- ΘΕΟΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΛΛΑ ΓΙΓΝΕΤΑΙ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Αν δεν πετύχει κι αυτή τη φορά, μπορείτε ν' αντιγράψετε το σύνδεσμο και να τον ανοίξετε εν συνεχεία, εφόσον θέλετε μία εικόνα του βιβλίου.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Φίλη Zadoc δεν ξέρω γιατί αλλά έχω την αίσθηση ότι η μετάφραση των Ο' "πλούτισε" το αρχαίο κείμενο και όχι το αντίθετο.
Ας μην ξεφεύγω μιας και το θέμα δεν είναι η Βίβλος.
Nada συνέχισε τους οφιοειδείς ελιγμούς μήπως βγάλουμε καμιά άκρη
Το πρωτότυπο λέει (ελπίζω ότι το μεταφέρω σωστά
κι ότι θα "πετύχει"):
Με λατινικούς χαρακτήρες είναι:
Δηλαδή: Η διάπυρη πλεονεξία (το συμφέρον, η επιθυμία, ο εγωισμός) ήταν ένα κύριο πάθος (μία τυφλή, ασυνείδητη αρχή) ανάμεσα σε όλη τη ζωικότητα (το ζωικό στοιχείο) της στοιχειώδους Φύσεως, την οποία εδημιούργησε ο IHÔAH ELOHIM (Ο ΙΧΟΑΧ, ΑΥΤΟΣ, ΟΙ ΘΕΟΙ).
Εδώ δεν υπάρχει ούτε κάποιος όφις, ούτε πανουργία (όπως έχει μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες από τα Ελληνικά το "φρονιμότατος"), ούτε ζώο, ούτε αγρός.
Οι Ελληνιστές μεταφραστές έγραψαν όλα αυτά τα ωραία πράγματα είτε από άγνοια, είτε - όπως είναι το πιο πιθανό - σκοπίμως.
Το υπόλοιπο κεφάλαιο συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο.
Για εκείνους η λέξη Ναχάς, η οποία σημαίνει πλεονεξία, έγινε ο όφις.

Έχει όμως ενδιαφέρον,σου είναι εύκολο να μεταφράσεις και τα υπόλοιπα μέρη του χωρίου?
Δε νομίζω ότι οφελούν περαιτέρω αναλύσεις...

Ωστόσο θα με ενδιέφερε πολύ αν έχεις και την υπόλοιπη μετάφραση.
δεν μπορώ να πω ότι θεωρώ την επαναδιατύπωσή σου αυτή ορθότερη της προηγούμενης.
Τί πάει να πει δηλαδή, αμφιβάλλεις ότι αυτό είναι το αρχικό κείμενο;
Έχεις κάποια στοιχεία για να αμφιβάλλεις;
Και αν θα 'πρεπε να αμφιβάλλεις, μήπως θα έπρεπε ν' αμφιβάλλεις για τη μετάφραση την οποία έχουμε υιοθετήσει και πιστεύουμε εκατομμύρια Χριστιανοί;
Εν πάσει περιπτώσει, επειδή προσωπικά την έρευνά μου την έχω κάνει, θα σου συνιστούσα να κάνεις το ίδιο για λογαριασμό σου, ώστε να καταλήξεις και στα συμπεράσματα, τα οποία θα δέχεσαι και ως αληθή.
Εξάλλου, δεν είναι η μόνη λέξη που έχει παραποιηθεί στη μετάφραση.
Αλήθεια, ποιός γνωρίζει ότι ο Σταυρός ως σημάδι του Θεού αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη;

O Θεός έθεσε "σημείο" στον Κάιν, όπως λέει το ελληνικό κείμενο της Αγίας Γραφής.
Στο Μασωριτικο κείμενο (εβραϊκό), η λέξη είναι "ωτ" (η μπλε λέξη), η οποία στα εβραϊκά σημαινει "σταυρός".

Εγώ πάντως πιστεύω ότι η μετάφραση των ΟΒ' είναι πραγματικό έργο τέχνης,έργο Πεφωτισμένων και όχι τίποτα τυχαίων,απατεώνων.Για το αυθεντικό κείμενο δεν μπορώ να ξέρω τίποτα,απολύτως τίποτα.
Zadoc ξεφύγαμε από το θέμα και γι'άυτό φταίω κυρίως εγώ.Σου είναι εύκολο να μας δώσεις και το υπόλοιπο κείμενο της Γενέσεως?Δεν έχει σημασία αν είναι όντως το αυθεντικό.Όπως και να'χει παρουσιάζει ενδιαφέρον.
quote:
Εγώ βρε δεν έχω στοιχεία να αποδείξω τίποτα,απλά δυσπιστώ.
Εγώ δεν φταίω όμως. ![]()
quote:
Εσύ έχεις στοιχεία να αποδείξεις το αντίθετο?
Υποθέτω ότι με κοροϊδεύεις τώρα!
Μέχρι και φωτογραφία του κειμένου σου ανέβασα, από την επίσημη έκδοση.
Ρώτα κάποιον που να 'χει σπουδάσει θεολογία... Ψάξτο λίγο... Μην βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα!
Τώρα αν πιστεύεις ότι είναι πιθανό, ό,τι κυκλοφορεί να είναι παραποιημένο (που δε με αφορά να το αποδείξω ή όχι), τότε θα πρέπει να δεχτείς ότι αυτό δεν εξαιρεί την Αγία Γραφή.
quote:
Σκέψου το καλά,είσαι τόσο βέβαιη ότι πρόκειται για το αληθινό κείμενο?Έχουν περάσει σχεδόν 2500 χρόνια και πιστεύεις ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα?
Σου είπα: εγώ την έρευνά μου την έχω κάνει και όσο με αφορά, έχω πειστεί.
Δικαίωμά σου και καθενός δηλαδή, να το ψάξεις και να καταλήξεις όπου νομίζεις...
quote:
Και τότε γιατί οι Εβραίοι τόσο καιρό δεν έχουν φανερώσει επίσημα τη δυσαρέσκειά τους για τη διαστρέβλωση?
Είναι επιχείρημα αυτό;
Όπως σου έγραψα, είναι γνωστό ότι υπάρχουν αλλοιώσεις στη μετάφραση, δεν ανακάλυψα εγώ τον "τροχό"!
Από την άλλη, δε νομίζω ότι θα περίμενες από τους Εβραίους να σου δώσουν πληροφορίες...
quote:
Εγώ πάντως πιστεύω ότι η μετάφραση των ΟΒ' είναι πραγματικό έργο τέχνης,έργο Πεφωτισμένων και όχι τίποτα τυχαίων,απατεώνων.
Έργα Τέχνης και έργα Πεφωτισμένων θεωρούνται και τα διάφορα αντίγραφα Τέχνης.
Σκέψου το λίγο αυτό...
Εδώ μιλάμε για την αλήθεια και όχι για την αισθητική του θέματος.
Η παραποίηση δεν ήταν θέμα απατεωνιάς. Σκέψου λίγο το κοινωνικο-ιστορικό πλαίσιο της εποχής και θα καταλάβεις...
Τώρα πάλι, αν θέλεις να πιστεύεις σε κάτι απλά επειδή σου αρέσει ως κείμενο, είναι δικαίωμά σου και δε με αφορά.
quote:
Zadoc ξεφύγαμε από το θέμα και γι'άυτό φταίω κυρίως εγώ.Σου είναι εύκολο να μας δώσεις και το υπόλοιπο κείμενο της Γενέσεως?Δεν έχει σημασία αν είναι όντως το αυθεντικό.Όπως και να'χει παρουσιάζει ενδιαφέρον.
Όχι, ίσως μόνο αν κάποιος προσπαθήσει μόνος του, θα μπορεί να αξιολογήσει κάποια πράγματα. Τα στοιχεία που έχω δόσει είναι αρκετά.
Συνεχίστε...