- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Και ίσως απλά να μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι, ότι είμαστε απλά παίκτες, ότι δεν έχουμε περιθώρια επιλογής, σκέψου το κι έτσι.
Να είσαι καλά.
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
"Μπορούμε να εξετάσουμε την εξέλιξη μιας ψυχής από την οπτική της ύλης και να κάνουμε υποθέσεις για τον λόγο για τον οποίο η ψυχή κάνει την επιβίωσή μας και το αναπαραγωγική δυνατότητά μας ανώτερη – ποιον σκοπό εξυπηρετεί η ψυχή όσον αφορά την διατήρηση του σώματός μας στη ζωή;
Ή μπορούμε να την εξετάσουμε από την οπτική του πνεύματος και να πούμε ότι η ψυχή είναι εξελισσόμενη πνευματική οντότητα και ότι το σώμα αναπτύχθηκε προκειμένου να βοηθήσει την ψυχή να αναπτυχθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάπτυξη της ψυχής αποτελεί μια σημαντική εξελικτική διαδικασία και το σώμα είναι απλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί η ψυχή για να προάγει την ανάπτυξή της.
Ή μπορούμε να υιοθετήσουμε μια περισσότερο κβαντική οπτική (κύμα/σωματίδιο) και να πούμε ότι η ύλη και το πνεύμα εξελίσσονται από κοινού και ότι δεν μπορεί να αναπτύσσεται το ένα χωρίς να αναπτύσσεται και το άλλο. Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όταν μιλάμε για υλική εξέλιξη, επομένως, εννοούμε ότι υπάρχει και ανάλογη πνευματική εξέλιξη που τη συνοδεύει.
Σε ποιο λοιπόν σημείο άρχισαν τα μόρια να αποκτούν αρκετή οργάνωση ώστε να γίνουν κύτταρα; Πότε μπορούμε να πούμε ότι κάτι γίνεται ζώο; Ή ότι κάτι γίνεται άνθρωπος; Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την ίδια ερώτηση και για μια πνευματική οντότητα – σε ποιο σημείο κάτι γίνεται ψυχή;"
Ιδέες παρακαλώ;
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ.
Unseen ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ? ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ?
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ
ΣΥΖΗΤΑΜΕ.
Πιστεύω ότι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο με κάποιες προδιαγραφές. Γεννιόμαστε σε μια συγκεκριμένη οικογένεια, αντί για οποιαδήποτε άλλη, είμαστε μοναχοπαίδια ή μέλη πολύτεκνης οικογένειας (ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό για τον ψυχισμό μας), έχουμε παππούδες-γιαγιάδες ή δεν έχουμε, έχουμε γονείς ή μένουμε ορφανοί: όλα αυτά, η αφετηρία μας είναι σε μεγάλο βαθμό προδιαγεγραμμένη.
Πιστεύω μάλιστα ότι εμείς οι ίδιοι την προδιαγράψαμε κατά την παραμονή μας, στο μεσοδιάστημα μεταξύ ενσαρκώσεων, έτσι ώστε να λάβουμε το καλύτερο δυνατό μάθημα που μπορούμε.
Με την ίδια λογική μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι έχουν προδιαγραφεί και κάποια κύρια γεγονότα της ζωής μας: το ότι (αλλά όχι το πότε ή το πώς) θα συναντήσουμε κάποια άτομα-κλειδιά στη ζωή μας ή το ότι θα μας συμβούν κάποια γεγονότα που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα τον σκοπό για τον οποίο έχουμε έρθει (κάτι σαν "βοήθειες" στο ηλεκτρονικό παιχνίδι που λέγαμε...).
Και βέβαια ο σκοπός για τον οποίο έχουμε έρθει σε τούτο εδώ το Σχολείο είναι να μάθουμε την Αγάπη.
Ερχόμαστε λοιπόν με τις προδιαγραφές που έχουμε επιλέξει και αρχίζουν τα μαθήματα, τα οποία συνήθως αντιλαμβανόμαστε ως πληγές. Οι διάφορες πληγές που συλλέγουμε (και οι πληγές που έχουμε συλλέξει από προηγούμενες ζωές) δημιουργούν μια καθήλωση στην παιδική ηλικία , έτσι που το Εγώ μας, η προσωπικότητά μας δηλαδή, να είναι ουσιαστικά ένα πληγωμένο παιδί.
Οι αντιδράσεις μας λοιπόν στην ενήλικη ζωή μας έρχονται από αυτό το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, πράγμα που μπορούμε να διαπιστώσουμε και από τους εαυτούς μας, αν κοιτάξουμε καλά.
Όσο κανείς μένει προσκολλημένος στο Εγώ του, φαίνεται να ακολουθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία που σε μεγάλο μέρος ορίζεται από φαινομενικά εξωγενείς παράγοντες: κοινωνικές συμβάσεις, κ.ά.
Όμως δεν είμαστε μόνο το Εγώ μας. Είμαστε πρωτίστως Πνευματικά Όντα, θεϊκής υφής και ουσίας. Εφόσον το αντιληφθούμε αυτό (και μας δίδονται άφθονες ευκαιρίες να το αντιληφθούμε) και αρχίσουμε να μετακινούμε τη συνείδησή μας ολοένα και πιο πολύ προς αυτή την πραγμάτωσή μας, τόσο ελευθερωνόμαστε από την εξουσία των εξωγενών παραγόντων, τόσο μπορούμε να είμαστε οι ίδιοι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας.
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ
ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ .
Unseen
quote:
Για να καταλάβω κι εγώ, φίλε μου, εννοείς ότι κάποιος άλλος/κάτι άλλο ορίζει τα γεγονότα της ζωής μας; Και ότι αυτά δεν αλλάζουν;
ΠΧ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.
quote:
Πιστεύω μάλιστα ότι εμείς οι ίδιοι την προδιαγράψαμε κατά την παραμονή μας, στο μεσοδιάστημα μεταξύ ενσαρκώσεων, έτσι ώστε να λάβουμε το καλύτερο δυνατό μάθημα που μπορούμε.
quote:
Για να καταλάβω κι εγώ, φίλε μου, εννοείς ότι κάποιος άλλος/κάτι άλλο ορίζει τα γεγονότα της ζωής μας; Και ότι αυτά δεν αλλάζουν;
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ.
Όμως δεν είναι λογικό αν κάποιος στη διάρκεια μιας ζωής εξελιχθεί πάρα πολύ, να πρέπει να μπορεί με κάποιο τρόπο να παίρνει αναβολή (ή αναστολή) από ένα ατύχημα;
Προσωπικά πιστεύω ότι ασθένειες και ατυχήματα είναι κυρίως μέσα υπενθύμισης, κάτι σαν καμπανάκια: μας λένε ότι κάτι κάπου κάνουμε λάθος και ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε. Αυτό τουλάχιστον μου έχει αποδείξει η προσωπική μου εμπειρία.
Unseen
quote:
Όμως δεν είναι λογικό αν κάποιος στη διάρκεια μιας ζωής εξελιχθεί πάρα πολύ, να πρέπει να μπορεί με κάποιο τρόπο να παίρνει αναβολή (ή αναστολή) από ένα ατύχημα;
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι ασθένειες και ατυχήματα είναι κυρίως μέσα υπενθύμισης, κάτι σαν καμπανάκια: μας λένε ότι κάτι κάπου κάνουμε λάθος και ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε. Αυτό τουλάχιστον μου έχει αποδείξει η προσωπική μου εμπειρία.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΣΟ
ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
Ο ανθρωπος διακατεχεται απο ενα συνεχομενο αγχος για το τι τον περιμενει μετα το θανατο του και για να διωξει αυτο το αγχος γατζωνεται απεγνωσμενα απο τις θρησκειες.Ακολουθει κανονες και νομους για τους οποιους πιστευει οτι θα τον οδηγησουν στην εναρετη και γαληνια επομενη ζωη ενω δεν εχει την παραμικρη ιδεα για τον αν υπαρχει επομενη ζωη.Ειναι τουλαχιστον ματαιοδοξο να προετοιμαζεται καποιος μια ολοκληρη ζωη,να στερειται απολαυσεις και να συγκρατει τον εαυτο του σε ανουσια πραγματα μονο και μονο για να πεθανει.....Μια ωραια και πολυ λογικη εξηγηση για το φοβο του θανατου που ακουσα,ειναι οτι ο ανθρωπος δεν φοβαται το θανατο αυτον καθ αυτον,αλλα φοβαται να πεθανει πριν προλαβει να εκπληρωσει τις επιθυμιες του.Για αυτο και η ζωη ειναι ενας συνεχομενος αγωνας προς εκπληρωση των επιθυμιων.
Πιστευω οτι φοβομαστε το θανατο επειδη ειμαστε εγωιστες.Λεμε 'εγω θα πεθανω',λες και μονο εμενα θα βρει ο θανατος.Αν παρατηρησουμε γυρω μας θα δουμε οτι ολα γεννιουνται και ολα πεθαινουν.Ο θανατος ειναι η καταληξη.Τα παντα γεννιουνται και τα παντα πεθαινουν.Απο τους ανθρωπους μεχρι τα αστερια και τους πλανητες.Ειναι ο κυκλος της ζωης,η επιστροφη στην ανυπαρξια.Δεν θα επρεπε να φοβαμαστε το θανατο.Η αξια των πραγματων βρισκεται στη σπανιοτητα τους.Τι αξια θα ειχε η υπαρξη αν ηταν αιωνια?Θα ερχοταν η στιγμη που δεν θα υπηρχε τιποτε αλλο να μαθουμε,να γευστουμε,να νιωσουμε και τοτε θα βουλιαζαμε στην κολαση της ανιας.Πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι που ειμαστε θνητοι και πεθαινουμε.Στην ελληνικη μυθολογια οι Θεοι ζηλευαν τους ανθρωπους επειδη ηταν θνητοι.Τους ζηλευαν επειδη η ζωη τους ειχε αξια.Ο θανατος δινει αξια στη ζωη.
Πρεπει να ζουμε τη ζωη μας με το σκεπτικο οτι θα πεθανουμε την επομενη ημερα.Ποση αξια δινουμε τοτε στη στιγμη και ποσα πραγματα μας ερχονται στο μυαλο να κανουμε?Ο θανατος ειναι το μοναδικο πραγμα για το οποιο ειμαστε σιγουροι οτι θα ερθει.Δεν υπαρχει καμια περιπτωση καποιος η κατι να γλυτωσει.Οποτε ποιος ο λογος να αγχωνομαστε για κατι που οτι και να σκεφτουμε,οτι και να κανουμε δεν μπορουμε να αποτρεψουμε?Ειναι σαν τρελαινομαστε απο το αγχος και το φοβο για το αν ο ηλιος ανατειλει απο δεξια η απο αριστερα.Οσο και να αγχωθουμε ο ηλιος θα ανατειλει απο εκει που ανετειλε παντα......

.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:
Το θεμα έπρεπε κανονικά να μεταφερθεί στα σκουπίδια ..
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
Eχεις βιωσει το θανατο?οχι.
Εχεις βιωσει το θανατο σε προηγουμενες ζωες σου?Δεν θυμασαι.
Εχεις προηγουμενες ζωες?Δεν ξερεις.Δεν θυμασαι.
Εχεις επιτυχει αστρικη προβολη για να διευρυνεις την συνειδητοποιηση αλλων σωματων?Δεν σε εχω ακουσει.
Κανεις αλλες πρακτικες ωστε να αντιλαμβανεσαι αν υπαρχει καποια αιωνια ουσια σε σενα>Δεν σε εχω ακουσει.
Εχεις φτασει στο επιπεδο να γνωριζεις οτι ο θανατος ειναι το μεσο για κατι διαφορετικο και ανωτερο?Δεν το διαβαζω στα γραφομενα σου.
Ειναι ωραιο ομως να εχεις μια πηγαια και διαισθητικη αισιοδοξια
για αυτο το θεμα.Μαζι σου ειμαι.
Αλλα αντιλαμβανομαι πως επιλεγω να πιστεψω αυτα που πιστευω σε συνδυασμο με μια αλφα διαισθηση.
Οταν θα μου ερθει σαν αληθεια και κυμα συνειδησης ,τοτε θα το φωναζω σε ολους...Ειμαι αθανατος!
We're a laugh without tear
The hope without the fear
We are coming, home
Οπότε μίλα για τον εαυτό σου και ασε το τι κάνουν οι άλλοι γιατί ούτε το ξέρεις ούτε και υπάρχει κανένας λόγος να το μάθεις
Εχω ήδη πει και στην παπαδιά με τη μπούρκα , ότι εδω εγώ θα γραφω φιλοσοφικές ιδέες και νοηματα που ΟΔΗΓΟΥΝ στην αυτοπραγμάτωση ,αλλά ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να αναφέρω συγκεκριμένς ασκήσεις και τακτικές γιατι ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Και συν τοις άλλοις δεν σκοπέυω να κανω και κανενος είδους κατήχηση ή προσυλητισμό σε αυτά που κάνω εγω και στους Δασκάλους μου, που εχε υπόψη σου οτι ειναι της ανώτατης βαθμίδας
Γι αυτο άλλη φορά πριν γραψεις το οιτιδήποτε μαθε για αυτα που γράφεις και μετα μιλάς.
Γεμισαμε εδωμεσα με καθε λογης παντελως άσχετους που παριστανουν τους δόκτορες.
.
Edited by - ΣΕΡΑΠΙΣ on 17/07/2014 23:53:19
Και εγω το ιδιο σου λεω...απο τη στιγμη που δεν ξερουμε γιατι να αγχωνομαστε?το μονο που ξερουμε ειναι ο θανατος θα ερθει.Για αυτο ειμαστε σιγουροι..Τωρα το τι ακολουθει δεν το ξερω ουτε εγω ουτε εσυ ουτε κανεις
Οταν λες συνεχεια μαλακίες λόγω της αγνωσίας και της εγωκεντρικότητας σου θα τα ακους κανονικά
.