- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
( Νάρκισσος και Χρυσόστομος του Ερμαν Εσσε )
εκεί που είναι τα πάντα τακτοποιημένα και κάθομαι λίγο να ξεκουραστώ και να κάμω τσιγαράκι ,
μπαίνει ο διάολος μέσα μου και μου την ανάβει .
- Τι ΄ναι τούτα δω τα σκιάχτρα ? μου λέει . Δεν είναι για σένα η λούφα , κορίτσι μου . Πάλι πλαστογραφίες κάνεις ?
Και βροντάω τότε ένα ασιχτίρ και τα κάνω όλα κεραμιδαριό .
Ύστερα κάθομαι σταυροπόδι και γλείφω τις πληγές μου σαν το σκυλί . Δεν πειράζει , λέω . Πάμε γι΄ άλλα . Όπως και να 'χει το πράμα , η Ρόζυ γεννήθηκε με το βλέμμα καρφωμένο στο ξημέρωμα . Όρτζα τα πανιά λοιπόν .
Ένα μικρό ψαροκάικο είναι η ζωή μου . Ένα μικρό φθαρμένο ψαροκάικο που έχει σμαραγδιά φεγγάρια στο κατάρτι του κι έναν ξεφούσκωτο ήλιο αληταρά για τιμονιέρη . Ένα ψαροκάικο , δίχως ρότα .
- Πού πάμε καπετάνιο ? με ρωτάει ο τιμονιέρης και μου κλείνει το μάτι .
- Όπου πάν΄ τα κύματα ! λέω επίσημα εγώ .
Και τα σμαραγδιά φεγγάρια που είναι στο κατάρτι , σκάνε σαν ρόδια στην κουβέρτα .
Κι ο ξεσκούφωτος ήλιος ο αληταράς παρατάει το τιμόνι του και χορεύει . Και η νύχτα γεμίζει χιλιάδες ήλιους , αληταράδες . Και η ψυχή μου γεμίζει νύχτες πολύχρωμες . Γεμίζει σμαραγδιά φεγγάρια και θαλασσινά πουλιά . Πού να χωρέσουν μέσα μου ολ' αυτά , πού να στριμωχτούν , π΄ ανάθεμά τα ?
Αλ. Παπαδάκη
μαθαίνουν να μην το πιστεύει, αγαπητή μου nst....
Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει το καλό γι αυτο κι ο Χριστός είχε
πει "θεοί είστε και υιοί Υψίστου πάντες.." Πέραν του θρησκευτικού
μηνύματος, υπάρχει η αλήθεια: Μπορούμε να ειμαστε θεοί, αν
σκορπάμε καλοσύνη γύρω μας, αυτή η κατάσταση, σαν να μεγαλώνει,
αν το προσέξεις,το έχω ζήσει αυτο το πράγμα, νοιώθεις ότι παίρνεις πολύ περισσότερα απο οπουδήποτε αλλού, ότι είναι περισσότερο και ουσιαστικά και εσωτερικα....
Κι όμως, δεν το εφαρμόζουμε...Φταίμε εμείς ή άλλοι;...
τέτοιο σκαιώδη τρόπο;Ποιός σε εκνεύρισε τόσο;
Edited by - zip on 29/04/2009 10:38:14
μένα, σε άποια φάση το είδα απολογητικό, έπειτα απο την
μανιοκαταδυτική σου συμπεριφορά και ότι αφορούσε εσένα,
αλλά, βλέπω ότι έχει βάθος...Οπότε πάλι εσένα αφορά,
αφού απο τους δυό μας,εσύ είσαι ο δύτης...
Εγω, φίλε μου, με ένα ηλεκτρονικό λυχνάρι, ψάχνω στην φωταυγία
του σήμερα ανθρώπους....Βέβαια, είναι σπάνιο το είδος,αλλά, με
τόσες μάσκες που βλέπεις καθημερινά γύρω σου,ελπίζεις ότι θα
βρεις και κανέναν...
Βασικά, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί, αλλά
άντε να τους βγάζεις απο τα κλουβιά τους....Κλουβιά πάσης φύσεως
και διαστάσεων....
Όσο για ψέμματα στον εαυτό μου, ή γενικά στον εαυτό του ο καθεις,
τι να σου πω; Ειμαι πολύ έξυπνος για να πω ψέμματα..Υπάρχει τόση
αλήθεια, που πρέπει να είναι πολύ βλάκας κανείς για να διαλέξει το
ψέμα..¨Ασε που σαν γνήσιος τεμπέλης που ειμαι, προτιμώ την αλήθεια που είναι έτοιμη, απο την κατασκευή ψεμάτων που πρέπει να τα θυμάσαι
και να μην γράφεις άλλα εδώ κι άλα αλλού,οπως κάνουν μερικοί...
Τι έγινε φίλε μου; Αισθάνεσαι κι εσύ όπως ο φίλος μας στο θέμα του
κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς, αλλά απο το ανάποδο;
Είδες ποσο καλό είναι να την "μπαίνεις" στον άλλον;
Λίγο πρέσσινγκ και .."εξώκοιλες"...
φροντίζει να ισορροπεί,γιατί άλλοιώς κινδυνεύει να πέσει...
είναι ίδιον των ηλιθίων και δεν κόβονται...
Και δεν ΑΠΟΛΟΓΟΎΜΑΙ..
ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ....Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 ! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης,Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι,Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε....
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο ! Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι: 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια!!!!
http://ligesskepsis.blogspot.com/2011/09/blog-post.html
Αν όντως είναι έτσι τα πράγματα , τότε όχι μόνο υπο πτώχευση -ΑΝ δεν έχουμε ήδη πτωχεύσει- δεν είμαστε αλλα μια πάμπλουτη χώρα και η οποία θα μπορούσε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην Παγκόσμια σκακιέρα...τι περιμένουν οι ηγέτες μας άραγε???
Να εκατονταπλασιασθεί το χρέος σε τέτοιο βαθμό και όλα όσα θα μπορούσαμε να εκμετελλευθούμε να τα δώσουμε χωρίς καμμιά αντίρρηση???
Αυτό επιδιώκεται???
Γνωρίζει κανείς οτιδήποτε σχετικό???
Επίσης άκουγα , ότι μπορεί να εκδώσει το Ελληνικό Κράτος ομόλογα ακόμα και πρίν εξορύξει αυτά τα μεταλλεύματα και να εισπράξει μεγάλα ποσά και να λυθεί το πρόβλημα αμέσως....
Η αξία αυτών των κοιτασμάτων , είναι τέτοια που το χρέος είναι απλά μια κλασματική μονάδα μπροστά του , αν συνυπολογίσουμε δε και τα κοιτάσματα πετρελαίου .... μιλάμε για χρέος ψίχουλα σε σχέση με τα κέρδη απο την εξόρυξή τους!
Τι συμβαίνει , γνωρίζει κανείς οτιδήποτε???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ενεργό μένει το:
Xώρα υπο πτώχευση ή μια πολύ πλούσια χώρα που δεν γνωρίζει που "κάθεται" ???