ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NemesiΜέλος
15/06/2011, 16:55:17
quote:

Φιλη Nemesi,Καλημερα...
-Λες:Εμεις που ειμαστε μεσα σ'ολο αυτο;
-Ποιοι εμεις εννοεις;
-Αν εννοεις αυτους που τα καταφεραν να βγουν απο τη σπηλια και ερηξαν
εστω μια φευγαλεα ματια και αντιληφθηκαν εστω λιγο την αγνοια τους
και ξαναγυρισαν στη σπηλια για να μεταφερουν στους αλλους το ελπιδοφορο μηνυμα...Τι αντιμετωπισαν;
-Απο τους θρησκοληπτους ενα ...πισω μου σ'εχω σατανα
-Απο τους λεγομενους αθεους ενα...αντε χασου ρε κρυπτοχριστιανε
-Απο τους κομμουνιστες ενα...αντε απο εδω υπηρετη του κεφαλαιου
-Απο τους δεξιους ενα...εξω παλιοκομμουνιστη
-Απο τους σκεπτηκιστες ενα...εισαι ψυχοπαθης
...και παει λεγοντας....
- Η εννοεις την σιωπιλη μαζα που μοχθει σκληρα για την επιβιωση
και που να βρει χρονο και ορεξη για αλλες σκεψεις;Και που ομως
σ'αυτη τη σιωπιλη μαζα ,τους πτωχους τω πνευματι,δηλαδη αυτους που
δεν εχουν μολυνθει απο την επιβεβλημενη γνωση,σ'αυτους χτηζεται
το καινουριο κοινωνικο ασυνειδητο που θα γινει η κινητηρια δυναμη
για την μεγαλη ανατροπη.
-Πιστευω οτι ειναι ζητημα χρονου που εχει ηδη πλησιασει και θα δουμε πραγματα που ουτε καν τα εχουμε φανταστει.

Ωραίο το παράδειγμα που μου φέρνεις από το σπήλαιο του Πλάτωνα, αλλά εννοώ όλους εμάς που με τον τρόπο ζωής μας, ο καθένας μας ξεχωριστά δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό να αλλάξει τα πράγματα για τον ίδιο, να αλλάξει τον εαυτό του, να γίνει αυτός καλύτερος και ίσως έτσι να έπειθε και τους άλλους. Εννοώ με λίγα λόγια, ότι όταν αυτός που γύρισε για να φέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα, είδε ότι δεν τον πίστεψαν τι έκανε? Δεν έβαλε αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα στον τρόπο ζωής του, ώστε να το δουν τελικά και οι άλλοι, αυτό νομίζω εγώ και φυσικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι αυτό είναι το σωστό

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

NotirkΜέλος
15/06/2011, 17:29:31

[/quote]

Ωραίο το παράδειγμα που μου φέρνεις από το σπήλαιο του Πλάτωνα, αλλά εννοώ όλους εμάς που με τον τρόπο ζωής μας, ο καθένας μας ξεχωριστά δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό να αλλάξει τα πράγματα για τον ίδιο, να αλλάξει τον εαυτό του, να γίνει αυτός καλύτερος και ίσως έτσι να έπειθε και τους άλλους. Εννοώ με λίγα λόγια, ότι όταν αυτός που γύρισε για να φέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα, είδε ότι δεν τον πίστεψαν τι έκανε? Δεν έβαλε αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα στον τρόπο ζωής του, ώστε να το δουν τελικά και οι άλλοι, αυτό νομίζω εγώ και φυσικά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι αυτό είναι το σωστό
=============================================================
-Συμφωνω απολυτα μαζυ σου!!!
-Οσα λογια και να πεις,οσο σωστα και αν ειναι,αυτο που μετραει
στους αλλους ειναι το παραδειγμα της ζωης σου.
-Η δικη μου προσωπικη εμπειρια,εχει δειξει,οτι οι αναμενομενες/πολυ-
ποθητες αλλαγες ειναι ιδιεταιρα λεπτοφυης και αργες που ενω εγω
τις αντιλαμβανομαι ειναι ομως δυσκολο να εκδηλωθουν ετσι που
ο τροπος ζωης μου να γινει παραδειγμα.Σε μενα συμβαινει ετσι
και ομολογω οτι αυτο με βασανιζει και μου εχει θεσει το ερωτημα
μηπως πρεπει να σταματισω να μιλαω αλλα να ριξω ολο το βαρος των
προσπαθειων μου στην ολοκληρωση του εαυτου μου.
-Ειναι μια φαση,που ενω βλεπεις που ειναι ο θησαυρος δεν μπορεις να απλωσεις το χερι σου να τον φτασεις.

NemesiΜέλος
15/06/2011, 18:06:16
Η απάντησή μου στο ερώτημά σου φίλε Notirk είναι: "Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."

NotirkΜέλος
15/06/2011, 18:28:19
[quote]
Η απάντησή μου στο ερώτημά σου φίλε Notirk είναι: "Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
==============================================================
-Απλα λογια που ζεσταινουν τς καρδιες αυτων που τα κατανοουν!!!

hunter1Μέλος
15/06/2011, 20:46:36
οπως θελετε πειτε το αληθεια οπτικη σημασια εχει το γεγονος...

το πατριδα θρησκεια οικογενεια εχει πεισει ναι ολοκληρες γενιες κ δεν βρισκω κ στο μετρο του κατι κακο..απλως ανηυχω γιατι βλεπω τουλαχιστον απο τα παιδια μου οτι δεν δινουν ερθισματα να ψαξτουν παραπανω...κ μολις αυτα διατυπωσουν μια διαφορετικη αληθεια οπτικη αμεσως φροντιζουν να το σταματησουν...

απλως μερικες φορες νιωθω μια φασιδτικη δημοκρατια(ατοπο) να με κυκλωνει..

d.k

hunter1Μέλος
15/06/2011, 20:49:04

το πατριδα θρησκεια οικογενεια εχει πεισει ναι ολοκληρες γενιες κ δεν βρισκω κ στο μετρο του κατι κακο..απλως ανηυχω γιατι βλεπω τουλαχιστον απο τα παιδια μου οτι δεν δινουν ερθισματα να ψαξτουν παραπανω...κ μολις αυτα διατυπωσουν μια διαφορετικη αληθεια οπτικη αμεσως φροντιζουν να το σταματησουν...

τωρα οσον αφορα τον δικο μου αντισυμβατικο τροπο ζωης ειναι μεγαλη ιστορια που δεν νομιζω οτι ενδιαφερονται ολοι να ακουσουν...

d.k

NemesiΜέλος
15/06/2011, 21:28:32
quote:

τωρα οσον αφορα τον δικο μου αντισυμβατικο τροπο ζωης ειναι μεγαλη ιστορια που δεν νομιζω οτι ενδιαφερονται ολοι να ακουσουν...

d.k

Είμαι σίγουρη ότι θα δώσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) τα απαραίτητα εφόδια για να διατυπώνουν τη δική τους αλήθεια
Μην την αφήσεις να σε μαυρίζει, ρίξε το φως που έχεις μέσα σου και να δεις ότι αυτό που σε κυκλώνει θα εξαφανιστεί.

hunter1Μέλος
15/06/2011, 22:53:52
δεν με μαυριζει κ εφοδια δινω οσα μπορω αλλα επειδη τα παιδια μου δεν ειναι παρακλαδια μου φοβαμαι για το αυριο τους σε μια κοινωνια που ολοι οι κουκοι να φωναζουν δεν θα ερθει η ανοιξη...

d.k

15/06/2011, 23:12:28
quote:
nemesi
Ωραίο το παράδειγμα που μου φέρνεις από το σπήλαιο του Πλάτωνα, αλλά εννοώ όλους εμάς που με τον τρόπο ζωής μας, ο καθένας μας ξεχωριστά δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό να αλλάξει τα πράγματα για τον ίδιο, να αλλάξει τον εαυτό του, να γίνει αυτός καλύτερος και ίσως έτσι να έπειθε και τους άλλους.

Eυτυχώς nemesi υπάρχουν άνθρωποι που εχουν αλλάξει και δίνουν
και το παράδειγμα στους γύρω τους!
απο την εφηβεία μου σχεδόν κατάλαβα οτι είναι μάταια μερικά
πράγματα και δεν αντιπροσωπεύουν την αληθινό νόημα της ύπαρξης
του ανθρώπου.Τώρα ποιό ακριβώς ειναι αυτό δεν ξέρω,ερευνώ όμως!

Και ετσι,ο υποφαινόμενος,δεν ανήκει σε καμμιά θρησκεία,ιδεολογία,
πολιτικό κόμμα,αθλητική ομάδα,δεν ψηφίζει,δεν παρακολουθει TV,
δεν ζηλεύει,δεν φθονεί.Αλλαγή ειναι κι αυτά!!

[καμμιά φορά νευριάζει λίγο,αλλά ο κυρ-Γιάννης τον ηρεμεί]

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/06/2011, 00:14:22
quote:
Nemesi
Καλημέρα,
καλή μου φίλη hunter1, τι εννοείς με το όσα μας αφήνουν να ξέρουμε? Στα σχολεία μας δίνουν ίσως μια οπτική όπως γράφεις, αλλά μπορείς να βρεις πολλές άλλες οπτικές ίσως όχι στα σχολεία, αλλά όποιος ψάχνει συνήθως βρίσκει

Φίλες Nemesi και hunter1 , πριν πολλές δεκαετίες σαν μαθητής του τότε γυμνασίου , ευτύχησα να έχω σαν καθηγητή έναν ιστορικό με απίστευτες γνώσεις , που στο μάθημα κρεμόμασταν κυριολεκτικά από τα χείλη του , και ήταν η αιτία να αγαπήσω την ιστορία και στην υπόλοιπη ζωή μου . Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός συνήθιζε κατά την διάρκεια του μαθήματος να μας αναλύη τα ιστορικά γεγονότα πέρα από την διδακτέα ύλη , για να καταλήγη πάντοτε με την επωδό :

«Αν μου γράψετε σε διαγώνισμα αυτά που σας είπα εκτός μαθήματος , θα σας βάλω μονάδα . Αυτά σας τα λέω για να εμπεδώσετε ότι με την διδακτέα ύλη δεν σας μαθαίνω ιστορία , αλλά τον τρόπο να ψάξετε μέσα στην ιστορία . Αν λοιπόν μετά την αποφοίτησή σας μείνετε σ’ αυτά που μάθατε στο σχολείο , θα είσαστε εγγράμματοι μεν , αμόρφωτοι δε» .

Το πόσο δίκιο είχε ο καλός μου δάσκαλος για την αντιγνώση που διδάσκεται , και που είναι το δεκανίκι που στηρίζει το σύστημα , το κατάλαβα πολύ αργότερα μελετώντας εξωσχολικά βιβλία .

*

Edited by - Sesostris on 16/06/2011 00:15:00

22/06/2004, 08:42:53
To έπιασες το υποννοούμενο admin?

Οσο και να προσπαθείς... είναι μάταιο...
πολλά τα κεφάλια βρε παιδί μου...
Πάντως οφείλω να πω ότι η προσπάθεια μετράει...

"Τάδε έφη Avallon"
27/06/2004, 18:16:19
..χαιρομαι...ενω πριν κανεις δεν ηξερε τον δημιουργο αυτου του μικρου στρογγυλου gif...
το 'φερε μια ψυχη -τυχαια ναι...-
στην εστια της ειρηνης...
μπορει να μην καταφερε "η ψυχη" να φερει ειρηνη...πανταχωθεν...
αυτο ομως που ειδα μου εδωσε...αλλη μια φορα την
"επιβεβαιωση"
...
"εσωτεριστης"..δεν ξερω αν ειμαι(αλλοι θα το πουν αυτο....να κατι τετοιοι "x-κριτες" ...:Ρ)
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ "ΔΩΣΩ" ΚΑΤΙ...ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ..
ΗΟΤ ΗΙΤ..!
Ε! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΥΝ....

ΞΕΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΟΥ..:))

(ΤΟ ΜΕΛΟΣ..."ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ"...ΠΟΙΟΣ ΤΟ 'ΔΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ;...!)

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ..:

ΚΟΙΤΑ ΕΔΩ +...ΧΑΜΗΛΑ...:

http://forum.snitz.com/forum/
--ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ... "ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ"....---

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...!

ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ..."ΤΗΝ ΨΥΧΗ":))
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Paramatma...

Edited by - ΑΤΜΑ on 27/06/2004 18:20:42

dimsotΜέλος
13/11/2004, 19:06:16
Γεια σας φιλοι θα σας προτεινα να ριξετε μια ματια για να παρετε ιδεες
στο forum του techteam.gr

το οποιο βεβαια ειναι στημενο σε phpbb2 αλλα κατα την αποψη μου παντα
σε σχεση με τι φιλικοτητα προς τον χρηστη, αλλα και την θεματολογια του βεβαια, ειναι οτι καλυτερο εχω δει εως τωρα σε Ελληνικο forum

http://www.techteam.gr/phpBB2/index.php

Φιλικα.

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.(ΠΛΑΤΩΝ)
DIMSOT

14/11/2004, 19:02:56
quote:
...ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ///ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ...

το ξαναβάζω για έμφαση και για να συνερχόμαστε όλοι σιγά σιγά......

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"