- ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΒΑΣΙΚΑ.
1]ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
2]ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ.
φιλε theosoficus, οι σολωμονικες τι σχεση εχουν με αυτα που πολυ σωστα αναφερεις???
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΙΠΩΜΕΝΑ.
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ.ΔΗΛ. ΣΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ,ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΦΙΣΜΟ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΡΑΜΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΟ.
Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.
1]ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
2]ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ CONSCIOUS WILL.
MAY THE LIGHT BE YOUR LIGHT.
Συμφωνώ… οπότε και θα βάλω
3]ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ
Γιώργος![]()
μήνυμα προς τα Χριστιανόπουλα - τελικά η μόνη απο τις φόρμουλες που πάντα δουλεύει είναι το «Ου μοιχέψεις»
quote:quote:
1]ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
2]ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ.
φιλε theosoficus, οι σολωμονικες τι σχεση εχουν με αυτα που πολυ σωστα αναφερεις???
Η ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΕΙΑΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ.
[/quote]
Η ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΕΙΑΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ.
[/quote]
μα γιατι να ασχοληθει καποιος με κατι που κρυβει αρνητικη ενεργεια και να ρισκαρει οπως λες, οταν υπαρχουν τοσοι τροποι με θετικη ενεργεια???
προσωπικα πιστευω πως η αρνητικη ή η θετικη ενεργεια πηγαζει απο μεσα μας - η τελετουργια βοηθαει απλως στην συγκεντρωση.
και δεν υπηρξε ουτε μια περιπτωση που η αρνητικη ενεργεια να μην εβλαψε τελικα αυτον που την εστιαζει.
ΠΡΕΠΕΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΝΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΟΥΣ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗΣ ΣΕ REGULAR ΒΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕΙ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ SITE KAI SE KAMMIA ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ PROJECTION TOY ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ.ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ,ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΤΛ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΔΗΛ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΑ.
Μια φόρμουλα προσφορά του LaVey στην μαγική τεχνολογία ….είναι η δυναμική του Erotic Crystallization inertia - η μπορεί να το βρείτε σαν emotional crystallization inertia –
Σύμφωνα με αυτή .. υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές στην ζωή μας – συνήθως όταν είμαστε έφηβοι η νέοι (και ωραίοι
).. όπου ξαφνικά γινόμαστε self – aware. Συνήθως αυτές οι στιγμές είναι πάντα συναισθηματικές και σχεδόν πάντα ερωτικές στην φύση τους.
« η στιγμή στον χρόνο… και η εμπειρία εκείνη στην οποία .. τα προσωπικά συναισθηματικά/ερωτικά φετίχ εδραιώνονται …και μένουν στο μυαλό μας χαραγμένα σαν στιγμές δυνατές self aware
Αυτά είναι κατά το πλείστο οπτικά ερεθίσματα …μυρωδιές και η επακόλουθες μνήμες από αυτά…
Μια τέτοια στιγμή σου δίνει pleasure & joy .. και από αυτό το έρχεται δύναμη και ζωτικότητα.. (πάντα αισθανόμαστε δυνατοί και ζωτικοί όταν είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστημένοι)
Έτσι λοιπόν ..όταν ο μάγος περιτριγυρίσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του με πράγματα/αντικείμενα τα οποία υποκινούν/ενεργοποιούν τις δικές του ECI στιγμές/περιόδους στην ζωή του … θα είναι ποιο ζωτικός ….κάτι που δεν σε χαλάει ιδίως όταν ασχολείσαι με την τέχνη της μαγείας …
Τι μου λέει τώρα αυτή η φόρμουλα…?(όχι θα την άφηνα)…![]()
Εάν θέλεις μία ζωτικότητα στην ζωή σου ..θα πρέπει να παραμένεις αληθινός / πιστός σε εκείνα τα πράγματα που σε κάνουν ζωτικό/ερωτικό .. που ξέρεις ότι σου διεγείρουν την πραγματικότητα σου… και όχι αυτά που προσπαθούν να σου πουλήσει ο καθένας ( βλέπε …διαφημιστές) … - όπου βάζοντας/πουλώντας σεξ ασύστολα προσπαθούν να συνδέσουν έναν link με μια ψεύτικη εμπειρία ECI και την υπόσχεση ότι αν το αγοράσεις θα αισθάνεσαι έτσι…
δεν χρειάζεται να αγοράσεις το καινούργιο αμαξάκι/κινητό/φόρεμα .. απλά θα μπορούσες να βγάλεις από την ντουλάπα το «τυχερό» σου T-shirt / εσώρουχο / κολόνια κλπ… ..ώστε να είσαι αρκετά χαρούμενος/ζωτκός .. μα ακριβώς όπως στις διαφημίσεις …
σε ένα διαφορετικό επίπεδο … μπορεί να εξηγήσει και γιατί κάποιας μεγάλης ηλικίας άτομα συνήθως τους αρέσει να μένουν η να πηγαίνουν σε περιβάλλοντα - μικρές πόλεις η χωριά όπου οι σηνηθειες/τρόποι/μόδα επανέρχονται/ επιστρέφουν σε ποιο παλιές περιόδους (τότε που ήταν νέοι) …..αρκετά τονωτικό και ενδυναμωτικό για την ψυχοσύνθεση τους … σε αντίθεση με τις μεγα-τέρας-πολεις .. (παραλίγο να τον χάσουμε τον παππού όταν είχε έρθει Αθήνα)
Και ένα tip for the girls : αν λάβουμε υπόψη μας.. ότι ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό ..male ενήλικων είχαν την πρώτη τους ερωτική εμπειρία σε οίκο ανοχής ..
Χμ…πως το έλεγε μωρέ..ο Καρβέλας… α.. ναι….« δεν θέλω τα κόκκινα δεν θέλω τα μπλε …. θέλω τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου» ![]()
Γιώργος![]()
…you can leave your high heels on….![]()
Edited by - Γιώργος on 29/06/2004 03:08:43
Η ΠΡΑΞΗ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Ουπς! Πέρασε η μέρα...![]()
![]()
Τεσπά είναι κρίμα να είναι στα "αζήτητα" ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα... ![]()

Εχω την εντυπωση πως αυτο που θα αποκαλυφθει δεν εχει καμμια σχεση με το "αγνωστο".Ολα αυτα γινονται για να πετυχουμε η να αποκτησουμε κατι που επιθυμουμε πολυ και οσο αγνο και αν το θεωρουμε ειναι μια επιθυμια οπως ολες οι αλλες (καθαρο δημιουργημα του νου μας).Αυτο που ειναι παντου και πουθενα αποκαλυπτεται αναλογα με την κατασταση μας και καθε δικη μας προσπαθεια ειναι απλα αλλο ενα εμποδιο .
Εχω επισης την εντυπωση πως για να υπαρξει το "αλλο" , ισως θα πρεπει (κυριολεκτικα )να παψουμε να υπαρχουμε εμεις σε οποιοδηποτε επιπεδο σκεψης η επιγνωσης της ατομικοτητας μας.
Και κατι αλλο μεγαλυτερη μαγεια ισως απο το νου μας δεν υπαρχει.
Παλι το σφιξιμο στο στομαχι , μου λεει πως δεν υπαρχει τροπος να μιλησω
για αυτο που θεωρω ,με πειστικο για μενα λογο.Γιατι οτι θεωρω ανηκει στα γνωστα οπως αλλωστε και καθε εμπειρια.Ισως για μια στιγμη να ηταν το αγνωστο .Ειναι η στιγμη που ο παρατηρητης και το παρατηρουμενο ειναι ενα και δεν υπαρχουν ταυτοχρονα.
Φιλικα παντα.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΖΩΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.ΚΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΚΛΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΦΩΝΗ ΒΩΟΝΤΟΣ ΕΝ ΤΙ ΕΡΗΜΩ.ΟΤΙ ΦΑΜΕ,ΟΤΙ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο....ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΑ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ.
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ Ν'ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΤΟ ΣΟΚ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ.ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ,ΖΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ...
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.....
Edited by - EXELSIOR on 08/07/2011 12:38:19
Edited by - EXELSIOR on 08/07/2011 12:49:07
Edited by - EXELSIOR on 08/07/2011 14:33:57
quote:
EXELSIORΝομίζω πως το θέμα σας αφορά την διαφορά συχνότητας των δονήσεων της "ύλης".
Αυτές τις “δονήσεις της ύλης” φίλε Στέλιο , άγνωστες για μας εν ζωή – και στην περίπτωση που εντοπιστούν, ακατανόητες - , γίνονται γνωστές και κατανοητές αυτομάτως μετά τον θάνατον?
Γνωρίζουμε την διαδικασία μετάλλαξης και απόκτησης αυτής της ικανότητας?
Αυτό που λέω δονήσεις της "ύλης" είναι ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο κάθε ον αντιλαμβάνεται το δικό του κόσμο. Όπως έχω πει π.χ. για τα ψάρια το πρώτιστο ζωτικό στοιχείο είναι το νερό και για μας ο αέρας. Στο διάστημα, εκεί που λέμε κενό, δεν είναι κενό. Είναι το επόμενο σκαλί της ύλης, ο αιθέρας, όπου δονείται σε τέτοιες συχνότητες που είναι έξω από τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Και κει είναι κόσμος για κάποια άλλα όντα. Και όταν θα πεθάνουμε πιστεύω, δεν θα αλλάξουμε κόσμο, συχνότητα θα αλλάξουμε. Όλοι μέσα στον ίδιο κόσμο είμαστε.
quote:
Ευχαριστώ για την ερώτηση. Με εκπλήσεις που θυμάσαι το όνομά μου αφού δεν το γράφω πλέον κάπου.
Αυτό που λέω δονήσεις της "ύλης" είναι ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο κάθε ον αντιλαμβάνεται το δικό του κόσμο. Όπως έχω πει π.χ. για τα ψάρια το πρώτιστο ζωτικό στοιχείο είναι το νερό και για μας ο αέρας. Στο διάστημα, εκεί που λέμε κενό, δεν είναι κενό. Είναι το επόμενο σκαλί της ύλης, ο αιθέρας, όπου δονείται σε τέτοιες συχνότητες που είναι έξω από τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Και κει είναι κόσμος για κάποια άλλα όντα. Και όταν θα πεθάνουμε πιστεύω, δεν θα αλλάξουμε κόσμο, συχνότητα θα αλλάξουμε. Όλοι μέσα στον ίδιο κόσμο είμαστε.
Ευτυχώς νους μου ( που για μένα είναι ξεκάθαρα ο εγκέφαλός μου )και τα φρένα μου είναι γερά, και ακόμα θυμάμαι ονόματα φίλε Στέλιο.
Στο διάστημα ξέρω να υπάρχει το ψευδοκενό, όπως το εννοεί η κβαντομηχανική ,
Αν εσύ εννοείς το ίδιο, αλλά το ονομάζεις αιθέρα, δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η γνώση σου, πως εκεί είναι ο χώρος για κάποια άλλα όντα..
Πως την απέκτησες
Και επιπλέον, πως γνωρίζεις πως πεθαίνοντας, οι άνθρωποι, δεν χάνονται, αλλά απλά αλλάζουν συχνότητα?
Ναι....πιστεύω ότι δεν υπάρχει κενό. Εκεί που σταματούν τα όργανά μας υπάρχει μια άλλη μορφή "ύλης"(στη φιλοσοφία την τελική ύπαρξη την λένε ον και το κεφάλαιο που ασχολέίται με αυτό λέγεται οντολογία)και εκεί πιστεύω είναι ο κόσμος του Νου και του πνεύματος. Μια συχνότητα μας κάνει και διαφέρουμε, διαφορετικά είμαστε όλοι στον ίδιο χώρο.Όσο για την αλλαγή συχνότητας των νεκρών που ρωτάς, αυτό το συμπεραίνω από την επιθανάτιες εμπειρίες κάποιων που για μερικά λεπτά αιωρούνταν και είχαν πλήρη συνείδηση χωρίς ο εγκέφαλος να δίνει συναίνεση σε αυτό, από τον αμφίδρομο υπνωτισμό που φέρει μνήμες από εμπειρίες άλλης ζωής με άλλη γλώσσα επικοινωνίας σε κάποιους και από τα πειράματα του φαινομένου του λευκού θορύβου, αν έχεις υπόψη σου......
Όλα αυτά είναι οι απόψεις μου. Και γω όπως όλοι έχω γνώμη κι όχι γνώση. Γνώση είναι ο απώτατος σκοπός όλων, αν και χλωμό το βλέπω..... θέτω προς συζήτηση ότι λέω και δεν θα διστάσω να αναθεωρήσω οτιδήποτε με μεταπείσει. Όπως βλέπεις δεν ισχυρίζομαι ακράδαντα όλα αυτά... απλά προς τα εκεί γέρνω σύμφωνα με αυτά που λέω ότι γνωρίζω. Αν έχει κάποιος ένσταση να την καταθέσει να την συζητήσουμε...
Συνεπώς, δεν καταθέτεις μια επιστημονική άποψη, απλά λες την δική σου γνώμη.
Αυτό ήθελα να διευκρινίσω.
Έγινες κατανοητός.
ΔΕΝ υπάρχει καμία επιστημονική επιβεβαίωση ύπαρξης κάποιων δονήσεων που να εκπέμπεται από νεκρούς, σε οποιαδήποτε χωρική διάσταση και συχνότητα, και επομένως ΔΕΝ υπάρχει κανένας επιστημονικός τρόπος οποιασδήποτε επικοινωνίας με τους νεκρούς.
Όλοι οι νεκροί είναι .....τελείως πεθαμένοι.
Κατά την δική μου γνώμη, όσοι διαδίδουν πως έχουν αυτή την δυνατότητα είναι απατεώνες ή στην καλύτερη περίπτωση κοινοί τσαρλατάνοι, που εκμεταλλεύονται τον δικαιολογημένο ανθρώπινο πόνο που συνεπάγεται με το χαμό κάποιου προσφιλούς προσώπου.
Όσον αφορά τους ιδικούς τρόπους επικοινωνίας (ποτήρια κλπ κλπ) με πνεύματα νεκρών ή και δαιμόνων, που κάποιοι ισχυρίζονται πως κατέχουν, είναι κατά την γνώμη μου αφέλεια, (στην καλύτερη περίπτωση) ή απάτη.
Το αν οι νεκροί είναι πεθαμένοι οι όχι, η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι τελείως μα τελείως νεκροί.
Με την διακοπή της εγκεφαλικής λειτουργίας επέρχεται ο πλήρης εκμηδενισμός της προσωπικότητας, και καμία εγκεφαλική ενέργεια δεν έχει ποτέ παρατηρηθεί.
Αδυνατώ να κατανοήσω οποιαδήποτε οντότητα/ύπαρξη που να μπορεί να σκέφτεται και να ενεργεί χωρίς την συμμετοχή κάποιας μορφής ενέργειας και ύλης.
Οποιοιδήποτε διαφημίζουν πως έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με νεκρούς, είναι απατεώνες.
Αν εσύ θες, πίστευε διαφορετικά, και αν αυτή η πίστη σε βοηθά, καλά είναι να την διατηρείς
Αν κάποιοι σε βοηθούν να συντηρείς αυτή την πίστη σου και στην ισχύουν, έναντι κάποιου άμεσου ή έμμεσου οφέλους, προφανώς σε εκμεταλλεύονται.
Είναι λάθος η πληροφόρησή σου πως η κβαντομηχανική υποστηρίζει πως οι σκέψεις είναι ενέργεια.
Οι σκέψεις είναι προϊόν της εγκεφαλικής λειτουργίας. Ο εγκέφαλος λειτουργεί ηλεκτρομαγνητικά και βιοχημικά. Αν αυτό εννοείς, αυτό δεν το έχει διαπιστώσει η κβαντομηχανική, αλλά άλλη επιστήμη που ασχολείται με την δραστηριότητα του εγκεφάλου και έχει χαρτογραφήσει τις λειτουργίες του ανά περιοχή.
Η αντίδραση του εγκεφάλου είναι διαφορετική όταν σκέφτεσαι (με κλειστά μάτια), και διαφορετική όταν παρατηρείς κάτι.
Οι σκέψεις δεν μπορούν να επηρεάσουν την ύλη. Δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο η κβαντομηχανική.
Ο εγκέφαλος μας μπορεί να επηρεάσει το δικό μας υλικό σώμα, μιά και ο εγκέφαλος είναι το κέντρο της υλικής και ψυχικής μας δραστηριότητας.
Ο εγκέφαλος είναι ύλη.
Κάθε μία θεωρία για να γίνει δεχτή απο την επιστήμη, θα πρέπει να μπορεί να επιβεβαιωθεί με κάποιο ελεγχόμενο πειραματικό τρόπο αρκετές φορές, και υπό τις ίδιες συνθήκες να οδηγεί πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα.
Αν εσύ γνωρίζεις να έχει γίνει κάτι τέτοιο, σε παρακαλώ δώσε μου τα στοιχεία που γνωρίζεις.
Διαφορετικά είναι η δική σου ΜΟΝΟ άποψη.
Επέτρεψε μου το δικαίωμα να διαφωνώ με τον τρόπο που σχηματίζεις άποψη, για το τι είναι πραγματικό και τι όχι.
Να είσαι καλά.
quote:
Αγαπητε gianipseftis δεν μπορεις να εισαι τοσο απολυτος και σιγουρος για πραγματα που ουτε η ιδια επιστημονικη κοινοτητα εχει απορριψει..απλως μεχρι στιγμης η δεν εχει βγει κατι δημοσια(οπως γνωριζεις πολλες ανακαλυψεις δεν δημοσιευονται)η επειδη οι επιστημονες μενουν ουδετεροι πανω σε αυτο αφου δεν μπορουν να το εξηγησουν.Εκτος αυτου πολλοι ανθρωποι δηλωνουν εμπειριες με περιεργα φαινομενα και επικοινωνια με κατι περα απο τον υλικο κοσμο.Συγχρονως δεν μπορω να καταλαβω το νοημα να πει καποιος ψεμματα πανω σε αυτο.
Αγαπητή μου Νταϊάνα, νομίζω πως αυτό το θέμα από την ίδια του την φύση δεν θα μπορέσει ποτέ να απαντηθεί από τον άνθρωπο.
Το εάν δηλαδή υπάρχει ζωή μετά τον φυσικό μας θάνατο είναι κάτι που δε μπορεί να αποδειχθεί ή τουλάχιστον δε μπορώ εγώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να δοθεί μια οριστική απάντηση.
Από κει και πέρα ένας επιστήμονας μπορεί να εξετάσει σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία έχει στα χέρια του, θα εξετάσει δηλαδή - και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε κάποιον κλάδο της Ιατρικής - τις αιτίες του θανάτου, τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτόν, να διεξάγει έρευνες και πειράματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον ο άνθρωπος να αποφύγει τον θάνατο από αυτά τα αίτια εάν πρόκειται για κάποια μολυσματική ασθένεια κλπ.
Το εάν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο μπορεί να τον ενδιαφέρει και να τον απασχολεί ως άνθρωπο όμως ως επιστήμονα ίσως να μην τον ενδιαφέρει διότι είναι ένα πεδίο το οποίο δε μπορεί να εξερευνήσει με τα επιστημονικά μέσα.
Εάν εγώ βγω και πω ότι μετά τον θάνατο μας γινόμαστε ενεργειακές πατάτες ή η ψυχή μας ταξιδεύει στον αστερισμό του Σείριου, είναι κάτι το οποίο ούτε μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα ούτε είναι μια πληροφορία διαψεύσιμη κι ελέγξιμη.
Ένας άνθρωπος λοιπόν ο οποίος θα πει ότι έχει την ικανότητα ή το χάρισμα να επικοινωνεί με τους νεκρούς είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους γύρω του για αυτό.
Και πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους και περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να εξαπατήσουν τους γύρω τους και κυρίως τους συγγενείς των νεκρών, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο τους.
Και φυσικά υπάρχουν και κάποιες μέθοδοι για αυτό τις οποίες κάποιος να μη μπορεί καν να αντιληφθεί ή η επιθυμία του να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο του τον κάνει να μην βλέπει τόσο καθαρά.
Μια μέθοδος είναι το λεγόμενο cold reading.

In anticipation of my resurrection...