- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
<< ...Η πρόθεση να φτάσει ο άνθρωπος εις την ύψιστη ηθικότητα, δεν είναι μεν αυτή αύτη η φύσις του ανθρώπου, αλλά προφανώς εύρηται μεσα στην φύση του. Ισως πολλές φορές του προκαλεί αύτη ωρισμένους δυσταγμούς, άλλοτε τον τρομάζει, εν τούτοις υπάρχει δι αυτόν, είτε διότι απετέλεσε δι αυτόν την πρώτην αυτού κατάστασιν, οπως διατείνονται σχεδόν όλαι αι θρησκείαι της γης και η τελειωτέρα εξ αυτών και μάλιστα με μείζονα επιμονήν, είτε διότι πρέπει να καταστή η τελική αυτού κατάστασις, οπως τονίζουν όλαι αι αξίαι ου ονόματος τούτου φιλοσοφίαι...>>
Ο εσωτερικός βίος του L.C.De Saint-MARTIN.
quote:
όπως και αυτός,έτσι και εγώ ποτέ δέν θα θελήσω να "βγάλω" βιαίως έναν άνθρωπο από το "καταφύγιό του",όποιο και να είναι αυτό,
Η παγίδα την οποία πρέπει να υπερβούμε δεν είναι κάτι που εχει σχέση με τους αλλους ανθρώπους γύρω μας αλλά με εμάς τους ίδιους.
Φίλοι οι πρώτοι που φυλακιζόμαστε μεσα στα καταφύγια είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Δεν ξέρω αν αυτή η επίγνωση μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτή , την ώρα που ''χτίζουμε '' και ανεγείρουμε το πνευματικό μας σπίτι. Γίνεται όμως αργότερα οχι επειδή αυτό σίεται στους σεισμούς η επειδή τρέχουν τα υδραυλικά αλλά οταν αρχίσουν και το επισκέπτονται τα άλλα μέλη της οικογένεια μας , μια για να το θαυμάσουν, μια για να το στολίσουν, άλλοτε για να συμπληρώσουν και άλλοτε για να ''φιλοξενηθούν'' εκεί επ αόριστον...
Η ανάγκη μοιράσματος είναι φυσική ως αγελαία και ανασφαλή όντα που είμαστε, αλλά ο Θεός δεν μπορεί να γίνει γνωστός μεσα απο το μοίρασμα αλλά μεσα απο την ανεύρεση του, πίσω απο τα έπιπλα η μεσα στα αραχνιασμένα ντουλαπια της δικής μας ψυχης.
Επειδή οτιδήποτε όμορφο ελκει σαν τα λουλούδια τις μέλισσες [ ακόμη κι αν αυτα δεν γνωρίζουν το κάλλος τους ] ας προστατεύσουμε το δικό μας μυστικό κήπο και ας μην μας απασχολεί η ανθοφορία των αλλων.
Ολοι διαθέτουμε τα απαραίτητα για να επιλέξουμε τα υλικά που είναι κατάλληλα για εμάς...και στην τελική καλύτερα ενα αντίσκηνο που μπορούμε να μεταφέρουμε ''ταξιδεύοντας'' παρά ενα παλάτι με χρυσά κάγκελλα και στιβαρούς φρουρούς.
Συγνώμη αν με αυτα που γράφω γκρεμίζω εστω και ενα τούβλο κάποιου άλλου...η πρόθεση μου είναι να δηλώσω την ανατίναξη των δικων μου ...προτιμώ τελικά του τσιγγάνους...
quote:
λοιπόν, όσο απέχετε από τη ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ της ηθικής... ...απλά θα φιλοφρονείτε αλλήλους, και θα το κάνετε να μοιάζει αυτό ηθικό, και ας είναι ανήθικο...
Με κάνεις και χαμογελάω ρε συ Eidos, να είσαι καλά....
Εντέλει πιθανώς εσυ να είσαι ''ηθικός'' μεσα απο την ανηθικότητα της πραγματικότητας μας..
Φιλικά
τα όσα γράφεται, και ο τρόπος που τα γράφεται, μου θυμίζει παραμυθάκι... και παράλογα του αέρα...
(ανοησίες δηλαδη, με το συμπάθιο)
είναι δυνατόν;;
είναι! είναι!
τίποτα πρακτικό, μόνο αμπελοφιλισοφίες,
ο καθένας πετάει μια κοτσάνα, που οι άλλοι την χειροκροτούν και την επαυξάνουν!!
ειλικρινά δεν το πιστεύω!!!
τόση κενότης;;
για ξυπνήστε επιτέλους... για κοιτάξτε τη ζωή κατάφατσα...
ψάχνετε ακόμα να βρείτε την ηθική;;
μα τι είναι αυτή η έρμη η ηθική τελικά;
μην είναι λόφοι, μην βουνά,
μην είναι μια τρικλοποδια;
αλήθεια τι είναι αυτό που σύμφωνα με τον Λομβαρδοπ. συμφωνήσατε;
να κάνετε επικοδομοιτικο διάλογο;
μπράβο σας!
ποιά γενική ηθική σας οδήγησε σε αυτή τη συμφωνία;
και αφου συμφωνήσατε όλοι να χαριεντίζεστε μεταξύ σας, (εγω είμαι εκτός) η διαφορετική ηθική του καθενός σας, πως και τελικά συμπλέει;
μήπως ρε παιδιά, την ίδια εγγενή ηθική κουβαλάμε όλοι;
άσχετα αν κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, με ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΙΔΕΕΣ (nst)
και ψάχνουν σε ανώτερα επίπεδα, και σε απόλυτα ελεύθερες επιλογές,
και στον Αδη, και στον Αρη,
η ηθική είναι μέσα μας...
είτε την δεχώμαστε ως ένα ασφαλή οδηγό από τον Κατασκευαστή μας,
η παίρνουμε τα όρη τα ψηλά βουνά, και ψάχνουμε για αφροδισιακά ...για να μας φέρουν πιο κοντά...
Φίλε σκέψου τι σε κάνει και γράφεις εδω πέρα και μην εχεις τύψεις...
και ψυχή
ει μέλλει γνώσεσθαι αυτήν
εις ψυχήν αυτή
βλεπτέον
ΠΛΑΤΩΝ Αλκιβιάδης 133b
και η ψυχή,
αν είναι να γνωρίσει τον εαυτό της,
σε ψυχή πρέπει
να κοιτάξει.
Αφου προτιμάς τα ελληνικά προιόντα...
η ψυχη που αμαρτάνει, αυτή θα πεθάνει."
Ιεζεκιήλ 18:4
αυτά τα λόγια επερικλείουν την πραγματικότητα, και είναι τα μόνα αληθινά περί πρακτικής ηθικής.

In anticipation of my resurrection...
quote:EIDOS,μιλάς εσύ γιά "ξενόφερτα" και εσύ μας τα φέρνεις στήν συζήτηση...αναφέροντας τα λεγόμενα ποιμένων τής ερήμου,τα οποία όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερη παράθεσή μου,γεννηθήκαν στην συνείδηση τών αρχαίων λαών τής μεσοποταμίας, όταν αυτοί εκδιωχθήκαν από τούς Σουμερίους και βρήκαν καταφύγιο στα όρη τής Ανατολίας.Θά το ξαναγράψω για να το διαβάσεις...
"όλες η ψυχές είναι δικές μου
η ψυχη που αμαρτάνει, αυτή θα πεθάνει."Ιεζεκιήλ 18:4
αυτά τα λόγια επερικλείουν την πραγματικότητα, και είναι τα μόνα αληθινά περί πρακτικής ηθικής.