- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
εαν ο χαρακτηρισμος "αγαμητη" ειναι υβριστικος, υποθετω οτι ο χαρακτηρισμος "γαμημενη" ειναι κοπλιμεντο!
παρακαλω επειγει μια διευκρινηση απο τους ειδημονες ωστε να ξερουμε και μεις οι ψιλοασχετοι απο σαβουαρ βιβρ πως να απευθυνθουμε σε μια γυναικα!
![]()
Αν θέλεις να κατηγορήσεις κάτι εωρωπαίε, κατηγόρησε τα μυαλά των ανθρώπων... αυτά δίνουν τις εντολές.
quote:
A! μάλιστα.....εσύ? θα το έκανες με τον γαμπρό σου?
Ούτε που το έχω σκεφτεί. Εσύ πάλι, το σκέφτηκες... πονηρούλη...
Edited by - mimosa on 07/08/2009 17:18:38
Εν αρχή. ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies. Και ρώτησε:
«Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;» και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!» και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγί!». Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά.
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα. Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.
Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!» Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.
Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!» Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση. Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ. Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Ετσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες. Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι. Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες. Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών. Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;» Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!» και είπε ο σατανάς: «Ετσι μπράβο!» Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ πάς της καρδιάς. Και ο σατανάς δημιούργησε το ΙΚΑ.
![]()
![]()
καθαρος δικομματισμος!
![]()
Πραγματικά αυτή η ιστοσελίδα έχει απίστευτες πληροφορίες.Το ωραίο είναι οτι όλα εξηγούνται με επιστημονικό τρόπο.
Φίλε Υπηρέτη έχω μπεί σε κάποιες σκέψεις σχετικά με την γνωστική διδασκαλία του Σαμαέλ Άουν Βεόρ.Πώς ξέρω οτι δέν εκμεταλεύονται τον κόσμο? Πώς ξέρω οτι δέν είναι μαύροι μάγοι,έκπτωτοι?
Το λέω αυτό γιατί απο πληροφορίες ξέρω οτι το 80% είναι fallen angels που υπόσχονται αφύπνιση της συνείδησης,αστρικά ταξίδια,ενεργοποίηση dna κτλπ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.Ψάχνουν για θύματα,ώστε να ρουφήξουν την ενέργειά τους(αφού οι ίδιοι είναι αποκομένοι απο την πηγή).
Βρές μου μια απόδειξη αν θές, οτι δέν ισχύει αυτό για την γνωστική διδασκαλία.
Ξέρω οτι οι παγανιστικές θρησκείες είναι έκπτωτες.Η καμπάλα έχει ώς σύμβολο το δέντρο της ζωής να απεικονίζει 11 διαστάσεις.Αυτό είναι λάθος αφού όλα στο σύμπαν έχουν ώς βάση το 12.Δέν είναι μόνο αυτό είναι και πολλά άλλα,όμως δέν γίνεται να αναφερθώ με λεπτομέρεια καθώς θα ξεφύγω πολύ.
http://gnosticteachings.blogspot.com/2006/07/blog-post_24.html
Το δέντρο της καμπάλα με 11 διαστάσεις σε γνωστικό blog.
Επίσης ο Δάσκαλος Σαμαέλ δέν γράψει απο όσο ξέρω για το μερ-κα-μπα.
Το μερ-κα-μπά παίζει καταλυτικό ρόλο σε όλα, πώς είναι δυνατόν να μήν αναφέρεται καθόλου σε αυτό?
Μόνο η κευλόντιες τεχνολογίες μιλάνε για όλα με την παραμικρή λεπτομέρια.
quote:quote:
mimosa:
Λαγνεία
Η λαγνεία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του κόσμου. Η Αγία Γραφή αναφέρει:
quote:
Εαρινός:
Ο άνθρωπος που ειναι μόνος και όχι σε σχέση ...φαντάζομαι ότι έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ορίζει εκείνος το μέτρο...μιάς και δεν ενοχλεί κανένα και δεν δίνει και λογαριασμό σε κανέναν!
quote:
Εαρινός:
Η λαγνεία ειναι κάτι το φυσιολογικότατο και ειναι καταστατικής φύσεως του ανθρώπου...όπως και άλλα πράγματα!Το έχω ξαναπεί ...ένας φυσιολογικός άνθρωπος που οι ορμόνες του ειναι σε σωστά επίπεδα...έχει ορμές και το πόσο έχει ορμές εξαρτάται απο τις ορμόνες που παράγει και τον "εντέλουν"!
Ένα φυσιολογικό και υγιές αρσενικό...μόλις οσφρισθεί ένα πραγματικό θηλυκό ...οι ορμόνες θα χτυπήσουν κόκκινο μέσα του!
Και βέβαια θα την κοιτάξει λάγνα και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες!
ΝΑ μην τρελλαθούμε σε τούτο τον τόπο με τις θρησκευτικές αναφορές και απαγορεύσεις!
Η φύση προστάζει...και γνωρίζει τι κάνει!
Τώρα , το πώς εμείς...έκαστος εξ ημών , αναλύει και τοποθετείται, ειναι άλλο θεματολόγιο!
Στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς χρησιμοποιεί τη λαγνεία στην αναφορά του στο γάμο και στην προστασία του από τη μοιχεία.
Εκεί αναφέρεται......και όχι γενικά κι αόριστα.
quote:
makfor:
η αγια γραφη (το βιβλιο ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ , νομπελ μισους και πολλα αλλα, αλλα να σε ρωτησω , ποιος αξιοπιστος και αξιολογος ανθρωπος την εγραψε? ποιος ??? την απαντηση σε εσενα , εγω θα δωσω την δικη μου ΚΑΝΕΝΑΝΣ η αξιοπιστια αυτων των βιβλιων ειναι μηδενικη, αρα εαν θες να λες οτι ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ , ψαξε και αλλου πριν μιλησεις για την αγια γραφη)στο κατω κατω δεν ειναι κανενα εντυπο στο οποιο πρεπει να δειχνω υποταγη (αν και πολλοι εδω μεσα θα το ηθελαν) , εαν καποιος την θεωρει "αγια" ή "θεικη" αυτο ειναι δικαιωμα του , τιμη του και καμαρι του ... για μενα ΚΑΝΕΝΑ βιβλιο και ΚΑΝΕΝΑΣ ανθρωπος δεν θα μου πει πως θα ζησω ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ πως θα χειριστω τα συναισθηματα μου , δεχομαι τις εμπειριες του αλλα οχι τις οδηγιες του ... αρα φιλε αλεξ μη μου λες για αγια γραφη , την αποψη μου λεω που οπως ΛΕΣ κανεις το ιδιο(αν κανενας δεν εγραφε γιατι δεν σε βολευουν αυτα που ακους , τοτε φιλε μου θα μιλαγες μονο σου) ... και προσεξε , υπαρχει μια σχολη που λεει οτι μας φερονται οπως φερομαστε , οπως και μια αλλη οτι μας φερονται οπως μας αξιζει να μας φερονται !!!! thinkΑνάθεμα κι αν ήξερες τι γράφει η Αγία Γραφή......εκ των προτέρων....για να σε προϊδεάσω.....ποιο πολλά γνωρίζεις για τον άλφα Κενταύρου παρά γι΄ αυτήν.......θα χει ενδιαφέρον λοιπόν να μας αιτιολογήσεις την άποψη σου.... (μή μου πει κανείς ότι είμαι εκτός θέματος....δεν άρχισα εγώ πρώτος!!!
)
quote:
makfor:
δεν σας κανει εντυπωση που τα ελληνικα φαινομενα ειναι παγκοσμια ? ειτε μιλαμε για το οτι "απαταει" ο ενας συζυγο τον αλλο (απαταει , μα τι απατη λεξη και αυτη ... ακου "απαταει" αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) ειτε ειναι οι μιζες ειτε οτι αλλο προκαλυται απο τα ανθρωπινα συναισθηματα και αισθηματα και οτι αλλο θες ?ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ??? ειναι ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ στα κορμια μας ? ειναι τι ??? δεν κανει κανεναν εντυπωση αυτο το πραγμα ???
μπας , λεω εγω , μπας και ειναι απλα η φυση μας τετοια ? μηπως ολα αυτα ειναι που μας ξεχωρισαν και μας καναν ανθρωπους ? μηπως ηταν ή ειναι τα δομικα στοιχεια μας.
Ξέρω γω?....λες να πρέπει να καταργήσουμε τις φυλακές?....λες να είναι μέρος της πλεκτάνης από τη θρησκεία και αυτό?
quote:
makfor:
κολαμε σε λεξεις , εαν δεν υπηρχε λεξη πχ για την λαγνεια θα υπηρχε η λαγνεια??? θυμωνει ο αλεξ για τον ορο "αγαμητο" ειναι λεει προσβολη , μεγαλη αξια δινεις στις λεξεις φιλε μου , δεν υπαρχει τιποτα που μπορει να προσβαλει ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, περα απο την στερηση των ελευθεριων του (αλεξ ως παραδειγμα εφερα το θεμα) και τα αισθηματα - συναισθηματα και οι αποφασεις μας ειναι ελευθερια , ο ελεγχος τους στερηση ... το μονο που πρεπει να μας προκαλουν οι λεξεις ειναι ΣΚΕΨΗ και τιποτα περισσοτερο
Εδώ δεν κατάλαβες τι γράφει ο άλεξ!!!!.......κατάλαβες την Αγία Γραφή?.......μένω έκπληκτος!!!![quote]mimosa:
Όποιος καταπιέζει την λαγνεία του επειδή το λέει ο θεός ή η τάδε αγάμητη ξερακιανή 'μεγάλη απεσταλμένη' δασκάλα, μόνο κακό κάνει στον εαυτό του. Τα πάθη δεν καταπιέζονται, βιώνονται για να κορεστούν. Όταν ενοχοποιούμε τα πάθη και τα κρύβουμε αυτά αρρωσταίνουν και σαπίζουν μέσα μας.
A! μάλιστα.....εσύ? θα το έκανες με τον γαμπρό σου?
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Η αγία γραφή και η καινή διαθήκη...κοίτα φίλε Ευρωπαίε , δεν έχω τίποτα μαζί σου , μπορείς να αναλύεις και να προσεγγίζεις οτιδήποτε στην ζωή σου μέσα απο ηθικολογικούς και θρησκευτικούς όρους αλλά δεν θα υποδείξεις σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ , το ξαναλέω την ορθότητα και την αξιοπιστία των πεποιθησεών σου!
Μπράβο σου και καμάρι σου...δεν θα μπώ κριτικά στο όλο θέμα αλλα δεν θα ασχοληθώ κιόλας (σε καμμια περίπτωση..)με θρησκευτικού τύπου αναφορές και απαγορεύσεις...αν εσύ νοιώθεις καλά και ισορροπείς μέσα απο την πίστη σου σε οποιαδήποτε θρησκεία , προσωπικά δεν με ενοχλεί και καλά κάνεις...αλλα μέχρι εκεί!
Πάψτε όμως να κρίνετε την ζωή γενικά με τέτοιου είδους όρους και δή προστακτικού τύπου ηθικολογικές αναφορές!
Ο καλός άνθωπος ουδέποτε τις είχε και θα τις έχει ανάγκη προκειμένου να/αν τις ακολουθήσει για να γίνει καλός άνθρωπος...για τον απλούστατο λόγο ότι είναι καλός άνθρωπος!
Και βέβαια ο όρος καλός , φαντάζομαι ότι έχει διαφορετική ερμηνεία για τον καθένα μας!
Να περνάς καλά!!!
soul
Και σαν το είπε ο Ηράκλειτος δηλαδή??
-Ε! και τι έγινε δηλαδή???
Όλοι κάτι είπαν...και ο Αριστοτέλης..και ο Πλάτωνας..είπε κάτι και ο Ηράκλειτος ...και επειδή το είπε δηλαδή , σημαίνει κάτι??
Είναι πολύ κοινή αυτή η στρατηγική καθυπόταξης και ενοχοποίησης δια μέσου και μόνο μιας δηλώσεως...ευτελής θα έλεγα!
soul
quote:
Και κάτι για τη λαιμαργία, για να ευθυμήσουμε, καλοκαιράκι είναι...Εν αρχή. ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies. Και ρώτησε:
«Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;» και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!» και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγί!». Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά.
Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα. Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε. Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.
Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!» Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά. Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.
Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!» Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.
Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση. Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ. Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Ετσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες. Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι. Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη
Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες. Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών. Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;» Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!» και είπε ο σατανάς: «Ετσι μπράβο!» Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.
Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ πάς της καρδιάς. Και ο σατανάς δημιούργησε το ΙΚΑ.
![]()
![]()
![]()
![]()
soul
quote:
εχω μια απορια:εαν ο χαρακτηρισμος "αγαμητη" ειναι υβριστικος, υποθετω οτι ο χαρακτηρισμος "γαμημενη" ειναι κοπλιμεντο!
παρακαλω επειγει μια διευκρινηση απο τους ειδημονες ωστε να ξερουμε και μεις οι ψιλοασχετοι απο σαβουαρ βιβρ πως να απευθυνθουμε σε μια γυναικα!
Εξαρτάται...
Για τους εν χριστώ "παροικούντες" η πιο ενδεδειγμένη έκφραση θα ήταν αμαρτωλή ή ξεστρατισμένη για την "...ένη" και παρθένος και ενάρετη για την "...μητη"
Για τον κομπλεξικό μαλάκα..."ξεκ..άρα" αν αφορά κάποια εκτός της οικογενειάς του και αφελής παρασυρμένη αν πρόκειται για την αδελφή ή μάνα του!
Για μένα τον καρα-ηλίθιο ισχύει μόνο τούτο:"Να κοιτάζω τον εαυτό μου και να μην "μπαίνω" κριτικά στο τι κάνει ο καθένας"
Ο καθένας εξάλλου απολαμβάνει ο ίδιος τα "απόνερα" των επιλογών του και κανένας άλλος!
Τώρα αν έχω επιλέξει κάποιον ή κάποια στην ζωή μου ο οποίος/α κινείται ενδεχομένως στα όρια της παράβασης και της καταστροφής και δημιουργεί προβλήματα και σε μένα με την εν γένει συμπεριφορά του , ασφαλώς δεν φταίει καθ'ουδένα τρόπο εκείνος/η αλλά η δική μου επιλογή και η παραμονή μου σ'αυτήν!
Η ζωή απολαμβάνει το νοηματικό περιεχόμενο ενός εκάστου εξ'ημών...ειναι μια προσωπική υπόθεση και ειναι πεντακάθαρος καθρέπτης ο οποίος μας προβάλλει καθημερινά...προβάλλει την ποιότητά μας και τα έργα μας!
Σωστό ή λάθος...όπως και να είναι , ειναι προσωπική μου αρχή και πίστη!
soul
quote:
Εαρινός:
Η αγία γραφή και η καινή διαθήκη...κοίτα φίλε Ευρωπαίε , δεν έχω τίποτα μαζί σου , μπορείς να αναλύεις και να προσεγγίζεις οτιδήποτε στην ζωή σου μέσα απο ηθικολογικούς και θρησκευτικούς όρους αλλά δεν θα υποδείξεις σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ , το ξαναλέω την ορθότητα και την αξιοπιστία των πεποιθησεών σου!
Eσύ έβαλες τις βάσεις γράφοντας: "ΝΑ μην τρελλαθούμε σε τούτο τον τόπο με τις θρησκευτικές αναφορές και απαγορεύσεις!"....τώρα ζητάς τα ρέστα?
-Εσύ δηλαδή μας υποδεικνύεις?
quote:
Εαρινός:
Μπράβο σου και καμάρι σου...δεν θα μπώ κριτικά στο όλο θέμα αλλα δεν θα ασχοληθώ κιόλας (σε καμμια περίπτωση..)με θρησκευτικού τύπου αναφορές και απαγορεύσεις...αν εσύ νοιώθεις καλά και ισορροπείς μέσα απο την πίστη σου σε οποιαδήποτε θρησκεία , προσωπικά δεν με ενοχλεί και καλά κάνεις...αλλα μέχρι εκεί!
Τότε γιατί τις ανέφερες?....δε θα μπω...δε θα κάνω...δε με ενοχλεί!...και ωπ!..... λες τα σώτα σου!!
quote:
Εαρινός:
Πάψτε όμως να κρίνετε την ζωή γενικά με τέτοιου είδους όρους και δή προστακτικού τύπου ηθικολογικές αναφορές!
Το πως κρίνω τη ζωή είναι δικός μου και όχι δικός σου λογαριασμός.
quote:
Εαρινός:
Ο καλός άνθωπος ουδέποτε τις είχε και θα τις έχει ανάγκη προκειμένου να/αν τις ακολουθήσει για να γίνει καλός άνθρωπος...για τον απλούστατο λόγο ότι είναι καλός άνθρωπος!
Υπάρχουν και κακοί όμως που πειθαρχώντας γίνονται καλοί!
quote:
Εαρινός:
Να περνάς καλά!!!
Επίσης!
quote:
Εαρινός:
Μου αρέσει που γίνονται αναφορές στον Ηράκλειτο , για να πεισθούμε...
Η αναφορά για στον Ηράκλειτο δε γίνεται για να πειστείς. Άλλη σκασίλα δεν είχα παρά να πείσω εσένα ή τον οποιοδήποτε.
quote:
Εαρινός:
Και σαν το είπε ο Ηράκλειτος δηλαδή??
-Ε! και τι έγινε δηλαδή???
Τίποτα τι να έγινε?......που να ακούσεις τις φιλοσοφίες της θεια Μαρίνας απέναντι από το σπίτι μου......
quote:
Εαρινός:
Όλοι κάτι είπαν...και ο Αριστοτέλης..και ο Πλάτωνας..είπε κάτι και ο Ηράκλειτος ...και επειδή το είπε δηλαδή , σημαίνει κάτι??
- Ναι! ότι έβλεπε πολύ ποιο πέρα από τη μύτη του, αφού 500 χρόνια π.Χ. μιλούσε για μονοθεϊστική θρησκεία, όπως και ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας!.....μιας και τους ανέφερες.
quote:
Εαρινός:
Είναι πολύ κοινή αυτή η στρατηγική καθυπόταξης και ενοχοποίησης δια μέσου και μόνο μιας δηλώσεως...ευτελής θα έλεγα!
Δεν έχω πρόθεση για καθυπόταξη! ή ενοχοποίηση!......για "ενημέρωση" ναι!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Αν σου το είπε ο Αριστοτέλης κι ο Πλάτωνας...δύο φορές μπράβο σε σένα και σε κείνους!
Προφανώς εγώ έχω πολλά να μάθω και όπως φαντάζομαι γνωρίζεις η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...οπότε , ως ημιμαθής δεν δύναμαι να επιχειρηματολογήσω επί "δικαίων" και "αδίκων"...επί ορθότητας και λάθους...με προλάβατε , εσύ..ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας!
Θα παραμείνω ημιμαθής και θα χαμογελώ ως βλάκας!
YΓ:"Σε κάθε περίπτωση...σ'ευχαριστούμε για την "ενημέρωση"..."
Καλημέρα Ευρωπαίε...καλημέρα Ελλάδα!
soul
Edited by - Εαρινός on 18/08/2009 10:35:29
quote:
Εαρινός:
Αφού εσύ γνωρίζεις πόσοι είναι οι θεοί...μπράβο σου!
Αν σου το είπε ο Αριστοτέλης κι ο Πλάτωνας...δύο φορές μπράβο σε σένα και σε κείνους!
Στα γραπτά τους, αυτά ανέφεραν.
quote:
Εαρινός:
Προφανώς εγώ έχω πολλά να μάθω και όπως φαντάζομαι γνωρίζεις η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας...οπότε , ως ημιμαθής δεν δύναμαι να επιχειρηματολογήσω επί "δικαίων" και "αδίκων"...επί ορθότητας και λάθους...με προλάβατε , εσύ..ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας!
Όλοι μας μαθαίνουμε....κι αυτοί πριν γράψουν το φιλοσόφησαν πρώτα.
quote:
Εαρινός:
Θα παραμείνω ημιμαθής και θα χαμογελώ ως βλάκας!
Κάνε ότι νομίζεις.
quote:
Εαρινός:
YΓ:"Σε κάθε περίπτωση...σ'ευχαριστούμε για την "ενημέρωση"..."
Να σαι καλά!.....ότι μπορώ κάνω....
quote:
Εαρινός:
Καλημέρα Ευρωπαίε...καλημέρα Ελλάδα!
Ευχαριστώ κι ανταποδίδω.....για την Ελλάδα όμως δε βλέπω καλημέρα.

Όλα συνηγορούν για καλύτερες ημέρες...
-Οι παπάδες μας...
-Οι πολιτικοί μας...οι περισσότεροι τουλάχιστον..
-Οι πολίτες αυτής της χώρας(ως γονείς...ως σύντροφοι...ως φίλοι...ως συνεργάτες)
Όλα καλά λοιπόν..όλα καλά θα πάνε!
Ελευθερία ή θάνατος...ελευθερία αναφωνούν λοιπόν ομού οι απανταχού Έλληνες και Ελληνόπουλα...
Παντού όλοι αναφέρονται στα δικαιωματά τους και τα διεκδικούν με "οίστρο"...
Τώρα για τις υποχρεώσεις ...δυστυχώς δεν έχουμε φθάσει ακόμα σ'αυτό το κεφάλαιο...είναι πολύ πιο κάτω!!
Ευρωπαίε...της τρελλής το πανηγύρι γίνεται...και τα ψυχολογικά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!
Θα μου επιτρέψεις την έκφραση...το πουταναριό γίνεται...ΑΥΤΟ!!!
Νάσαι καλά...και αν κοντραριζόμαστε καμμιά φορά δεν ειναι ότι το χειρότερο , αντίθετα μας τονώνει και λιγάκι!![]()
soul
Αυτό συμβαίνει λόγω της ανάποδης περιστροφής του μερ-κα-μπα,πάντα χωρίς να το ξέρει κάποιος.Μπορεί κανείς να ξεκινήσει με τις καλύτερες προθέσεις στην γνωστική διδασκαλία και να καταντήσει ενας δαίμονας.
Μιλάω πάντα με βάση τις κευλόντιες τεχνολογίες,που όπως αποδυκνείεται είναι απο τις ελάχιστες διδασκαλίες που είναι γνήσιες.
Η γνώση είναι δύναμη και άγνοια σκοτώνει,μήν εμπιστεύεστε τίποτα και μήν ακολουθήτε κανέναν που το παίζει μεσσίας και απεσταλμένος του Θεού,είναι όλοι τους απίστευτα πονηροί,πέρα απο κάθε φαντσία.Λίγοι είναι οι πραγματικά εκλεκτοί.Αν θέλει κάποιος την ανέλιξη της ψυχής θα πρέπει έστω και λίγο να είναι επιστήμονας και όχι δογματικός.
Εχω την εντύπωση οτι οι περισότεροι που οδηγούνται στο μονοπάτι της ανέλιξης της ψυχής, ο πραγματικός τους λόγος είναι η προσωπική τους σωτηρία(σκασίλα τους για τους άλλους), αυτός είναι και ο λόγος που πέφτουν θύματα των πεσμένων αγγέλων.
Σχετικά με την διάλυση των εγώ που αναφέρει ο Σαμαέλ,πιστεύω οτι είναι εντελώς λάθος να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα,δέν γίνεται να διαλύσεις τα εγώ γιατί είναι μέρη σου και άν το κάνεις σκοτώνεις τον εαυτό σου(ύπουλο).Η λύση σε αυτό είναι η μεσότητα του Αριστοτέλη,φέρνει ισορροποία,αρμονία και όλα τα άλλα μαζί.Ποιός ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τα εγώ του με τον τρόπο της γνωστικής διδασκαλίας?
quote:
Σχετικά με την διάλυση των εγώ που αναφέρει ο Σαμαέλ,πιστεύω οτι είναι εντελώς λάθος να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα,δέν γίνεται να διαλύσεις τα εγώ γιατί είναι μέρη σου και άν το κάνεις σκοτώνεις τον εαυτό σου(ύπουλο).Η λύση σε αυτό είναι η μεσότητα του Αριστοτέλη,φέρνει ισορροποία,αρμονία και όλα τα άλλα μαζί.Ποιός ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τα εγώ του με τον τρόπο της γνωστικής διδασκαλίας?
Αγαπητέ alex22, αν και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την γνωστική διδασκαλία και πολλές φορές στην ζωή μου επιλέγω να πράττω και να δρω σύμφωνα με την αριστοτελική μεσότητα, εντούτοις έχουν υπάρξει στιγμές που βρέθηκα ενώπιον καταστάσεων και συνθηκών όπου έπρεπε να πράξω κάτι το οποίο δεν ανήκε στα πλαίσια της μεσότητας μεταξύ δύο άκρων αλλά προσέγγιζε περισσότερο τα άκρα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η επιλογή της μεσότητας κατ' εμέ δεν είναι απόλυτη πάντα κι υπάρχουν στιγμές που ίσως και να είναι μη λειτουργική.
Όσον αφορά την διάλυση των εγώ, εάν ως "εγώ" ορίζονται οι αρνητικές όψεις του εαυτού μας ή έστω τα τμήματα εκείνα που λέγεται ότι συνθέτουν τον κατώτερο εαυτό, είμαι κι εγώ αντίθετος.
Θα προτιμούσα την κατανόηση εκ μέρους μας και τον έλεγχο αυτών των εγώ.
Μια τέτοια οπτική θεωρώ πως σε φέρνει πιο κοντά στην σοφία και στην αυτογνωσία. ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
εντούτοις έχουν υπάρξει στιγμές που βρέθηκα ενώπιον καταστάσεων και συνθηκών όπου έπρεπε να πράξω κάτι το οποίο δεν ανήκε στα πλαίσια της μεσότητας μεταξύ δύο άκρων αλλά προσέγγιζε περισσότερο τα άκρα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως η επιλογή της μεσότητας κατ' εμέ δεν είναι απόλυτη πάντα κι υπάρχουν στιγμές που ίσως και να είναι μη λειτουργική.
Ο Αριστοτέλης κάνει μια διάκριση μεταξύ των καταστάσεων,δέν γίνεται να δρούμε πάντα με μεσότητα σε όλα.Ενα απλό παράδειγμα,δέν μπορούμε να βάλουμε την μεσότητα στην γνώση και να πούμε, θέλω να μάθω τόσο και όχι περισσότερα.Σε αυτήν την περίπτωση το πάμε όσο περισσότερο γίνεται στα άκρα,άπειρη γνώση είναι το ζητούμενο,δέν υπάρχει μέση εδω.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες καταστάσεις.
quote:
Αν πρίν ήμουν υποψιασμένος,οτι όλα αυτά αυτά που διαδίδει ο ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ είναι ψέματα και έχουν δόλιους σκοπούς,τώρα είμαι σχεδόν σίγουρος.Φίλε υπηρέτη δέν ξέρω τί σκοπούς έχεις πραγματικά, αν είσαι θύμα της γνωστικής κίνησης ή συμμετέχεις και εσύ σε αυτό όχι ώς πιόνι,αυτό που ξέρω όμως είναι οτι η γνωστική κίνηση είναι ενα πολύ επικίνδυνο πρόγραμμα.Αυτά που λέει μερικά είναι αλήθεια μερικά ψέματα, το σίγουρό όμως είναι οτι στο τέλος καταλήγει κάποιος να είναι αντίχριστος,έκπωτος,αποκομένος απο τον Θεό πηγή.
Ενδιαφέρον. Θα ήθελες να μας το αναλύσεις όμως? Βασικά οι "τεχνικές" που δίνει ο γνωστικισμός για την καθαίρεση των εγώ είναι.. ο διαλογισμός. Ο απλός και κοινός διαλογισμός.
Η Μιμόζα είπε οτι τα "εγώ" σκοτώνονται όταν επέρχεται ο κορεσμός τους.
Αυτό δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει. Το θέμα είναι οτι τη μια στιγμή ικανοποιείται μια επιθυμία και την άλλη έχεις ξεχάσει οτι ποτέ ικανοποιήθηκε. Αλλα μπορεί να χει δίκαιο.
Δεν το γνωρίζω, θα θελα απο όλους τις γνώμες σας πάνω σε αυτό.
Αν πιστεύετε δηλαδη οτι ο "κορεσμός" μιας επιθυμίας φέρνει τη καταστροφή της.
Εγω αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι ο άνθρωπος επηρεάζεται απο τόσους εξωτερικούς παράγοντες που είναι σχεδόν(ή τελείως) αδύνατον να διατηρήσει κάποιος μια θετική ψυχολογική κατάσταση.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
θα λεγά πάντως πως η συνειδήση έχει την τάση να ταυτίζεται(?) με καταστάσεις (καταστάσεις με συναισθηματικό υπόβαθρο) άσχετα και παρ'όλο που αυτό της περιορίζει την ελευθερία και την κάνει να βιώνει άσχημες καταστάσεις.
Μια αποταύτιση για αυτό τον λόγο θα ήταν επιθυμητή.
Και ίσως μια πλήρης αποταύτιση να πρόσφερε την λεγόμενη ευτυχία του ΕΙΝΑΙ. Μια ευτυχία που μπορεί να είναι όμοια με αυτή της ευτυχίας ενός παιδιού. Αν και ο άνθρωπος εμφανίζει απο μικρός την τάση της ταύτισης
Το θέμα είναι όμως πώς συνδέεται με τα απο πάνω το κόνσεπτ των ΕΓΩ.
Δηλαδή τι έχει να κάνει η δικιά μου τεμπελιά ή βουλιμία με τη δικιά μου ταύτιση?
Επαναλαμβάνω την ερώτηση μου καθρά σε όλους τους αναγνώστες:
-ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ;
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Ειναι τραγικό λάθος.Δέν σου λέω να έχεις ανεξέλεκτη επιθυμία,απλά να υπάρχει ισορροπία.
Φίλε μου σε συμβουλεύω να κόψεις κάθε σχέση με την "γνωστική διδασκαλία",να βασιστείς σε αυτά που εσύ νιώθεις ώς σωστά μέσα σου.
Για την πραγματική ανέλιξη της ψυχής μπορείς να βασιστείς εδώ:http://www.keylonticdictionary.org/home-No%20Prosender.htm
Οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται σε 12 μεταλικούς δίσκους στο εσωτερικό της γής.Η βίβλος,οι βέδες η γιόγκα και όλες οι αυθεντικές πληροφορίες είναι μόνο ένα μικρό μέρος απο τους 12 μεταλλικούς δίσκους.