- Metal και ''Σατανισμός'' - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
δεν το είχα δει!
καλό!

I'm really sorry...
Για μένα είναι ντροπή οι χριστιανοί να κάνουν τον σταυρό τους και να τον θεωρούν και Ιερό σύμβολο...
Γιατί?
Γιατί πάνω σε αυτό σταύρωσαν τον υιό του Θεού(σύμφωνα με τα λεγόμενα των χριστιανών πάντα)...
Δεν ξέρω ρε παιδιά,αλλά αν ήμουν εγώ ο Χριστός και έβλεπα τους πιστούς να υμνούν τον σταυρό,που πάνω σε αυτόν με σταύρωσαν,θα ένιωθα τουλάχιστον...Άβολα.
Αν εξαιρέσουμε τα μοναχικά τάγματα,που κάλλιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν αιρέσεις,τότε δεν βρίσκω κάτι το περίεργο στους μέταλχεντς που χρησιμοποιούν τον ανάποδο σταυρό...
Λογικά το κάνουν για σπάσιμο στους πιστούς...
Αν η σταύρωση του Χριστού είναι μια φορά κακό,τότε...Η ανάποδη σταύρωση είναι δέκα!
Καταλήγω στο συμπέρασμα πως αν όντως οι χριστιανοί κάνουν λάθος που θεωρούν τον σταυρό Ιερό σύμβολο,τότε κάνουν και οι μέταλχεντς λάθος που θεωρούν τον ανάποδο σταυρό ως κάτι το κακό...
Αν οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν τον ανάποδο,τότε θα ήταν αντίθετοι με την σταύρωση...Τώρα που υμνούν τον κανονικό είναι σαν να είναι υπέρ!

I'm really sorry...
quote:
Φίλε nossoforos και εγώ αυτό πιστεύω
αλλά
Πάντως όσον αφορά τον σταυρό θέλω να πω το εξής:
Για μένα είναι ντροπή οι χριστιανοί να κάνουν τον σταυρό τους και να τον θεωρούν και Ιερό σύμβολο...
Γιατί?
Γιατί πάνω σε αυτό σταύρωσαν τον υιό του Θεού(σύμφωνα με τα λεγόμενα των χριστιανών πάντα)...
quote:
σε αυτό δεν με βρίσκεις σύμφωνω,γιατί (όπως είπε ο savaoth) οι Χριστιανοί κάνουν τον σταυρό τους συμβολικά ως συμπαράσταση στον Χριστό και όχι ως φόρο τιμής στο σταύρωμα (ως πράξη).
silverlegend
Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου
quote:
Nossoforos πιστεύω πως η αποψή σου είναι λανθασμένη διότι εαν διαβάσεις θρησκευτικά κείμενα θα δεις πως όταν οι Χριστιανοί κάνουν το σταυρό τους δεν τον υμνούν αλλά συμβολικά σταυρώνονται και αυτοί ως συμπαράσταση στο Χριστό,ο οποίος πέθανε εξευτελιστικά γι'αυτούς.Έτσι ο σταυρός είναι ένας τρόπος για να δείξουν οι Χριστιανοί την πίστη τους,δηλαδή τα βάσανα(τα σταύρωμα)που πρέπει να υπομείνουν....
Ίσως...
Θα ήθελα πολύ να μου πείς που και πότε αναφέρετε για πρώτη φορά αυτή η άποψη...
Αν θες απάντησε μέσω μέιλ για να μη ξεφύγουμε τελείως.
Πάντως και έτσι να είναι,τότε οι μέταλχεντς δεν κάνουν λάθος που χρησιμοποιούν τον ανάποδο(οι αντίθετοι μέταλχεντς).
Βέβαια το γιατί οι σταυροί μέσα στην εκκλησία.και όχι μόνο,είναι από χρυσάφι...Και αυτό ως συμπαράσταση...?Συμπαράσταση στο τετράγωνο?
Ξέρεις με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να ειρωνευτεί κάποιος την σταύρωση του Ιησου?
Με το να κάνει τον σταυρό του φυσικά...Σκέψου το λίγο.
quote:
οι Χριστιανοί κάνουν τον σταυρό τους συμβολικά ως συμπαράσταση στον Χριστό
Εχμμμ...Αυτό ισχύει και όταν τους πουλάνε?
Τους πουλάνε και ακριβά...
Εκτός αν δεν είναι από χρυσάφι βέβαια...
Κάνω έντιτ για να πω ότι σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθώ να σας αλλάξω γνώμη...Όποια και άν είναι αυτή,την θεωρώ σεβαστή.

I'm really sorry...
Edited by - nossoforos on 03/02/2006 00:26:27
Όσο για τον David Hasselhoff δεν είναι περίεργο αυτό που ακούγεται...Κάποιοι θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο Διάολο για να παίξουν στο Baywatch μαζί μ' όλες εκείνες τις..."άσχημες"...![]()
![]()
Μην το γελάτε καθόλου λοιπόν...Υπάρχουν και τρανταχτές αποδείξεις :

![]()
![]()
![]()
![]()

μπουουου....αντι-κράιστ...έρχεται ο Βελζεβούλης...ενσαρκωμένος μέσα απο επιφανή πρόσωπα

συγγνωμη απο τη διεύθυνση για τις πολλές φωτος![]()
![]()
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

![]()
Agnostic έγραψες! ![]()

I'm really sorry...
Τώρα όσον αφορά το συντηριτισμό θα συμφωνήσω με τον Agnostic.Παλαιότερα ήταν πιο έντονος.Τώρα ακόμα και η μάνα μου γελάει με τους παπάδες που κατηγορούν τους αντίχρισους Slipknot...
Πάντως κι εγώ δεν έχω να θυμάμαι κανένα τέτοιο "κρούσμα" από το περιβάλλον μου...Πέρα από μια παροδική "παράνοια" γύρω από τη μέταλ μουσική επί των ημερών "Κατσούλα" κλπ, που ήταν και της μόδας όλα αυτά, τα "κηρύγματα" της Εκκλησίας και τα διάφορα "βιβλιαράκια" που κυκλοφορούν κατά καιρούς μάλλον μένουν στους στενούς κύκλους των θρησκόληπτων και δεν μπορούν να επηρεάσουν και πολύ κόσμο!

Άνθρωπος δίχως μνήμη, άνθρωπος δίχως μέλλον
quote:
Οι οπαδοί της heavy metal (συνήθως, αλήτες) γίνονται λάτρεις του σατανά χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Είσαι μεγάλος αλήτης τελικά...![]()
![]()
![]()
![]()

666 NUMBER OF THE BEAST
667 NEIBOURG OF THE BEAST

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Βέβαια παίζει ρόλο και το πως κάνει κανείς το σταυρό του και τι νιώθει..Όταν κάποιος πραγματικά πιστός κάνει το σταυρό του με κάλή πρόθεση τότε πιστεύω πως είναι σωστό.
Δεν διαφωνώ φίλε μου...
Εγώ απλά είπα πως φαίνεται...

I'm really sorry...
Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...
Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...
Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...