- ΠΥΛΗ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Ζεις ακόμα την περιπέτεια της ζωγραφικής? Έχεις καινούρια έργα?
Είχα χαθεί λίγο καιρό, τώρα είμαι πάλι εδώ!
ΛΟΙΠΟΝ, ΕΨΑΞΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΗΠΩΣ ΒΡΩ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?
Edited by - SUNNY on 17/07/2003 15:04:59
εχω βρει 2 χαρτες,ομως δεν με βοηθησαν,οι μονες πυλες που αναφερονται ειναι
η πυλος,το πηλιο,οι θερμοπυλες
εκτος αν οι αρχαιοι ελληνες εβαζαν κωδικους στους σημαντικους χωρους.τι εννοω,ας βρει καποιος ποιοι αριθμοι αντιστοιχουν στην λεξη πυλη,ισως βρουμε πολεις και τοποθεσιες που συνδεονται ,με τον αριθμο που θα προκυψει.
με σεβασμο και απεραντη αγαπη,το φιλαρακι σας
quote:
εκτος αν οι αρχαιοι ελληνες εβαζαν κωδικους στους σημαντικους χωρους.τι εννοω,ας βρει καποιος ποιοι αριθμοι αντιστοιχουν στην λεξη πυλη,ισως βρουμε πολεις και τοποθεσιες που συνδεονται ,με τον αριθμο που θα προκυψει.
Φίλε Μάνο η Πύλη = 518 από μια γρήγορη ματιά στο βιβλίο του Μανιά δεν υπάρχει κάποια άλλη λέξη ή όνομα που να ισσούται με 518, ούτε και απόσταση μεταξύ δύο τόπων.
Βέβαια βρήκα έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό
ακρόπολις = 581
Πάντως βρήκα ότι η "πύλη" των αρχαίων (προέρχεται μάλλον από το πόλος ή το πόλις) εχρησιμοποιείτο για να χαρακτηρίσει: είσοδο, άνοιγμα, στόμιο, ορεινή διάβαση, δίοδο, ισθμό, πορθμό.
Αρα οι τόποι με την (συν)επωνυμία "πύλη, πύλαι κλπ" είναι αρκετοί.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
μεσα μας καλεσε,
γνωση να λαβουμε,
με φως μας εντυσε,
ο χρονος κυλησε,
στην ωρα εγνεψε,
μια μεθη μας αφησε,
το εναυσμα εδωσε,
το φως μας χαρησε,
ελληνες μας βαφτησε.
δικο μου,με απεραντο σεβασμο και αγαπη ,ο φιλος σας μανος
quote:
Πορτάρα (μάλλον έτσι τονίζεται), η πύλη του αρχαίου ναού του Απόλλωνα που κτίστηκε το 522 πΧ και ποτέ δεν τέλειωσε.
Ποτέ δεν τελείωσε ο ναός, ή η Πύλη;
Ναός χτίστηκε καθόλου, ή μόνο η Πύλη;
περίεργο μου φαίνεται να χτιστεί πρώτα η πύλη και μετά ο ναός...
Μιας και μιλάμε για τοποθεσίες όπου εικάζεται ότι βρίσκονται σε αυτές κάποιου είδους πύλες (προς κάποια άλλη διάσταση άραγε;), άκουσα πρόσφατα ότι πολύ παλιά, ο Ολυμπος και ο Κυσσαβος ήταν ενωμένοι. Κάποια γεωλογική διαταραχή - λένε - τους χώρισε (αν περάσετε από τα Τέμπη θα προσέξετε ότι για περίπου 500 μέτρα τα δυό βουνά είναι κάθετα κομμένα σαν να τα έκοψε κάποιος με μαχαίρι!)κι έκτοτε η περιοχή συγκεντρώνει ενέργεια περίεργης ιδιότητας, που κάνει το μέρος να λειτουργεί ως πύλη.
Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που άκουσα από Θεσσαλονικιούς, διά της προφορικής οδού, οπότε λάβετέ το ως φήμη κι όχι ως πληροφορία.
αυτή...που τα κατάφερε!
Κωνσταντίνος Αναζητητής της αλήθειας