ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ..πιο χαμηλά-πιο χαμηλά-πιο χαμηλά - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ..πιο χαμηλά-πιο χαμηλά-πιο χαμηλά - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Ιωάννα της Λοραίνης31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
04/06/2003, 14:35:58
Πρόστυχος, πρόστυχη, πρόστυχο κτλ.Τι σημαίνει άραγε αυτή η λέξη;Και να συγκεντρωθεί κανείς μόνο στην ετυμολογία, ή στην βαθύτερη και ζουμερή κατά την δική μου άποψη έννοια της;Για τον καθένα μας προστυχιά σημαίνει και κάτι.Άλλος την ξέρει και την αποδέχεται, άλλος ζει μέσα από αυτή
(κερδίζει τον επιούσιο), άλλος ζει με αυτή(και μερικές φορές δεν το γνωρίζει), άλλος την αντιλαμβάνεται και αμέσως κάνει το σταυρό του φεύγοντας τρέχοντας,άλλος είναι πρόστυχος έτσι απλά(ίσως γιατί δεν θα μπορούσε να είναι και τίποτα άλλο), άλλος την χρησιμοποιεί για να καλύψει τις ανώμαλες πλευρές του χαρακτήρα του.Καλά όλα αυτά, αλλά πάλι εμμένω στο ερώτημα:Τι είναι προστυχιά και ποιός από εμάς μπορεί να παραδεχτεί ότι είναι πρόστυχος;

Αν είναι να κάνεις κάτι σήμερα μην το αφήνεις για αύριο, γιατί αν είναι ωραίο, το ξανακάνεις κι αύριο.

Edited by - Ιωάννα της Λοραίνης on 04/06/2003 16:02:32

thothΙδρυτικό Μέλος
04/06/2003, 15:40:32
Γεια σας.

Προς-τυχος είναι αυτός που στέκεται μπρος σε τύχο... .... λέγαμε μικροί....

Ας σοβαρευτώ λίγο. Ρε, παιδιά, μήπως το forum το κάναμε τώρα τελευταία από "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" σε "Μεταξύ κοιλιάς και μηρών";

Οι παλιότεροι γνωρίζετε ότι δεν είμαι και κανάς πουριτανός. Λέω ναι και στον χαβαλέ και στα ψιλοχονδρά αστεία, αλλά νιώθω ότι χάνουμε την ισορροπία με τα πολλά topics γύρω από το περίπου ίδιο θέμα.

Όχι τίποτε άλλο αλλά θα αναγκάσουμε τον ADMIN να κάνει νέο forum πιο χαμηλά, σε κατάταξη, κι από αυτό. Πόσο πιο χαμηλά;;;

Το λέει και το τραγούδι:

Εκεί που καίγομαι πολύ,
θέλω να γράψεις χωρίς αναστολή
"ρίξε" νέο forum ρε ADMIN,
πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

04/06/2003, 15:49:33
Τρισεύγενη και σεξαγάπητή μου Ιωάννα, καλησπέρα!

μα τι πρόστυχο, να πρωτομολογίσω...
και να μην βγάλω και τον εαυτό μου από μέσα!
γιατί πιστεύω ότι όλοι κάπου την έχουμε κάνει την προστυχιά...

και επείδη -τό παμε αυτό- είμαι και γω πρόστυχη,
με προστυχιά θα καρφώσω άτομα, εδώ και τώρα, που μου έχουν φερθεί με προστυχιά! ανέίπωτη, αλλά εγώ θα την πω!

λοιπόν, πάνε κάτι λίγα χρόνια, και γω με παρέα άλλων 4 γυναικών, μεταξύ των οποίων μιά..."πολύ καλή φιλενάδα μου, που όλα τα συζητάμε και με πονάει κλπ. κλπ." και μαζί με τον μεγάλο μου έρωτα, πάνω στη φάση που "το ψίνουμε", πάμε στην Κρήτη.
και κει, ο καλός μου... τι να πω γιαυτόν, αλλά η καλή μου η φίλη!
σ όλο το πλοίο, χου-χου-χου και χα-χα-χα και αχ βρε Χ..., αχ το ένα αχ το άλλο, όλο έτσι... εγώ τα νεύρα τα ανομολόγητα. φτάνουμε στην Κρήτη και γω της λέω -της φιλινάδας:
"βρε καλή μου, ξέρεις, με τον Χ..., περάσαμε κάτι δύσκολα, και είμαι και φουλ καψούρα κλπ. και να σου πω... να τώρα, κάπως νιώθω, όοοχι ότι φταίς εσύ, αλλά ότι κάπως πολύ δε μιλάτε, και όχι ότι σε κατηγορώ αλλά να, είμαι που είμαι ζηλιάρα από τη φύση μου και είναι και η καψούρα, αν θες, βοήθησε λίγο την κατάσταση!"
τώρα, θα μου πείτε, την κατηγόρησα, αλλά είχα το θάρρος και επιπλέον της έθεσα το δικό μου πρόβλημα, ότι ζηλεύω και όχι ότι αυτή του κολλάει ή κάτι τέτοιο.

φυσικά, η φιλινάδα μου, μετά από τη συζήτησή μας, έσπευσε να κάνει το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!
μπροστά στα μάτια μου, ό,τι ήταν δυνατόν να κάνει, και ακόμη περισσότερα, τα έκανε! στο τέλος με πιάνει εμένα μιά νευρική, κλαμματική κρίση, μιλάμε με τον Έρωτα, και όλα μέλι-μελάκι...

αλλά, με τη φίλη μου αυτή, ποτέ δεν μπόρεσα να νιώσω όπως πριν γίνει αυτό που έγινε.

αυτό λοιπον, φίλοι μου εγώ το ονομάζω προστυχιά.
ομολογώ, ότι και γω έχω βρεθεί στη θέση της φίλης μου, και ότι ίσως έχω κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά σε καμμιά περίπτωση σε αυτό το βαθμό. και έχω πραγματικά μετανοιώσει...

και κάτι τελευταίο...
μεταξύ γυναικών τέτοιου είδους προστυχιές είναι κάτι το κάπως συνηθισμένο. αυτό που θέλω να πω είναι ότι το μοναδικό άτομο -φίλη- στη ζωή μου, που δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως μου έχει σταθέί σε κάθε παρόμοια περίπτωση, είναι η κολλητούλα μου, που την υπεραγαπώ και που, στο κάτω κάτω είναι τόσο υπέροχη, πανέμορφη, αξιαγάπητη και προπάντων με τόση αυτοπεποίθηση, που ποτέ δε χρειάστηκε να τονώσει τον εγωισμό της κάνοντας κάτι τέτοιο!

αυτό γιά μένα, πάντα, μετρούσε και μετράει πολυ!

λιλιθ -η πρωτη γυνέκα

click ^

04/06/2003, 16:08:17
Πρόστυχος και πρόστυχα φερόμενος είναι αυτός με "βρωμισμένο" Νού και "βρωμισμένη" καρδιά. Έχει χαμηλά αυτοεκτίμηση και βλέπει τα πράγματα απο πολύ χαμηλό επίπεδο με έλλειψη ηθικών αξιών.
Dear Διαχειρίστιους, δε θα συμφωνέψω. Αυτά τα θέματα(τόπικς) δένουν περισσότερο τα μέλη του φόρουμ γιατί έτσι γνωρίζουμε ο καθένας τον άλλον σε όλες τις πλευρές του-εφόσον κινούμαστε βέβαια σε αξιοπρεπή πλαίσια. Υπάρχουν ενα σωρό αξιολογότατα και βαθυστόχαστα τόπικς που αξίζουν συγχαρητηρίων σε όλους όσους δίνουν το κομμάτι απο την ψυχή τους για να συμπληρωθεί -άλλοτε όχι ολόκληρο- το πάζλ της εκάστοτε "εικόνας". Πιστεύω οτι το "Μεταξύ Τύρου και Αχλαδιού" είναι πολύ σημαντικό στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του esoterica. Είναι η ανάλαφρη πλευρά που όλοι έχουμε και δε μπορέί κάποιος "άλλος" (επειδή νομίζω κατάλαβα την εκπόρευση του σκεπτικού σου) να την κατηγορήσει γιατί τότε θα ζηλεύει για την ενότητά μας (και βεβαίως δεν απευθύνομαι σε κανένα απο τα μέλη...αυτού του site)
Ο Νοών εννοείτω

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

04/06/2003, 16:24:13
Αγαπητέ thoth!
όπως βλέπεις, παρόλο που με ερέθισε εντελώς το μήνυμά σου αποφάσισα να μετατρέψω τον τίτλο και να γίνω λίγο πιό συγκρατημένη. Πες μου όμως, είδες τι ωραία που εκφράστηκες, με έναυσμα το συγκεκριμένο θέμα? Πάντως σε αυτό το ύφος μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις -και γω δεν πρόκειται να το παρεξηγήσω- έχοντας στο μυαλό σου το προηγούμενο θέμα.
Κατά τη δική μου άποψη το "Μεταξύ κοιλιάς και μηρών" είναι το παν στη ζωή, από κει ξεκινούν και τελειώνουν όλα (και ολοκληρώνονται όλα), οπότε δε βλέπω τίποτε το πρόστυχο σε αυτό. Αυτό είναι από αρχαιοτάτων χρόνων πηγή έμπνευσης θεωριών, φιλοσοφιών, θεωρημάτων, κοσμογονικών αλλαγών, θρησκειών, πολέμων. Συμφωνείς?

Αγαπητή λίλιθ,
δεν ήταν μόνο πρόστυχο αυτό που έκανε η φίλη σου, αλλά καραπρόστυχο! Είναι σαν να στεκόσουνα μπροστά σε τοίχο και να προσπαθούσες να περάσεις από την άλλη μεριά. Θα το κατάφερνες μόνο αν ήσουνα πνεύμα. Εσύ όμως είσαι ένα γλυκύτατο κορίτσι με σάρκα και οστά και ένα πολύ ωραίο πρόστυχο και ζουμερό... μυαλό, που απορώ πως τόλμησε η πρόστυχη (αν και αμαυρώνουμε τη λέξη χρησιμοποιώντας την γιά να κατανομάσουμε την ακατανόμαστη) να σου φερθεί έτσι. Αν και το θεωρώ πολύ πρόστυχο από πλευράς σου να τη σκέφτεσαι ακόμα, παρόλη την προστυχιά που σού κανε.

Αν είναι να κάνεις κάτι σήμερα μην το αφήνεις για αύριο, γιατί αν είναι ωραίο, το ξανακάνεις κι αύριο.

drumx13Μέλος
04/06/2003, 16:53:15
Τελικα οι παρεες εξελισνται λιγο πολυ με τον ιδιο τροπο...
Μολις γνωριστουμε λιγο και περναμε καλα αρχιζουμε να μιλαμε για την υπερτατη κινητιρια δυναμη του ειδους ....Το νο 1 θεμα σε σηζητησεις ενηλικων
Το σεξ...

Αν δεν περνουσαμε καλα θα μιλουσαμε για τα μικροβια και τους Ιους

Παρατηρηστε το αν θελετε θα δειτε οτι εχω δικιο.

love for what is comming and forgivness for the past...

thothΙδρυτικό Μέλος
04/06/2003, 17:01:46
Γεια σας και πάλι.

Δεν αντιλέγω σε όλα όσα είπαν ο Ερπετοσαλονικιός και η Ιωανν(ιτισσ)α της Λωραίνης.

Απλά να θυμόμαστε ότι υπάρχουν δεκάδες νέοι επισκέπτες, οι οποίοι ίσως κάποια στιγμή να πέσουν σε κανά 5-10 μηνύματα... σεξσφιξης σ(ε)χέσεων και χάσουν λίγο τον... μπούσουλα. Τότε θα πιστέψουν ότι μόνο... συσφιγγόμαστε και άντε να τους πείσεις μετά ότι το να ψαχτούν και πιο εσωτερικά (όπως κάνουμε βεβαίως κατά κύριο λόγο όλοι μας σε αυτό το forum) είναι και κάτι άλλο από αυτό που νόμιζαν στην αρχή.

Αυτό με νοιάζει και όχι να το παίξω... ιερέας.

Άντε λοιπόν, να συσφίξουμε ο ένας τον άλλον (τώρα που΄... σφίξαν και οι ζέστες), όπως κάνουν και τα φιδάκια του φίλου μας Ερπετοσαλονικιού στα αθώα... θηλυκά τους θύματα

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

04/06/2003, 17:43:33
Να και μια φορά φίλε Δρ.Χ που συμφωνούμε...(αλλά κάτσε γιατί να συμφωνούμε, όπως είπες θέλεις να διαφωνείς για να γίνετε "ζωντανότερη" η συζήτηση) λοιπόν!!! θα διαφωνήσω συμφωνώντας...ή καλύτερα να συμφωνήσω διαφωνώντας?...μπερδεύτηκα
quote:
μηνύματα... σεξσφιξης σ(ε)χέσεων και χάσουν λίγο τον... μπούσουλα.

quote:
Άντε λοιπόν, να συσφίξουμε ο ένας τον άλλον (τώρα που΄... σφίξαν και οι ζέστες), όπως κάνουν και τα φιδάκια του φίλου μας Ερπετοσαλονικιού στα αθώα... θηλυκά τους θύματα

Αφού "χάλασα" και τον διαχειρίστιους και εκφράζεται με τον πιο δια-χείριστο τρόπο δε προσμένο τίποτις άλλο

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 04/06/2003 17:44:25

04/06/2003, 18:41:28

04/06/2003, 22:04:34
Μμμμ... θα συμφωνήσω με τον Τρισμέγιστο...

Ειδικά ο τίτλος (ο οποίος είναι εξυπνότατα επιλεγμένος)είναι άστοχος και αποπροσανατολίζει από το θέμα. (nothing personal my dear )

Το θέμα με την ενέργεια του σεξ του reptilesalonic είναι πολύ πιο βαθύ και έχει "εσωτερική" βάση.

"Τάδε έφη Avallon"
04/06/2003, 22:12:23
Προς Πλάτωνα:

O Iούδας ήταν χάκερ?
(εγώ ξέρω ότι φιλούσε υπέροχα...)

"Τάδε έφη Avallon"
04/06/2003, 22:43:18
Γατα εισαι.. (κριαρακι)!!! Παρωτι εχεις σκυλο!!!

....μην μαρτυρας!

Ο Hacker!!!!!!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 04/06/2003 22:43:40

05/06/2003, 00:04:55
Καληνύχτα σας.

Γνώμη μου:
Ακόμα κι ένα θέμα περί προστυχιάς, μπορεί να είναι αρκούντως εσωτερικό, εξαρτάται βέβαια πάντα από την πλευρά που θα το δει κανεις. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε τα φόρουμς να υποβαθμιστούνε, να μη φοβόμαστε τις λέξεις, διότι μια υγειής σεξουαλική αναζήτηση είναι πολύ πιο εσωτερική ως πράξη στην καθημερινότητα, από τις σοφιστικές διαστροφές από τις οποίες πολύ συχνά κυνδυνεύουμε να διατρυπηθούμε.

αυτή...που τα κατάφερε!

05/06/2003, 01:26:13
ΠΛΑΤΩΝΑ (για τη γελοιογραφία), ευτυχώς που έβαλες Ιταλική γελοιογραφία για να μας παρακινήσεις να μάθουμε Ιταλικά

~Γρηγόρης~

05/06/2003, 14:00:41
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

Η ΦΙΛΗ Ιωάννα της Λοραίνης ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ....

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ....
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ..πιο χαμηλά-πιο χαμηλά-πιο χαμηλά " ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ...

ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΗ Ιωάννα της Λοραίνης ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟ
ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ
ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΙΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ...............

ΤΟ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ......
ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ??????????????????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ....

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

06/06/2003, 02:30:43
Αυτό είναι ενα καλό θέμα που μπορείς να ανοίξεις φίλε AVATARGR. Μη πάς όμως να σοβαρέψεις αυτό το ανάλαφρο, χιουμοριστικό και σεξουαλικά χαλαρωτικό τόπικ με τη βαρύτητα της άποψης που παραθέτεις. Τουλάχιστον θα μπορούσες να πείς και μια "χαζομαρίτσα". Δηλ. εσυ πάντα τόσο σοβαρός είσαι?!
Εδω (τόπικ) είμαστε για να χαλαρώνουμε φίλε μου. Απόλαυσέ το. Αυτό το τόπικ χρειάζεται για να αναζωογωνεί το πνεύμα ώστε φρέσκο και πάλι (το πνεύμα) να ξανασχοληθεί με τα άλλα, τα σοβαρά θέματα που όλα τα μέλη αυτού του τόπικ τους αγγίζουν και το γνωρίζεις.
Φιλικά~

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 06/06/2003 02:32:01

06/06/2003, 08:10:32
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ reptilesalonica ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ Ιωάννα της Λοραίνης ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

quote:
Κατά τη δική μου άποψη το "Μεταξύ κοιλιάς και μηρών" είναι το παν στη ζωή, από κει ξεκινούν και τελειώνουν όλα (και ολοκληρώνονται όλα), οπότε δε βλέπω τίποτε το πρόστυχο σε αυτό. Αυτό είναι από αρχαιοτάτων χρόνων πηγή έμπνευσης θεωριών, φιλοσοφιών, θεωρημάτων, κοσμογονικών αλλαγών, θρησκειών, πολέμων

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΗ.

ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η Ιωάννα της Λοραίνης.....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

06/06/2003, 11:00:44
ξαναδιαβάζοντας το μήνυμα της Ιωάννας της Λωραίνης,
καταλαβαίνω ότι το θέμα της και σοβαρό αλλά και ανάλαφρο μπορεί να χαρακτηριστεί. δεν έχει σημασία, γιατί και έτσι και αλλιώς, είτε δηλαδή σοβαρά, είτε ανάλαφρα γράψουμε, θα είμαστε πάλι εμείς οι ίδιοι που θα καταθέτουμε προσωπική άποψη και όχι κανένας άλλος, ο δεύτερος μας εαυτός.

το "μεταξύ τύρου και αχλαδιού", συμφωνώ και γω ότι αποτελεί γιά τα εσωτερικά ένα σπουδαίο κομμάτι των φόρουμς και αυτό γιατί εδώ ξεδιπλώνουμε και άλλες πτυχές του χαρακτήρα μας... μιλώντας λοιπόν γενικά γιά τη φιλοσοφία, μπορεί να παρουσιάζουμε τον εαυτό μας με κάποιο περιτύλιγμα... εδώ όμως είναι διαφορετικά! λέμε ό,τι είμαστε.

αυτό που έχω συνειδητοποιήσει σχετικά με όλα τα άτομα που έχω γνωρίσει μέσα σε αυτό το χώρο μέχρι στιγμής, είναι ότι με εντυπωσιάζει η εσωτερική ποιότητά του χαρακτήρα τους. αυτά τα άτομα, γράφοντας όπου θέλετε, είτε στο σοβαρό είτε και στο ανάλαφρο, πάντα κάτι εσωτερικό θα καταλήξει να βγεί.

σχετικά με τον τίτλο "πιό χαμηλά-πιό χαμηλά-πιό χαμηλά" και το θέμα "η προστυχιά" θα ήθελα να πω σε όσους δεν το κατάλαβαν -πχ. Avallon- και επειδή είχα προλάβει το θέμα με τον πρώτο του τίτλο αλλά και επειδή διάβασα τα πρώτα μηνύματα, ότι ο τίτλος άλλαξε και από το "τι είναι γιά σας... προστυχιά" έγινε "τι είναι γιά σας...πιό χαμηλά-πιό χαμηλά-πιό χαμηλα". Άλλαξε όμως ο τίτλος ουσιαστικά ή του δώθηκε ένας διαφορετικός αλλά ισοδύναμος προσδιορισμός?

γιά μένα η λέξη "προστυχιά" είναι ένας αρνητικός χαρακτηρισμός, αρχικά, ή ετοιμολογικά αν θέλετε, χωρίς σεξουαλικό περιεχόμενο, που δυστυχώς, όπως πολλές άλλες λέξεις της γλώσσας μας έχει χρησιμοποιηθεί γιά να περιγράψει κάτι το σεξουαλικό, και έτσι επιβάλλεται η νοηματική σύνδεση. αν λοιπόν δεχτούμε ότι η λέξη "προστυχιά" συνδέεται με το σεξ, αυτό δε σημαίνει ότι ξεσκεπάσαμε το νόημα της λέξης, αλλά αντιθέτως ότι πέσαμε στην παγίδα κάποιων "σεμνότυφων και πουριτανών" προγόνων μας, που γίνανε ανίεροι γλωσσοπλάστες και πήρανε το σεξ από το θρόνο που του ανοίκει και το υποβιβάσανε σε κάτι λιγότερο, δηλαδή "πιό χαμηλά-πιό χαμηλά-πιό χαμηλά", αδίκως!

η φράση "πιό χαμηλά-πιό χαμηλά-πιό χαμηλά", είναι νομίζω μιά φράση με πολλά νοήματα. όπως αναφέρει και η Ιωάννα της Λωραίνης και ο Αβαταρ, "μεταξύ κοιλιάς και μηρών" βρίσκεται η ουσία, η γέννηση, η αιτία και ο σκοπός του σύμπαντος. ακόμη, "χαμηλά" είναι η βάση και χωρίς τη βάση δεν υπάρχει δρόμος, πρόοδος, ανάταση, γιατί δεν υπάρχει στήριξη. σε πολλά ιερά μηστύρια της αρχαιότητας (όπως τα Ελευσίνια), ο μυούμενος έπρεπε να φτάσει "πιό χαμηλά-πιό χαμηλά-πιό χαμηλά" γιά να γνωρίσει τη φώτηση. ακόμη, η έννοια "χαμηλά" υποδηλώνει την σχέση του ανθρώπου με την ύλη, το υλικό δηλαδή επίπεδο, αλλά και ταυτόχρονα την ενσάρκωση των ψυχών και των ιδεών.

παρ' όλ' αυτά, η έννοια "πιό χαμηλά-πιό χαμηλά-πιό χαμηλά" έχει χρησιμοποιηθεί και μεταφορικά όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιος δεν έχει σκεφτεί ή δράσει με τα πρέποντα ιδεώδη. λέμε, γιά παράδειγμα "πόσο χαμηλά έφτασε γιά να καταφέρει αυτό που ήθελε" και εννοούμε ότι χρησιμοποίησε αθέμητα μέσα. εδώ λοιπόν, το νόημα του "χαμηλά" έρχεται να συναντήσει το νόημα της "προστυχιάς". και εδώ νομίζω ότι είναι το σημείο που η Ιωάννα της Λωραίνης έθεσε το θέμα και μας ζητάει να της απαντήσουμε!

λιλιθ -η πρωτη γυνέκα

click ^

06/06/2003, 18:45:21
Αγαπητοί μου συγγράφοντες καλησπέρα σας.
Ίσως και λίγο επίτηδες άφησα αυτό το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που μπήκε το θέμα, γιατί ήθελα να μην καθοδηγήσω τη σκέψη κανενός, απαντώντας στις πρώτες αντιδράσεις σας. Οφείλω όμως να ομολογήσω, ότι και μετά την απάντηση της αγαπητής μου λίλιθ, με την οποία συμφωνώ απόλυτα (μα τι πράγμα και τούτο να ταυτίζονται τόσο πολύ οι απόψεις μας) το θέμα πήρε το δρόμο ακριβώς, που του αρμόζει. Και πάνω σ αυτό αγαπητέ Αβατάρ απαντώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που απάντησε η φίλη λίλιθ. Το θέμα μπορεί να σχολιαστεί από εντελώς ανάλαφρα έως πολύ σοβαρά. Έγκειται στην κρίση του καθενός. Εξάλλου, γιά να μπορέσεις ν' ανέβεις πολύ ψηλά πρέπει πρώτα να βρείς έδαφος να πατήσεις. Δηλαδή, πιό χαμηλά, πιό χαμηλά, πιό χαμηλά. Τώρα, εάν ο τρόπος που θα διαλέξεις γιά να βρεθείς σε αυτό το χαμηλό σημείο είναι πρόστυχος, με όλες τις έννοιες της προστυχιάς, αυτό είναι πάλι στη δική σου κρίση. Σε αυτό ακριβώς το σημείο εμφανίζεται η ηθική, τα ιδανικά, οι αξίες που έχει ο καθένας μας. Δηλαδή αυτό που γιά μένα μπορεί να είναι πρόστυχο σε άλλον μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογικό. Πάνω σε αυτό λοιπόν, θα ήθελα να προβληματιστούμε.

06/06/2003, 20:41:41
quote:

Αγαπητοί μου συγγράφοντες καλησπέρα σας.
Ίσως και λίγο επίτηδες άφησα αυτό το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που μπήκε το θέμα, γιατί ήθελα να μην καθοδηγήσω τη σκέψη κανενός, απαντώντας στις πρώτες αντιδράσεις σας. Οφείλω όμως να ομολογήσω, ότι και μετά την απάντηση της αγαπητής μου λίλιθ, με την οποία συμφωνώ απόλυτα (μα τι πράγμα και τούτο να ταυτίζονται τόσο πολύ οι απόψεις μας) το θέμα πήρε το δρόμο ακριβώς, που του αρμόζει. Και πάνω σ αυτό αγαπητέ Αβατάρ απαντώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που απάντησε η φίλη λίλιθ. Το θέμα μπορεί να σχολιαστεί από εντελώς ανάλαφρα έως πολύ σοβαρά. Έγκειται στην κρίση του καθενός. Εξάλλου, γιά να μπορέσεις ν' ανέβεις πολύ ψηλά πρέπει πρώτα να βρείς έδαφος να πατήσεις. Δηλαδή, πιό χαμηλά, πιό χαμηλά, πιό χαμηλά. Τώρα, εάν ο τρόπος που θα διαλέξεις γιά να βρεθείς σε αυτό το χαμηλό σημείο είναι πρόστυχος, με όλες τις έννοιες της προστυχιάς, αυτό είναι πάλι στη δική σου κρίση. Σε αυτό ακριβώς το σημείο εμφανίζεται η ηθική, τα ιδανικά, οι αξίες που έχει ο καθένας μας. Δηλαδή αυτό που γιά μένα μπορεί να είναι πρόστυχο σε άλλον μπορεί να είναι εντελώς φυσιολογικό. Πάνω σε αυτό λοιπόν, θα ήθελα να προβληματιστούμε.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ...
ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ...

ΜΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ...ΗΝΙΑ...ΚΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ...

ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ....

ΥΓ.ΛΙΛΙΘΑΚΙ....ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΓΟΡΙΑ....

Let there be Light!