ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι είναι η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ...? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Τι είναι η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ...? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Κηφεύς53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
15/01/2013, 22:04:21
Nancy112 σου προτείνω, μιας και είσαι στη αρχή της αναζήτησής σου, να διαβάσεις κάποια έργα του Ouspensky και του Gurdjieff. Δεν ξέρω βέβαια αν και κατα πόσο θα μπορέσεις να πιάσεις το περιεχομενό τους, αλλά ειναι καλοί συγγραφείς.

ΚostakourtasΜέλος
16/01/2013, 00:04:10
quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ

Σε αυτήν την ηλικία μόνο οι βιολογικοί σου γονείς, που σε αγαπάνε όσο κανείς ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ άλλος, μπορούν με ασφάλεια να σε καθοδηγήσουν.
Με λίγα λόγια "παιδί μου", μάζευε απορίες προς το παρόν, και ρώτα τους γονείς σου και τους δασκάλους/καθηγητές σου για τις απαντήσεις. Και ότι δεν λυθεί ικανοποιητικά, αφού θα έχεις συμπληρώσει πια τις θεωρητικές σου γνώσεις (λύκειο-πανεπιστήμιο). Τότε ψάξε το μόνη σου.
Προς το παρόν μάζευε γνώσεις, απορίες και εμπειρία στην ζωή.

ΜΕΓΙΣΤΑ λογια ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ...η μικρη εφηβη συγγραφευς ειναι απαραιτητο να ασχολειται απερισπαστα με τα μαθηματα κ το σχολειο της...να ακουει κ να συμβουλευεται πρωτιστα τους γονεις της τους δασκαλους κ καθηγητες της...κ μονον αυτους....να ακουει δηλαδη τους υπευθυνους...μεχρι να περασει απο τα σταδια να αναπτυξει δικη της λογικη κριση σε επαρκεια μεγαλου εμπειρου ενηλικα εκτος των υπευθυνων γονεων(που την αγαπουν) δασκαλων κ καθηγητων ολοι οι υπολοιποι ειναι ανευθυνοι κατα γραμμα κ κατα ουσια.

Ποιός ήρθε?

ΚostakourtasΜέλος
16/01/2013, 00:09:25
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Τι ορίζεις ώς μαγεία?
Camelot πές μας κι εσυ.

Υπόσχομαι με την σειρά μου,να υποστηρίξω την θέση μου περί ανυπαρξίας της μαγείας,εξηγώντας τις δικές σας θέσεις,τόσο επιστημονικά,όσο και "ενδεικτικώς" επιστημονικά.Δήλα δή μετα-φυσικά.Θα χρησιμοποιήσω γνωστή επιστήμη καθώς και...μελλοντικές επιστήμες!!

Τι λέτε?

πριν ορισετε τι ειναι μαγεια..δεν οριζετε πρωτα τι ειναι υπαρκτο κ τι ανυπαρκτο???...για οριστε πρωτα το υπαρκτο κ το ανυπαρκτο..κ μετα περαστε στο τι ειναι μαγεια...αυτο λεω εγω δηλαδη

Ποιός ήρθε?

Edited by - Κostakourtas on 16/01/2013 00:10:03

NotirkΜέλος
17/01/2013, 12:08:44
-Μαγεία είναι η ‘’ τέχνη’’ που καλλιεργείται εσωτερικά για να εκδηλώσει την κρυμμένη στα βάθη της ψυχής ξεχασμένη ανώτερη γνώση.

nefeli137Μέλος
21/01/2013, 21:03:05
Θ' αναφέρω ένα απόσπασμα από ένα ποίημα, βέβαια, δεν έχει να κάνει με την παραδοσιακή μαγεία που ονειρεύεται η φίλη μας, αλλά με μια μαγεία, πιο δύσκολη και πιο γοητευτική.

Τι θα γινόταν αν κοιμόσουν;
Και τι θα γινόταν αν στο όνειρό σου πήγαινες στο παράδεισο
και κει έκοβες ένα παράξενο και πανέμορφο λουλούδι;
Και τι θα γινόταν αν, όταν ξυπνούσες,
είχες ακόμα το λουλούδι στο χέρι σου;

CamelotΜέλος
21/01/2013, 22:24:59
Είναι ένα...μαγευτικό ποίημα:-) μπράβο Νεφέλη...

Χαμόγελα, κάνει τους άλλους να ανησυχούν...

27/01/2013, 14:43:52
In this book it is spoken of the Sephiroth and the Paths; of Spirits and Conjurations; of Gods, Spheres, Planes, and many other things which may or may not exist.
It is immaterial whether these exist or not. By doing certain things certain results will follow; students are most earnestly warned against attributing objective reality or philosophic validity to any of them.
(Aleister Crowley, Liber O vel Manus et Sagittae)

μετάφραση:

Σ' αυτό το βιβλίο γίνεται λόγος για Σεφιρώθ και Ατραπούς, για Πνεύματα και Επικλήσεις, για Θεούς, Σφαίρες, Πλανήτες, και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί ή δεν μπορεί, να υπάρχουν.
Είναι χωρίς σημασία αν αυτά υπάρχουν ή όχι. Κάνοντας ορισμένα πράγματα, κάποια αποτελέσματα θα ακολουθήσουν. οι σπουδαστές προειδοποιούνται ιδιαίτερα ενάντια στο να αποδώσουν αντικειμενική πραγματικότητα ή φιλοσοφική εγκυρότητα σε οποιοδήποτε απ' αυτά.

Αυτά είπε ο μαστρο-κρόουλι την εποχή που ήταν στα λιμιτ-απ του, πριν ο εγκέφαλος γίνει πολτός από τις καταχρήσεις.
Ξέρει μήπως κανείς μας τι ακριβώς είναι ο ηλεκτρισμός; Μόνο οι ηλεκτρολόγοι πιστεύουν ότι είναι κάτι μπαλάκια που τρέχουν μέσα στα καλώδια, ενώ οι επιστήμονες ακόμη διαφωνούν. Κι όμως όλοι μας τον χρησιμοποιούμε καθημερινά. Άν η μαγεία λειτουργεί, η ηθική της χρήση εξαρτάται μάλλον από τον χρήστη, κι όχι τόσο από τις δυνάμεις που επικαλείται.

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 27/01/2013 14:46:09

erzebet_bathoryΜέλος
31/01/2013, 07:00:29
μου ΄΄αρεσει΄΄ που καποιοι βρισκονται σε ενα σαιτ μεταφυσικου ενδιαφεροντος... κ ειρωνευονται -υποστηριζουν οτι δν πιστεθουν στα μαγια .τοτε τι κανουν εδω ?

Timendi causa est nescire...

31/01/2013, 14:10:39
Άλλο να πιστεύεις στα μάγια, άλλο να είσαι ανώριμος, άλλο να είσαι βλάκας, και άλλο να είσαι τρελός.
CamelotΜέλος
31/01/2013, 18:30:48
Δηλαδή αυτοί που πιστεύουν στη μαγεία τι είναι; Τρελοί, βλάκες και ανώριμοι; Γιατι εσυ, όπως και πολλά αλλα μέλη, δεν πιστεύετε στη μαγεία, απ ότι ξέρω. Βασικα το θέμα είναι τι θεωρεί μαγεία ο καθένας μας και τι βιώματα έχει :-)

31/01/2013, 18:50:04
erzebet_bathory κατα την δική σου άποψη δηλαδή
για να συμμετέχει κάποιος σε ενα forum (σαν του esoterica.gr)
πρέπει να πιστεύει στα μάγια???

Δεν νομίζεις οτι είναι λίγο προσβλητικό να θεωρείς ανίδεους,
όσους η προσωπική τους έρευνα τους έχει οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα?
οτι δηλαδή ΔΕΝ υπάρχει μαγεία?
(τουλάχιστον όχι έτσι όπως παρουσιάζετε)

Τώρα για το αν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα,
θέματα τύπου: "πως θα γίνω μάγος",
νομίζω οτι είναι καθαρά θέμα αντίληψης του συμμετέχοντα.

Άλλος αντιλαμβάνεται πως είναι όντως "σατανικό" να ανοίξεις τέτοια κουβέντα με άτομα (κυρίως μικρής ηλικίας)
τα οποία δεν ειναι σε θέση να διαχωρίσουν τον Harry James Potte
απο την κυρα Σουλτάνα του 3ου ορόφου ...

και Άλλος σπεύδει να του προτείνει Σολομωνικές, λευκές, μαύρες κι εμπριμέ μαγείες...

Όπως το βλέπει ο καθένας

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
CamelotΜέλος
31/01/2013, 20:28:08
quote:

Τώρα για το αν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα,
θέματα τύπου: "πως θα γίνω μάγος"

Δε θεωρείς δηλαδή πως θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα; Άλλο να γίνεται κάποιο αστείο σχόλιο και άλλο να ειρωνεύονται τις απόψεις αυτού του μέλους, το οποίο είναι και ανήλικο. Αποδεκτό πως έχετε κανει τις έρευνες σας και καταλήξατε πως δεν υπάρχει η μαγεία. Για να ξεκινήσει καποιος μια έρευνα πανω σε ένα αντικείμενο σημαίνει πως τον ενδιαφέρει. Μη μου πεις πως ως παιδί δεν ήθελες να γίνεις μάγος που θα θεραπεύεις ανθρώπους και θα κυνηγάς δαίμονες... Όλοι έχουν περάσει λίγο ή πολύ απο αυτή τη φάση.
Αυτό που, τωρα, στα δικα σου ματια φαίνεται γελοίο στα ματια ενός ατόμου μικρότερης ηλικίας μπορει να είναι άξιο θαυμασμού.

Edited by - Camelot on 31/01/2013 20:29:52

31/01/2013, 23:59:23
Προσωπικά δε λέω οτι δεν υπάρχει μαγεία, λέω απλά οτι κάποιοι που ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα έχουν τα μυαλά στο κεφάλι τους και κάποιοι άλλοι όχι.
Εσύ Camelot θεωρώ οτι (για την ηλικία σου) τα έχεις αρκετά μέσα στο κεφάλι σου. Αυτο είναι καλό, είναι μια βάση.