ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
eidosΜέλος
28/05/2008, 08:02:31
μάλλον εσύ έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου, απο ημιμαθείς και ελευθεριάζοντες ανθρώπους...
προσωπικά έχω απόλυτα ασφαλή αίσθηση του τι συμβαίνει στα πέριξ,
πραγματικά δεν νοιώθω την άναγκη κανενός ανθρώπινου καθοδηγητή, γιατί απλά καμμιά ανθρώπινη σκέψη, όπως είναι τώρα διαμορφωμένα τα διάφορα ζητήματα, δεν μπορεί να φέρει την επιποθούμενη ωραιότητα.

συγγνώμη αλλά βιάζομαι...

28/05/2008, 10:28:31
Φίλε GALEX, καλώς ήλθες και πάλι.

Αγαπητέ eidos, αναφέρεις:

quote:
D_I

όλη η συζήτηση όπως έχει τεθεί, είναι σαθρή.
δεν έχει θεμέλια σωστά, επομένως βρίσκεται στο κενό, και βέβαιως τα λόγια σας είναι κενά...
όλοι σας προσπαθήτε να πείτε κάτι που να ακούγεται ωραίο και ικανοποιητικό, στα δικά σας αυτιά, προάγεται το δίκαιο σας περί ηθικής, και αυτό πραγματικά με εξοργίζει...

ο άνθρωπος συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος, που έκανε εξ αρχής: προσπαθεί να εξηγήσει το δημιούργημα, απορρίπτωντας τον Δημιουργό!!!

δεν τα θα καταφέρεται ποτέ! γιατί ο άνθρωπος έχει πλασθεί με την ανάγκη της καθοδηγίας.

Sε ευχαριστούμε για το κήρυγμα αλλά παρόλα αυτά δε νομίζω να ζήτησε κανείς μας κάποιον πεφωτισμένο Διδάσκαλο ή κάποιον σωτήρα...

Όσον αφορά ότι όλοι οι συμμετέχοντες του θέματος προσπαθούμε "να πούμε κάτι που να ακούγεται ωραίο και ικανοποιητικό, στα δικά μας αυτιά, προάγουμε το δίκαιο μας περί ηθικής" - όπως δήλωσες - να υποθέσω ότι το εξελικτικό σου σημείο είναι τόσο υψηλό ώστε να μπορείς να μιλάς με περισσή βεβαιότητα για τις προθέσεις των συνανθρώπων σου;
Χμμμ!
Μια τέτοια στάση πάντως απέχει παρασάγγας από τα πλαίσια της ταπεινοφροσύνης...

Απ' όσο θυμάμαι όμως, δεν έχουμε γνωριστεί κάπου ώστε να γνωρίζεις επακριβώς τι πράττω κι επιδιώκω, ούτε σου έχω δηλώσει κάτι τέτοιο.

Επέτρεψε μου να σου πω ότι αυτή η συμπεριφορά που επιδεικύεις μου φέρνει στο νου τις περιπτώσεις που ένας άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του ως έναν άλλο Μεσσία κι όλους τους συνανθρώπους του ως τους "αμαρτωλούς" και "πλανεμένους", τους οποίους οφείλει να σώσει.
Κάπως έτσι βέβαια γεννήθηκε κι η ιδέα της Ιεράς Εξέτασης...

Όσον αφορά στο ότι εξοργίζεσαι με αυτά που διαβάζεις, αυτό είναι κάτι το οποίο εσύ θα πρέπει να επιλύσεις με τον εαυτό σου κι όχι να επιρρίψεις - έστω κι έμμεσα - ευθύνες στους συνομιλητές σου.
Ο κάθε άνθρωπος είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, δεν είναι οι γύρω του.

quote:
γιατί ο άνθρωπος έχει πλασθεί με την ανάγκη της καθοδηγίας.

Μήπως προβάλλεις κάποια δική σου ανάγκη ή πραγματικότητα στους συνανθρώπους σου;

quote:
Λομβαρδ.
αυτά τα παραμύθια περί Ελλήνων, και Ελληνικής ηθικής, να τα λες σε κάποιους ανεμοδαρμένους σαν εσένα.
όπως επίσης τα παραμύθια περί ποιμένων της ερήμου...
αυτές τις βλακείες λέτε στις στοές;

Θα σε παρακαλούσα στο μέλλον να αποφύγεις τέτοιου είδους αναίτιες επιθέσεις στους συνομιλητές σου, καθώς δεν προάγουν τον υγιή και γόνιμο διάλογο.
Αν μη τι άλλω, μια τέτοια επίθεση προς έναν συνάνθρωπο είναι ανήθικη κι έρχεται σε σύγκρουση με την διδαχή της ηθικής...

In anticipation of my resurrection...

28/05/2008, 12:18:49
quote:
μάλλον εσύ έχεις υποστεί πλύση εγκεφάλου, απο ημιμαθείς και ελευθεριάζοντες ανθρώπους...
προσωπικά έχω απόλυτα ασφαλή αίσθηση του τι συμβαίνει στα πέριξ,
πραγματικά δεν νοιώθω την άναγκη κανενός ανθρώπινου καθοδηγητή, γιατί απλά καμμιά ανθρώπινη σκέψη, όπως είναι τώρα διαμορφωμένα τα διάφορα ζητήματα, δεν μπορεί να φέρει την επιποθούμενη ωραιότητα.

Eidos, αφήνω κατα μέρους τις μπουγάδες μια και με τις ''φιλοφρονήσεις'' δεν θα πάμε πουθενά , οπως είχες πεί κι εσύ, και στέκομαι σε αυτά που εγραψες.
Το παράδοξο με εσένα είναι οτι δεν εκπέμπεις κανένα συναίσθημα...
Αλήθεια αν μπορέσεις περιέγραψε τι νιώθεις οταν παραθέτεις κείμενα.

Λοπόν λες οτι νιώθεις απολύτα ασφαλή αίσθηση του τι συμβαίνει στα πέριξ.

Μετάφραση = δεν διανοούμαι να υποθέσω οτι μπορεί να μην είναι ετσι η να αλλάξουν. Το ζητούμενο οπως βλέπεις δεν είναι η αλήθεια , η πραγματικότητα, αλλά η ασφάλεια και μάλιστα όχι η ατομικη δική σου σαν ύλη [ πράγμα κατανοητό] αλλά η ασφάλεια της σκέψης.
Κάπου να την ''τακτοποιήσουμε'' ωστε να μην κινείται και αναστατώνονται οι φόβοι.

quote:
πραγματικά δεν νοιώθω την άναγκη κανενός ανθρώπινου καθοδηγητή,

Τωρα πλέον τα γνωρίζεις μια χαρά, καθοδηγείς ο ίδιος.. Σκέψου όλα αυτα τα εδάφια που εχεις γράψει είναι η δεν είναι γραμμένα απο ανθρώπους? Εχουν ολα την ιδεα της τιμωρίας και της ανταμοιβής η όχι?
Βέβαια επειδή πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν, μας είπαν οτι είχαν θεϊκές ενοράσεις ...Και πως είμαστε βέβαιοι?
Γιατί αν όλα τα δόγματα ήταν με αυτό τον τρόπο γραμμένα, τότε γιατί δεν είναι όλα ταυτόσημα αλλά διαφέρουν ακριβώς εκεί που βγαίνουμε απο τις ιδεες και μπαίνουμε στην καθημερινότητα και στο τρόπο ζωής..
Δλδ οταν αφήνουμε το γενικό και πάμε στο ειδικό?
Μήπως επειδή φιλτράρονται απο την ανθρώπινη παρέμβαση και το συμφέρον?

quote:
καμμιά ανθρώπινη σκέψη, όπως είναι τώρα διαμορφωμένα τα διάφορα ζητήματα, δεν μπορεί να φέρει την επιποθούμενη ωραιότητα

Δες την αντίφαση σε όλο της το μεγαλείο.
ΚΑΜΙΑ ανθρώπινη σκέψη δεν μπορεί να φέρει την ΕΠΙΠΟΘΟΎΜΕΝΗ ωραιότητα.
Με τι λοιπόν συνέλαβε ο άνθρωπος την επιποθούμενη ωραιότητα αν όχι με την σκέψη του? Με την φαντασία του, δλδ αλλη μια λειτουργία του νου μας. Επομένως αυτή η ωραιότητα είναι ιδεατό κατασκέυασμα δικό μας και τότε αν υπάρχει, είναι εδω και τώρα και αν δεν είναι τότε δεν υπάρχει.

Η άποψη μου σε αυτό είναι οτι η Ωραιότητα είναι ακριβώς μπροστά μας όλη, απλή και ήρεμη. Εμείς προβάλλουμε τα εμπόδια και μετα προσπαθούμε να τα καταρρίψουμε.
Θα φέρω ενα παράδειγμα ...θυμάσαι τότε που ήσουν μικρός και ευτυχισμένος οταν επαιρνες ενα παιχνίδι που επιθυμούσες? Θυμάσαι πως ήταν οταν εφηβος αγάπησες για πρώτη φορά? Τότε όλα αστράφταν γύρω σου, και τίποτα δεν μπορούσε να τα θολώσει? Που πηγαν αυτά τα συναισθήματα μεγαλώνοντας? Μήπως αντικατάστάθηκαν με άλλα...αφου αρχίσαμε να ανησυχούμε για το μέλλον!!! τα παιδιά μας!!! την πλήξη , την αδιαφορία???

....

28/05/2008, 13:01:00
Αγαπητέ Galex φαντάζομαι ότι δεν πρόσεξες τα κτυπήματα κάτω από την ζώνη, όπως τα χαρακτήρισες, του αγαπητού ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ «τρομολαγνικά ανήθικα ψεύδη … ιδεοψυχαναγκαστικών, υπερεγωτικών, καταναγκαστικών, ασυνείδητων ανθρώπων και όχι Θείος λόγος»
Δεν συμφωνώ σε αρκετά με τον eidos αλλά αυτό δεν με κάνει και τυφλή.

ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ δεν έχω κάτι μαζί σου, το διευκρινίζω γιατί συνήθως οι άνθρωποι τέτοια σκεφτόμαστε, απλώς εσύ τα έγραψες και γι΄αυτό έγραψα το nick name σου και εννοείται πως τίποτα δεν θεωρώ ως κτύπημα κάτω από την ζώνη, ούτε τα δικά σου ούτε του eidos.

Nst μου φαντάζομαι ότι μιλάς για πλύση εγκεφάλου στον eidos λόγω του ότι εσύ γνωρίζεις όλη την αλήθεια ή τουλάχιστον ότι γνωρίζεις είσαι σίγουρη ότι είναι η αλήθεια
Τι να πω σχετικά με την ιεραρχία… τον άγνωστο θεό… καλός εργοδότης … μπόνους… παράδεισο ανούσιο… τους νόμους της ομάδας… τιμωρία και ανταμοιβή???

Γενικώς θα ήθελα να πω ότι καλό είναι να μην κρίνουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε ιδέα, δεν έχουμε περάσει κοινώς ούτε απ΄έξω, όπως είναι η Παλαιά και Καινή Διαθήκη.
Ανά τον κόσμο αποκρυφιστές, μυστικιστές, έχουν μελετήσει τα συγκεκριμένα κείμενα και τους έχουν συνοδεύσει σταθερά στις αναζητήσεις τους και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος έχει διαβάσει πέντε βιβλία. Βεβαίως όλοι αυτοί ήταν αδαείς ενώ εμείς………το λιγότερο Μύστες….

Keep walking

eidosΜέλος
28/05/2008, 15:45:54
nst

είσαι πολύ μακρια απο του να καταλάβεις έναν άνθρωπο, ο οποίος μετά από επίπονο και μακροχρόνιο ψαξιμο, έχει πλέον κατασταλάξει...

είσαι πολύ μακρυά από του να μπορείς να νοιώσεις τα αισθήματα που ξεχειλίζουν ενός ανθρώπου, που ξέρει...

ακόμα βολιδοσκοπείς την άνοιξη, μα δες! οι μέρες περνάνε, τα χρόνια περνάνε, και τι σου μένει;

αυτή η ψευδαίσθηση του να νομίζεις, ότι ψάχνοντας, ψάχνοντας, ψάχνοντας, και αενάως να μην βρίσκεις ποτέ,
παρά μόνο κομμάτια,
η θάλασσα σου παραμένει καφετιά, γιατί η θαλάσσα σου είναι και αυτή φυλακισμένη, όπως και εσύ... μην τρομάζεις,
μην αγκομαχάς σαν φορτηγό στην ανηφόρα

nst, δώσε πραγματική ζωή σε σένα και στα προσκοπάκια σου, εμφύσυσε τους την χαρά του μαθαίνουν τον Δημιουργό τους, απο την δημιουργία του...

γιατί μόνο αυτό, μπορεί να μας κάνει όλους πραγματικά ευτυχείς...

και μια και μου είσαι πραγματικά συμπαθής, θα σου αφιερωσω ενα στιχούργημα

Η ΕΙΚΟΝΑ

Να απλώνεις το κύμα
στο στεγνωτήριο
και να ξεβγάζεις τους αφρούς
Τόσο πλημμυριστά!

Με τα κοράλλια κρεμαστά
και τα κοχύλια να σουλατσάρουν
στην αυλή του Αιγαίου
Τόσο χρωματιστά!

Ανέκαθεν η άμμος πυκνή
και τα καβούρια να στραβίζουν
σαν πράσινοι λωποδύτες
Τόσο λαχανιασμένα!

Η καρδιά μου να λαχταράει
και συ κορίτσι να γίνεσαι ένα
με την ομορφιά της δημιουργίας
Τόσο υπέροχο μεσημερι με ήλιο!

by eidos

eidosΜέλος
28/05/2008, 16:17:09
D_I

δεν μπορείς να κρυφτείς, δεν μπορείς να κρυφτείς!!!

εγώ εξοργίστηκα και το έγραψα, γιατί τα πραγματικά συναισθήματα δεν κρύβονται (ακους nst;)
εσύ εξοργίστηκες, δεν το έγραψες, το κράτησες μέσα σου (έτσι νόμιζες δηλαδή) και κοντεύεις να σκάσεις...

θα ήταν καλό για όλους,
να είσαι καλός η κακός στο ίδιο μέτρο με όλους...
η δική σου ηθική γιατί μπατάρει προς Λομβαρδ. μεριά;;

ακου! δεν σε γνωρίζω προσωπικά, οστόσω ομολογω, ότι μέχρι πρότινος, σε έβλεπα θετικά... θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ στο μέλλον (αν και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν σε ενδιαφέρει) για να σε ξαναδώ τοιουτοτρόπως...

έχεις κάνει δύο η τρεις φορές τελευταία, αναφορά στην ταπεινότητα και την μετριοφροσύνη μου...
λοιπόν, δεν μπορούμε όλοι να είμαστε στο ίδιο τσουβάλι...
καταλαβαίνεις πως όσο σκληρό και αν είναι αυτό, είναι η αλήθεια...

ΝΑΙ! βρίσκομαι ψηλά, ξέρεις γιατί;
γιατί επιδιώκω την άνωθεν σοφία, (του Δημιουργού) η οποια απέχει τα μάλα, από την ανόητη, μικροπρεπή, με όρια (και κάποιες φορές ζωώδη) ανθρώπινη σκέψη.

δεν υπάρχει σύγκριση, μην το ψάχνεις...

αν μπορούσες μόνο να νοιώσεις τον κτύπο της καρδιάς μου, την ώρα της αποκάλυψης, ναι! θα ήθελες και συ να γίνεις μέτοχος, της δικής μου ταπεινότητας, απέναντι στον Υπέρτατο Δημιουργό.
αλλά για να νοιώσεις την ηδονή, και την ευχαρίστηση του να γίνεσαι πραγματικό παιδί Του, επιβάλλεται να είσαι αυτό που κατηγόρείς εμένα ότι δεν είμαι:
ταπεινός, και μετριόφρων,
να αναγνωρίζεις τα όρια σου, και να είσαι πρόθυμος να πεις
-οδήγησε με...

(δεν είναι κήρυγμα, μαλλον υποχρέωση είναι)

Edited by - eidos on 28/05/2008 18:54:11

28/05/2008, 17:36:49
Χαίρε PYRAMID.Είπες-----"Αγαπητέ Galex φαντάζομαι ότι δεν πρόσεξες τα κτυπήματα κάτω από την ζώνη, όπως τα χαρακτήρισες, του αγαπητού ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ «τρομολαγνικά ανήθικα ψεύδη … ιδεοψυχαναγκαστικών, υπερεγωτικών, καταναγκαστικών, ασυνείδητων ανθρώπων και όχι Θείος λόγος»
Δεν συμφωνώ σε αρκετά με τον eidos αλλά αυτό δεν με κάνει και τυφλή." Εξηγώ,διότι καμία μου έκφραση δέν αποτελεί ύβρι.1.---ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ=Ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος διακατέχεται από ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,οι οποίες ενώ είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στήν ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ και στήν ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ και αυτό το ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ{ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δηλαδή ΨΥΧΩΤΙΚΟΣ},είναι παρόλα αυτά ΔΕΣΜΙΟΣ αυτών,με αποτέλεσμα να ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ. 2.---ΥΠΕΡΕΓΩΤΙΚΟΣ=Εκείνος ο οποίος ΔΕΝ έχει μπορέσει να συμφιλιώσει το ΥΠΕΡΕΓΩ του{ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ-ο οποίος βεβαίως και χρειάζεται να υπάρχει,άλλως είμαστε αντικοινωνικοί-},με το ΕΓΩ ΤΟΥ.Επομένως οι ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΓΩ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΩ{λόγω του ότι το ΥΠΕΡΕΓΩ του έχει ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ}με αποτέλεσμα να ελέγχει κάθε συνειδητή του κίνηση και να τον εμποδίζει να έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ΥΠΕΡΕΓΩΤΙΚΟΙ,ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΙ άνθρωποι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.....ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ,-με την έννοια όχι τήν τετρημένη που καταχραστικώς εννοούμε-αλλά με τήν έννοια του ότι ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ "ΑΝΩΘΕΝ" ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΛΛΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ....ΑΦΕΛΩΣ....ΕΝΝΟΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ, διότι ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΘΕΙ ότι εκπορεύονται από δική του συνειδησιακή διαδικασία.

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 28/05/2008 17:43:44

Edited by - ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ on 28/05/2008 17:47:35

28/05/2008, 17:54:59
Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ αυτού του ατόμου,είναι ο ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ,αυτός ο οποίος λειτουργεί ΒΑΣΗ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ,ο οποίος και αυτός λειτουργεί ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, υπό τίς επιταγές του ΕΚΕΙΝΟ{"κατώτερος"εαυτός-ένστικτα...βεβαίως ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ Η ΥΠΑΡΞΗ}.Το θέμα δέν είναι να συγκρουστούμε με το "υπερεγώ" ή το "εκείνο" και να τα απορρίψουμε,αλλά να συμφιλιωθούμε με αυτά και να τα ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ-ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ.
28/05/2008, 19:29:40
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΕ δεν είπα ότι είναι ύβρεις οι εκφράσεις που χρησιμοποίησες αλλά καλώς κάνεις και το επισημαίνεις ώστε να μην υπάρχει κανένα σκοτεινό σημείο.

Ο eidos είπε «αυτές τις βλακείες λέτε στις στοές?» και ο Galex χαρακτήρισε την φράση του «κτύπημα κάτω από τη ζώνη», εγώ θα την ονόμαζα απλώς άποψή του.
Όσα ανέφερες τα ονομάζω άποψή σου ενώ κατά την οπτική του Galex θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κτυπήματα κάτω από την ζώνη και αυτό ακριβώς επεσήμανα.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς θα ήθελα να πω ότι δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σχολιάσω, έχεις τις απόψεις σου και είναι σεβαστές και έχω τις δικές μου.
Ο κάθε ένας περιορίζεται από τα λόγια του και εγώ προσέχω πάρα πολύ ώστε να μην βρεθώ στην αρχική θέση από την οποία αποφάσισα με πολλή δουλειά να βγω.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο θέμα της ηθικής.

28/05/2008, 20:24:25
Χαιρετώ το πλήθος, αυτό εδω που πλατσουρίζει στα κανάλια της ηθικής..
[σου το είχα πει απο την αρχή Galex...οτι ανοίγεις ενα τεράστιο θέμα..]ανήθικο..

Αγαπημένη Ryramid εγω δεν αναφέρθηκα πουθενά στην Αγία γραφή. Όυτε καν το διανοήθηκα μια και δεν την εχω διάβασει, πέραν ελάχιστων που αμφιβάλλω αν κατανόησα τι εννοουν.
Το θέμα θρησκεία, οσον αφορά μια συγκεκριμένη ταυτότητα και ενα καθορισμένο πλαίσιο σκέψεως και ζωής, δεν το εχω ποτέ αγγιξει ούτε εδω , ουτε σε κανένα άλλο χώρο. Αντίθετα απο την αρχή διευκρίνησα οτι δεν πρόσκειμαι σε καμία θρησκεία οπως αυτές χαρακτηρίζονται αλλά οτι πιστεύω σε ενα δικό μου θεό που ονομάζω θεό της καρδιάς μου.
Προσεγγίζω το όλο ζήτημα απο την καθαρά φιλοσοφική του και ψυχολογική του άποψη...

Με αυτή την βάση αναφέρω απόψεις η απορίες επάνω σε αυτά που ακούω και βλέπω γενικώς. Το ζήτημα ενος Θεού τιμωρού η επιβραβεύων , οπως και ο παράδεισος η κόλαση κλπ αναφέρονται απο παλιά σε πολλες δοξασίες και οχι μόνο στην χριστιανική θρησκεία.

quote:
Nst μου φαντάζομαι ότι μιλάς για πλύση εγκεφάλου στον eidos λόγω του ότι εσύ γνωρίζεις όλη την αλήθεια ή τουλάχιστον ότι γνωρίζεις είσαι σίγουρη ότι είναι η αλήθεια

Οχι δεν γνωρίζω τίποτα σίγουρο και αληθινό. Γνωρίζω μόνο οτι αντιλαμβάνομαι εδω που είμαι και αυτά συζητώ. Αν προσέξατε εσυ [ που θα το πρόσεξες] και ο Eidos θα είδατε οτι με τον χαρακτηρισμό μου απαντούσα στην παράθεση μου σχετικά με την πρόταση του που έλεγε οτι δεν είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε χωρίς καθοδήγηση.

Του έλεγα λοιπόν οτι έχει την δύναμη που χρειάζεται και αυτός και όλοι μας για να τα καταφέρουμε σε αυτή την περιπέτεια που ονομάζουμε ζωή. Η δύναμη, μας εχει δοθεί απο την Θεότητα η το σύμπαν αν θέλετε και είναι μέσα μας. Επίσης θεωρώ οτι εχει γίνει μια τεράστια προπαγάνδα ανα τους αιώνες σχετικά με ορισμένες έννοιες οπως οι παραπάνω [ τιμωρία, ανταμοιβή κλπ] και οτι αν θέλει κάποιος να ελέγξει τους άλλους , το πιο σύντομο είναι να τούς πείσει για την ανικανότητα τους και την πολύτιμη βοήθεια του....για την ενοχή τους....και την λύτρωση τους...

quote:
Ανά τον κόσμο αποκρυφιστές, μυστικιστές, έχουν μελετήσει τα συγκεκριμένα κείμενα και τους έχουν συνοδεύσει σταθερά στις αναζητήσεις τους και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος έχει διαβάσει πέντε βιβλία. Βεβαίως όλοι αυτοί ήταν αδαείς ενώ εμείς………το λιγότερο Μύστες….

Οσο αφορά εμένα δεν συσχέτισα το θέμα που συζητάμε, ουτε με τον μυστικισμό , ουτε με τον αποκρυφισμό, μάλιστα έκανα καμποσες προσπάθειες να το βγάλω απο αυτά τα νερά.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ