ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αναζητώντας τη χαμένη.... Αθήνα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αναζητώντας τη χαμένη.... Αθήνα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/06/2004, 12:48:05
Να επαναλάβω και κάτι που το έχω ξαναγράψει αλλά έχει ενδιαφέρον, σε σχέση με τις πηγές των αρχαίων συγγραφέων.

Ο Ελλάνικος είχε γράψει ένα βιβλίο που το ονόμαζε τα "Ατλαντικά" ή "Ατλαντιάς". Το βιβλίο δεν διεσώθει οπότε δεν ξέρουμε τι περιείχε.
Πάντως ξέρουμε ότι ένα άλλο βιβλίο του, ο "χρονολογικός κατάλογος των Ιερειών του Ηραίου του Αργους", βασιζόταν στα αρχεία που κρατούσαν οι ίδιες οι Ιέρειες από αρχαιοτάτων χρόνων "ερμηνεύοντες και πιστούντες τα γεγονότα εξ αρχαιοτάτων μνημείων"...

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν έχουμε βρει κάποια από τα αρχεία των αρχαίων ναών και των μαντείων, στις αρχαιολογικές ανασκαφές. Σίγουρα υπήρχαν αλλά μπορεί να εξαφανίστηκαν κατά τις διάφορες καταστροφές-επιθέσεις κατά την διάρκεια των αιώνων κλπ. Χωρίς κανένα ίχνος όμως;

Αγαπητέ Nuke, δεν γνωρίζω άλλα πράγματα για την Ομορφοκλησιά. Νομίζω ότι ο jonnie έχει γράψει κάτι στο θέμα του ή αλλού. Πάντως όταν ως πηγή κάποιων πληροφοριών αναφέρεται ο Γιαννόπουλος, κράτα και μικρό καλάθι...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 06/06/2004 12:50:32

06/06/2004, 14:50:36
Στην Αττική έχουν βρεθεί τρεις αρχαιότατοι νεολιθικοί οικισμοί.

Η Αγορά γύρω από την ακρόπολη.

Ο οικισμός της Νέας Μακρης.

Βάρη Αττικής ινιακό οστού ανθρώπινου κρανιου,ραδιοχρονολογηση 8.740 χρόνια.

Γλυφάδα Αττικής νεολιθικά εργαλεία.

Που είναι λοιπόν ο τεχνολογικός πολιτισμός της Αθήνας?

Εκτός αν εννοείται την γεωμετρία και την αρχιτεκτονική του χρυσού αιώνα ή την φιλοσοφία που ήταν το πραγματικό υπεροπλό των αρχαίων Ελληνων και πού ίσως αυτό ειναι που δεν έχουμε σήμερα και νιώθουμε
.....
Μήπως μπερδευεστε με τις τεχνολογίες των ελληνιστικών χρόνων?

Φιλικά πάντα.

Ι.Γ.Να δηλώσω ότι δεν είμαι σκεπτικιστης,θελω να πιστέψω αλλά δεν βρίσκω ένα τοσοδούλη στοιχείο…

----

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

nobody5001Μέλος
06/06/2004, 15:48:45
Αγαπητοί φίλοι,

Παρακολουθώ τη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα με αρκετό ενδιαφέρον και θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη μου. Τυγχάνει ένα από τα πεδία που μελετώ χρόνια τώρα να είναι και η μυθολογία σε συνδυασμό με τις θρησκείες και την ιστορία. Δεν θα ήθελα να προσθέσω προς το παρών κάτι αλλά να θέσω μερικές επισημάνσεις προς συζήτηση.

Πριν προχωρήσω στις επισημάνσεις να πω μόνο ότι η μυθολογία θεωρείτε ακόμα και από πολλούς αρχαιολόγους ως η ιστορία των αρχαίων λαών και υπονοούν πολλά. Για παράδειγμα η Οδύσσεια αναφέρει πολλά πράγματα όσον αφορά την τέχνη της μαγείας. Επιγραμματικά να πούμε για τον Οδυσσέα και τη συνάντηση του με τα πνεύματα – νεκρομαντεία.
Από κει και πέρα είναι γνωστό πως οι «νικητές» γράφουν την επίσημε ιστορία – βλέπε μεσαίωνα και τους τρόπους που αντιμετώπιζαν όσους τους αντιτίθονταν.
Ένας φίλος μου που τυγχάνει να εργάζεται για την αμερικανική κυβέρνηση μία μέρα που μέθυσε είπε το εξής σοφό: «Γιατί να θέλει να βγάλει μία κυβέρνηση ή τέλος πάντων μία εξουσία κάτι στη φόρα που να μην μπορεί να το ελέγξει;»
Ερώτηση: Αν υποθέσουμε πως υπάρχουν ΑΤΙΑ και έβγαινε κάτι τέτοιο στη φόρα διανοείστε τι θα γινότανε και το πώς θα αντιδρούσε ο κόσμος; Το πιο πιθανό είναι να ξέσπαζε αναρχία και χάος…είτε λόγου του ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για την αλήθεια, είτε λόγω του ότι νιώθουν ασφαλείς στην καθημερινότητά τους, είτε…
Τέλος, καταλαβαίνετε σε τι δύσκολη θέσει θα ερχόταν οι εκκλησίες παντός θρησκειών μιας και έχουνε πολλά να χάσουνε – φαντάζομε πως καταλαβαίνετε τι υπονοώ…
Κλείνοντας, να αναφερθώ μόνο στο ότι κάποιος Έλληνας αρχαιολόγος, που χρηματοδοτούνταν από την Ελληνική κυβέρνηση και από κάποια μουσεία, υποτίθεται ότι ανακάλυψε ανθρώπινο κρανίο που χρονολογήθηκε στα 4.000.000 χρόνια (που το διάβασα μου διαφεύγει προς το παρόν). Το αποτέλεσμα ήτανε να τον «ξηλώσουνε»…Αν μια τέτοια εύρεση είναι αληθινή καταλαβαίνετε πως θα αλλάζανε όλες οι επιστήμες και η καθημερινότητα. Αν από την άλλη είναι ανοησίες γιατί σταμάτησαν τη χρηματοδότηση και τον στείλανε στον αγύριστο; ( Αναρωτιέμαι…)
Αυτά για αρχή.

nobody

AlexTheGreatΝέο Μέλος
06/06/2004, 17:37:41
Αγαπητοι συνερευνετες

Θα παραθεσω τα λιγα που ξερω πανω σε αυτο το θεμα.

Πρωτον, για τον Κουστω.
Οπως το ειπε ο φιλος CM, ηρθε ο Κουστω στην Ελλαδα. Για δυο λογους.
ο Για το πετρελαιο. Επειδη το Αιγαιο περιεχει μεγαλες ποσοτητες πετρελαιου. Ομως, οσοι γνωριζουν για την συνθεση του πετρελαιου ξερουν οτι διαμορφωνεται με τα απομειναρια ζωτικου υλικου, π.χ. δαση, και υπο υψηλες πιεσεις κ θερμοκρασιες. Το αναφερω αυτο διωτι υπηρχαν δαση εκεινη την τοτε εποχη στην Αρχαια Αθηνα. Η ανομαλη ανοδος της σταθμης της θαλασσας μας δινει την υψηλη πιεση, ενω αν οντως εχουν χρησημοποιηθει υπεροπλα, εννοω οπλα υψηλης δυναμεως ωστε να καταποντησουν την Ατλαντιδα, τοτε εχουμε και την υψηλη θερμοκρασια. Και αν οπως λενε μερικοι αποτελειται η εξαφανηση της Αρχαιας Αθηνας λογου της εκρηξεως του ηφαιστειου στη Θηρα, τοτε τα εχουμε και τα δυο ταυτοχρονα.
ο Για την ευρεση της Ατλαντιδως. Εχω κανει αυτη τη σκεψη. Φανταστειτε να βρεθει η Ατλαντιδα. Τοτε θα πρεπει να θεωρηθουν τα λεγαμενα του Πλατωνος πιο σοβαρα. Και ειδικα το οτι οι Ελληνες ειναι αρχαιοτερος πολιτισμος απο τους Αιγυπτιους, και κατ επιπτωση, ολων των πολιτισμων της Γης. Θα αρεζε σε μερικους αυτο, μερικοι που χαιρονται οταν βγαζουν τον εθνικο υμνο απο την τηλεωραση στην αρχη και στο τελος της ημερας ( αυτος που το εκανε ητω προεδρος της ΕΡΤ και ξαδελφος του Σημιτη ); Δεν πιστευω.

Εχω να προσθεσω ενα παραπανο πραγμα που για εμενα τεκμυριωνει την υπαρξη της Ατλαντιδως. Τον μυθο της ονομασιας της Αθηνας. Το γνωριζετε ολοι φανταζομαι. Δεν σας θυμιζει τιποτε το οτι ειναι οι απογωνοι του Ποσειδωνα που διοικουσαν την Ατλαντιδα; Σαν αυτη η αντιπαλωτητα να σημαινε κατι πιο βαθυ, κατι που ο Σολων το ειχε πει στον Πλατωνα και που ο Πλατωνας το εκρυψε στα βιβλια του. Πιστευω οτι το τελος του Κριτια βρισκεται στα χερια αυτων που θελουν ποτε να μην βρεθει η Ατλαντιδα.

Αυτα.

Συγγνωμη για τα ορθογραφικα.

Να στε καλα.

AlexTheGreat

ΤΟ ΠΑΝ ΕΣΤΙ ΔΥΑΣ

AlexTheGreatΝέο Μέλος
06/06/2004, 17:39:56
Αγαπητοι συνερευνετες

Θα παραθεσω τα λιγα που ξερω πανω σε αυτο το θεμα.

Πρωτον, για τον Κουστω.
Οπως το ειπε ο φιλος CM, ηρθε ο Κουστω στην Ελλαδα. Για δυο λογους.
ο Για το πετρελαιο. Επειδη το Αιγαιο περιεχει μεγαλες ποσοτητες πετρελαιου. Ομως, οσοι γνωριζουν για την συνθεση του πετρελαιου ξερουν οτι διαμορφωνεται με τα απομειναρια ζωτικου υλικου, π.χ. δαση, και υπο υψηλες πιεσεις κ θερμοκρασιες. Το αναφερω αυτο διωτι υπηρχαν δαση εκεινη την τοτε εποχη στην Αρχαια Αθηνα. Η ανομαλη ανοδος της σταθμης της θαλασσας μας δινει την υψηλη πιεση, ενω αν οντως εχουν χρησημοποιηθει υπεροπλα, εννοω οπλα υψηλης δυναμεως ωστε να καταποντησουν την Ατλαντιδα, τοτε εχουμε και την υψηλη θερμοκρασια. Και αν οπως λενε μερικοι αποτελειται η εξαφανηση της Αρχαιας Αθηνας λογου της εκρηξεως του ηφαιστειου στη Θηρα, τοτε τα εχουμε και τα δυο ταυτοχρονα.
ο Για την ευρεση της Ατλαντιδως. Εχω κανει αυτη τη σκεψη. Φανταστειτε να βρεθει η Ατλαντιδα. Τοτε θα πρεπει να θεωρηθουν τα λεγαμενα του Πλατωνος πιο σοβαρα. Και ειδικα το οτι οι Ελληνες ειναι αρχαιοτερος πολιτισμος απο τους Αιγυπτιους, και κατ επιπτωση, ολων των πολιτισμων της Γης. Θα αρεζε σε μερικους αυτο, μερικοι που χαιρονται οταν βγαζουν τον εθνικο υμνο απο την τηλεωραση στην αρχη και στο τελος της ημερας ( αυτος που το εκανε ητω προεδρος της ΕΡΤ και ξαδελφος του Σημιτη ); Δεν πιστευω.

Εχω να προσθεσω ενα παραπανο πραγμα που για εμενα τεκμυριωνει την υπαρξη της Ατλαντιδως. Τον μυθο της ονομασιας της Αθηνας. Το γνωριζετε ολοι φανταζομαι. Δεν σας θυμιζει τιποτε το οτι ειναι οι απογωνοι του Ποσειδωνα που διοικουσαν την Ατλαντιδα; Σαν αυτη η αντιπαλωτητα να σημαινε κατι πιο βαθυ, κατι που ο Σολων το ειχε πει στον Πλατωνα και που ο Πλατωνας το εκρυψε στα βιβλια του. Πιστευω οτι το τελος του Κριτια βρισκεται στα χερια αυτων που θελουν ποτε να μην βρεθει η Ατλαντιδα.

Αυτα.

Συγγνωμη για τα ορθογραφικα.

Να στε καλα.

AlexTheGreat

ΤΟ ΠΑΝ ΕΣΤΙ ΔΥΑΣ

κώσταςΜέλος
06/06/2004, 17:49:25
Αγαπητή Ostria

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

quote:

"Για να γράψει ο Όμηρος αυτά τα έπη θα πρέπει να είχε γνώσεις στις ακόλουθες επιστήμες"

Οχι απαραίτητα ο ίδιος. Αυτός θα πρέπει βασικά να έχει καλή γνώση της γλώσσας και του γραπτού λόγου. Και βέβαια των σχετικών παραδόσεων που περιγράφει.

Που λοιπόν αποδίδεις το φαινόμενο της επιτυχίας των Επών;
Θυμήσου πως τα Ομηρικά έπη έρχονται δεύτερα σε ανάγνωση και πωλήσεις όλων των εποχών

gnothe seauton
κώσταςΜέλος
06/06/2004, 18:04:54
Αγαπητέ nobody5001

Συμφωνώ μαζί σου.

Υπήρχε ανέκαθεν μια έντονη αντίδραση όταν κάποιος προσπαθούσε να αλλάξει το κατεστημένο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γαλιλαίος και ο Κοπέρνικος που ανέφερα προηγουμένως.

Οι περισσότεροι έχουν διαμορφώσει τις ιδέες τους και τρομοκρατούνται με τη σκέψη ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουν κάποιες από αυτές.

Θα το διαπίστωσες ίσως και σε αυτό το topic όταν πρότεινα

quote:
"Θα πρέπει σήμερα να σκεφθούμε ποιες άλλες θεωρίες και αντιλήψεις είναι πιθανό να μην είναι σωστές και μπορεί να καταρριφθούν στο μέλλον;"

τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε.

gnothe seauton

Edited by - κώστας on 15/06/2004 20:39:10

κώσταςΜέλος
06/06/2004, 18:33:11
Αγαπητέ Alex
quote:

Πιστευω οτι το τελος του Κριτια βρισκεται στα χερια αυτων που θελουν ποτε να μην βρεθει η Ατλαντιδα.

Έχεις υπόψη σου ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που δε θέλουν να βρεθεί η Ατλαντίδα;

Λέγεται ότι υπήρχε και ένα τρίτο βιβλίο του Πλάτωνα για την Ατλαντίδα το οποίο εξαφανίστηκε.

Ενδιαφέροντα όσα μας λες για το Αιγαίο.

Σε ένα άλλο τοπικ είχα παρουσιάσει το χάρτη της Αιγηίδας.

quote:
κατακλυσμός - καταποντισμός

Η περιοχή του Σαρωνικού βυθίζεται (πότε;). Δημιουργούνται η Αίγινα, η Σαλαμίνα, η Καλαυρία, τα Μέθανα, η Ύδρα και οι Σπέτσες, καθώς και οι ακτές της Τροιζήνας, της Πλάκας, του Καραπολιτιού, του Σκυλλαίου και της Ερμιόνης. Παράλληλα στα Μέθανα το ηφαίστειο βρυχάται. Δημιουργεί τους σήμερα γνωστούς κρατήρες. Πολύ αργότερα, ξεσπάει και το ηφαίστειο του Πόρου.

Ώσπου φθάνουμε στο 10.000 π.Χ. που σπάει το φράγμα του Γιβραλτάρ και δημιουργεί τη Μεσόγειο θάλασσα. Μεγάλες, πάλι, οι γεωλογικές ανακατατάξεις.

Πολλοί από τους παλαιολιθικούς ανθρώπους πνίγηκαν. Αλλά αρκετοί σώθηκαν και επιβίωσαν, για να αφήσουν πίσω τα σημάδια τους, αδιάψευστες μαρτυρίες ότι υπήρξαν.

Όπως εκείνοι οι κοντόσωμοι - 1,56 οι άνδρες, 1,35 οι γυναίκες - του σπηλαίου Φράγχθι της Ερμιονίδας - κοντά στο Πόρτο Χέλι ( αρχαία πόλη Αλιείς). Είναι από τις πιο κοντινές, στην Τροιζηνία περιοχές, που εντοπίστηκαν παλαιολιθικοί άνθρωποι.

Τα απομεινάρια τους- ευρήματα-είναι της παλαιολιθικής – μεσολιθικής εποχής: 20.000 ως 8.000 χρόνια π.Χ. τα κυριότερα ευρήματα στην περιοχή.

http://www.koutouzis.gr/10.000pX.htm

Οι παραπάνω χάρτες της Αιγηίδος προτού βυθιστεί ο Σαρωνικός, ταιριάζουν απόλυτα με την περιγραφή του Πλάτωνα στον Κριτία.
quote:
… αυτό που έχει απομείνει, συγκρινόμενο με εκείνο που υπήρχε στο παρελθόν, μοιάζει με σκελετό άρρωστου κορμιού, αφού το χώμα, όσο ήταν εύφορο και μαλακό, παρασύρθηκε μακριά και απέμεινε μόνο ο ρηχός φλοιός της γης.

Τα ευρήματα των ανθρώπων της παλαιολιθικής εποχής: 20.000 ως 8.000 χρόνια π.Χ. ταιριάζουν στην περιγραφή

quote:
… όταν πάλι οι θεοί καθαρίζουν τη γη πλημμυρίζοντάς τη γη με νερά, γλιτώνουν οι βοσκοί και οι βουκόλοι που βρίσκονται στα βουνά …

…αφήνοντας ζωντανούς μόνο τους αγράμματους και τους ακαλλιέργητους…

[/quote]

gnothe seauton

Edited by - κώστας on 07/06/2004 15:08:31

AlexTheGreatΝέο Μέλος
06/06/2004, 19:05:00
Αγαπητε Κωστα

Επειδη δεν ξερω πως να εισαγω εικονες στο post μου, θα προσπαθησω να σε περιγραψω βαση της εικονας της Αρχαιας Ελλαδως που εβαλες στο δικο σου το που ηταν ο Κουστω οταν ανακαλυψε τα ευρηματα.
Λοιπον, αν παρεις το PAINT και βαλεις την εικονα αυτη, σου δινω τις συντεταγμενες στις οποιες βρισκοταν ο Κουστω (106 pixels, 126 pixels) και το γαλλικο πολεμικο πλοιο που εκτελουσε τις ασκησεις του (91 pixels,153 pixels) ωστε να μπορεσεις να βαλεις την εικονα αυτη με τα μερη αυτα σε αλλο post.

Ωσο αφορα την χρονολογια και τους κατακλυσμους, ειμαι σχετικα ΟΚ με αυτα που λες, μονο πανω στο υψος των ατομων διαφωνω εντελος, διοτι μου φαινονται κατα 10 εκ μικροτεροι απ οτι υπολογιζω για αυτην την περιοχη του πλανητη, διοτι ειχαν κανονικη τροφη και πολυ καλες κλιματικες παραμετρους.

Για το ποιοι δε θελουν να βρεθει η Ατλαντιδα, εχω την ιδεα μου. Ας πουμε οτι ιστορικα συνδεωνται με τους Αιγυπτιους, και οτι προσπαθουν, δια μεσω αυτων, να αποδειξουν οτι ειναι αρχαιοτεροι.

Αυτα

Να στε καλα

ΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΝΟΙΑΖΕΙ,¨ΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΟΥ ΣΚΩΤΕΙΝΙΑΖΕΙ

κώσταςΜέλος
06/06/2004, 20:07:04
Αγαπητέ Alex
quote:
Αγαπητε Κωστα

Επειδη δεν ξερω πως να εισαγω εικονες στο post μου,

Αν η εικόνα είναι καταβασμένη στο Internet, δώσε μου τη διεύθυνση, π.χ. http://www.koutouzis.gr/10.00015.jpg για να σου την εμφανίσω εγώ.

gnothe seauton