε κάτι ποιο διαφορετικό απο οτι τώρα πχ ``αθανασία``.
Ερωτηθείς ο Ηράκλειτος τι εστί θεός απάντησε ``άνθρωπος αθάνατος`` και τι εστί άνθρωπος απάντησε ``θεός θνητός``.
Η μοναδική περίπτωση να μάθουμε πραγματικά τι εστί θεός είναι να μας εξηγήσει κάποιος που να ανήκει σε αυτό το πάνθεον. Υποτίθεται οτι υπάρχουν, οτι είναι ανώτερες δυνάμεις , είναι πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεται ΟΛΟΝ αλλά μας κρατούν στην άγνοια? ή οχι?
Εδώ υπάρχουν και αλήθειες και ψέμματα που ανα πάσα στιγμή τα ψέμματα μπορεί να γίνουν αλήθειες και οι αλήθειες να γίνουν ψέμματα.
Ετσι λοιπόν ο καθένας απο εμάς ακολουθεί ενα μονοπάτι σύμφωνα με την δική του αντίληψη.
Το μονοπάτι αυτό είναι οπως λέει και ενα τραγούδι ``υπάρχει και ενα μονοπάτι πονηρό που οδηγεί στην κατηφόρα τη μεγάλη``.
Το ποιοί οδηγούνται σε αυτό το μονοπάτι εχει να κάνει με το κατά πόσο ο οδοιπόρος εχει πιστέψει τα ψέμματα ως αλήθειες και τις αλήθειες ως ψέμματα.
Κατ` εμέ δεν υπάρχει μόνο ενα μονοπάτι αλλα πολλά.
Πολλά εξαυτών οδηγούν σε πολλές κατηφόρες μερικές εξαυτών εχουν τέτοια κλίση οπου η διαδικασία της πέδησης είναι ανεξέλεγκτη.
1ον, είναι όλα πανομοιότυπα λες και έχεις βάλει repeat σε κασετόφωνο..δηλαδή επαναλαμβανόμενα με το ίδιο μήνυμα λες και τελείς υπό καθεστώς ύπνωσης!
Αυτό φαίνεται ακόμα πιό έντονα, αν κάποιος κοιτάξει προσεχτικά τα κείμενά σου.Παρατήρησα λοιπόν πως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν διαβάζεις τί σου γράφουν και φαίνεται απ΄τις απαντήσεις σου.Επιπλέον διαπίστωσα πολλά συντακτικά λάθη, που μου δείχνει πως είναι αποτέλεσμα κεκτημένης ταχύτητας, άρα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ δεν στοχάζεσαι τί γράφεις, αλλά γράφεις αυτοματοποιημένα...τα ίδια σε όλα τα θέματα!
2ον, κατηγορείς άλλους για τα προβλήματα της ανθρωπότητας, άρα ο ίδιος μας λές πως άλλοι εξουσιάζουν και είμαστε υπό-...
Αδερφέ, μήπως σε χρησιμοποιούν?
Μήπως είσαι μαριονέττα?
Απ'την απάντησή σου κρατώ μόνο τη φράση ''είμαι απελπιστικά''...
Λυπάμαι...ίσως βέβαια να κάνω και λάθος και απλά να σκάς γιατί γελάω συνεχώς απο ''ψηλά'' όπως είπες αλλού!
Εδώ που είμαι πάντως έχω υπέροχη θέα!
Μήπως ζηλεύεις που δεν φτάνεις εδώ πάνω μιας και μόνος σου λές πως έχεις επιλέξει το ισιάδι?????????
Αλήθεια γελάς καθόλου ή παντού γύρω σου κυκλοφορούν δαίμονες????
Οσον αφορά θεο-θεούς έκανα σαφή διαχωρισμό λεγοντας πως σύμφωνα με τη δική μου κοσμοθεωρία ο Δημιουργός φτιάχνει σύμπαντα!
Οι θεοί προκύπτουν απ'το αρχαίο ''θυειν'' που σημαίνει ''τρέχω με μεγάλη ταχύτητα'' άρα δεν μπορούν να είναι το Ον-ο Ωκεανός-ο Δημιουργός-το Εν, το οποίο είναι εκτός της δικής μας δημιουργίας, όπως και εκτός όλων των άλλων και είναι ακίνητο αλλά ποιεί ασταμάτητα άρα και ταυτόχρονα κινούμενο ως πρός τα πάντα...
Και στη τελική και σύ είσαι θεός αφού τρέχεις συνεχως και με μεγάλη ταχύτητα!
Αλλά που να το πιάσεις το κομπλιμαν έτσι κολλημένος που είσαι...!
Λοιπον.. αυτα που λες μου θυμιζουν τον deus deceptor
The evil d[a]emon, sometimes referred to as the evil genius, is a concept in Cartesian philosophy. In his Meditations on First Philosophy, René Descartes hypothesises the existence of an evil demon, a personification who is "as clever and deceitful as he is powerful, who has directed his entire effort to misleading me." The evil demon presents a complete illusion of an external world, including other people, to Descartes' senses, where in fact there is no such external world in existence. The evil genius also presents to Descartes' senses a complete illusion of his own body, including all bodily sensations, where in fact Descartes has no body. Most Cartesian scholars opine that the evil demon is also omnipotent, and thus capable of altering mathematics and the fundamentals of logic.
The evil demon has a parallel with Bishop Berkeley's concept of a consensus reality supported by God. It is one of several methods of systematic doubt that Descartes employs in the Meditations.[1]
Another such method of systematic doubt is the deus deceptor (French dieu trompeur), the deceptive God. Cartesian scholars differ in their opinions as to whether the deus deceptor and the evil demon are one and the same. Among the accusations of blasphemy made against Descartes by Protestants was that he was positing an omnipotent God of malevolent intent.
Καταλαβαινω με ποια λογικη το λες: Χριστος: "ύ, μήποτε συλλέγοντες τα ζιζάνια εκριζώσητε άμα αυτοίς τον σίτον· άφετε συναυξάνεσθαι αμφότερα μέχρι του θερισμού” (Ματθ. ιγ’, 24-30)"
Θυμιζει λιγο το "διαιρε και βασιλευε", ειναι βεβαια κατι που ενδεχεται πολλές ερμηνειες
εσύ γυρνώντας στα θέματα και κατηγορείς εμένα,που μένω πιστός;
Με κατηγορείς ότι γράφω τα ίδια, κάνεις λάθος, υπερασπίζομαι
τις ιδέες που πιστεύω, ποικιλοτρόπως. δεν φταίω εγώ αν οι αντίδικοι, δεν
ξέρουν πολλά να συζητήσουμε; Να βάλω κι άλλα και να μπερδευτούμε
περισσότερο; Εδώ δεν ξέρουμε να μιλάμε, θέλεις κι άλλα;
'Ας ξεκινήσουμε απο κάπου που θέλεις... Αφού λές έτσι, πές μου
εσύ κάτι που δεν περιλαμβάνει φαντασία και στείρα λογική... Εκεί
είναι κι η δύναμη του ανθρώπου, στο άνω θρώσκω, κοιτάζω ψηλά, όχι στα σύννεφα,
αλλά εκεί που πηγαίνω, σε ένα όν ανώτερο απο μένα. Κι αυτο είναι
αρκετό για ελπίδα, δύναμη κι ευχή....
Φίλε allzzaro, χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω... Αλήθειες λές,αλλά
μην κι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτή την τάξη που λές; Ξέρεις στην
Αποκάλυψη λέει σε κάποιο εδάφιο, " μέτρον αγγέλου, ήγουν ανθρώπου..."
όταν μετράνε κάποιες αποστάσεις...Αυτό το μέτρο αγγέλου, που είναι του ανθρώπου,
πιστεύω δείχνει την δυναμική του ανθρώπου κι όπως έχω ξαναγράψει, εμείς
καθυστερούμε, όχι ότι δεν υπάρχει το μετά... Μια πόρτα είναι και θα
την δρασκελίσουμε, μια πόρτα μας χωρίζει απο το αύριο ...
quote:
Χαιρομαι που ηρθες(πειτελους..) κ απ τα μερη μας αλζαρο..
Λοιπον.. αυτα που λες μου θυμιζουν τον deus deceptor
Η χαρά είναι και δική μου Dr Jekyll Mr Hyde.
Οντως η παραπλάνηση σε οτι αφορά το θείον είναι ορατή σε ολο της το μεγαλείο.
quote:
Αλήθειες λές,αλλά
μην κι ο άνθρωπος δεν ανήκει σε αυτή την τάξη που λές;
Σε χαιρετώ αγαπητέ φίλε tg νοιώθω ομορφα που με καλωσορίζεται εγκάρδια..
Δεν ξέρω αν λέω αλήθειες ούτε ξέρω αν πρόκειται για αλήθειες.
Πολύ περισσότερο σε ποιά τάξη ανήκει ο άνθρωπος.
Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος εχει αποδεικτικά στοιχεία και πάλι θα έχω τις αμφιβολίες μου.
quote:
Γιατί εξάπτεσαι και θυμώνεις φίλε helios2012; Αυτο δεν κάνεις
εσύ γυρνώντας στα θέματα και κατηγορείς εμένα,που μένω πιστός;
Δεν ξέρω γιατί μου αρέσει να σας βλέπω να τσακώνεστε.
Ισως γιατί τσακώνεστε πολύ όμορφα.
θέατρο.. Μην παρεξηγηθούμε, απλά υπήρξε κάποια
εποχή που πέρασα κι απο σανίδι...Τότε λοιπόν, θυμάμαι
την ένταση του ποιητικού διαλόγου, για να μεταφέρεις αίσθημα
στο κοινό. Αυτό πάλι, δημιουργούσε μια δυναμική, που θα έλεγα λείπει
απο τον σημερινό άνθρωπο...
ίσως θα έπρεπε να γίνουμε ποιο ποιητικοί...
Σε ένα κόσμο με Θεό και θρησκεία τον άνθρωπο.. Με τηνιδανική του μορφή...
Ξανά εκτός εθνικής Μπασινάς-Δέλλας για τα ματς με Ελβετία και Μολδαβία
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε πάρει μαζί του τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές ούτε στο φιλικό με την Πολωνία νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, δείχνοντας ότι δεν τους υπολογίζει, τουλάχιστον όχι σε αυτή την φάση.
Κατά τα λοιπά, δεν υπήρξε καμία έκπληξη στις κλήσεις του Ρεχάγκελ όσον αφορά παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Ανάμεσά τους βρίσκεται πλέον και το όνομα του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ στην Λίβερπουλ.
Οι εννιά «λεγεωνάριοι» που κλήθηκαν είναι οι: Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Φάνης Γκέκας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Αγγελος Χαριστέας, Γιώργος Σαμαράς, Χρήστος Πατσατζόγλου, Σωτήρης Κυργιάκος και Γιάννης Αμανατίδης.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Απολογήθηκε ο Σπυρόπουλος, προς Κορίνθιανς ο Μάτος
Ο Νίκος Σπυρόπουλος μετέβη το πρωί της Παρασκευής (21/8) στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου και παρέδωσε την γραπτή του απολογία για το επεισόδιο με τον προπονητή του, μία ημέρα πριν. Ο νεαρός αμυντικός θα τιμωρηθεί πιθανότατα με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ αποκλείστηκε (όπως ήταν φυσικό) από την αποστολή του αγώνα με τον Εργοτέλη, εκεί όπου τη θέση του θα πάρει ο Φίλιππος Δάρλας.
Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Μάτος που οδεύει προς Κορίνθιανς, την ώρα που γερμανικά σενάρια 'στέλουν' τον Μέτζελντερ στον Παναθηναϊκό.
Το θέμα του Τεν Κάτε με τον Σπυρόπουλο τώρα, αναμένεται να τελειώσει τη Δευτέρα (24/8) όταν ο παίκτης θα έχει συνάντηση με τον Χενκ Τεν Κάτε για να συζητήσουν και να τελειώσουν οριστικά το ατυχές συμβάν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αντιμετώπιση του παίκτη από την διοίκηση για το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε, θα αποφασιστεί μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη αλλά και τη συνάντηση με τον Τεν Κάτε, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και μετά την ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Σενάρια για Μέτζελντερ
Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, βρίσκεται ο Κριστόφ Μέτζελντερ, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα! Ο γερμανός κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν φαίνεται να βρίσκεται μέσα στα άμεσα πλάνα του Μανουέλ Πελεγκρίνι και ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του, για την οποία πάντως ερίζουν και οι Ιντερ, Χέρτα.
Ο Μέτζελντερ έχει τρία χρόνια συμβόλαιο με την Ρεάλ, στην οποία πάντως δύσκολα θα βρει θέση στην 11άδα, μετά και την απόκτηση του Ραούλ Αλμπιόλ, αλλά και την παρουσία των Πέπε, Γκαράι. Ο ίδιος ωστόσο, με δηλώσεις του στον Τύπο της χώρας του, εμφανίζεται πεπεισμένος να παλέψει για μια θέση στο σχήμα και δεν δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένος να αποχωρήσει από την «βασίλισσα».
«Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ στο ποδόσφαιρο, όλα αυτά όμως είναι καλοκαιρινές ιστορίες. Εγώ θέλω να μείνω και να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου με την Ρεάλ Μαδρίτης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός διεθνής κεντρικός αμυντικός.
Στην Κορίνθιανς ο Μάτος;
Την ίδια ώρα, ο Μαρτσέλο Μάτος είναι ένα βήμα από την επιστροφή του στην Κορίνθιανς, καθώς ο Χενκ Τεν Κάτε έδωσε το «ΟΚ» για την παραχώρηση του με τη μορφή δανεισμού, στην ομάδα της πατρίδας του.
Ετσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψει στην Βραζιλία, με την Κορίνθιανς να καταβάλλει ένα ποσό κοντά στα 200.000 ευρώ. Μετά τον Μάτος, αναμένεται να διευθετηθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την παραχώρηση των Κλέιτον, Μάντζιου και Τζιόλη.
Λέτο: Δεν είμαι προδότης
Στο μεταξύ, ο Σεμπαστιάν Λέτο μίλησε στην ιστοσελίδα «elPatagonico.net», για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τα όσα άκουσε από τους φίλους του Ολυμπιακού για την αλλαγή ποδοσφαιρικού στρατοπέδου.
«Δεν είμαι προδότης, είμαι επαγγελματίας και η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη που είχα στα χέρια μου».
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Ο Γκαλέτι στέλνει μήνυμα συμπαράστασης, ενώ ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση
Μία από τις μεγαλύτερες απουσίες του κυριακάτικου (23/8) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, είναι αυτή του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού δεν θα δώσει το παρών στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου, μιας και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής (όπως και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος) για την αποβολή του στον περσινό τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο ίδιο γήπεδο.
Ο ίδιος εμφανίζεται στενοχωρημένος για την απουσία του, πεπεισμένος όμως ότι οι συμπαίκτες του θα τα καταφέρουν και χωρίς αυτόν.
«Το γεγονός ότι δεν μπορώ να παίξω στο ντέρμπι με ενοχλεί πολύ, γιατί αυτά τα παιχνίδια είναι που περιμένει κάθε παίκτης. Είναι ματς που αξίζεις να παίζεις. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα, αλλά δυστυχώς μετά την αποβολή μου στον τελικό του κυπέλλου δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα. Είναι κρίμα και είμαι πολύ στεναχωρημένος για εκείνη την κάρτα.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Γκαλέτι. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θέλουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και να πάρουμε τη νίκη. Η ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες, οι οποίοι έχουν την ποιότητα και τις δυνατότητες να το καταφέρουν. Μπορούν να κερδίσουν χωρίς εμένα. Υπάρχουν λύσεις και ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ' τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Πιστεύω ότι μπορούμε να φύγουμε από το ΟΑΚΑ με τη νίκη. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε πρωταθλητές».
«Φουλάρει» για χαφ
Στα μεταγραφικά τώρα, η απόφαση για την απόκτηση αριστεροπόδαρου μέσου είναι ειλλημένη και ο πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από τον Γιόνας Γκουτιέρες της Νιούκαστλ. Μια περίπτωση που είναι μεν δύσκολη και αρκετά ακριβή, είναι όμως μέσα στα οικονομικά δεδομένα του Ολυμπιακού, ειδικά από τη στιγμή που ο διαφαινόμενος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Champions League θα αποφέρει ακόμα 5,5 εκ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας, από το market pool.
Στα υπόψη είναι πάντα και ο Ζέντεν, του οποίου η περίπτωση είναι πιο προσιτή, αλλά τα πάντα αναμένεται να κριθούν και από τη συνάντηση του Κόκκαλη με τον Κετσπάγια, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/8). Εξάλλου, ο διακαής πόθος των ανθρώπων του Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τον Μαντσίνι, περίπτωση που μοιάζει μάλλον απίθανο να γίνει πραγματικότητα, με τον βραζιλιάνο να οδεύει προς Ρόμα.
Ψάχνει επενδυτή
Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο μετοχικό σχήμα του Ολυμπιακού, μιας και οι απαιτήσεις του για ριζικές αλλαγές στην διοίκηση της ομάδας, κρίνονται υπερβολικές από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο ισχυρός άνδρας των πειραιωτών, δεν κλείνει την πόρτα στον έλληνα εφοπλιστή πάντως, όπως και σε κανέναν άλλον υποψήφιο επενδυτή. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε, φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο εκ νέου και το όνομα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Eτοιμάζεται ο Sotis, μπορεί να παίξει και τη Δευτέρα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ στη στελέχωση της αμυντικής γραμμής της, ενόψει του αγώνα της Δευτέρας με την Άστον Βίλα στο «Άνφιλντ», αυξάνουν τις πιθανότητες του Σωτήρη Κυργιάκου να κάνει ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα.
Και αυτό γιατί σήμερα, Παρασκευή, η διοίκηση των «ρεντς» επιβεβαίωσε ότι ο Ντάνιελ Άγκερ θα υποβληθεί σε επέμβαση στην πλάτη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για έξι εβδομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δανός κεντρικός αμυντικός έχει ήδη χάσει τους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μάρτιν Σκρτελ, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο σαγόνι στον αγώνα της πρεμιέρας με την Τότεναμ.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμένει η ΑΕΚ για τον Ουόν, «όχι» από τη Λεμεσό
Ο 28χρονος γάλλος αμυντικός της ΑΕ Λεμεσού, Εντβίν Ουόν, φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για να αντικαταστήσει τον Σωτήρη Κυργιάκο.
Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της κυπριακής ομάδας, Τάσος Παλλαρής, επιβεβαίωσε την είδηση, πως η «Ενωση» κατέθεσε πρόταση για τον παίκτη, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή, αλλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επανέλθει η ΑΕΚ.
«Ναι δεχθήκαμε επίσημη πρόταση από την ομάδα της ΑΕΚ Αθηνών η οποία επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τον αμυντικό μας Έτβιν Ουόν. Ωστόσο η απάντηση μας ήταν αρνητική καθώς η οικονομική πρόταση δεν ανταποκρίνεται στην μεγάλη αγωνιστική άξια του ποδοσφαιριστή. Παρ' όλα αυτά οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν απέκλεισαν την περίπτωση να επανέλθουν με βελτιωμένη οικονομική πρόταση που να ανταποκρίνεται στην άξια του ποδοσφαιριστή αλλά και στις δικές μας οικονομικές απαιτήσεις» ανέφερε ο παράγοντας της ΑΕ Λεμεσού.

Ο Κυργιάκος, το campionato και οι άλλοι...
Η 24η Αυγούστου 2009 ίσως είναι ημερομηνία που θα γραφτεί στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί είναι πιθανό ο Σωτήρης Κυργιάκος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, τον πιο σπουδαίο σύλλογο, στον οποίο έχει αγωνιστεί ποτέ Ελληνας παίκτης.
Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται στην Αγγλία και προπονείται με τη νέα ομάδα του. Οταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του από την ΑΕΚ, ο Ράφα Μπενίτεθ ασφαλώς δεν τον υπολόγιζε για το ματς της προσεχούς Δευτέρας εναντίον της Αστον Βίλα, όμως οι συγκυρίες φέρνουν τον 'Sotis' προ των πυλών της ενδεκάδας!
Ο Ντάνιελ Αγκερ θα μείνει εκτός για έξι εβδομάδες, ενώ ο Μάρτιν Σκρτελ προέρχεται από τραυματισμό, κάτι που σημαίνει ότι, αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τα... κουκιά είναι μετρημένα στο κέντρο της 'κόκκινης' άμυνας: Πλάι στον Τζέιμι Κάραγκερ, είτε θα παίξει ο 19χρονος Ισπανός Ντάνι Αγιάλα, είτε ο Κυργιάκος!
Οπως και να έχει, πάντως, το ντεμπούτο του Ελληνα άσου στη Λίβερπουλ, ακόμα κι αν δεν πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, δεν πρόκειται να αργήσει.
Κατά τα άλλα, στην τρίτη αγωνιστική της premier league, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να συνέλθει από την ήττα-σοκ (1-0) στο Μπέρνλι και να επιστρέψει στις επιτυχίες, εναντίον της Γουϊγκαν στο 'JJB'. Η Τσέλσι, για να διατηρήσει το απόλυτο σερί της, θα έχει δύσκολη αποστολή εναντίον της Φούλαμ στο 'Κρέιβεν Κότατζ', ενώ το ίδιο ισχύει για την άλλη ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αυτή είναι η Τότεναμ, που αγωνίζεται στην έδρα της Γουέστ Χαμ.
Πιο εύκολο είναι -θεωρητικά- το έργο της φιλόδοξης φέτος Μάντσεστερ Σίτι, που υποδέχεται τη Γουλβς, ενώ η Αρσεναλ αντιμετωπίζει στο 'Εμιρεϊτς' την Πόρτσμουθ.
Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 22/8:
Αρσεναλ-Πόρτσμουθ
Μπέρμιγχαμ-Στόουκ
Χαλ-Μπόλτον
Μάντσεστερ Σίτι-Γουλβς
Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν
Γουϊγκαν-Μάντσεστερ Γ.
Κυριακή, 23/8:
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ
Μπέρνλι-Εβερτον
Φούλαμ-Τσέλσι
Δευτέρα, 24/8:
Λίβερπουλ-Αστον Βίλα
Στο campionato
Ανοίγει αύριο η «αυλαία» του ιταλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2009-10, καθώς το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την πρώτη αγωνιστική της Serie A. Η πρωταθλήτρια Ίντερ υποδέχεται στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» τη «νεοφώτιστη» Μπάρι και θέλει να αφήσει πίσω της την ήττα από τη Λάτσιο για το Σούπερ Καπ. Από την πλευρά της, η δευτεραθλήτρια Γιουβέντους φιλοξενεί στο Τορίνο την Κιέβο, ενώ η Μίλαν αναμετράται στη Σιένα με την τοπική ομάδα.
Στο μεταξύ, η Λάτσιο υποδέχεται την Αταλάντα, η Ρόμα αντιμετωπίζει στη Γένοβα την Τζένοα και η Νάπολι αναμετράται στη Σικελία με την Παλέρμο.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στο καμπιονάτο έχει ως εξής:
Μπολόνια-Φιορεντίνα 22/8
Σιένα-Μίλαν 22/8
Ίντερ-Μπάρι 23/8
Κατάνια-Σαμπντόρια 23/8
Τζένοα-Ρόμα 23/8
Γιουβέντους-Κιέβο 23/8
Λάτσιο-Αταλάντα 23/8
Λιβόρνο-Κάλιαρι 23/8
Παλέρμο-Νάπολι 23/8
Ουντινέζε-Πάρμα 23/8
Στη bundesliga
Την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή της μπουντεσλίγκα έχει η Βόλφσμπουργκ, καθώς στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής υποδέχεται το Αμβούργο. Οι «λύκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα κεκτημένα και τον τίτλο στην Γερμανία, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες του Αμβούργου θα παίξουν για δύο αποτελέσματα προκειμένου να μην απομακρυνθούν από την κορυφή.
Παράλληλα, δύσκολο έργο έχει η Σάλκε που δοκιμάζεται στην έδρα της Χοφενχάιμ, ενώ η Μπάγερν Μονάχου θα φιλοξενηθεί από την Μάιντς και θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί σε επαφή με τις πρώτες θέσεις.
Το πρόγραμμα:
Σάββατο 22 Αυγούστου
Κολονία-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Νυρεμβέργη-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Κυριακή 23 Αυγούστου
Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου
Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ
Στο championnat
Εντός έδρας αγώνα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του σαμπιονά, για την την πρωτοπόρο Μπορντό, που θα φιλοξενήσει την Νις. Οι γηπεδούχοι έχουν αρχίσει ιδανικά το πρωτάθλημα και θέλουν την νίκη για να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή.
Παράλληλα, η Νανσί που επίσης είναι στην πρώτη θέση, έχει δύσκολο έργο αφού δοκιμάζεται στην έδρα της Λε Μαν, ενώ η Μερσέιγ φιλοξενείται από την Ρεν και θέλει τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει επικεφαλής της βαθμολογίας. Επίσης, η Λιόν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Οσέρ σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση, ενώ η Βαλανσιέν υποδέχεται την φιλόδοξη Παρί Σεν Ζερμέν, σε έναν αγώνα που είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα.
Το πρόγραμμα:
Σάββατο 22 Αυγούστου
Οσέρ-Λιόν
Μονακό-Λοριάν
Λε Μαν-Νανσί
Μονπελιέ-Σοσό
Σεντ Ετιέν-Μπουλόν
Βαλανσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεν-Μαρσέιγ
Κυριακή 23 Αυγούστου
Μπορντό-Νις
Γκρενόμπλ-Λανς
Λιλ-Τουλούζ

Πρεμιέρα στο Κύπελλο Ελλάδας με 17 αγώνες
Με τις αναμετρήσεις της 1ης φάσης, αρχίζει αύριο το κύπελλο Ελλάδας. Ο Ατσαλένιος προκρίθηκε στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα, αφού ο Φωστήρας δεν θα αγωνισθεί.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/8
Σαρωνικός-Θερμαϊκός (17:00, Γηπ. Αίγινας)
Δόξα Κρανούλας-Ζάκυνθος (17:00, Γηπ. Ιωαννίνων)
Πυρσός Γρεβενών-Καλλιθέα (17:00, ΔΑΚ Γρεβενών)
Πλατανιάς-Νίκη Βόλου (17:00, Περιβολίων)
Αναγέννηση Επανωμής-ΠΑΟ Ρουφ (17:00, Γηπ. Στ. Σαράφης)
Ρόδος-Κόρινθος (18:00, Γηπ. Ρόδου)
Ασπρόπυργος-Αίας Σαλαμίνας (19:00, Γηπ. Φυλής)
Μακεδονικός-Εθνικός Φιλιππιάδας (19:00, Γηπ. Μακεδονικού)
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/8
ΠΑΟ Ν. Επιβατών-Παναιγιάλειος (17:00, Γηπ. Ν. Επιβατών)
Εορδαϊκός-Κοζάνη (17:00, Γηπ. Πτολεμαΐδας)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Χαϊδάρι (17:00, Γηπ. Γιαννιτσών)
Φωκικός-Οδυσσέας Αναγέννησης (17:00, Γηπ. Αμφισσας)
Βισαλτιακός-Κεραυνός Κερατέας (17:00, ΔΑΚ Νιγρίτας)
Παναργειακός-Βύζας Μεγάρων (17:00, ΔΑΚ Αργους)
Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Χερσονήσου (17:00, Παμπελοπονησιακό Στάδιο)
Βέροια-Αγία Παρασκευή (17:00, Γηπ. Βέροιας)
Τρίκαλα-Καστοριά (19:00, Γηπ. Τρικάλων)
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Ο Ντε Νίγκρις πολύ κοντά πλέον στη Λάρισα
Μια ευχάριστη εξέλιξη για τα μεταγραφικά της Λάρισας σημειώθηκε την Πέμπτη (20/8), καθώς ο μεξικανός φορ Αντόνιο Ντε Νίγκρις έμεινε ελεύθερος από την Ανκαραγκουτσού.
Ετσι, αφού ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες με την ομάδα στην οποία ανήκει, στη συνέχεια αναμένεται να μπει το θέμα της απόκτησής του από τους βυσσινί στην τελική του ευθεία.
Στο μεταξύ, ελεύθερος από τη Λάρισα έμεινε ο 21χρονος μέσος, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, όπως ανακοίνωσαν οι βυσσινί την Παρασκευή (21/8).
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Ανδρέα Λαμπρόπουλο και του εύχεται καλή πορεία στη συνέχεια της καριέρας του».
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Πρόταση για πλέι άουτ στη Σούπερ Λίγκα
Πρόταση για διεξαγωγή πλέι άουτ μεταξύ ομάδων της Σούπερ Λίγκας και της Β' Εθνικής έπεσε στο τραπέζι στο ΔΣ της διοργανώριας αρχής την Παρασκευή (21/8).
Το σχέδιο, αν τελικά περάσει, περιλαμβάνει διπλούς αγώνες μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 13η και 14 θέση στη Σούπερ Λίγκα και της 3ης και 4ης ομάδας της Β` Εθνικής. Αν από τους διπλούς αγώνες, χωρίς να μετράνε τα εκτός έδρας γκολ, δεν προκύπτει νικητής, θα γίνεται και τρίτο ματς σε ουδέτερο γήπεδο.
Ετσι, υπάρχει η πιθανότητα να υποβιβάζονται από δύο ως και τέσσερις ομάδες από τη Λίγκα και να προβιβάζονται αντίστοιχα δύο ή και τέσσερις από τη Β' Εθνική.
Η πρόταση θα συζητηθεί και από το ΔΣ της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής την Τρίτη (25/8), προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση.
«Θα αποφασίσουμε σύντομα για τη διεξαγωγή ή όχι των πλέι άουτ σε συνεννόηση με την Ενωση Β` και Γ` Εθνικής.
Υπάρχει κάποια πρόταση για πλέι άουτ μεταξύ ομάδων Σούπερ Λίγκας και Β' Εθνικής για να ανεβαίνουν από δύο ως τέσσερις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα ή να υποβιβάζονται από δύο ως τέσσερις ομάδες. Ο,τι και αν γίνει, θα γίνει για το καλό του πρωταθλήματος» είπε ο πρόεδρος της Λίγκας, Νίκος Θανόπουλος.

Πρεμιέρα Σούπερ Λίγκας με ντέρμπι, Κρήτη και ερωτηματικά
Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την Κυριακή το βράδυ (21:15) τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της πρεμιέρας, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η Ενωση προέρχεται από ήττα με 2-1 από την Βασλούϊ για το Europa League και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με δεδομένη την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Λίβερπουλ.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας και να παρατάξει ένα αξιόμαχο σχήμα, έτσι ώστε να μπει «με το δεξί» στο καινούργιο πρωτάθλημα. Στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών, παράλληλα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.
Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ μετά την νίκη με 2-0 στην Μολδαβία επί της Σεριφ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έμψυχο υλικό της ομάδας και στόχος του είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς, απέναντι στην ομάδα με τα «χρώματα» της οποίας έκανε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα.
Ακόμη, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, που στο στάδιο της προετοιμασίας δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Βέβαια, ο Χενκ Τεν Κάτε πρέπει να επαναφέρει την ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε με τον Σπυρόπουλο στην προπόνηση. Ωστόσο, σε αγωνιστικό επίπεδο, οι «πράσινοι» δείχνουν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι και εκτός απροόπτου θα πάρουν την νίκη.
Επίσης, ο Πανιώνιος με τους νεοαποκτηθέντες (χωρίς τον τιμωρημένο Ριέρα) στην διάθεση του Φερέρα, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση που δεν έχει φαβορί. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να αποδείξουν ότι εφέτος είναι ικανοί για κάτι καλύτερο, όμως τον ίδιο στόχο έχουν και στον «δικέφαλο του βορρά».
Τέλος, δύσκολο έργο έχουν οι «νεοφώτιστοι» ΠΑΣ Γιάννινα, Καβάλα και Ατρόμητος που αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους Ξάνθη, Λεβαδειακό και Αρη, αντίστοιχα, ενώ ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Ηρακλής στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και ο Αστέρας Τρίπολης στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, έχει ως εξής:
Σάββατο 22 Αυγούστου
16:45 Αρης-Ατρόμητος ΣΚΑΪ
16:45 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα ΝΕΤ
19:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός NOVA
Κυριακή 23 Αυγούστου
16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA
16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA
19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA
19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA
21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA