ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟΣ... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

oros77729 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
oros777Μέλος
08/01/2007, 13:44:54

Αγαπητέ φίλε Γιώργο

Ρωτάς

quote:
αυτός ο Σαμαέλ Aun Weor ... που έγινε αρκετή συζήτηση στην αρχή του θέματος .... με ποίους είναι .... ?

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας το σημείο της παράθεσης που δημοσιεύθηκε στις 7-12-06:

quote:
Θα σταματούσα εδώ και θα σας παρακαλούσα σοβαρά να μη διευρύνετε τις γραμμές του σχίσματος βάζοντας τον εαυτό σας και όλους όσους ακολουθούν τη δική σας ιδεολογία στην πλευρά των Δυνάμεων του Φωτός και όλους τους άλλους ανθρώπους και τις ιδεολογίες τους με τις οποίες δε συμφωνείτε στην πλευρά των Δυνάμεων του Σκότους.
(Η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας, σελ. 128-129 Αγγλ.)

Ξέρεις όσοι μελετούν για δεκαετίες θέματα της εσωτερικής φιλοσοφίας συνήθως είναι επιφυλακτικοί στην κρίση τους. Φυσικά ακόμη περισσότερο επιφυλακτικοί είναι όταν προβαίνουν στην δημοσίευση απόψεων και όταν παίρνουν θέσεις. Θα πρέπει να είναι εντελώς σίγουροι, για να πουν κάτι σαν αυτό που ρωτάς. Αν δεν είναι, γιατί να πάρουν θέση;

Συνήθως, κανείς της σκοτεινής ατραπού δεν εμφανίζεται στον τομέα της διδασκαλίας δημόσια, εκτός αν είναι κάποιος μυημένος κατώτερου βαθμού που λόγω χαμηλού συνειδησιακού σημείου εξέλιξης βρίσκεται ακόμη εν πολλοίς, σε πλάνη. Φυσικά οι κατώτεροι μαθητές που παρακολουθούν την διδασκαλία – μαθήματα δεν μπορούν να εξακριβώσουν το τι συμβαίνει. Για να έλκονται όμως, κάτι σημαίνει αυτό!!!
Πιθανότατα υπάρχει Κάρμα. Άλλες φορές μπορεί να υπάρχει παρόμοιος τύπος συνείδησης. Δηλαδή παρόμοιες ιδιότητες στον χαρακτήρα. Συνεπώς παρόμοιος προβληματισμός και στόχοι. Μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα που κάποιος πολύ έμπειρος και με πολλές ικανότητες εσωτεριστής, μπορεί να διευκρινίσει με πλήρη σιγουριά.

Ο Θιβετανός διδάσκαλος Djwhal Khul (πέμπτου βαθμού, μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας του Πλανήτη) ο οποίος τηλεπαθητικά μετέδωσε την διδασκαλία στην Alice bailey (τα αποσπάσματα που παραθέτω προέρχονται από αυτόν) σίγουρα έχει άποψη εντελώς έγκυρη (φυσικά αν κάποιος δέχεται την ύπαρξη των Διδασκάλων, έστω και θεωρητικά) για το θέμα που συζητάμε.

Ατομικά δεν μπορώ να έχω άποψη και σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει ο Σαμαέλ Aun Weor, που ρωτάς. Διάβασα το 1988-9 δυό τρία βιβλία του, παρακολούθησα μερικά σεμινάρια των Γνωστικών από περιέργεια, τότε, για κάποιο χρονικό διάστημα και αυτό ήταν όλο, …
Δεν αποκόμισα κάτι κακό κατά την παρακολούθηση των σεμιναρίων.

Ο Δον Χουάν στα πρώτα βιβλία του Κάρλος Καστανέντα είχε δηλώσει ότι πρωταρχικά υπήρξε Μαύρος Μάγος και μετά άλλαξε, … τι μπορεί να πει κανείς γι αυτό;

Ο παραπάνω Θιβετανός Διδάσκαλος Djwhal Khul στα δύο βιβλία της «Μαθητείας στην Νέα Εποχή» στα οποία σε ένα μεγάλο τμήμα των κειμένων, δίνει πρακτικές οδηγίες στα μέλη - μαθητές του Άσραμ του, σε κάποιο σημείο λέει σε κάποιον μαθητή.
-------------------------------

[Με ρώτησες πριν από καιρό να σου πω τις ακτίνες στις οποίες βρίσκονται τα τρία σώματα της προσωπικότητάς σου. Το κάνω τώρα, γιατί μπορείς να επωφεληθείς από την πληροφορία.
Έχεις, όπως ξέρεις, ψυχή τρίτης ακτίνας και προσωπικότητα έκτης ακτίνας. Το χρέος σου όσον αφορά την τελευταία είναι να μετατοπισθεί στην πρώτη ακτίνα, έτσι ώστε στην επόμενη ζωή να έρθεις σε ενσάρκωση με το δύσκολο συνδυασμό της τρίτης και της πρώτης. Γι’ αυτόν πρέπει να σε προετοιμάσουν η εκπαίδευση, η πειθαρχία και οι ανακαλύψεις της τωρινής ενσάρκωσης και μπορείς λοιπόν ν’ αντιμετωπίζεις το μέλλον με προσοχή αλλά και σιγουριά.
Το νοητικό σώμα σου βρίσκεται στην πέμπτη ακτίνα, απ’ όπου και το ενδιαφέρον σου για επιστημονικά ζητήματα· αλλά η ολκή του νου σου δεν έχει ακόμη τέτοια φύση ώστε να μπορείς να επωφεληθείς απ’ αυτή κι αυτό είναι γεγονός που πρέπει να δεχθείς.
Το αστρικό σώμα σου έχει πρώτη ακτινική φύση, απ’ όπου και το δυναμικό άδραγμα που έχει η γοητεία πάνω σου – μια γοητεία που κληρονομήθηκε από τρεις προηγούμενες ζωές κι επικεντρώθηκε και ισχυροποιήθηκε σ’ αυτή τη ζωή δια της πρώτης ακτινικής αστρικής σου φύσης. Ήθελες ν’ ασχοληθείς με τη γοητεία· διέτρεξες στην τελευταία ζωή μεγάλο κίνδυνο να περιπλανηθείς στην ατραπό της μαύρης μαγείας. Η αναγνώρισή μου και του έργου μου από σένα και η άμεση συνεργασία σου εκμηδένισαν κυριολεκτικά αυτή την πιθανότητα, αλλά η τάση για γοητεία παρέμεινε και παραμένει.
Το φυσικό σώμα σου είναι τρίτου ακτινικού τύπου κι αυτό ενέτεινε τις χειρότερες όψεις αυτής της ακτίνας, επειδή η ψυχική ενέργεια (όταν δε διευθύνεται από ένα φωτισμένο νου) το διεγείρει κατά καιρούς και η γοητεία μπορεί να γίνει αποτελεσματική στη δραστηριότητα του φυσικού πεδίου.
Αν μπορέσεις ν’ αναπτύξεις τη νοητική αντίληψη σε πληρέστερο βαθμό κι αν μπορέσεις να επιτύχεις σ’ αυτή τη ζωή και στην επόμενη κάποιο μέτρο αληθινής φώτισης, όλες οι δυσκολίες που τώρα σου δημιουργούν προβλήματα θα επιλυθούν. Στην επόμενη ενσάρκωσή σου θα πρέπει να προσπαθήσεις να εργασθείς με ένα αστρικό σώμα δεύτερης ακτίνας, γιατί υφίσταται πραγματική έλλειψη δεύτερης ακτινικής δύναμης στον πολύ δύσκολο εξοπλισμό σου. Στον τωρινό σου εξοπλισμό υπάρχουν υπερβολικά πολλές ενέργειες πάνω στη γραμμή της πρώτης ακτίνας και υπέρτατος στόχος σου πρέπει να είναι μια δεύτερη ακτινική προσωπικότητα που θα διαδεχθεί την προσεχή πρώτη ακτινική προσωπικότητα της επόμενης ζωής σου. Το φως και η αγάπη σου χρειάζονται υπερβολικά και η από μέρους σου πρόσληψή τους στην κατώτερη τετραπλή σου φύση θα προκαλέσει μεγάλα μεταμορφωτικά αποτελέσματα. Αυτά πρέπει να τα επιφέρεις με έντονο ενδιαφέρον και αγάπη για τους άλλους και με άκαμπτο νοητικό έλεγχο και ανάπτυξη.]
(Από το βιβλίο «Μαθητεία στη Νέα Εποχή II» της Alice Bailey)
-------------------------------
Αγαπητέ Γιώργο από τα παραπάνω θα καταλαβαίνεις (πιθανότατα εύκολα), ότι ο Εσωτερισμός δεν είναι κάτι ρηχό, … σαν αυτό που κυκλοφορεί σε διάφορους κύκλους της Αθήνας.

Με λίγα λόγια θα παρατηρείς ότι ο Διδάσκαλος απευθυνόμενος στον μαθητή του Άσραμ του, του λέει για τις τρεις προηγούμενες ζωές του και για τις δύο επόμενες, … του αναφέρει επίσης ότι «Ήθελες ν’ ασχοληθείς με τη γοητεία· διέτρεξες στην τελευταία ζωή μεγάλο κίνδυνο να περιπλανηθείς στην ατραπό της μαύρης μαγείας.».
Καταλαβαίνεις άραγε το τι συμβαίνει, μετά από την παραπάνω παράθεση και σε τι σημείο;
Για ποιο λόγο άραγε ατομικά παρέθεσα το παραπάνω απόσπασμα;

Άποψη – θέση. Αυτούς που πρόσκεινται στο κακό πρέπει να τους ψάχνουμε περισσότερο μέσα στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους κυρίως. Εκεί επικρατεί περισσότερο η ιδιοτέλεια - απληστία, η σκληρότητα και το μίσος, ο εγωισμός και η χωριστικότητα στο έπακρον.

Θα επιθυμούσα όμως με την σειρά μου να σου κάνω και ατομικά κάνα δυο ερωτήσεις.

Ποια είναι η άποψη και η θέση σου για τον εσωτερισμό, και την Πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη;

Το θέμα της Αριστερής και της Δεξιάς Ατραπού;

Σε χαιρετώ ευχόμενος καλή σου χρονιά.

Γνώθι σαυτόν

ΚιρκηΜέλος
08/01/2007, 15:11:41
Να ευχηθω καλη και επικοδομητικη χρονια σε ολους μας, εστω και λιγο καθυστερημενα, μιας και εγω επεστρεψα μολις χθες απο τις διακοπες μου.

Αγαπητε oros777,

quote:
Ξαναπαραθέτω το κείμενο που έχω παραθέσει πάλι, σε άλλο σημείο του esoterica.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Οι σπουδαστές της ανθρώπινης φύσης (και τέτοιοι πρέπει να είναι όλοι οι ζηλωτές) θα κάνουν καλά να έχουν υπόψη πως υπάρχουν πρόσκαιρες διαφορές. Οι άνθρωποι διαφέρουν:

α. Στην ακτίνα (που επηρεάζει κατεξοχήν το μαγνητισμό της ζωής).
β. Στην προσέγγιση στην αλήθεια, οπότε είτε η αποκρυφιστική είτε η μυστικιστική ατραπός θα έχουν την πιο ισχυρή ελκτική δύναμη.
γ. Στην πόλωση που καθορίζει τη συναισθηματική, νοητική ή φυσική πρόθεση μιας ζωής.
δ. Στη θέση τους στην εξέλιξη, που οδηγεί στις διαφορές που παρατηρούνται μεταξύ των ανθρώπων.
ε. Στο αστρολογικό ζώδιο που προσδιορίζει τη ροπή οποιασδήποτε ιδιαίτερης ζωής.
ζ. Στη φυλή που φέρνει την προσωπικότητα κάτω απ’ την ιδιάζουσα φυλετική σκεπτομορφή.

....

Τα πράγματα αυτά χρειάζεται να τα έχετε κατά νου και με την αναγνώρισή τους προκύπτει η ικανότητα να είσθε ευπροσάρμοστοι. Η διαύγεια της όρασης οδηγεί σε μια προσεκτική στάση. …
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας»).
--------------------------------------

θα μπορουσες να μου υποδειξεις σε πιο σημειο του esoterica εχεις παραθεσει το παραπανω κειμενο γιατι θα ηθελα να το δω;

quote:
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο για πρώτη φορά σκέφτονται σε μία τόσο μεγάλη ποικιλία εσωτερικών ιδεών και εννοιών σχετικά με θέματα μεταφυσικής και θα δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτού του παγκόσμιου διαλογισμού – στοχασμού, τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Γι’ αυτό που γράφεις για το «ο Σειριος και οι Λεμουριοι μου ειναι αδιαφοροι». Φυσικά εσένα μπορεί να σου είναι αδιάφοροι τώρα, ... αλλά υπάρχουν χιλιάδες άλλοι αληθινοί ερευνητές - μελετητές που δεν τους είναι αδιάφοροι, ...

Ελπιζω τα αποτελεσματα αυτου του "παγκοσμιου στοχασμού" και της στροφης στον εσωτερισμο και τη μεταφυσικη, να ενισχυσουν την προοδο και την χωρις παρωπιδες ερευνα και να μην πέσουμε στην παγίδα της μισαλλοδοξιας και του μεσαιωνισμου.

Οσο για την κριτικη που ασκησα για οσα εμενα μου φαινονται υπερβολικα εξεζητημενα, ισως να ακουγεται απολυτη αλλα καθε αλλο παρα απολυτη ειμαι.
Οποια κριτικη και αν ασκω, τελικο αποδεκτη εχει εμενα και μονο , δηλ. εγκρινω ή κατακρινω συμπεριφορες ωστε να γνωριζω αν επιτρεπω στον εαυτο μου να τις ενστερνιστει ή όχι.
Δεν καταναλωνομαι στο να κρινω ανθρωπους, γιατι ο καθενας εχει τις δικες του επιδιωξεις-προορισμο και διαφορετικο τροπο να νιωθει εσωτερικη ικανοποιηση.

Αλλωστε αν αποφασισω στο μελλον οτι η θεωρηση των "Ανδρομεδιων" ή των "Λεμουριων" θα με βοήθησει, θα την αποδεχτω με περισση χαρα.

ΚιρκηΜέλος
08/01/2007, 15:29:53
quote:
oros777

Συνήθως, κανείς της σκοτεινής ατραπού δεν εμφανίζεται στον τομέα της διδασκαλίας δημόσια

Απο αδιαφορια να υποθεσω; Ή επειδή η διδασκαλια τους δεν ειναι "politically correct"?

quote:
Γιώργος

αυτός ο Σαμαέλ Aun Weor ... που έγινε αρκετή συζήτηση στην αρχή του θέματος .... με ποίους είναι .... ?

Με τους πουριτανους.

oros777Μέλος
09/01/2007, 00:29:25

Αγαπητή Avallon

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή χρονιά.

quote:
quote:
Όσοι διαβάσουν τα βιβλία «Γαία» και «Κομιστές της Αυγής», με τους Πλειάδιους θα καταλάβουν ότι υπάρχουν οντότητες που τρέφονται με την συναισθηματική μας ενέργεια, ...

Γράφεις:
quote:
Μιλάς σα να θεωρείς ότι αυτά τα βιβλία παρέχουν ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία.
Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτά που λένε είναι αλήθεια?

Σίγουρος είμαι με τα γραπτά του Θιβετανού Διδασκάλου Djwhal Khul – Alice Bailey καθώς επίσης του Διδασκάλου Morya και της H. P. Blavatsky και των βιβλίων της Agni Yoga Society και της Helena Roerich.

Για τα υπόλοιπα βιβλία εσωτερισμού, μεταφυσικής, που κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες τις τελευταίες δεκαετίες για άλλα έχω πολύ καλή άποψη, για άλλα λιγότερο καλή και για άλλα νομίζω ότι δεν κάνουν καλό.

Τα συγκεκριμένα βιβλία «Γαία» και «Κομιστές της Αυγής» νομίζω ότι περιέχουν κάποια σημαντικά στοιχεία που δένουν με άλλες πληροφορίες που έχω σχετικά με τον αποκρυφισμό, γι’ αυτό τα ανέφερα.
Τίποτε περισσότερο.
Σε πολλά σημεία τους μάλιστα δεν συμφωνώ καθόλου μ’ αυτά που αναφέρονται.
Τα βρίσκω αρκετά τρίτο ακτινικά, γι’ αυτό ίσως μπορώ να πω, ότι με απωθούν.
Σε άλλους όμως που έχουν αρκετή τρίτη ακτίνα στον εξοπλισμό τους, γνωρίζω ότι τους έλκουν ιδιαίτερα.

Μετά από τα παραπάνω θα καταλαβαίνεις ότι ατομικά (όπως άλλωστε οι περισσότεροι) έχω τους περιορισμούς μου, ως ενσαρκωμένο ανθρώπινο ον. Προσεγγίζω την πραγματικότητα αναγκαστικά μέσα από την αύρα μου, ... δηλαδή περιορισμένα.

Σε χαιρετώ φιλικά και πάλι καλή χρονιά.

Γνώθι σαυτόν

ΓιώργοςΜέλος
09/01/2007, 04:51:02
quote:
Ατομικά δεν μπορώ να έχω άποψη και σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει ο Σαμαέλ Aun Weor, που ρωτάς.

quote:
Σίγουρος είμαι με τα γραπτά του Θιβετανού Διδασκάλου Djwhal Khul – Alice Bailey καθώς επίσης του Διδασκάλου Morya και της H. P. Blavatsky και των βιβλίων της Agni Yoga Society και της Helena Roerich.

Ο δικός μου Εσωτερισμός είναι περίπου σαν τον δικό σου.. έχει και μπόλικο "δεν με ενδιαφέρει" αλλά και αρκετό "Πιστεύω" (σίγουρο πράγμα σου λέω)...... αρκεί βέβαια να έχω τα αποτελέσματα που θέλω...

αυτό πάντα ήθελα να το ρωτήσω... σε αυτή την Πνευματική Ιεραρχία.. που αναφέρεις ...το Μανιτάρι ή το Πεγιότ (μιας και ανέφερες τον Καστανέτα) που βρίσκονται ..? ή μήπως θεωρείς ότι δεν είναι Δάσκαλοι..?

Γιώργος
καλή χρονιά να έχουμε ..με αφθονία και διαύγεια...

oros777Μέλος
09/01/2007, 10:48:58

Αγαπητή Κιρκη

Γράφεις:

quote:
θα μπορουσες να μου υποδειξεις σε πιο σημειο του esoterica εχεις παραθεσει το παραπανω κειμενο γιατι θα ηθελα να το δω;

Το θέμα που ζητάς βρίσκεται στην Ενότητα «Η ΨΥΧΗ», με Θέμα «ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗ», σελ. 2η, ημερομ. έκδ. 1-10-06.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=8550

Σε χαιρετώ ευχόμενος καλή χρονιά και επιτυχία στη ζωή.

Γνώθι σαυτόν

oros777Μέλος
09/01/2007, 13:09:34

Αγαπητέ Γιώργο

Ρωτάς:

quote:
αυτό πάντα ήθελα να το ρωτήσω... σε αυτή την Πνευματική Ιεραρχία.. που αναφέρεις ...το Μανιτάρι ή το Πεγιότ (μιας και ανέφερες τον Καστανέτα) που βρίσκονται ..? ή μήπως θεωρείς ότι δεν είναι Δάσκαλοι..?

Τα βιβλία του Καστανέτα τα διάβασα πριν 20 χρόνια περίπου. Θυμάμαι πολύ αμυδρά τα σχετικά με το Μανιτάρι ή το Πεγιότ. ...

Τώρα για την Πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη βρίσκεται στο σύνολό της εκτός φυσικού πεδίου.

Η Πνευματική Ιεραρχία του Πλανήτη δεν έχει σχέση με το Ανθρώπινο Βασίλειο αλλά με το επόμενο, το πέμπτο Βασίλειο των απελευθερωμένων Ψυχών.

Για να μην λέω τα δικά μου θα παραθέσω ορισμένα σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο «Μύηση Ανθρώπινη και Ηλιακή» (όπως συνηθίζω).
----------------------------------

Η κεντρική έδρα της Ιεραρχίας αυτής βρίσκεται στη Σαμπάλλα, ένα κέντρo στην έρημo Γκόμπι, το oπoίο στα αρχαία βιβλία oνoμάζεται “Λευκή Νήσoς”. Υφίσταται σε αιθερική ύλη κι όταν η φυλή των ανθρώπων στη γη αναπτύξει αιθερική όραση, η τoπoθεσία τoυ θ’ αναγνωρισθεί κι η πραγματικότητά του θα γίνει απoδεκτή. …

ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Μολονότι τo θέμα της απόκρυφης Ιεραρχίας τoυ πλανήτη έχει ένα βαθιά σημαντικό ενδιαφέρον για τo μέσο άνθρωπo, η πραγματική τoυ σημασία δε θα γίνει πoτέ κατανοητή αν δεν αντιληφθούν oι άνθρωπoι τρία πράγματα σχετικά μ’ αυτό. Πρώτo, ότι ολόκληρη η Ιεραρχία των πνευματικών όντων αντιπρoσωπεύει μια σύνθεση δυνάμεων ή ενεργειών oι oπoίες χρησιμoπoιoύνται συνειδητά για την πρoώθηση της πλανητικής εξέλιξης. Αυτό θα γίνει περισσότερo εμφανές στη συνέχεια. Δεύτερo, ότι αυτές oι δυνάμεις πoυ εκδηλώνoνται στην πλανητική μας διάταξη δια των μεγάλων εκείνων Πρoσωπικoτήτων πoυ απαρτίζoυν την Ιεραρχία, συνδέoυν την τελευταία κι όλα όσα περιέχει με τη μείζονα Ιεραρχία πoυ αποκαλούμε Ηλιακή. Η Ιεραρχία μας απoτελεί αντίγραφο σε μικρογραφία της μεγαλύτερης σύνθεσης των αυτoσυνείδητων εκείνων Oντoτήτων πoυ χειρίζoνται, ελέγχoυν κι εκδηλώνoνται μέσω τoυ ηλίου και των επτά ιερών πλανητών, καθώς και των άλλων πλανητών, μεγάλων ή μικρών, από τoυς oπoίoυς απαρτίζεται τo ηλιακό μας σύστημα. Τρίτo, ότι αυτή η Ιεραρχία των δυνάμεων έχει τέσσερις εξέχουσες γραμμές εργασίας:

Να Αναπτύξει Αυτoσυνείδηση σε Όλα τα Όντα.
Η Ιεραρχία επιδιώκει να δημιoυργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της αυτoσυνείδησης σε όλα τα όντα. …

Να Αναπτύξει Συνείδηση στα Τρία Κατώτερα Βασίλεια.
Όπως είναι γνωστό, τα πέντε βασίλεια της φύσης στo εξελικτικό τόξo μπορούν να oρισθoύν ως εξής: oρυκτό, φυτικό, ζωικό, ανθρώπινo και πνευματικό. Όλα τα βασίλεια αυτά ενσωματώνoυν κάπoιo τύπo συνείδησης και το έργo της Ιεραρχίας είναι να αναπτύξει τoυς τύπoυς αυτoύς σε τελειότητα με τη διευθέτηση τoυ κάρμα, τη χρήση δύναμης και την παρoχή ορθών συνθηκών. …

Να Διαβιβάσει τη Θέληση τoυ Πλανητικoύ Λόγoυ.
Δρουν σαν διαβιβαστές στους ανθρώπους και τoυς ντέβα ή αγγέλoυς της θέλησης τoυ Πλανητικoύ Λόγoυ και διαμέσoυ Αυτoύ τoυ Ηλιακoύ Λόγoυ. Κάθε πλανητική διάταξη και μεταξύ άλλων η δική μας απoτελεί κέντρo τoυ Λογοϊκού σώματoς κι εκφράζει κάποια μορφή ενέργειας ή δύναμης. …

Να Δώσει ένα Παράδειγμα στην Ανθρωπότητα.
Τo τέταρτo πράγμα πoυ πρέπει oι άνθρωπoι να γνωρίσoυν και ν’ αντιληφθούν σαν βασικό γεγoνός είναι ότι η Ιεραρχία απαρτίζεται από εκείνoυς που θριάμβευσαν επί της ύλης και πέτυχαν τo στόχο με τα ίδια ακριβώς βήματα πoυ ακoλoυθoύν τα άτoμα σήμερα. Oι πνευματικές αυτές πρoσωπικότητες, oι μύστες και oι Διδάσκαλoι, μόχθησαν και αγωνίσθηκαν για νίκη και κυριαρχία επί του φυσικού πεδίoυ και πάλεψαν με τα μιάσματα, τις oμίχλες, τους κινδύνους, τις δυσχέρειες, τις θλίψεις και τους πόνους της καθημερινής ζωής. Βάδισαν κάθε βήμα της ατραπού της οδύνης, δoκίμασαν κάθε εμπειρία, υπερνίκησαν κάθε δυσκoλία και νίκησαν.. …

Κάθε ψυχή πρέπει να βεβαιωθεί για λογαριασμό της και πρέπει να βρει μέσα της, ενθυμούμενη πάντoτε ότι τo βασίλειo τoυ Θεoύ είναι εντός κι ότι μόνo εκείνα τα γεγoνότα πoυ γίνoνται αντιληπτά σαν αλήθειες μέσα στην ατoμική συνείδηση έχoυν πραγματική αξία. Στo μεταξύ μπορούν εδώ να δηλωθούν εκείνα που πoλλoί γνωρίζoυν κι έχoυν εξακριβώσει μέσα τoυς ότι είναι αλήθειες αναμφισβήτητης φύσης για τους ίδιους· θα δοθεί τότε στo νoήμoνα αναγνώστη η ευκαιρία και η ευθύνη να διακριβώσει για λογαριασμό του την αλήθεια ή το ψεύδος τους.

Η Εμφάνισή της στoν Πλανήτη.
… Για τo σκoπό μας αρκεί να πούμε ότι στα μέσα της Λεμούρειας περιόδoυ, περίπoυ δέκα oκτώ εκατoμμύρια χρόνια πριν, συνέβη ένα μεγάλo γεγoνός τo oπoίo σηματοδότησε, εκτός των άλλων, τις εξής αναπτύξεις: O Πλανητικός Λόγoς της γήινής μας διάταξης, ένα από τα Επτά Πνεύματα ενώπιoν τoυ Θρόνoυ, έλαβε φυσική ενσάρκωση και υπό τη μoρφή τoυ Σανάτ Κoυμάρα, τoυ Αρχαίoυ των Ημερών και τoυ Κυρίoυ τoυ Κόσμoυ, κατήλθε στoν πυκνό αυτό φυσικό πλανήτη και παραμένει έκτoτε μαζί μας. Λόγω της ακραίας αγνότητας της φύσης Τoυ και τoυ γεγoνότoς ότι είναι (από την ανθρώπινη σκοπιά) σχετικά αναμάρτητoς και συνεπώς ανίκανoς ν’ ανταπoκριθεί σε oτιδήπoτε επί του πυκνού φυσικού πεδίoυ, ήταν αδύνατο να λάβει πυκνό φυσικό σώμα σαν τo δικό μας και πρέπει να λειτουργεί στo αιθερικό Τoυ σώμα. Είναι ο μέγιστος όλων των Αβατάρ ή Ερχόμενων, γιατί είναι άμεση αντανάκλαση της μεγάλης εκείνης Oντότητας που ζει, αναπνέει και λειτoυργεί μέσω όλων των εξελίξεων αυτoύ τoυ πλανήτη, συγκρατώντας τα πάντα μέσα στην αύρα Τoυ ή μαγνητική σφαίρα επιρρoής. Μέσα Του ζoύμε και κινoύμαστε και υπάρχουμε και κανείς από μας δεν μπορεί να υπερβεί τα όρια της αύρας Τoυ. Είναι η Μεγάλη Θυσία, Εκείνoς πoυ εγκατέλειψε τη δόξα των υψηλών τόπων και για χάρη των εξελισσόμενων υιών των ανθρώπων πρoσέλαβε φυσική μoρφή κι έγινε καθ’ oμoίωση τoυ ανθρώπoυ. …
Πρέπει να έχoυμε εδώ κατά νoυ ότι στην περίπτωση τoυ Σανάτ Κoυμάρα υπάρχει τεράστια διαφoρά βαθμoύ, γιατί το σημείο Τoυ στην εξέλιξη είναι τόσo πρoχωρημένο σε σχέση μ’ εκείνο τoυ μύστη όσo και τoυ μύστη σε σχέση με τo ζωάνθρωπo.
Μαζί με τoν Αρχαίo των Ημερών ήρθε και μια oμάδα άλλων πολύ εξελιγμένων Oντoτήτων που αντιπρoσωπεύoυν την ατομική Του καρμική oμάδα κι εκείνα τα Όντα πoυ απoτελoύν πρoϊόν της τριπλής φύσης τoυ Πλανητικoύ Λόγoυ. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ενσωματώνoυν τις δυνάμεις πoυ εκπoρεύoνται από τα κέντρα της κεφαλής, της καρδιάς και τoυ λαιμoύ και ήλθαν με τoν Σανάτ Κoυμάρα για να απoτελέσoυν εστιακά σημεία της πλανητικής δύναμης πρoς υπoβoήθηση τoυ μεγάλoυ σχεδίoυ της αυτoσυνείδητης ανέλιξης κάθε ζωής. Oι θέσεις Τoυς καταλαμβάνoνται σταδιακά από τους υιoύς των ανθρώπων που απoκτoύν τα πρoσόντα, μολονότι μέχρι πρόσφατα περιλαμβάνoνταν πoλύ λίγoι από την άμεση γήινή μας ανθρωπότητα. Εκείνoι πoυ απoτελoύν τώρα την εσώτερη oμάδα γύρω από τoν Κύριo τoυ Κόσμoυ στρατoλoγήθηκαν κυρίως από τις τάξεις όσων ήταν μυημένοι στη σεληνιακή άλυσο (τον κύκλο εξέλιξης πoυ πρoηγήθηκε του δικού μας) ή ήλθαν από άλλες πλανητικές διατάξεις με κάποια ρεύματα ηλιακής ενέργειας καθoρισμένα αστρoλoγικά, όμως όσοι θριάμβευσαν απ’ τη δική μας ανθρωπότητα αυξάνoυν γρήγoρα σε αριθμό και καταλαμβάνoυν όλα τα μικρότερα αξιώματα κάτω της κεντρικής εσωτερικής ομάδας των Έξι, oι οπoίoι μαζί με τoν Κύριo τoυ Κόσμoυ απoτελoύν την καρδιά της ιεραρχικής πρoσπάθειας. …

Πoλλά μεγάλα Όντα από πλανητικές και ηλιακές πηγές και μια ή δυo φoρές από κοσμικές πηγές έδωσαν κατά καιρoύς τη βοήθειά τoυς και κατοίκησαν σύντομα στoν πλανήτη μας. Με την ενέργεια πoυ διαχύθηκε μέσα απ’ Αυτά και με τη βαθιά σoφία κι εμπειρία Τoυς διέγειραν τις γήινες εξελίξεις και οδήγησαν τoυς σκoπoύς τoυ Πλανητικoύ Λόγoυ πλησιέστερα στην εκπλήρωση. Κατόπιν αποχώρησαν και oι θέσεις Τoυς καταλήφθηκαν από τα μέλη εκείνα της Ιεραρχίας πoυ ήταν πρόθυμα να υπoστoύν ειδική εκγύμναση και διεύρυνση συνείδησης. Με τη σειρά Τους αυτoί oι μύστες και Διδάσκαλoι τοποθέτησαν στις θέσεις Τoυς μυημένoυς κι έτσι υπήρχε συνεχώς ευκαιρία για μαθητές και πoλύ εξελιγμένoυς άνδρες και γυναίκες να εισέλθουν στις τάξεις της Ιεραρχίας κι έτσι υπήρχε διαρκώς κυκλoφoρία νέας ζωής και αίματoς και είσοδος εκείνων πoυ ανήκαν σε μια ιδιαίτερη περίoδo ή επoχή.
Μερικά από τα μεγάλα oνόματα στη διάρκεια των τελευταίων περιόδων είναι γνωστά στην ιστορία, όπως ο Σρι Σανκαρατσάρυα, ο Βυάσα, ο Μωάμεθ, ο Ιησoύς ο Ναζωραίoς κι ο Κρίσνα, μέχρι τους μικρότερους εκείνους μυημένους, όπως o Παύλoς o Ταρσεύς, o Λoύθηρoς και ορισμένα από τα εξέχoντα φώτα της Ευρωπαϊκής ιστoρίας. Αυτοί οι άνδρες και γυναίκες ήσαν πάντoτε πράκτορες για την εκπλήρωση του φυλετικού σκoπoύ, την επίτευξη ομαδικών συνθηκών και την προώθηση της εξέλιξης της ανθρωπότητας. Μερικές φoρές εμφανίσθηκαν σαν ευεργετικές δυνάμεις, φέρνοντας μαζί τους ειρήνη και ικανoπoίηση. Πoλύ συχνά ήρθαν σαν πράκτορες καταστρoφής, συντρίβoντας τις παλιές μορφές θρησκείας και διακυβέρνησης προκειμένου να ελευθερωθεί η ζωή μέσα στη γoργά αποκρυσταλλούμενη μoρφή και να δoμήσει ένα νεότερo και καλύτερo φoρέα. …

(Aπό το βιβλίο «Μύηση Ανθρώπινη και Ηλιακή» της Alice Bailey).
-----------------------

Για να μην κουράσω περισσότερο, σταματώ εδώ.
Αν εκδηλωνόταν αρκετό ενδιαφέρον, θα μπορούσε κάποια στιγμή να ανοίξει αυτό, ως ξεχωριστό θέμα.

Χαιρετώ φιλικά

Γνώθι σαυτόν

10/01/2007, 09:53:13
oros... σε ευχαριστώ για την απάντηση...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΑΛ και σε σένα

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
oros777Μέλος
07/02/2007, 11:51:45

Αγαπητοί φίλοι σκεφτόμουν να σταματήσω την παράθεση των κειμένων σχετικών με την «Δεξιά – Αριστερή Ατραπό (σκοτεινών δυνάμεων)», αλλά θα συνεχίσω για λίγο ακόμη, με χαλαρή – στοχαστική διάθεση.

Τα αποσπάσματα που θα παραθέσω αυτή την φορά, προέρχονται, όχι από τα βιβλία της Alice Bailey, αλλά από τα βιβλία της Άγκνι Γιόγκα.

Τα σημερινά κείμενα προέρχονται από το βιβλίο ΥΠΕΡΓΗΙΝΟ του Διδασκάλου Μορύα.
--------------------------------

26. Η Ουρουσβάτι έχει συχνά προειδοποιήσει τους φίλους της για επιθέσεις σκοτεινών δυνάμεων. Τέτοια προειδοποίηση χρειάζεται παντού. Δεν πρέπει να νομίζει κανείς ότι οι σκοτεινοί θα σταματήσουν τις καταστρεπτικές τους επιθέσεις. Η αποσύνθεση είναι η τροφή τους, ο φόνος το επάγγελμα τους. Η προσβολή του πνεύματος και του σώματος είναι η χαρά τους. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί αυτονόητο ότι δε θα διεισδύσουν πίσω ακόμη κι από τα πιο προστατευμένα όρια. Θα προτιμούσαν μάλλον να χαθούν, παρά να εγκαταλείψουν το εξαχρειωτικό έργο της διαφθοράς.
Μερικοί ελαφρόμυαλοι νομίζουν ότι μια τελετουργική απαγγελία των Ύψιστων Ονομάτων θα τους προστατέψει αμέσως από τις σκοτεινές επιθέσεις. Όμως, δεν είναι η τελετουργία, αλλά το αγνό πυρ της καρδιάς που δημιουργεί μια σταθερή ασπίδα.
Οι πανούργοι τρόποι των σκοτεινών είναι πολύμορφοι. Εκτός από τις βαναυσότατες προσπάθειες τους μπορεί να υπάρξουν λεπτοφυείς προσεγγίσεις, που επιδρούν στην πιο αδύνατη πλευρά κάποιου. Η δημιουργία αμφιβολίας είναι μία από τις αγαπημένες μεθόδους των σκοτεινών κι εκείνος που αμφιβάλλει είναι ήδη ανυπεράσπιστος, θα νόμιζε κανείς ότι αυτό το αξίωμα είναι αρκετά γνωστό, κι όμως πόσοι χάνονται απ' αυτό το δηλητήριο! Θεωρώ ότι πάρα πολλοί εχθροί της Αλήθειας δημιουργούνται από τους ψιθυριστές της αμφιβολίας. Οι φανεροί τρελοί δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο οι τιποτένιοι υποκριτές. Εάν επινοούνται νέα είδη δηλητηρίων, γιατί δε θα έπρεπε να εμφανισθούν νέα είδη υποκρισίας; Αυτές οι περιγραφές των επιθέσεων των σκοτεινών πρέπει να μένουν στη μνήμη, όταν φαντάζεσθε την Εσωτερική Ζωή της Αδελφότητας.
Εμείς είμαστε πάντα σ' επιφυλακή. Δεν περνάει ώρα χωρίς την ανάγκη να σταματήσουμε τις κακοήθεις επιθέσεις των σκοτεινών σε κάποιο μέρος. Μη νομίσετε ότι επιτίθενται μονάχα στους οπαδούς Μας. Προσπαθούν να καταστρέψουν κάθε εποικοδομητικό έργο κι εξαιτίας του νόμου των κραδασμών, είναι ικανοί να βρίσκουν το σπέρμα του καλού που τόσο μισούν. Δε θα έπρεπε να τους προσάψει κανείς παντογνωσία, αλλά αισθάνονται τους αντίθετους τους. Το Έργο Μας γίνεται δύσκολο από τη δαπάνη της ενέργειας που απαιτείται για ν' αντικρούουμε τις επιθέσεις των σκοτεινών. Γνωρίζουν ότι τελικά δεν μπορούν να Μας νικήσουν, αλλά απορροφούν την ενέργεια που στέλνουμε στο διάστημα. Όταν Εμείς ζητάμε ενότητα και εμπιστοσύνη, καλούμε σε βοήθεια για μια γρήγορη νίκη.

61. ... Ας μην υποτιμάμε τους σκοτεινούς ιεροφάντες· δεν είναι ασήμαντοι αντίπαλοι. Οι τρόποι τους είναι πανούργοι κι έχουν επίγνωση της Απειροσύνης. Αλλά Εμείς ξέρουμε κάτι πέρα από τη γνώση τους κι αυτοί νιώθουν ότι υπάρχει κάτι που αδυνατούν να πετύχουν. Μεγάλη είναι η λύσσα τους εναντίον ενός τέτοιου περιορισμού, αλλά αυτός είναι ο νόμος. Είναι εκπληκτικό να παρατηρείς τι χαμερπή μέσα χρησιμοποιούν για να ελκύσουν τους ανθρώπους! Πρέπει κανείς να μη βασίζεται σε παροδικές γήινες ιδέες, αλλά σε αμετάβλητες αξίες.
Ίσως ρωτήσει κανείς αν Εμείς εξαντλούμεθα την ώρα της μάχης. Μια τέτοια ερώτηση είναι άσχετη, θα ήταν καλύτερο να ρωτήσουν για το βαθμό της έντασης μας που είναι μεγάλος. Αν η Αδελφή Μας Ουρουσβάτι έχει ακούσει τις σταγόνες του ιδρώτα Μας που πέφτουν, μπορεί κανείς να φανταστεί την ένταση των ενεργειών μας. Αν τα μαλλιά Μας ορθώνονται σε μια ηλεκτρική δίνη, μπορεί κανείς να φανταστεί την ένταση. Δεν αποκρύπτουμε το γεγονός ότι η μάχη έχει στιγμές της πιο μεγάλης έντασης. Αν κάποιος δειλιάζει, δεν θα πρέπει να πλησιάσει τη μάχη για το Καλό. Αν φοβάται την ανθρώπινη κρίση, ας μη σκέπτεται για ηθική. Αν τρέμει για τη γήινη ζωή του, ας ολοκληρώσει την αποσύνθεση του στο σκοτάδι. Μπορεί να δει κανείς ότι ένας δειλός χάνεται νωρίτερα παρά ένας θαρραλέος· να είστε σίγουροι ότι αυτός που φοβάται το θάνατο τον προσελκύει στον εαυτό του. Έτσι, σε όλες τις εκδηλώσεις μπορεί να δει κανείς πόσο χρήσιμο είναι ν' αναπτύξει τη συνειδητότητα του Καλού. Ας μη μένουμε σ' αυτούς τους σπασμούς φόβου γιατί, όταν μιλάει κανείς για την Αδελφότητα, δεν υπάρχει χώρος για φόβο.

74. … Λέξεις που χρησιμοποιούνται σήμερα κατά τη διάρκεια διαφόρων λειτουργιών ήταν κάποτε μέρη επωδών για εξορκισμό σκοτεινών δυνάμεων, αλλά τώρα προφέρονται χωρίς νόημα, ακόμα και με λανθασμένο ρυθμό. Τέτοιες παραποιήσεις ήχου μπορεί να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα, επομένως πρέπει κανείς να μελετήσει τις αρχαίες πηγές για ν' αφαιρέσει τη σκόνη αιώνων. Δε μιλάμε για χονδροειδείς αλλαγές, αλλά για τον εξαγνισμό της σκέψης. Λυπόμαστε όταν οι κραδασμοί παραποιούνται και, αντί για δόμηση, προκαλούν καταστροφή.

78. Η Ουρουσβάτι έχει δει εκρήξεις μαύρων βλημάτων. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να κατανοηθεί ως κάτι συμβολικό ή ως όραση πραγματικών βλημάτων; Πρέπει ν' αναγνωρίσουμε, με μεγάλη λύπη, την πραγματική ύπαρξη τέτοιων επικίνδυνων βλημάτων ακόμα και στο Λεπτοφυή Κόσμο. Αυτά τα βλήματα απλώνουν ένα δηλητηριώδες αέριο που ενισχύει το καφετί αέριο που μολύνει τον πλανήτη. Οι σκοτεινές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα πιο καταστροφικά μέσα για να διαπεράσουν τη γήινη ατμόσφαιρα και να εκτοξεύσουν το θανάσιμο όλεθρο. Αψηφούν τους νόμους του Σύμπαντος κι ελπίζουν να κερδίσουν τη νίκη τους προκαλώντας σύγχυση. Δεν είναι μόνον επικίνδυνοι αντίπαλοι, αλλά επίσης άσοφοι, γιατί δε σκέπτονται καθόδου την πλανητική ισορροπία. Ένας που έχει δει τις τρομερές εκρήξεις αυτών των μαύρων βλημάτων μπορεί να καταλάβει τι εξαιρετικά αντίμετρα παίρνουμε για να διασκορπίσουμε τα βλαβερά τους αποτελέσματα.
Η Ουρουσβάτι ξέρει τι καταστρεπτικές συνέπειες έχουν αυτές οι μάχες πάνω στην υγεία. Εκτός απ' τους δηλητηριώδεις καπνούς, υπάρχει και μια ηλεκτρική εκροή, που προκαλεί δονήσεις όμοιες με σεισμό, ισοδύναμες με τους πιο βίαιους κλονισμούς. Ακόμα και γεροί άνθρωποι μπορεί να νιώσουν απροσδόκητους πόνους, αλλά, αφού περνούν γρήγορα, δεν τους σκέπτονται. Εντούτοις, ο οργανισμός υπονομεύεται και η ασθένεια έρχεται ως συνέπεια. Έτσι παραληρούν από παραφροσύνη οι σκοτεινές δυνάμεις, ενάντια στην ανθρωπότητα.
Μπορείτε να φανταστείτε πόση ενέργεια καταναλώνουμε για να νικηθούν αυτές οι επιθέσεις του σκότους! Έχουμε δηλώσει ότι τελούμε σ' επαγρύπνηση, όχι για παρατήρηση αλλά για μάχη. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βοηθήσουν, αλλά είναι απρόθυμοι να πιστέψουν ότι καθένας μπορεί να εφαρμόσει τις σκέψεις και τη δύναμη του για το Κοινό Καλό. Αυτός που έχει δει τα μαύρα βλήματα, αυτός που έχει ακούσει το θρήνο στο διάστημα, δε θα λησμονήσει το καθήκον του προς την ανθρωπότητα.

123. ... Κι ας μην ξεχνάμε ότι οι σκοτεινές δυνάμεις προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτούς τους καιρούς για τους δικούς τους σκοπούς. Είναι ουσιώδες να προστατεύουμε όχι μόνο τη φυσική υγεία, αλλά και τη νευρική ισορροπία. Γενικώς, οφείλει να τηρεί κανείς μια νοήμονα στάση απέναντι στην ύπαρξη των σκοτεινών δυνάμεων. Συνιστά άγνοια ν' αρνιόμαστε την ύπαρξη τους, αλλά είναι εξίσου βλαβερό να τις φοβόμαστε. Η Ουρουσβάτι έχει δει εικόνες τους, μερικές αηδιαστικές κι άλλες ωραίες. Έχουν την ικανότητα να περιβάλλουν τους εαυτούς τους με φωτεινότητα κι επίσης ξέρουν πώς να προσφέρουν διάφορα πλεονεκτήματα.
Ίσως ρωτήσει κανείς αν μπορούν οι ιεροφάντες του κακού να πλησιάσουν τον Πύργο Μας. Πράγματι μπορούν, μολονότι αυτές οι προσεγγίσεις είναι πολύ οδυνηρές γι' αυτούς. Η μανία τους παρέχει μια ισχυρή ώθηση. Κάποιες φορές, υποχρεωνόμαστε να χρησιμοποιούμε ισχυρές εκφορτίσεις ενέργειας για ν' απωθούμε τους απρόσκλητους επισκέπτες. Με τέτοιες εκφορτίσεις κατατροπώνουμε τους εχθρούς που προσπαθούν να πλησιάσουν τους Αδελφούς Μας. …

137. Η Ουρουσβάτι θυμάται την ελκυστική, λαμπερή εμφάνιση που μπορεί να προσλάβει ο ιεροφάντης του Κακού. θα πρέπει επίσης να έχει κανείς κατά νου ότι οι σκοτεινοί επιχειρούν συνεχώς να εγγίζουν τις Ακτίνες Μας· αυτό είναι κάτι ανάλογο με την παρακώλυση μιας τηλεγραφικής επικοινωνίας. Έτσι, πρέπει να θυμάται κανείς τις πολλές τακτικές του σκότους.
Μην ξεχνάτε ποτέ τη λαμπρότητα των εκπορεύσεων, με τις οποίες οι σκοτεινοί μπορούν να περιβάλουν τους εαυτούς τους. Αυτό το γεγονός προκαλεί μάλλον αμηχανία στους αρχάριους, αλλά, όταν έχει κανείς μελετήσει την επιστήμη της ακτινοβόλου ενεργείας, εξηγείται. Εντούτοις, επειδή η δύναμη της καθαρής ακτινοβολίας δεν είναι διαθέσιμη σε όλους, οι εκπορεύσεις των σκοτεινών δεν μπορούν ποτέ να επιτύχουν το επίπεδο κραδασμού που μπορεί να συγκλονίσει την ύπαρξη κάποιου.
Έχουμε ήδη αναφέρει διάφορα μέρη, όπου συγκεντρώνονται οι σκοτεινοί, θα μπορούσαμε να τα επαναλάβουμε, αλλ' αυτό δε θα βοηθούσε. Εάν επρόκειτο ν' αναφέρουμε το Β. ή το Ν. ή το Ε., αυτό δε θα ήταν μια διεύθυνση, κι ακόμα και το όνομα μιας οδού ή η περιγραφή ενός σπιτιού δε θα βοηθούσε στον εντοπισμό μιας απ' τις σκοτεινές τους φωλιές που θα είχε μια πολύ αθώα εμφάνιση. Ασφαλώς δεν υπάρχουν σ' αυτές εικόνες του Σατανά, αλλά θρησκευτικά αντικείμενα θα βρεθούν άφθονα. Μόνον η ευαίσθητη καρδιά θα νιώσει πού βρίσκονται οι κακοί. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι επιδέξιοι και θηριώδεις και ότι κανένας δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί σ' αυτές τις ιδιότητες. Έτσι, οι σκοτεινοί μπορούν ν' ανεχθούν να υποφέρουν, ακόμα και να καταστρέψουν τους εαυτούς τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην καταστροφή.
Πολλή από τη Δύναμη Μας χρησιμοποιείται για ν' αντισταθμίσει τα δόλια τεχνάσματα των σκοτεινών. Θεωρούμε νικηφόρα την ημέρα που οι ιεροφάντες του Κακού υποχρεώνονται σε οπισθοχώρηση.

167. Η Ουρουσβάτι γνωρίζει ότι η καταδίωξη κυνηγάει ένα Μεγάλο Διδάσκαλο, όπως η σκόνη ακολουθεί έναν ιππέα. θα πρέπει να παρατηρεί κανείς όχι μόνο τους οπαδούς ενός Διδασκάλου, αλλά και τους διώκτες του, μεταξύ των οποίων μπορεί να διακρίνει ορισμένα άτομα, τα οποία, στην πορεία πολλών Ζωών, προσπάθησαν επίμονα να υπονομεύσουν το Αγαθό που έφερναν οι Διδασκαλίες Του.
Ίσως ρωτήσει κανείς γιατί αυτά τα κακοποιά όντα, δε μαθαίνουν ότι οι σκοτεινές τους προσπάθειες είναι μάταιες. Το γεγονός είναι ότι οι προστάτες τους είναι άγρυπνοι! θυμηθείτε τον αρχαίο θρύλο για τους δαίμονες που έκρυψαν το Φως απ' τα μάτια των μαθητών με τις φτερούγες τους και μάθετε ότι στα κατώτατα στρώματα των αστρικών σφαιρών τέτοια συγκάλυψη του Φωτός είναι πράγματι δυνατή. Αυτό συμβαίνει και στη Γη, επίσης. Οι διώκτες των Διδασκαλιών του Φωτός επιφέρουν βλάβη τόσο συνειδητά, όσο και ασυνείδητα, και η μανία τους αυξάνεται καθώς, ενάντια στη βούληση τους, σύρονται μαγνητικά προς τη Διδασκαλία.
Παραδείγματα αυτής της τρέλας μπορούν να παρατηρηθούν σε ποικίλες εποχές και όταν αυτοί οι διώκτες ερωτηθούν τι προκαλεί τη μανία τους και τους κάνει να επιτίθενται στη Διδασκαλία, την οποία μισούν τόσο επίμονα, η απάντηση είναι σχεδόν πάντα η ίδια - είναι ανίκανοι να σταματήσουν τις επιθέσεις τους. Τέτοια έλλειψη αυτοελέγχου δείχνει κατοχή.
Συνηθίζεται ν' αποδίδεται το όνομα Ιούδας στους προδότες, σαν σύμβολο της πιο κατάφωρης απιστίας. Ας συλλογιστούμε πάνω σ' αυτό. Δεν ήταν ο Ιούδας σε προηγούμενες ζωές του συνδεδεμένος επίσης με εγκλήματα; θυμηθείτε ότι στις σπουδαιότερες περιόδους της Ειρηνικής ιστορίας υπήρξαν περιπτώσεις δηλητηριώδους προδοσίας. Θα μπορούσαμε ν' αναφέρουμε ονόματα, αλλά δεν είναι φρόνιμο να προφέρουμε ονόματα που υποδηλώνουν μόνο κακό. Είναι αρκετά απλό να θυμάστε ότι κάθε μεγάλη Διδασκαλία είχε τους προδότες της, με δαιμονικά φτερά στις πλάτες τους.
Πρόσφατα, η Ουρουσβάτι διέκρινε αστραπιαία ένα σκοτεινό ιεροφάντη, που προσπαθούσε να την πλησιάσει αλλά τα πύρινα βέλη μας τον τίναξαν μακριά και το χέρι του αναχαιτίσθηκε από αστραπή.
(Από το βιβλίο ΥΠΕΡΓΗΙΝΟ του Διδασκάλου Μ.)
--------------------------------

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω σχόλια για τα παραπάνω.

Χαιρετώ φιλικότατα όλους του φίλους του forum

Γνώθι σαυτόν