- TAMAGOCTHI - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Το θέμα δεν είναι απλό…
Κυκλοφορεί ευρέως ένα μικρό ηλεκτρονικό παιχνίδι που έχει πολύ φτηνά (19 Ευρώ), και μπορούν όλα τα παιδιά να το προμηθευτούν πολύ εύκολα.
Τα ¾ των παιδιών στην τάξη του παιδιού μου παίζαν αυτό το παιχνίδι. Μετά από πολύ γκρίνια και χωρίς να γνωρίζω πήγαμε και το πήραμε…
Αυτό το «παιχνίδι» λειτουργεί ως εξής:
Το TAMAGOCTHI είναι κάτι που μοιάζει με ανθρωπάκι (που όμως δεν είναι και ονομάζεται TAMAGOCTHI)
Αυτό λοιπόν στην ουσία το υιοθετείς. Γεννιέται από ένα αυγό και έχει όλες τις ιδιότητες ενός μικρού παιδιού που κλαίει, πάει τουαλέτα, τρώει, πάει νοσοκομείο γιατί αρρωσταίνει, βγάζει δόντια, κοιμάται, έχει παιχνίδια κτλ… καθώς προχωράει το παιχνίδι, αυτό μεγαλώνει, γίνεται παιδί, έφηβος, ενήλικας κτλ…
Το περίεργο ποιο είναι; Ότι όλα αυτά γίνονται σε πραγματικό χρόνο τον οποίο το παιδί χρεώνεται. Δηλαδή; Δηλαδή αν το βάλεις για ύπνο και κοιμηθεί, τότε το παιδί έχει ελέυθερο χρόνο να παίξει με τα παιδιά της γειτονιάς. Αυτό «κοιμάται» κάποιες ώρες και το παιδί δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι μέχρι να «ξυπνήσει».
Αν δεν είναι πάνω από το TAMAGOCTHI όταν είναι η ώρα του να ξυπνήσει, τότε αυτό «θυμώνει» και ξαναγίνεται αυγό και πάλι από την αρχή…
Το παιδί μου έχει στην κυριολεξία αγχωθεί να το «κοιμήσει» για να έχει ελεύθερο χρόνο, να «είναι εκεί» όταν αυτό ξυπνήσει, για να το ταΐσει και να μην «θυμώσει».
Υπ’ όψιν, ότι όταν το «ταΐζει» , έχει επιλογές… καλαμπόκι, φρούτα, γλυκά , χάμπουργκερ και τούρτα.
Όταν πάει να του δώσει φρούτα, ή καλαμπόκι αυτό δεν τα δέχεται!!! Θέλει μόνο τούρτες και γλυκά!
Δεν ξέρω τι άλλο κάνει το TAMAGOCTHI, χτες το απόγευμα συνειδητοποίησα τι γίνεται ,καθώς έπρεπε να βγούμε και το παιδί έκλαιγε γιατί το TAMAGOCTHI
Θα «ξυπνούσε» σε λίγο και θα έπρεπε να είναι πάνω από το παιχνίδι για να μην γίνει πάλι αυγό και πάει ο χαμένος χρόνος που το «μεγάλωνε»…
Το παιχνίδι είναι ευρέως διαδεδομένο στα παιδιά.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση του αγόρασα μια μπάλα. Βέβαια το δικό μου είναι αγοράκι, οπότε αν είναι για κοριτσάκια δεν μπορώ να σου φανώ χρήσιμος... Πάντως με τη μπάλα έγινε ο trendsetter της τάξης.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι όλοι μας κολλάμε σε κάτι όταν είμαστε μικροί. Όταν ήμουνα εγώ ήτανε τα χαρτάκια με το "υπερατού", τα αυτοκόλλητα με τους ποδοσφαιριστές (άλλη μεγάλη απάτη τώρα που το σκέφτομαι) και το παιχνίδι Elite στο computer λίγο αργότερα.
Το μόνο μου απωθημένο από όλα αυτά τα παιχνίδια είναι που δεν προχώρησα αρκετά στο Elite και ας έπαιζα 2-3 ώρες την ημέρα΄. Αναρωτιέμαι αυτοί που προχώρησαν πόσο έπαιζαν τέλος πάντων;
0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, ...
Εικονική υιοθεσία... πολύ "φιλάνθρωπο", δε λέω.
Αν ένα παιδί (και δη ΚΑΙ ο γονέας του) έχει τόση ανάγκη και πρόνοια να νταντεύει ηλεκτρονικά αυγά, δεν προτείνει καλύτερα στους γονείς του να κάνουν οικονομία στα δώρα που του κάνουν και να του υιοθετήσουν κάνα αδερφάκι να το προσέχει;
Βρε δεν πάμε καλά... το λέω χρόνια, ποιος με ακούει;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Εκεί έγραφε οτι στην προηγούμενη '''εκδοση του'' το ''ζωάκι'' [ ετσι το περιγράφει] αν δεν το τάϊζαν στην ώρα του πέθαινε ...Ετσι παρατηρήθηκαν καταθλιπτικά επισόφεια σε παιδιά στην Ιαπωνία [ νομίζω] και κάποιες αυτοκτονίες τους.
Μετά απο μηνύσεις βελτίωσαν το παιχνίδι.
DiogenisM, μήπως πρέπει να ''χαλάσει'' η να ''βραχεί'' κάπου [ τυχαία λέμε] το παιχνιδάκι?
Δεν ξέρω τι να πω ...εγώ μαζεύω παιδιά στο σπίτι για να παίζει το δικό μου και αυτά αντί να μιλήσουν η να παίξουν κάτι ομαδικό η κάτι που να έχει δράση και κίνηση ...παίζουν όλα μαζί gameboy και play station....
Πάντως το TAMAGOCTHI θα πρέπει να είναι πολύ ύπουλο αφού και εμένα την ίδια οταν διάβαζα τις κινήσεις του μου δημιούργησε αγωνία και ένταση...
Φιλικά