- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ο πρώτος Ναός χτίστηκε απο τον βασιλιά Σολομώντα σε τον 10ο αιώνα π.Χ. O Ναός αυτός καταστράφηκε απο τους Βαβυλωνίους το 586 π.Χ.Ο δεύτερος Ναός ανοικοδομήθηκε στις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. από τον κυβερνήτη Ζοροβάβελ, μετά από διάταγμα που εξέδωσε ο Κύρος ο Μέγας.
Και ο τρίτος Ναός είναι αυτός του Ηρώδη.
Να ενημερώσεις τους ιστορικούς που δεν σε διαβάζουν και θεωρούν οι ανόητοι (όλοι τους όμως) ότι μόνον 2 ναοί χτίστηκαν, με τον Ηρώδη να βελτιώνει το 2ο ναό. Είναι και κείνοι οι Εβραίοι που περιμένουν τον τρίτο ναό, πού να ξέρουν οι ταλαίπωροι ότι χτίστηκε... Ασχετε...
quote:
46 έκανε.
Από το 539 που άρχισε να χτίζεται μέχρι το 515 που παραδόθηκε σε χρήση κάνει 46, σύμφωνα με τα χριστιανικά μαθηματικά. Μάλιστα!
Ήξερα για χριστιανική γλώσσα, χριστιανική γεωγραφία αλλά χριστιανικά μαθηματικά πρώτη φορά βλέπω.
quote:
Εδώ παράνομος ήταν ο ίδιος ο αρχιερέας.....τους νόμους δε θα παρέβαιναν?
Προφανώς όχι. Οι νόμοι είχαν δοθεί από το Γιαχωβά και οι Εβραίοι τηρούσαν με θρησκευτική ευλάβεια το γράμμα του νόμου, πολλές φορές και εις βάρος του πνεύματος του νόμου, κάτι για το οποίο κι ο Ιησούς τους κατηγορεί.
Και μιλάμε για τους πλέον μορφωμένους ανθρώπους του Ισραήλ, για τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου. Επειδή οι ευαγγελιστές σας είναι άσχετοι με την υπόθεση, πρέπει να βγάλουμε όλον τον κόσμο παράνομο;
quote:
Γι' αυτό και χαρακτηρίστηκε ως δίκη παρωδία
Χαρακτηρίστηκε ως "ανύπαρκτη δίκη". Ούτε έγινε ποτέ ούτε μπορούσε να γίνει όπως περιγράφεται στα ανώνυμα κατασκευάσματα των ευαγγελιστών.
quote:
Γράφει ο ιστορικός Παπαρηγόπουλος: (ακολουθεί κατεβατό από την ΟΟΔΕ)
Τώρα για τις ανιστόρητες ανοησίες των μηρυκαστικών της ΟΟΔΕ θέλεις απαντήσεις; Αυτά είναι για να τα διαβάζεις εσύ και ο Ψηλός που δεν έχετε ιδέα, δεν είναι για τους κανονικούς ανθρώπους. Λένε τα μηρυκαστικά για παράδειγμα και παπαγαλίζει ο ... μαθηματικός εγκέφαλος:
"Οι ίδιοι οι Εθνικοί είχαν ανακηρύξει θεό τους τον Θεοδόσιο στα 393 -αφού (όπως λένε ορισμένοι) είχε δήθεν αρχίσει τους διωγμούς - λέγοντας σε εορταστική συνεδρίαση της Σύγκλητου:"
Ήδη από το 408 οι Εθνικοί δεν είχαν δημόσια αξιώματα, πολύ δε περισσότερο δεν μπορούσαν να είναι μέλη της συγκλήτου, άσχετε.
ΥΓ: Α, κι επειδή έχεις πρόβλημα αντίληψης και κατανόησης της ελληνικής, να σου πω ότι οι νόμοι για τους οποίους συζητούσαμε, αφορούσαν το υποχρεωτικό βάφτισμα. Αντέγραψες από λάθος σελίδα της ΟΟΔΕ.

macedon
d.k
quote:
hunter1
ar ia μου ετσι απλα το ονομα που διαλεξες για το φορουμ σε αντιπρωσωπευει απολυτα?
Το ar_ia είναι το όνομά μου, Άρια δλδ.
Τώρα αν σε χαλάει.....να το αλλάξω, να το κάνω Μαρία θες....? ![]()
quote:
hunter1
να υποθεσω δηλαδη οτι εχεις κ ξυρισμενο κεφαλι?
Ακριβώς το αντίθετο, έχω μακριά μαλλιά! Δώσε ένα μαιλ να σου στείλω μια φώτο να δεις πως είμαι για να πάψεις να απορείς και να υποθέτεις.....
Όλο υποθέσεις είσαι...να το προσέξεις αυτο!
Αυτά....άλλο....?![]()
![]()
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
allzzarohuder1
quote:
προσεχε τοτε μην παθεις τιποτα απο την ζηλια σου..προσεχε βλεπεις το τυρι αλα οχι την φακα..εισαι πολυ πιο νυχτωμενη απο οτι φανταστηκα..σου επαναλαμβανω ειμαι καλη χριστιανη αλλα κ χαρουμενος ανθρωπος..Συγνώμη.. για ποιό λόγο να ζηλεύει. Δεν κατάλαβα ρε παιδιά τι έχει γίνει
Τίποτα μωρέ, εδώ μία χριστιανή προσπαθεί να πείσει για το πόσο "καλή" είναι...
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Τις "καλές χριστιανές" που σκυμένες στην εκκλησία κάνουν τους μεγάλους σταυρούς για να τις βλέπουν οι άλλοι και να λένε "άνθρωπος της εκκλησίας=καλός άνθρωπος" να φοβάσαι.....(τα σιγανά ποταμάκια που έλεγε και η γιαγιά μου)
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
που ανήκει..Πάντα προτιμούσα άτομα...Και στους χριστιανούς και στους μουσουλμάνους και παντού....
Εσύ, Αρεία;
Η Αρεία δεν ξέρω, άμα την δεις ρώτα την να μάθεις....
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
quote:
Ακριβώς το αντίθετο, έχω μακριά μαλλιά! Δώσε ένα μαιλ να σου στείλω μια φώτο να δεις πως είμαι για να πάψεις να απορείς και να υποθέτεις.....
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Να την στείλεις σε μένα Άρια...θέλω!![]()
![]()
soul
Έτσι δεν είναι;....
Όλοι οι άνθρωποι, ίδιοι ειμαστε,λίγο θέλουμε, όμως, όλοι μας για να ξεφύγουμε, κιόλας...
Είναι φοβερό, πόσο εύκολα παρεκκλίνουμε, απο ότι πιστεύουμε...
Άρα, πρέπει να υπάρχει ένα καλό κλίμα διαλόγου, για να κρατάει ρυθμό....Και κάπου,τόχουμε,νομίζω...
quote:
trexa
Eσείς παρεκλίνετε από αυτά που λέτε πως πιστεύετε.....δλδ "αγάπη" "να γυρνάτε και το άλλο μάγουλο" κτλ...
Εγώ ποτέ δεν παρέκλινα.
Ποτέ δεν βγήκα να πω "είμαι καλή" θαυμάστε με!
Και δεν το λέω γιατί δεν θεωρώ πως είμαι καλός άνθρωπος, απλά το παλεύω όσο μπορώ να είμαι, και αυτό όχι για να κερδίζω εντυπώσεις.....
Γιατί για εμένα το καλός και το κακός στέκονται σε μια λεπτή κλωστή, δλδ προσπαθώ να είμαι καλή αλλά αν μου πειράξεις κάποιο άτομο από την οικογένεια μου θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.
Όταν όμως βγαίνεις και λες "Είμαι καλός χριστιανός" και δεν χάνεις ευκαιρία να βγάζεις όλη σου την χολή στους συνανθρώπους σου με το να έρχεσαι αντίθετος με την "αγάπη" που λες πως διδάσκει η θρησκεία σου, τότε είσαι απλά ένας μεγάλος ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ!!!!!!
Δεν έχω πρόβλημα να σε αντιμετωπίσω δλδ απλά μην προσπαθείς και να με πείσεις πως δεν είσαι....
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
quote:
trexa
Μα καλή μου ar_ia,αστειάκια, κάνουμε...
Eίσαι συ ένας πλακατζής.....τζη τζη τζη τζη τζη τζη
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
quote:
Εαρινός
Να την στείλεις σε μένα Άρια...θέλω!
Σκέφτομαι να την κάνω αφίσσα και να την ανεβάσω εδώ να την βλέπουν μερικές...."καλές χριστιανές", γιατί βλέποντας το όνομά μου τους θυμίζει κάτι περίεργες συνεργασίες βλέπεις που θέλουν να ξεχάσουν.....(αγ. όρος....ναζιστές....κλπ)
και να βλέπουν πως δεν έχω ξυρισμένο κεφάλι ![]()
![]()
===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
quote:quote:
trexa
Eσείς παρεκλίνετε από αυτά που λέτε πως πιστεύετε.....δλδ "αγάπη" "να γυρνάτε και το άλλο μάγουλο" κτλ...
Εγώ ποτέ δεν παρέκλινα.
Και δεν το λέω γιατί δεν θεωρώ πως είμαι καλός άνθρωπος, απλά το παλεύω όσο μπορώ να είμαι, και αυτό όχι για να κερδίζω εντυπώσεις.....
Γιατί για εμένα το καλός και το κακός στέκονται σε μια λεπτή κλωστή, δλδ προσπαθώ να είμαι καλή αλλά αν μου πειράξεις κάποιο άτομο από την οικογένεια μου θα σε πάρει και θα σε σηκώσει.
Όταν όμως βγαίνεις και λες "Είμαι καλός χριστιανός" και δεν χάνεις ευκαιρία να βγάζεις όλη σου την χολή στους συνανθρώπους σου με το να έρχεσαι αντίθετος με την "αγάπη" που λες πως διδάσκει η θρησκεία σου, τότε είσαι απλά ένας μεγάλος ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ!!!!!!
Δεν έχω πρόβλημα να σε αντιμετωπίσω δλδ απλά μην προσπαθείς και να με πείσεις πως δεν είσαι....===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Ρε συ Άρια , καμμιά φορά , μου έρχεται στο νού ...το απόσπασμα , απο το A Course in Miracles ..
-Αυτός είναι ένας παράφρων κόσμος , και μην υποτιμάς την έκταση της παραφροσύνης του! Δεν υπάρχει κανένα μέρος της αντίληψής του , που δεν το έχει αγγίξει!!!
soul
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους...Αλλά,γιατί οι λόγοι μου να είναι διαφορετικοί απο των άλλων και των άλλων το ίδιο, ώστε ολοι να έχουμε διαφορετικούς λόγους, που τον κρίνουμε παράλογο;Μήπως, εμείς συντηρούμε την παραφροσύνη που λέμε;
Μήπως, τη συνηθίσαμε και δεν μας "βρωμάει" τόσο;
Καλή μου ar_ia, μόνο στις ...χριστιανές παρατηρείς το φαινόμενο που αναφέρεις, ή είναι γενικό,αλλά σου αρέσει να το προσάπτεις στους χριστιανούς,στον παλιό καλό αποδιοπομπαίο τράγο;....
trexa
ar_ia
Εγώ ποτέ δεν παρέκλινα.
Δεν έχω πρόβλημα να σε αντιμετωπίσω δλδ απλά μην προσπαθείς και να με πείσεις πως δεν είσαι....===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
ΑΜΗΝ
Καλά σου λέει βρε Τρέχα η ar_ia!!!
Αυτή, από αγάπη ειρωνεύεται εμάς, αλλά και το Χριστιανισμό!! Μα δεν κατάλαβες την αγάπη της; Μάλλον επειδή είναι συνεσταλμένο κορίτσι και δεν της αρέσει να δείχνεται, όπως κάνεις εσύ και η hunter1!!
Γιατί δεν γυρνάς και το άλλο μάγουλο στις ύβρεις και στους χλευασμούς της;; Μα καλά, δεν έχεις καθόλου μέσα σου χριστιανική αγάπη;;
Κατάλαβες, δηλαδή, πώς εννοεί η ar_ia τη χριστιανική αγάπη;;
Θα πρέπει να αφήνεις π.χ. τον κάθε κομπλεξικό χλαμυδο-....-βαρεμένο να βγάζει τα συκώτια του ενάντια σε κάθε τι Χριστιανικό και, δεν θα πρέπει να αντιδράς, δεν θα κοντράρεσαι μαζί του. Αν το κάνεις, θα στιγματίζεσαι αμέσως και θα σε ειρωνεύεται διπλά, διότι δεν του προσέφερες και το άλλο μάγουλο, γιατί ο κάθε κομπλεξικό χλαμυδο-....-βαρεμένος έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει με το δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, ακόμη και τη Γραφή!!!
***Τελικά, ar_ia, δεν μου απάντησες ακόμη σε εκείνο που σε είχα ρωτήσει.
Ποιους και τι φοβόταν το Άγιο Όρος, ώστε να ζητήσουν να τεθούν υπό την κηδεμονία των γερμανικών κατοχικών αρχών;
Γνωρίζεις υπό ποιες συνθήκες συντάχθηκε η επιστολή ή, πάνω στην τρελή χαρά σου, δεν έβαλες καθόλου το μυαλουδάκι σου να δουλέψει, παρά έσπευσες να μας την κοπανήσεις στη μούρη, θαρρείς και είχες ανακαλύψει πολύτιμο θησαυρό;

quote:
[quote]Ποιους και τι φοβόταν το Άγιο Όρος, ώστε να ζητήσουν να τεθούν υπό την κηδεμονία των γερμανικών κατοχικών αρχών;
Γνωρίζεις υπό ποιες συνθήκες συντάχθηκε η επιστολή ή, πάνω στην τρελή χαρά σου, δεν έβαλες καθόλου το μυαλουδάκι σου να δουλέψει, παρά έσπευσες να μας την κοπανήσεις στη μούρη, θαρρείς και είχες ανακαλύψει πολύτιμο θησαυρό;
Για πές εσύ που γνωρίζεις φίλε Ψηλέ...θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άλλη άποψη...
soul
quote:
Ούτε θα το καταλάβεις.
Δεν έχει σημασία αν σε καταλαβαίνω ή με καταλαβαίνεις.
Δεν πρόκειται για ΠΜ
Οι αναγνώστες του φόρμουμ καταλαβαίνουν.
quote:
Οι αναγνώστες του φόρμουμ καταλαβαίνουν.
Για να καταλάβουν λοιπόν καλύτερα, να πούμε τα εξής:
1. Η μοιχεία γενικά τιμωρείται από την Πεντάτευχο με θάνατο (Λευιτ. 20:10, Δευτ. 22:22) αλλά δεν καθορίζεται το είδος της τιμωρίας. Το είδος της τιμωρίας αυτού του παραπτώματος περιγράφεται στο Ταλμούδ, και είναι ο στραγγαλισμός:
"Οι παρακάτω στραγγαλίζονται: Αυτός που χτυπάει τον πατέρα του ή τη μητέρα του, ή απαγάγει έναν Εβραίο (για να τον πουλήσει για σκλάβο), ο πρεσβύτερος που επαναστατεί κατά του ραββινικού δικαστηρίου, ο ψευδοπροφήτης, αυτός που προφητεύει στο όνομα των ειδώλων, αυτός που διαπράττει μοιχεία, οι ψευδομάρτυρες στην υπόθεση μοιχείας της κόρης ενός ιερέα και ο εραστής της" (Mishnah, Sanhedrin 84b)
Συγκεκριμένα για τη μοιχεία, ο Μαϊμονίδης αναφέρει σχετικά:
"omme mortis supplicium in scriptura absolute positum, esse strangulationem" - η ποινή για το αδίκημα αυτό στις γραφές είναι στραγγαλισμός" (Maimonides, Sanhedrin 7:1)
2. Εκτός από τη γενική περίπτωση της μοιχείας, ο νόμος αντιμετώπιζε τέσσερις ειδικές περιπτώσεις μοιχείαςμε λιθοβολισμό:
Μοιχεία κάποιου με τη μητέρα του, με τη μητριά του, με μνηστευμένη παρθένα και με τη νύφη του.(Mishnah, Sanhedrin 53a).
3. Ο ανώνυμος πλαστογράφος της περικοπής της μοιχαλίδας (που δεν είναι ευαγγελιστής, μια και το εδάφιο αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά τον 5ο αιώνα) είναι φυσικό να αγνοεί τον προφορικό νόμο των Εβραίων (που αργότερα καταγράφτηκε ως "Μισνά"), καθώς προφανώς δεν είναι Εβραίος. Γνωρίζει αυτό που λέει η Πεντάτευχος για το λιθοβολισμό στις ειδικές περιπτώσεις μοιχείας και θεωρεί (λανθασμένα) πως η ίδια ποινή εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις μοιχείας.
4. Τέλος η περικοπή παρουσιάζει και άλλα λογικά και ιστορικά σφάλματα, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν.

macedon
[quote]Ποιους και τι φοβόταν το Άγιο Όρος, ώστε να ζητήσουν να τεθούν υπό την κηδεμονία των γερμανικών κατοχικών αρχών;
Για πές εσύ που γνωρίζεις φίλε Ψηλέ...θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε και την άλλη άποψη...soul
Αγαπητέ Εαρινέ,
Το έψαξα λίγο και βρήκα κάποια στοιχεία. Θα περιμένω πρώτα να μου πει η ar_ia αν γνωρίζει ή όχι.
Δεν απαιτώ από κανέναν να ασπαστεί την Πίστη μου. Λίγη προσοχή όμως, δεν βλάπτει.
Τόσο μίσος και χολή, δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει;
Οι παππούδες τους, άραγε, δεν έκαναν το σταυρό τους και δεν ασπάζονταν τις ιερές εικόνες, τα ιερά και όσια που υβρίζουν αυτοί σήμερα ή μήπως τους είχαν βάλει οι προ-παππούδες πρόγονοί τους (οι αρχαιόθρησκοι), σε αυγά τα οποία έσκασαν στις μέρες μας και εμφανίστηκαν ετούτοι εδώ οι όψιμοι «αρχαιοθρησκολασπολόγοι»;