- Γιατι δεν νιωθω πια περηφανος που ειμαι Ελληνας? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αν το θεμα ανηκει σε αλλη κατηγορια να μεταφερθει δεν ηξερα που να το βαλω.
High Hopes..
quote:
Αν το θεμα ανηκει σε αλλη κατηγορια να μεταφερθει δεν ηξερα που να το βαλω.
Νομίζω ταιριάζει καλύτερα στην κατηγορία "Απόψεις, Προτάσεις".
Πάντως, δεν έχεις κι άδικο σ' αυτά που λες ...
High Hopes..
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/01/2012 19:29:49
High Hopes..
Αhlobar, είναι όμως και το γεγονός ότι η σύγχρονη Ελλάδα εξ'αρχής (από το 1830) γεννήθηκε χώρα υπόδουλη και καταχρεωμένη στα δάνεια των ξένων. Όταν έχεις γεννηθεί "δούλος" των ξένων και οι καλοπληρωμένοι κυβερνώντες σου μειοδοτούν τότε η μοίρα σου είναι βαριά...
Και τότε εντάξει πες ότι ξεσηκώθηκε το 10% και επαναστάτησε στους Οθωμανούς (όλοι οι υπόλοιποι ήταν είτε βολεμένοι είτε φοβισμένοι).
Τώρα μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο? Διότι το να ξεσηκωθούν όλοι αυτό είναι αδύνατον (γενικώς ο μύθος του αντιδραστικού και απείθαρχου Έλληνα καταρρίφθηκε πλήρως).
Και ο σημερινός ξεσηκωμός μπορεί να αρκεστεί σε ανώδυνα συνθήματα και γηπεδικές μούτζες ή μήπως πρέπει να βγουν τα τσεκούρια του πολέμου?
Διότι το να συνεχίζουμε να σκύβουμε το κεφάλι λέγοντας "είμαστε όλοι λαμόγια Νεοέλληνες άρα καλά να πάθουμε" δεν νομίζω είναι η σωστή λύση...διότι όσο αντέχεις ένα φορτίο τόσο οι άλλοι σε παραγεμίζουν...
Και βλέπεις πόσο κουτόχορτο μασάμε που όταν το καλοκαίρι (με ένα χρόνο καθυστέρηση) υπήρξε ένας αξιόλογος, αν και όχι τόσο μεγάλος όπως θα'πρεπε, παλμός αντίδρασης το σύστημα αμέσω προέβη σε μια-δυο υποτιθέμενες "αλλαγές" για να δώσει στο μαλάκα τον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι κάτι κατάφερε...
quote:Παθητικοί.
Αληθεια ειναι.Αλλα τι να το κανω?Κοιτα πως εχομε καταντησει...Και πιο πολυ με εκνευριζει με εξοργιζει καλυτερα οτι ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.Πως γινεται αυτο δλδ ρε γμτ?Ολοι περιμενουν απο τον αλλο και αν δουνε και μαζευονται πολοι πανε.Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.Δεν μας φταιει κανει απο τους πολιτικου εμεις φταιμε...Ειμαστε ευνουχισμενοι..
High Hopes..
High Hopes..
Αυτό με τα παιδάκια είναι φοβερό, ή με τους άστεγους τώρα με το ψοφόκρυο...και εμείς μέσα στα σπίτια μας να λέμε "άντε να χιονίσει λίγο να το ευχαριστηθούμε"...
Μιας και τα χώνουμε εδώ ahlobar γιατί δεν το οργανώνουμε να βρεθούμε μερικές δεκάδες άτομα να πάμε κάπου όπου υπάρχει ανάγκη (πχ. σε ανθρώπους άστεγους, πολύτεκνους άνεργους, άπορους ηλικιωμένους, ορφανοτροφεία) και να δώσουμε ρούχα, φαγητό, χρήματα, ό,τι περισσεύει από τον καθένα. Μπορεί φυσικά και ο καθένας ξεχωριστά να το κάνει μόνος του αλλά οι έξτρα πόροι του καθενός είναι περιορισμένοι...η ισχύς εν τη ενώσει! Όχι ότι θα λύσουμε εμείς κάποιο πρόβλημα αλλά και το ελάχιστο κάτι είναι.
Τι λέτε?
High Hopes..
Γενικώς είναι δύσκολο, οι μεμονωμένες φιλανθρωπίες όσο πολλές κι αν είναι δεν λύνουν τα προβλήματα...Mπράβο σου πάντως που έχεις ενεργήσει ahlobar. Εγώ ακόμα δεν αξιώθηκα να κάνω κάτι...με τους δικούς εδώ λέμε να μαζέψουμε κάποια πράγματα και από βδομάδα να τα πάω σε κάποιο ίδρυμα όπου θα υπάρχει ανάγκη. Όποιος από Αθήνα είναι στην ίδια φάση ας μου στείλει αν θέλει πμ, βάζω το κάρο και πάμε.
Οπότε, μεταφέρεται από την ενότητα "Η ΣΟΦΙΑ" στην ενότητα "Απόψεις, Προτάσεις, κ.α.".
Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι συμφωνώ με την αγανάκτησή σου ahlobar.
Θα παρακαλούσαμε ωστόσο, η δικαιολογημένη οργή που εκφράζεις, να μην ξεφύγει από τα όρια μιας κόσμιας συζήτησης. Δηλαδή, καλύτερα είναι να αποφεύγονται κάποιες εκφράσεις (όπως αυτές που εμφανίζονται με αστεράκια...) και επίσης να μη γίνει το θέμα αυτό αφορμή για να παρασυρθούμε σε ακρότητες και καλλιέργεια μίσους.
Ας το δούμε, δημιουργικά.

Κάποτε έβριζα τους νεοέλληνες για την κατάντια αυτού του τόπου και πραγματικά έβλεπα όλα αυτά να έρχονται χρόνια πριν, χωρίς βέβαια να ξέρω ακριβώς πως θα γίνονταν όλα αυτά.
Επιβεβαιώνομαι αλλά δεν μου αρέσει καθόλου..
Από τη μία εξαγριώνομαι με αυτόν τον λαό και από την άλλη βλέπω ένα κράτος που γεννήθηκε μέσα στο χρέος και ό,τι επακόλουθο είχε αυτό.. όπως λέει και ο Kost..
Αν ενδιαφέρει κάποιον μπορεί να βοηθήσει και από εδώ...
δυστυχώς αφορά μόνο την Αθήνα..
Αμαλία ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα??

Ο καθένας ας βοηθήσει όπως μπορεί...

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Επίσης δεν πρόκειται να νιώσεις υπερήφανος εάν δεν πράξεις το ίδιο, όντας ένας από αυτούς που περιμένουν στην σειρά τους.
Κάνεις κάτι από τα δύο;

Edited by - Αίολος on 01/02/2012 10:03:48
quote:
Αμαλία ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα??
Το ρωτάς;
Ας δείξουμε λίγο, ότι κάτι έχει μείνει από την Ελληνικότητά μας: η φιλοξενία (το ότι μπορούμε να φροντίσουμε τους άλλους), ας πούμε.

Αιολος.Τι πιστευεις?Γιατι ξεκινισα να τα γραφω ολα αυτα?
High Hopes..
Αλλοιώς δεν έχει νόημα το θέμα σου.
Και μην γελάς με την μεταφορά της κοινωνίας στον δρόμο, διότι και εκεί η ίδια κοινωνία είναι, αλλά είναι εμφανέστερα τα συμπτώματα.

quote:
amalia:
Το ρωτάς;
Ας δείξουμε λίγο, ότι κάτι έχει μείνει από την Ελληνικότητά μας: η φιλοξενία (το ότι μπορούμε να φροντίσουμε τους άλλους), ας πούμε.
Έχεις απόλυτο δίκιο !!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Διότι ο φιλοξενών δεν είναι ποτέ ο προορισμός του φιλοξενουμένου.

Edited by - Αίολος on 01/02/2012 13:46:44