- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ειμαστε εδω,ομως παραλληλα,αν οχι ταυτοχρονα και στην πραγματικοτητα.
ειμαστε στις σκεψεις ενος,μα παραλληλα ,αν οχι ταυτοχρονα πολλων..
ειμαστε στο τωρα,μα παραλληλα μπορει να μην υπαρχουμε γιατι κανενας δεν μας προσεξε.
βρισκομαστε στην προσωπικη μας σιωπη,μεσα σε μια αφιλοξενη και γεματη θορυβους πολη και εποχη.
οπου το ουρλιαχτο απογνωσης θα σκεπαστει, απο αισθηματα ικανοποιησης απο καποιους.
το ονειρο ειναι η πραγματικοτητα του θελω και μπορω , η ψευδαισθηση ειναι η πραγματικοτητα του τωρα.
η γαληνη ειναι το ονειρο,το δακρυ που απορεει απο την ψευδαισθηση του ειναι η πραγματικοτητα του ειναι
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Καλή μου ΑΤΜΑ σε χαιρετώ.
Δεν ξέρω εάν μπορώ να θεωρηθώ απ'τις τυχερές της παρέας, μα είμαι απ' τους λίγους Έλληνες που πέρασα μαζί με τον Ραζνί δύο 24ωρα εδώ στην Ελλάδα. Βόλτα στην Ακρόπολη και μετά στην Κρήτη φιλοξενούμενοι και οι δυό, σε σπίτι γνωστού σκηνοθέτη. (Υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες).
Δεν θα γράψω τι απεκόμισα απ' την ολιγοήμερη επαφή μου με τον Ραζνί. Μόνο καλή μου φίλη, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που ακόμα δεν έχω καταλάβει και εάν ξέρεις, και θέλεις, μου απαντάς.
Γιατί υπέστει το ονομά του αυτήν την αλλαγή, δηλαδή γιατί μετά θανάτου του, οι μαθητές τον μετονόμασαν σε ΟΣΣΟ;
Σε ευχαριστώ και σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.
o Osho ειχε 2-3 ονοματα οχι μονο αυτο,απο οτι γνωριζω
δεν το αλλαξανε οι μαθητες του το ονομα του,μα ο ιδιος το ζητησε
λιγο πριν το θανατο του,ειπε στους μαθητες του να γραψουνε το ονομα Osho σε ολα τα βιβλια που ειχε γραψει μεχρι τοτε...και εκεινοι απλα τιμησαν την επιθυμια του...δεν ξερω βεβαια το γιατι το ζητησε...
καλησπερα...

ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...
quote:
γεια σου zezmperg...
o Osho ειχε 2-3 ονοματα οχι μονο αυτο,απο οτι γνωριζω
δεν το αλλαξανε οι μαθητες του το ονομα του,μα ο ιδιος το ζητησε
λιγο πριν το θανατο του,ειπε στους μαθητες του να γραψουνε το ονομα Osho σε ολα τα βιβλια που ειχε γραψει μεχρι τοτε...και εκεινοι απλα τιμησαν την επιθυμια του...δεν ξερω βεβαια το γιατι το ζητησε...
καλησπερα...
Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ.
Σας χαιρετώ.
-....θυμηθηκα μια καρτα απο το ταρω του ΖΕΝ
τωρα που νοιωθω πως... τα λογιΑτμα βυθιστηκαν σε μια παραξενη σιωπη -ας μιλησει εκεινος,ο Δασκαλος....-

["Οι Εραστές"
Τρία πράγματα να θυμόσαστε: Η κατώτατη αγάπη είναι το σεξ. Είναι σωματικό. Ο ανώτατος εξευγενισμός της αγάπης είναι η συμπόνια. Το σεξ είναι κάτω από την αγάπη, η συμπόνια είναι πάνω από την αγάπη, η αγάπη βρίσκεται ακριβώς στη μέση. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι έρωτας. Οι ενενήντα εννέα στους εκατό ανθρώπους, δυστυχώς, νομίζουν ότι η σεξουαλικότητα είναι έρωτας. Δεν είναι. Η σεξουαλικότητα είναι πολύ ζωώδης. Σίγουρα έχει τη δυνατότητα να εξελιχτεί σε έρωτα, αλλά δεν είναι πραγματικός έρωτας, απλώς και μόνο μια δυνατότητα.... Αν γίνεις συνειδητός και ξύπνιος, διαλογιστικός, τότε το σεξ μπορεί να μεταμορφωθεί σε έρωτα. Και αν η διαλογιστικότητά σου γίνει ολοκληρωτική, απόλυτη, ο έρωτας μπορεί να μεταμορφωθεί σε συμπόνια. Το σεξ είναι ο σπόρος, ο έρωτας είναι το λουλούδι, η συμπόνια είναι το άρωμα. Ο Βούδας όρισε τη συμπόνια σαν “αγάπη με διαλογισμό.” Όταν ο έρωτάς σου δεν είναι μόνον ένας πόθος για τον άλλον, όταν ο έρωτάς σου δεν είναι μόνον ανάγκη, όταν ο έρωτάς σου είναι μοίρασμα, όταν ο έρωτάς σου δεν είναι ζητιάνου, αλλά αυτοκράτορα, όταν ο έρωτάς σου δεν ζητάει αντάλλαγμα, αλλά είναι έτοιμος μόνο να δώσει –να δώσει για τη χαρά του δοσίματος και μόνο– τότε πρόσθεσε το διαλογισμό και θα αναδυθεί αγνό άρωμα. Αυτό είναι συμπόνια. Η συμπόνια είναι το υψηλότερο φαινόμενο.
Osho Zen, Zest, Zip, Zap and Zing Κεφάλαιο 3
Σχόλιο
Αυτό που ονομάζουμε έρωτα, στην πραγματικότητα είναι ένα ολόκληρο φάσμα του σχετίζεσθαι, που φτάνει από τη γη στον ουρανό. Στο πιο γήινο επίπεδο, ο έρωτας είναι σεξουαλική έλξη. Πολλοί από μας μένουν κολλημένοι εκεί, επειδή η διαπαιδαγώγησή μας έχει φορτώσει τη σεξουαλικότητά μας με ένα σωρό προσδοκίες και απωθημένα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το σεξουαλικό έρωτα είναι ότι ποτέ δεν κρατάει. Μόνο αν αποδεχτούμε το γεγονός αυτό, μπορούμε να το γιορτάσουμε γι’ αυτό που στ’ αλήθεια είναι, να το καλωσορίσουμε όταν συμβαίνει και να το αποχαιρετίσουμε με ευγνωμοσύνη όταν τελειώνει. Έτσι, καθώς ωριμάζουμε, μπορούμε να αρχίσουμε να βιώνουμε τον έρωτα που υπάρχει πέρα από τη σεξουαλικότητα και τιμά τη μοναδική ατομικότητα του άλλου. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι ο σύντροφός μας συχνά λειτουργεί σαν καθρέφτης, αντικατοπτρίζοντας αόρατες όψεις του βαθύτερου εαυτού μας και βοηθώντας μας να γίνουμε ολόκληροι. Αυτός ο έρωτας βασίζεται στην ελευθερία, όχι στην προσδοκία ή στην ανάγκη. Τα φτερά του μάς πηγαίνουν όλο και ψηλότερα προς την παγκόσμια αγάπη που βιώνει τα πάντα σαν ένα.]

...the soul of the rose...
Ο Τσουανγκ Τσου λέει ότι δεν αναπνέεις εσύ,
αλλά ότι η φύση αναπνέει εσένα.
Δεν αναπνέεις εσύ, γιατί εσύ δεν κάνεις τίποτα.
Το "εγώ αναπνέω" είναι εσφαλμένη αντίληψη.
Πιο σωστό είναι να πεις: Η φύση αναπνέει εμένα."
Osho...
"Όταν ταιριάζει το παπόύτσι"
σελ. 25.
Ζήσε τη στιγμή!
άνθισμα από δύναμη, ενέργεια, κινούμενη ενέργεια.
Και την επόμενη στιγμή, το παιδί είναι χαρούμενο, χαμογελάει.
Τώρα το χαμόγελο είναι επίσης αληθινό.
Τώρα το χαμόγελό του είναι επίσης όμορφο.
Ο,τιδήποτε είναι φυσικό, είναι όμορφο".
Osho
"Όταν ταιριάζει το παπούτσι"
σελ. 271.
Ζήσε τη στιγμή!
"If you really want to know who I am, you will have to be absolutely empty as I am. Then two mirrors will be facing each other, and only emptiness will be mirrored.
Infinite emptiness will be mirrored: two mirrors facing each other . But if you have some idea, then you will see your own idea in me".
Osho

quote:
you will have to be absolutely empty as I am.
Βρε τον μπαγάσα τον Ραζνίσι, τι ωραία που τα λέει!
Πάντως, χωρίς να θέλω να χαλάσω το ειδύλιο κανενός, αναφέρω οτι πρόσφατα διάβασα το βιβλίο "My Life in Orange", την ιστορία ενος μικρού παιδιού που μεγάλωσε μέσα στις κοινότητες του Ραζνις.
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/1862076324/ref=sr_aps_books_1_1/026-5445819-3853213
Δεν ξέρω, μπορεί να ψεύδεται βέβαια ο συγγραφέας, αλλα αμφιβάλλω, και η όλη ιστορία αφήνει μια πολύ άσχημη γεύση.
Την έχει διαβάσει κανενας άλλος;
Κ
μου θυμισες φιλε μου μια ιστορια που ανεφερα σ'να γνωστο μου καποτε για τη μυστηριακη ολονυχτια που καποτε εζησα σ'ενα μετοχι του αγ.ορους...εκεινος ειχε τυχει παλιοτερα να συνεργαστει σε εργασιες σχετικες με ανεγερση καποιου κτισματος μεσα στο χωρο του μοναστηριου....
+αποφασισε πως ταιριαζε να συγκρινει την εκεινη ατυχη εμπειρια του - με τους "κακους" γκαιη καλογερους..!- (την υποκειμενικη χωρις καμμια εσωτερικη προσεγγιση ...-αφου ειχε να κανει με την πραγματικοτητα..) με τη δικη μου εντελως υπερβατικη "ενατενιση του θειου"(ισως υποκειμενικη σε τουτη τη φαση μα αναμφισβητητα μυστηριακη για τους παραβρισκομενους στο τοτε μου..)που μαλλον καμμια σχεση δεν ειχε με την πραγματικη πραγματικοτητα(του)....
τι να πω η ψυχη..../οχι δεν το διαβασα αυτο το βιβλιο/..δεν ετυχε ν' ακουσω παρα μοναχα τωρα εδω γι'αυτο..και δεν νομιζω να τ' αναζητουσα ..'η να τυχαινε ως τα τωρα μου,να το δω ν' ανοιγει τις σελιδες του μπροστα μου, παρα μοναχα αν ο δασκαλος αυτος θα με ειχε....απογοητευσει το ιδιο...με τον συγγραφεα που "χωρισε το πορτοκαλι"!...
Ο καθενας ακουει αυτα που πρεπει,οταν απευθυνεται στον δασκαλο και ολοι καταλαβαινουν μα οχι τα ιδια αν απλα παρακολουθουν τις απαντησεις του σε- πανω απο ενα- ατομα....
ακομη κι εκεινος -καπου διαβασα θυμαμαι- ειχε πει, πως στον καθενα απαντα συμφωνα με τα οσα ερωτηθηκε....
Επειδη η φυση μου μαλλον ειναι η αυτη...θα σου ελεγα το ιδιο--δηλαδη ο,τι ηδη σου απαντησα:)
Αtmashakti...

Edited by - ΑΤΜΑ on 02/02/2004 23:58:49
Edited by - ΑΤΜΑ on 08/08/2004 00:43:13

Προγραμματισμός
Αν δεν πετάξεις την προσωπικότητά σου, δεν θα μπορέσεις να βρεις την ατομικότητά σου. Η ατομικότητα δίνεται από την ύπαρξη. η προσωπικότητα επιβάλλεται από την κοινωνία. Η προσωπικότητα είναι μια κοινωνική διευκόλυνση. Η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί την ατομικότητα, γιατί η ατομικότητα δεν ακολουθεί σαν πρόβατο. Η ατομικότητα έχει ποιότητα λιονταριού . το λιοντάρι πηγαίνει μόνο του. Τα πρόβατα είναι πάντα μέσα στο πλήθος, ελπίζοντας ότι μέσα στο πλήθος θα νιώσουν άνετα. Μέσα στο πλήθος νιώθει κανείς πιο προστατευμένος, πιο ασφαλής. Αν κάποιος σού επιτεθεί, μέσα στο πλήθος έχεις πολλές πιθανότητες να σωθείς. Μόνος σου όμως; Μόνο τα λιοντάρια πηγαίνουν μόνα τους. Γεννιέσαι λιοντάρι, αλλά η κοινωνία διαπλάθει συνεχώς το χαρακτήρα σου, προγραμματίζοντας το μυαλό σου σαν νά ’σαι πρόβατο. Σού δίνει μια προσωπικότητα, μια βολική προσωπικότητα, καλή, βολική, υπάκουη. Η κοινωνία θέλει σκλάβους, όχι ανθρώπους ολοκληρωτικά αφοσιωμένους στην ελευθερία. Η κοινωνία θέλει σκλάβους, επειδή όλες οι επενδύσεις και τα συμφέροντα θέλουν υπακοή.
Osho One Seed Makes the Whole Earth Green Κεφάλαιο 4
Σχόλιο
Αυτή η κάρτα μάς θυμίζει μια παλιά Ζεν ιστορία για ένα λιοντάρι, που ανατράφηκε από πρόβατα και νόμιζε ότι ήταν πρόβατο κι αυτό μέχρι που ένα γέρικο λιοντάρι τον οδήγησε σε μια λίμνη, όπου του έδειξε το καθρέφτισμά του. Πολλοί από μας είμαστε σαν αυτό το λιοντάρι. Η εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς μας δεν έρχεται από τα δικά μας άμεσα βιώματα, αλλά από τις γνώμες άλλων. Η προσωπικότητα που επιβάλλεται απ’ έξω αντικαθιστά την ατομικότητα, που θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί από μέσα. Γινόμαστε ένα ακόμη πρόβατο του κοπαδιού, ανίκανοι να κινηθούμε ελεύθερα χάνοντας τη συνείδηση της πραγματικής μας ταυτότητας. Είναι καιρός να ρίξεις μια ματιά στο καθρέφτισμά σου στη λίμνη και να κάνεις κάτι για να ξεφύγεις από όλα όσα σε προγραμμάτισαν άλλοι να πιστεύεις για τον εαυτό σου. Χόρεψε, τρέξε, πήδα, πες ασυναρτησίες, κάνε οτιδήποτε χρειαστεί για να ξυπνήσεις το κοιμισμένο λιοντάρι μέσα σου.
quote:
Επειδη η φυση μου μαλλον ειναι η αυτη...θα σου ελεγα το ιδιο-δηλαδη ο,τι ηδη σου απαντησα:)
Κανένα πρόβλημα με την απάντησή σου...
Αλλα ουτέ μπορούσα και να μήν παραθέσω το στοιχείο, αφου υπήρχε η εσωτερική προτροπή.
Φιλικά
Κ
quote:
But if you have some idea, then you will see your own idea in me".
Φίλη ΑΤΜΑ, πολύ σοφή αυτή η φράση...![]()
![]()
![]()
![]()
Ζήσε τη στιγμή!
Ακόμα κι αν σου φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται,
ποτέ δεν επαναλαμβάνεται.
Δεν μπορεί. Αν νιώθεις ότι η ζωή επαναλαμβάνεται,
είναι μόνο επειδή δεν μπορείς να νιώσεις το καινούργιο,
είσαι τόσο πεθαμένος.
Αλλιώς, ποτέ δεν επαναλαμβάνεται. Ένα σύννεφο που είδες το πρωί,
ποτέ ξανά δε θα επιστρέψει στον ουρανό, δεν μπορεί.
Ο ήλιος που ανέτειλε το πρωί, δεν θα ανατείλει ξανά,
επειδή όλο το σύμπαν αύριο το πρωί θα είναι διαφορετικό.
Είναι τόσο ευρύ και όλα αλλάζουν.
Osho - Όταν ταιριάζει το παπούτσι - εκδόσεις ΡΕΜΠΕΛ
Ζήσε τη στιγμή!
Ποτέ μην ψάχνεις σεβασμό από τους άλλους,
επειδή είναι μια λεπτή σκλαβιά
και γρήγορα θα είσαι φυλακισμένος και κλεισμένος μέσα σ' αυτή.
Ζήσε απλά, ζήσε μόνο όπως αισθάνεσαι, φυσικά.
Και μην ασχολείσαι με κανέναν άλλο."
Osho - Όταν ταιριάζει το παπούτσι - εκδόσεις ΡΕΜΠΕΛ
Ζήσε τη στιγμή!

quote:
καλός ο Οσσο , απο αυτούς που δεν κράτησαν το φώς για την πάρτη τους και δεν πλαισιώθηκαν.Επαναστάτης του πνεύματος ...
Αλλα μάζεψε δίπλα του κάτι σότα...αυτό είναι το τίμημα του να δέχεσαι τους πάντες όμως.
ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΕΟΝ...
ΜΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΣ ΧΥΜΑ...ΕΕΙΣ Ν'ΑΝΤΙΜΕΝΤΩΠΗΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΣΟΤΑ..ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΕΟΝ..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ -ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ-ΠΩΣ ΟΙ 'ΔΗΘΕΝ'(ΣΟΤΑ)ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ+ΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ-ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ"...ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ..-
ΜΑ ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 'ΣΟΤΑ' ΠΟΥ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.....ΠΩΣ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ....ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΚΙ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ.-
ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕΣ....ΜΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ~ΑΦΩΜΟΙΩΣΕΙΣ(ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟ ΧΡΟΝΟ..)
ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΟΥ,ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ...
ΜΑ Η ΑΤΜΑ ΘΑ ΠΕΙ...
ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ/
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ.-
ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ..ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ/ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ!
Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ/ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΩΝΟΥΛΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ Ν'ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ/ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ//ΝΑ ΣΥΝΕΒΡΕΘΕΙ "ΕΡΩΤ-ΙΚΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΙΡΕΣΑΝ + ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ...
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΣ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.-
ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
ΜΑ /ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ "ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ" ΠΟΥ "ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ" 'Η ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΠΑΛΙ-
ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΚΠΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ (ΕΓΩ ΤΗΝ ΠΛΑΘΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ) ΣΤΙΓΜΗ .. ΜΑΣ.
-ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΛΕΠΩ "ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ" ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΟΥΝ-
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ....ΥΠΑΡΧΕΙ + ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΕΣ/ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΝΥΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ /'Η ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ....
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ////Ν'ΑΝΑΠΝΕΥΟΝ.
ΟΧΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ....
ΑΝΤΑΛΑΣΣΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑ-
ΟΥΤΕ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ....ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ "ΕΓΩ"
..ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ-ΘΥΣΙΑΣ/
ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΩ ΣΕ ΕΝΑΡΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ-ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ...ΕΙΝΑΙ ...ΥΛΙΣΤΙΚΑ...-
ΦΩΣ!
ΠΑΤΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ...
ΜΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΔΥΝΑΜΑΙ ΠΙΑ...
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ....
ΦΟΒΑΜΑΙ...
ΑΘΕΟΦΟΒΗ ΜΕ ΕΙΠΑΝ...
ΚΑΙ ΔΟΝΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ....
"ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΗΡΘΕ...."!!!!!!
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ...
-"ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ"-
ΤΑ ΚΑΧΕΚΤΥΠΑ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ..
ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ-ΜΟΥ/
ΟΠΟΙΑ* ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ.
(ειμαι γυναικα και μαλλον το συμπερασμα ειναι απλο.
με πολεμησαν και με πολεμουν οι γυναικες.
οπως ενα μελος αυθορμητο με βοηθησε να συμπερανω.
οσες γυναικες δεν με πολεμησαν ειναι οι αυθεντικες υπαρξεις εδω εσω...
και διαβλεπω ω πατερα....
οτι ειναι πολυ πολυ λιγες...
οσες ειναι στειρες..κλεβουν τα παιδια μου...οσες ειναι ανεραστες θελουν τον ερωταμου....
οσες ειναι τυφλες θελουν να μου παρουν το βλεμμα που απο απεναντι με λατρεια με κοιταζει,....
γιατι μ'εκανες ομορφη ψυχη πατερα....
φταιω πατερα που γνωριζω ποια ειμαι;..
φταιω που δεν μπρορω να μιλησω με τα ψεμματα τους..
φτιαω που δεν θελω ναπαριστανω κατι που δεν ειμαι επειδη ετσι θα χαρουν οσοι μειονεκτικα διπλα μου στεκουν....
φταιω πατερα που το μισος που βιωνω ειναι ασυκωτο..επειδη να καθρεφτιζω πια δεν μπορω τα αισχη και τις βρωμιες.των....
φταιω που γεμμησε ο τοπος κοτες.. παπιες....
και στερεψε απο ελαφινες...
φταιω που θελω να ερθω παλι κοντα σου επειδη δεν μπορω αλλο το ασχημο αυτο τριπακι...
πατερα..δεν αντεχω αλλο.
σταματησε το κακογουστο παιχνιδι τους/'η παρε με παλι πισω.-
atma in the end...)
--τελικα ηταν μοιραιο ..να ταιριαζει το παπουτσι...:)--

Technoshamanism
Edited by - ΑΤΜΑ on 08/08/2004 00:50:12

Οι άνθρωποι φοβούνται, φοβούνται πάρα πολύ εκείνους που γνωρίζουν τον εαυτό τους. Εκείνους που έχουν μια δύναμη, μια αύρα και ένα μαγνητισμό, ένα χάρισμα που μπορεί να βγάλει από τη φυλακή της παράδοσης τους νέους ανθρώπους, που διψάνε για ζωή.... Ο φωτισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να υποδουλωθεί –αυτή είναι η δυσκολία – και δεν μπορεί να φυλακιστεί.... Κάθε ιδιοφυία, που έχει γνωρίσει κάτι από το εσώτερο, δυσκολεύεται λίγο στο να απορροφηθεί. Γίνεται μια δύναμη που αναστατώνει. Οι μάζες δεν θέλουν να ταράζονται, ακόμη κι αν ζουν στη δυστυχία. Είναι δυστυχισμένοι, αλλά έχουν συνηθίσει τη δυστυχία. Και όποιος δεν είναι δυστυχισμένος μοιάζει ξένος. Ο φωτισμένος άνθρωπος είναι ο πιο ξένος στον κόσμο. Μοιάζει να μην ανήκει πουθενά. Καμιά οργάνωση δεν τον περιορίζει, καμία κοινότητα, καμία κοινωνία, κανένα έθνος.
Osho The Zen Manifesto: Freedom from Oneself Κεφάλαιο 9

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΨΥΧΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ...!
Τα λόγια του άγγιγμα ψυχής...!
Ανακαλύψτε την αλήθεια του...αλλά θυμηθείτε:
"Υπάρχει κάτι που έχει τεράστια σημασία σε σχέση με την αλήθεια:
Αν δεν την ανακαλύψεις εσύ ο ίδιος
δεν γίνεται ποτέ αλήθεια για σένα...
Αν δανειστείς την αλήθεια ενός άλλου,
μ'αυτό το δανεισμό δεν είναι πια αλήθεια...
Έχει γίνει ψέμα..."
Το σκοτάδι δεν υπάρχει, είναι απλά η απουσία φωτός...
free soul
ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟ2 ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SALAD BARS ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ OSHO ? ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ..
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος
Να θυμασαι πως,καθε στιγμη,μπορεις α διαλεξεις να βρισκεσαι στον παραδεισο 'η στην κολαση.Αν δεν εισαι συνειδηοτς,εισαι στην κολαση.Η επιλογη ειναι δικη σου.