- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ελπίζω να μου επιτρέπεται η παράθεση και της δικής μου εμπειρίας κ απόψης.
Μέλη της οικογένειας που έχουν φύγει είναι πολύ συχνά κοντά μου στα όνειρα, και πάντα μπορώ να τα αγγίξω, να τα νιώσω, και γενικά το συναίσθημα είναι αληθινή αλληλεπίδραση μαζί τους. Και ξέρεις κάτι? Στον ύπνο, η συνείδηση μας είναι περισσότερο ενεργή, και είναι ο πραγματικός Εαυτός μας που πραγματικα αλληλεπιδρά με τις συνειδήσεις άλλων - και ποιός είπε ποτέ ότι η συνείδηση χάνεται όταν πεθαίνεις? Κανένας φωτισμένος άνθρωπος απ'όσο ξέρω. Βλέπεις? Πραγματικά είσαι μαζί με τον πατέρα σου: οι κυριολεκτικοί Εαυτοί σας. Και κάτι που είπε ένας πεφωτισμένος δάσκαλός μου πριν λίγους μήνες..."άμα νιώθεις ότι είναι αληθινό, ε τότε είναι!" Και εφόσον στον ύπνο οι αισθήσεις δεν μπορούν να μας παραπλανήσουν, τότε αυτά που νιώθουμε τότε τα θεωρώ αρκετά αληθινά..! Μετά όμως άμα ξυπνάμε κ προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε με το μυαλό, πάλι τα χαλάμε, οπότε δε ξέρω να πάω παραπέρα.
Για τις πράξεις κ τα αποτελέσματα, μου επιτρέπεις να γράψω μια παροιμία???? Λένε ότι άμα είσαι ήδη στον "καλό" δρόμο και πεθάνεις πριν "φτάσεις", τότε ο πραγματικός σου Εαυτός έχει 3 επιλογές:
1. Να ξαναγεννηθείς ως το παιδί φτωχού "δάσκαλου/άγιου" (εε, δε λέω την κανονική λέξη γιατί φοβάμαι ότι θα απορριφθεί η παροιμία)
2. Να ξαναγεννηθείς ως το παιδί πλούσιου ανθρώπου
3. Να περάσεις 1000 χρόνια στο 'βασίλειο ' των θεών και αγγέλων και μετά να συνεχίσεις στη Γη.
Τί θα διάλεγες?? Εγώ ακόμα σκέφτομαι..
Ευχαριστώ!
η δική μου άποψη είναι απλά πως ο πατέρας σου θέλησε να σου δείξει πως είναι καλά εκεί που είναι. Προσωπικά είχα τέτοιες εμπειρίες με ανθρώπους του οικογενειακού μου περιβάλλοντος που πέθαναν και μέσω ονείρων και μέσω άλλων τρόπων επικοινωνίας που έχουν.
Ο παππούς μου συγκεκριμένα ερχώταν στον ύπνο μου πολύ καιρό δειχνωντάς μου πως δεν ήταν καλά, πως κάτι του είχε συμβεί απλώς εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω τι. Επίσης δεν πίστευε σε αυτά που κάναν στις κηδείες, ούτε σε τρισάγια ούτε σε τίποτα τέτοιο πίστευε ότι γινόμαστε ένα είδος ηλεκτρικής ενέργειας. Εγώ τότε δεν τα γνώριζα αυτά αλλά κάποια στιγμή στον ύπνο μου τον είδα αναστατομένο και μου φώναζε πες του πατέρα σου για το τρισάγιο, το τρισάγιο, το καντίλι, το καντίλι. Όταν το είπα στον πατέρα μου κιτρίνισε γιατί τίποτα απο αυτά δεν είχε κάνει είχε ακολουθήσει την επιθυμία του παππού μου.
Όταν πέθανε η γιαγια μου, χρόνια μετά, ήρθε και μου είπε τι είχε συμβεί τότε στον παππού και γω είχα σοκαριστεί.
Τελος πάντων οι νεκροί έχουν τον τρόπο τους να επικοινωνήσουν για κάποιο καιρό μετά το θανατό τους και στην συνέχεια χάνονται γιατί αυτό πρέπει να κάνουν, να ακολουθήσουν τον δρόμο τους.
Όσο για το άγγιγμα δεν γνωρίζω, θυμάμαι ότι κάποια στιγμή στο ονειρό μου έτρεξα να αγκαλιάσω τον παππού μου αλλά δεν θυμάμαι καθόλου την κατάληξη. Ξύπνησα; τον αγκάλιασα; δεν ξέρω έχουν περάσει και χρόνια πάντως ανάμνηση απο την αίσθηση να τον αγκαλιάζω δεν έχω οπότε πιθανόν να ξύπνησα.
Αν δεν ισχύει το ότι δεν μπορείς να αγκαλιάζεις νεκρούς και μπορείς, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι επειδή γέννησες, οι λεχώνες είναι σε μια περίεργα πνευματική κατάσταση και είναι πολύ ευαίσθητες σε κάθε είδους πνευματική επαφή δεν είναι τυχαίο που τα παλιά τα χρόνια δεν τις άφηναν να έρθουν σε επαφή με κόσμο ή να βγουν απο το σπίτι για 40 ημέρες, βασιζόταν κάπου. Είναι πολύ επιρρεπής στο να δέχονται κακή ενέργεια και γενικά κακής φύσεως πλάσματα.
αλλά αναφέρεις κάπου
quote:
Έπειτα με πήρε πάλι απο το χέρι
εκεί δεν είχατε επαφή;
Ότι γράφει δεν ξεγράφει
επίσης πιστευω ότι όταν πεθαινει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο εμείς στεναχωριόμαστε πολύ οπότε το να εμφανίζονται στα ονειρά μας είναι δείγμα ότι θέλουν να μας κάνουν να ησυχάσουμε και να δούμε ότι εκεί που βρίσκονται είναι αρκετά καλά και να μην ανησυχούμε όπως παράδειγμα έγινε με την Domina.Lilith και τον πατέρα της...!!!!
Ζήσε σα να επρόκειτο να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να επρόκειτο να ζήσεις για πάντα "Γκάντι"
quote:
αυτό με το άγγιγμα των νεκρών αυτό που ξέρω είναι ότι ΔΕΝ κάνει όταν ένας νεκρός στον ύπνο σου σου απλώνει το χέρι του εσύ ΔΕΝ πρέπει να του το δώσεις γιατί με αυτό το τρόπο "μπορεί να σε πάρει μαζί του " έτσι τουλάχιστον μου έχουν πει...!!!
Αλήθεια; Μη μου λέτε τέτοια γιατί η γιαγιά μου λίγες μέρες πριν πεθάνει είδε στον ύπνο της να χορεύει με τον νεκρό παππού μου
Ότι γράφει δεν ξεγράφει