ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ESΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

gretel60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
retronio22Νέο Μέλος
18/07/2011, 18:17:00
Kαι ο πατέρας μου το ίδιο πιστεύει για τη μάνα μου.Συνέχεια μου το λέει ότι η μάνα μου λιώνει στο χώμα,και να σταματήσω να στεναχωριέμαι γιατί όλοι είμαστε τίποτα.Επίσης μου λέει ότι όλα τα όνειρα είναι προϊόντα του εγκεφάλου,και ότι δεν υπάρχει θεός.
07/08/2011, 17:28:10
quote:

Kαι ο πατέρας μου το ίδιο πιστεύει για τη μάνα μου.Συνέχεια μου το λέει ότι η μάνα μου λιώνει στο χώμα,και να σταματήσω να στεναχωριέμαι γιατί όλοι είμαστε τίποτα.Επίσης μου λέει ότι όλα τα όνειρα είναι προϊόντα του εγκεφάλου,και ότι δεν υπάρχει θεός.

Το τίποτα γεννά μόνο τίποτα και όχι ανθρώπους.

07/08/2011, 17:44:36
Σωστή παρατήρηση , απλή αλλα εύστοχη...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
lixosΜέλος
08/08/2011, 13:14:53
Γεια σε όλους σας.
Είμαι νέο μέλος και είχα γράψει και σε ένα άλλο σχετικό θέμα όμως δεν έλαβα κανένα σχόλιο ή απάντηση από κανέναν.
Πρόσφατα βίωσα έναν από τους χειρότερους εφιάλτες μου: "έχασα" το άλλο μου μισό, εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα.
Μέχρι τώρα πάντα πίστευα πως όταν κανείς πεθαίνει, απλώς εκεί τελειώνουν όλα. Τώρα έχω ανάγκη να πιστέψω το αντίθετο: πως κάτι γίνεται, κάτι υπάρχει και συνεχίζει. Δεν μπορώ πια τις ισοπεδωτικές και απόλυτες ατάκες, ενώ κάποτε εγώ ήμουν αυτή που τις χρησιμοποιούσα. Βέβαια, δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνο θεωρίες. Μακάρι να υπήρχε η οποιαδήποτε επικοινωνία με την άλλη πλευρά και να μου έλεγε ότι είναι καλά εκεί που είναι. Μέχρι τώρα το μόνο που έχω δει είναι όνειρα, διάφορα όνειρα. Όμως υπάρχουν στιγμές που τον νιώθω τόσο πολύ κοντά μου, γύρω μου, που νομίζω ότι εάν θα γυρίσω θα τον δω. Βέβαια αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα και το πιθανότερο είναι η ανάγκη μου να το βλέπω έτσι. Χθες είδα και σε dvd την ταινία "Η ζωή μετά". Ουσιαστικά έχει βασιστεί στις επιθανάτιες εμπειρίες που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί. Άλλο μεγάλο ζήτημα αυτό που εξάντλησα να διαβάζω εδώ στο esoterica σε άλλο topic.
Τέλος πάντως, για να επιστρέψω στην ταινία, για όσους την έχουν δει, υπήρχε ένα ενδιάμεσο (μέντιουμ), που υποτίθεται είχε το "χάρισμα" να επικοινωνεί με νεκρούς. Ποια είναι η άποψή σας; υπάρχει κάποιος αξιόπιστος στην Αθήνα ο οποίος μπορεί να έρθει σε επαφή με την άλλη πλευρά; τι έχετε ακούσει; Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις και οι τοποθετήσεις σας στο ζήτημα. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

08/08/2011, 13:31:31
Είναι φανερό πως κάπου θέλεις να πιαστείς αρνούμενη να δεχτείς την πραγματικότητα.
Πρέπει να φανείς δυνατή και να την αντιμετωπίσεις.
Καταλαβαίνω πως σου είναι δυσβάσταχτος ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου (στους περισσότερους έτσι είναι)

Κάνε κουράγιο και προπάντων μην πέσεις θύμα κάθε λογής απατεώνων, που θα ισχυριστούν πως έχουν την ικανότητα επικοινωνίας με τους νεκρούς.

ΔΕΝ υπάρχει τέτοια ικανότατα απο ΚΑΝΕΝΑΝ.

lixosΜέλος
08/08/2011, 13:38:02
Γεια σου gianipseftis.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με απατεώνες και λοιπά λαμόγια. Θα ήθελα όμως να υπήρχε κάτι αντίστοιχο με την ταινία. Ξέρω ότι Θα μου πεις ότι "ήταν απλώς μια ταινία". Αλλά, πες μου σε παρακαλώ, τι εννοείς με τη φράση "αρνούμενη να δεχτείς την πραγματικότητα"? Για σένα δηλαδή, ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; ότι απλώς σβήνει το φως;

08/08/2011, 13:53:39
Εγώ πιστεύω πως είμαστε φτιαγμένοι από αστρόσκονη, και συγκεκριμένα, από λείψανα παλιών άστρων, όπως αναφέρει ο Ελύτης στο “Άξιον Εστί”.

Η ύλη μας δεν θα χαθεί, αλλά τα δομικά της στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για νέα ζωή ξανά και ξανά.
“Στην αρχή μας υπάρχει το τέλος μας, ξανά και ξανά” όπως γράφει ο Τ.Ελιοτ.

Κουράγιο καλή μου!
Η ζωή συνεχίζεται, αυτός είναι ο κόσμος μας “ο μικρός, ο μέγας”.

Δεν έχω κάτι ποιο χρήσιμο να σου πω, πάρεξ απο αυτήν την αλήθεια μου.

lixosΜέλος
08/08/2011, 14:07:37
...έστω και αυτό που λες ότι πιστεύεις, είναι κάτι προτιμότερο από τον μηδενισμό.

Ευχαριστώ για το "κουράγιο" που μου εύχεσαι.

Δυστυχώς, δεν έχω και άλλη επιλογή.

TinaGRΜέλος
08/08/2011, 14:41:21
Dear lixos,
Σου προτεινω να διαβασεις το βιβλιο ''Θα σε δω στον παραδεισο'' του Richard Matheson..Θα σου λυθουν πολλες αποριες αν οχι ολες...

Επισης μακρια απο μηδενιστες και απολυτους ανθρωπους...κανε τη δικη σου ερευνα και θα σου απαντηθουν ολα με λιγη υπομονη και επιμονη..ξεκινα οπωσδηποτε με το βιβλιο που σου προτεινω...σε αφορα ΑΜΕΣΑ...trust me..

lixosΜέλος
08/08/2011, 16:06:55
Tina GR,
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το σημείωσα. Έχει γίνει και ταινία με τον Robin Williams απ' ότι το κοίταξα λίγο.
Όσον αφορά στην έρευνα που λες, όσο το ψάχνω τόσο περισσότερο μπερδεύομαι. Πάνω που νομίζω ότι φτάνω κάπου, κάθε φορά σκοντάφτω.
Για να καταλάβεις, έχω διαβάσει ό,τι βρήκα σχετικά με τα NDE's και νομίζω ότι κάπου μέσα από αυτές τις εμπειρίες ίσως να υπάρχει "λογική" εξήγηση & απαντήσεις. Αλλά πάλι, η λογική λέει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις και φτου κι απ' την αρχή. Είναι αυτό που λέμε: θα ήθελα να το δω με τα μάτια μου. Αλλά...δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν..

TinaGRΜέλος
08/08/2011, 19:26:34
Και εγω ειχα πολλες αποριες οπως και εσυ αλλα δεν το αφησα...ερευνησα και κατεληξα..δεν υπαρχει τιποτα μπερδεμενο..οσο για τη λογικη..λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα δε γινεται ολα τα πραγματα να εξηγουνται με βαση τη λογικη...για οποιαδηποτε απορια θα μπορουσες να μου στειλεις private..

08/08/2011, 21:39:57
Αγαπητέ/τή lixos
Έχεις καμιά σχέση με το Χριστιανισμό;
Αν ναι, γιατί δεν ψάχνεις και εκεί; Η χριστιανική παράδοση, ιδιαίτερα η Ορθόδοξη, θα μπορούσε, ίσως, να σου προσφέρει κάποια άλλη "διάσταση" στο αδιέξοδο που σε οδηγεί ο πόνος που σου προκαλεί ο χαμός του αγαπημένου σου προσώπου.

Λυπάμαι γι' αυτό που σου συνεβει.

08/08/2011, 21:52:46
Τι έγινε Ψηλέ, κάνουμε και προσηλυτισμό τώρα…

lixosΜέλος
09/08/2011, 10:23:06
quote:

Και εγω ειχα πολλες αποριες οπως και εσυ αλλα δεν το αφησα...ερευνησα και κατεληξα..δεν υπαρχει τιποτα μπερδεμενο..οσο για τη λογικη..λυπαμαι που θα σε απογοητευσω αλλα δε γινεται ολα τα πραγματα να εξηγουνται με βαση τη λογικη...για οποιαδηποτε απορια θα μπορουσες να μου στειλεις private..

ΤίναGR καλήμερα,

Σου έχω στείλει mail. Ελπίζω να το έκανα σωστά. Σε παρακαλώ διάβασέ το και απάντησέ μου όταν μπορείς.

lixosΜέλος
09/08/2011, 10:26:04
quote:

Αγαπητέ/τή lixos
Έχεις καμιά σχέση με το Χριστιανισμό;
Αν ναι, γιατί δεν ψάχνεις και εκεί; Η χριστιανική παράδοση, ιδιαίτερα η Ορθόδοξη, θα μπορούσε, ίσως, να σου προσφέρει κάποια άλλη "διάσταση" στο αδιέξοδο που σε οδηγεί ο πόνος που σου προκαλεί ο χαμός του αγαπημένου σου προσώπου.

Λυπάμαι γι' αυτό που σου συνεβει.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Με το Χριστιανισμό πλέον δεν έχω καμία σχέση. Εκτός από την αγάπη που πρεσβεύει, δεν με καλύπτει σαν θεωρία, τουλάχιστον όχι όπως έχει παραποιηθεί από τους παπάδες και τους λοιπούς ακατάλληλους. Ούτε και αυτός προσφέρει αποδείξεις. 2000 χρόνια τώρα έχει βασιστεί στο promotion & marketing του μετά θάνατον φόβου. Τίποτα το ουσιαστικό.

09/08/2011, 10:29:04
quote:
lixos

Γεια σε όλους σας. [ Γεια σου και σένα ]
Είμαι νέο μέλος και είχα γράψει και σε ένα άλλο σχετικό θέμα όμως δεν έλαβα κανένα σχόλιο ή απάντηση από κανέναν.
Πρόσφατα βίωσα έναν από τους χειρότερους εφιάλτες μου: "έχασα" το άλλο μου μισό, εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα.
Μέχρι τώρα πάντα πίστευα πως όταν κανείς πεθαίνει, απλώς εκεί τελειώνουν όλα. Τώρα έχω ανάγκη να πιστέψω το αντίθετο: πως κάτι γίνεται, κάτι υπάρχει και συνεχίζει. [ Αν έχεις ανάγκη να πιστέψεις το αντίθετο, απλά ... πίστεψέ το. Η πίστη σου δεν χρειάζεται καμία επιβεβαίωση όπως ακριβώς η καρδιά σου δεν χρειάζεται το νου σου για να λειτουργήσει ]

Δεν μπορώ πια τις ισοπεδωτικές και απόλυτες ατάκες, ενώ κάποτε εγώ ήμουν αυτή που τις χρησιμοποιούσα. Βέβαια, δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνο θεωρίες. Μακάρι να υπήρχε η οποιαδήποτε επικοινωνία με την άλλη πλευρά και να μου έλεγε ότι είναι καλά εκεί που είναι. Μέχρι τώρα το μόνο που έχω δει είναι όνειρα, διάφορα όνειρα. Όμως υπάρχουν στιγμές που τον νιώθω τόσο πολύ κοντά μου, γύρω μου, που νομίζω ότι εάν θα γυρίσω θα τον δω. Βέβαια αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα και το πιθανότερο είναι η ανάγκη μου να το βλέπω έτσι. Χθες είδα και σε dvd την ταινία "Η ζωή μετά". Ουσιαστικά έχει βασιστεί στις επιθανάτιες εμπειρίες που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί. Άλλο μεγάλο ζήτημα αυτό που εξάντλησα να διαβάζω εδώ στο esoterica σε άλλο topic.
Τέλος πάντως, για να επιστρέψω στην ταινία, για όσους την έχουν δει, υπήρχε ένα ενδιάμεσο (μέντιουμ), που υποτίθεται είχε το "χάρισμα" να επικοινωνεί με νεκρούς. Ποια είναι η άποψή σας; υπάρχει κάποιος αξιόπιστος στην Αθήνα ο οποίος μπορεί να έρθει σε επαφή με την άλλη πλευρά; τι έχετε ακούσει; Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις και οι τοποθετήσεις σας στο ζήτημα. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

quote:
lixos

Είναι αυτό που λέμε: θα ήθελα να το δω με τα μάτια μου. [ Αυτό που θες να δεις, δεν θα το δεις με τα μάτια σου αλλά με την καρδιά σου ]

lixosΜέλος
09/08/2011, 11:44:34
quote:

quote:
lixos

Γεια σε όλους σας. [ Γεια σου και σένα ]
Μέχρι τώρα πάντα πίστευα πως όταν κανείς πεθαίνει, απλώς εκεί τελειώνουν όλα. Τώρα έχω ανάγκη να πιστέψω το αντίθετο: πως κάτι γίνεται, κάτι υπάρχει και συνεχίζει. [ Αν έχεις ανάγκη να πιστέψεις το αντίθετο, απλά ... πίστεψέ το. Η πίστη σου δεν χρειάζεται καμία επιβεβαίωση όπως ακριβώς η καρδιά σου δεν χρειάζεται το νου σου για να λειτουργήσει ]

Δεν μπορώ πια τις ισοπεδωτικές και απόλυτες ατάκες, ενώ κάποτε εγώ ήμουν αυτή που τις χρησιμοποιούσα. Βέβαια, δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνο θεωρίες. Μακάρι να υπήρχε η οποιαδήποτε επικοινωνία με την άλλη πλευρά και να μου έλεγε ότι είναι καλά εκεί που είναι. Μέχρι τώρα το μόνο που έχω δει είναι όνειρα, διάφορα όνειρα. Όμως υπάρχουν στιγμές που τον νιώθω τόσο πολύ κοντά μου, γύρω μου, που νομίζω ότι εάν θα γυρίσω θα τον δω. Βέβαια αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα και το πιθανότερο είναι η ανάγκη μου να το βλέπω έτσι. Χθες είδα και σε dvd την ταινία "Η ζωή μετά". Ουσιαστικά έχει βασιστεί στις επιθανάτιες εμπειρίες που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί. Άλλο μεγάλο ζήτημα αυτό που εξάντλησα να διαβάζω εδώ στο esoterica σε άλλο topic.

quote:
lixos

Είναι αυτό που λέμε: θα ήθελα να το δω με τα μάτια μου. [ Αυτό που θες να δεις, δεν θα το δεις με τα μάτια σου αλλά με την καρδιά σου ]

καλημέρα Zip,
Δυστυχώς η καρδιά δεν σε πείθει, μάλλον σε παραπλανά...

TinaGRΜέλος
09/08/2011, 12:09:05
lixos δες τα e-mail σου..

09/08/2011, 12:31:55
quote:

...έστω και αυτό που λες ότι πιστεύεις, είναι κάτι προτιμότερο από τον μηδενισμό.

Όπως και να έχει το θέμα, σε κάθε περίπτωση να είσαι προσεκτική και καχύποπτη.
Κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες, αλλά προσοχή, και αβανταδόροι απατεώνων, που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο της απώλεια αγαπημένου προσώπου, παρουσιάζονται ώς “ενδιάμεσοι”, χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα εξαπάτησης.

ΔΕΝ υπάρχει, κατα την γνώμη μου, δυνατότητα επικοινωνίας με τους νεκρούς.

lixosΜέλος
09/08/2011, 12:33:58
quote:

quote:

Όπως και να έχει το θέμα, σε κάθε περίπτωση να είσαι προσεκτική και καχύποπτη.
Κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες, αλλά προσοχή, και αβανταδόροι απατεώνων, που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο της απώλεια αγαπημένου προσώπου, παρουσιάζονται ώς “ενδιάμεσοι”, χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα εξαπάτησης.

ΔΕΝ υπάρχει, κατα την γνώμη μου, δυνατότητα επικοινωνίας με τους νεκρούς.

Ναι, συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχουν διάφοροι εκμεταλλευτές του πόνου και της ανάγκης, δυστυχώς.