- Ας κριτικαρουμε λιγο την επιστημη - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
που περιπαιζουν και κοροιδευουν , κατηγορόντας ώς ενόχους αυτούς που δεν φταίνε , για να κρύψουν την δική τους ΕΝΟΧΗ .
σε αυτο που εγραψε ο thinkmath και που συμφωνω
απλα αναρωτιεμαι εαν το κανουν σκοπιμα ή τους αλλαζει αυτο που πιστευουν - υπηρετουν !!! ο παπας βλεπει την ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ οταν δεν εφαρμοζει το κυρηγμα του ? ο πολτικος ΒΛΕΠΕΙ την κλοπη που κανει ? ή τα θεωρουν ΜΕΡΟΣ των πιστευων τους που ΠΡΕΠΕΙ να υποκυψουν και να το κανουν ?!!!!
οπως γνωριζω περιπτωση που καποιος γινεται ενθερμος οπαδος της θρησκειας και αλλαζει ολη η συμπεριφορα του προς το χειροτερο !!!
το ξερω οτι ειναι μεγαλη κουβεντα , απλα με προβληματιζει συχνα , ο μετασχηματισμος ενος "καλου" σε "κακο" (οκ καλο και κακο οπως εσφαλμενα τα εχει ορισει ο ανθρωπος) αλλα οταν μου λες πχ να κραταω το 1 απο τα 2 ρουχα μου και εσυ μαζευεις 100 και δενς δινεις ουτε ενα , υπαρχει ενα κενο στον λογο σου, γινεται εσκεμενα ? δολια ? ή το κανεις θεωροντας οτι εφαρμοζει την πιστη του ?!!
δεν ξερω εαν το περιγραφω καλα , νιωθω οτι μου λειπουν λεξεις ή οτι υπαρχει λαθος ορισμος καποιων λεξεων !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Κηφεύς
Please try again !!!!
:)

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
27/09/2010 - Κηφεύς : Ένα μακρινό και ασήκωτο παρελθόν βαραίνει τους ώμους του ασθενικού άτλαντα – τους δικούς μας δηλαδή . Το νοιώθουμε όμως ότι η πραγματική μας μοίρα δεν είναι η μοίρα του κτήνους .– Αλήθεια , για ποιο λόγο , αλπινιστή , σκαρφαλώνεις στις κορφές του ιλίγγου , γιατί αεροπόρε γλιστράς ανάμεσα στα βουνά και αψηφάς τους ωκεανούς ; Γιατί αστροναύτη κατακτάς τους πλανήτες , επιστήμονα, γιατί ανακαλύπτεις τους νόμους της φύσης , φιλόσοφε γιατί αναζητάς το απόλυτο , μαθηματικέ γιατί μεθάς από μια αλήθεια που εσύ δημιούργησες ; – λέγε , γιατί όλ’αυτά ;
– Επειδή είμαι Άνθρωπος , επειδή υπακούω στην παρόρμησή μου , στην ουσία μου , και η ουσία μου είναι να κυριαρχήσω , να κατακτήσω και ακόμα να επικυρώσω για μένα τον ίδιο το μεγαλείο μου .
Έπαρση ; Σίγουρα όχι , απλώς υποταγή στη νομοτέλεια του Ανθρώπου , του Ανθρώπου μέσα στη γνησιότητα και στην αξιοσύνη του .
Είτε ευτυχής , είτε ανικανοποίητος , ο καθένας μας στο ανθρώπινο σύμπαν προσθέτει άλλο ένα : το προσωπικό του , το υπαρξιακό του σύμπαν .
Η ύπαρξή μας είναι η μόνη για την οποία έχουμε μια σχετική επίγνωση , ένα αόριστο κι ωστόσο ασφαλισμένο αίσθημα .
Παρά την ομιλία μας , τη συμπεριφορά μας , το σύμπαν αυτό μένει κλειστό , ανεξερεύνητο για τον διπλανό μας .
Στο πείσμα των αλτρουιστικών εφέσεών μας , είμαστε καταδικασμένοι στη μοναξιά .
Για τον Άνθρωπο , όν κοινωνικό , εδώ βρίσκεται η τραγικότητά της ύπαρξής του , του εγώ του .
Ο εραστής , πρ’όλο το πάθος που εξωτερικεύει προς την ερωμένη του , η μητέρα παρ’όλη τη στοργή για τα παιδιά της , παραμένουν ξένοι γι’αυτούς .
Ας μη ζητάμε αλλού την πηγή των δεινών μας , του δράματός μας , βρίσκεται μέσα στην εσωτερική μας μοναξιά , στην αδυναμία μας να μας γνωρίσει το όν που αγαπάμε .
Όλες οι εκμυστηρεύσεις είναι αν όχι ψεύτικες , τουλάχιστον ανολοκλήρωτες , ακόμα κι όταν γίνονται με απόλυτη ειλικρίνεια , ακόμα κι όταν έχουν τη διαφάνεια του κρύσταλλου .
Το εγώ μας είναι τόσο πολύπλοκο , τόσο πλημμελώς γνωστό και από μας τους ίδιους , ώστε δεν μπορούμε ούτε να το αποκαλύψουμε εξολοκλήρου , ούτε να το εκχωρήσουμε στον πλαϊνό μας .
Το εγώ επιφυλάσσεται , δεν δίνεται . Δίνομαι είναι λέξη ερωτευμένου που λαχταράει το απόλυτο . Παιδιάστικη υπερβολή , γιατί το εγώ είναι πάντα ανεκχώρητο .
Φιλικά
Κηφεύς
Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
-Το εγώ μας είναι τόσο πολύπλοκο , τόσο πλημμελώς γνωστό και από μας τους ίδιους , ώστε δεν μπορούμε ούτε να το αποκαλύψουμε εξολοκλήρου , ούτε να το εκχωρήσουμε στον πλαϊνό μας .
Το εγώ επιφυλάσσεται , δεν δίνεται . Δίνομαι είναι λέξη ερωτευμένου που λαχταράει το απόλυτο . Παιδιάστικη υπερβολή , γιατί το εγώ είναι πάντα ανεκχώρητο .
Φιλικά
Κηφεύς
ΚΗΦΕΥΣ!!!![]()
![]()
![]()
Τίποτα περισσότερο..???
Προσωπικά ΟΧΙ...!!!![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Αυτή είναι η μοίρα μας , σταυρός μαζί και δόξα .
Η κόλαση δεν είναι οι άλλοι . Είναι μόνο για κείνους που , με καρδιά κλειστή , πικρόχολο στόμα , είναι οι ίδιοι , από μόνοι τους , κολασμένοι . Ψυχές βορβορώδεις και παγερές , χωρίς αγάπη , χωρίς πίστη , βρίσκουν ευχαρίστηση στο μίσος κι έχουν ένα και μοναδικό φίλο , το θάνατο .
Στην πραγματικότητα , ο Άνθρωπος δημιουργεί μόνος του την κόλασή του . Θάπρεπε να λέμε λοιπόν : “Η κόλαση είσαι συ ο ίδιος” .
Ο Άνθρωπος δε χαίρεται αληθινά τον εαυτό του και δεν αναπτύσσει τα χαρίσματά του παρά μόνο μέσα απ’τους άλλους , μόνο αν ζει αρμονικά με τους συνανθρώπους του , κι αυτό είναι εφικτό .
Η αγάπη , η στοργή , εξακολουθούν , παρά την περιφρόνηση που δείχνεται απέναντί τους , να είναι τα μόνα χαρίσματα που θα βοηθήσουν τον Άνθρωπο να οικοδομήσει ένα μέλλον όπου δεν θα είναι ούτε ηττημένος ούτε σκλάβος .
Φιλικά
Κηφεύς
quote:
Η κόλαση δεν είναι οι άλλοι....Στην πραγματικότητα , ο Άνθρωπος δημιουργεί μόνος του την κόλασή του . Θάπρεπε να λέμε λοιπόν : “Η κόλαση είσαι συ ο ίδιος” .
ΦιλικάΚηφεύς
Αλήθειες "πικρές"..."δυσκολο-χώνευτες" φίλε μου λές...
Ο άγνωστος εκείνος τόπος , εκείνη η άλλη "σκηνή" , η απρόσιτη και δημιουργός της κολάσεως...η ψυχή* μας...!!!
"Εμείς" η κόλαση , "Εμείς" και ο παράδεισος...συνεργός σε ένα βαθμό και οι περιστάσεις μέσα στις οποίες βρεθήκαμε με την γέννησή μας!!!
ΑΧ!!! Εκείνες οι μάσκες ... τόσες πολλές...και τα 'πουκάμισα...
Κάθε συναλλαγή και μιά μάσκα ενίοτε και πουκαμισάκι, βολικοί τρόποι για να μην αντιμετωπίσουμε -ΠΟΤΕ- την δική μας μοναδική αλήθεια..!
Καλημέρα σας κύριε Διευθυντά...τι κάνετε κύριε Διοικητά...στας διαταγάς σας...![]()
Το ίδιο πρόσωπο...σε άλλη "περίσταση"..
Στο "διάλο" ρε μ*****α...χάσου απο μπροστά μου ρε καραγκιόζη...και άλλα πολλά...![]()
Και μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο...!!!!
Τόσο μακρινό και τόσο ξένο...τόσο κοντινό και τόσο -μα τόσο- γνωστό...!!!![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Εαρινός :Ο άγνωστος εκείνος τόπος , εκείνη η άλλη "σκηνή" , η απρόσιτη και δημιουργός της κολάσεως...η ψυχή* μας...!!!
"Εμείς" η κόλαση , "Εμείς" και ο παράδεισος...συνεργός σε ένα βαθμό και οι περιστάσεις μέσα στις οποίες βρεθήκαμε με την γέννησή μας!!!
Φίλε μου Εαρινέ, είναι, πραγματικά, τρομακτική η σκέψη πως ο άνθρωπος έχει μέσα του και μια σκιώδη πλευρά , η οποία δεν αποτελείται απλά από αδυναμίες και ελαττώματα αλλά από ένα δαιμονικό δυναμισμό . Το άτομο σπάνια αντιλαμβάνεται όλα αυτά τα πράγματα και θεωρεί απίστευτο το γεγονός ότι κάτω από κάποιες συνθήκες θα μπορούσε να υπερβεί τα όρια του εαυτού του . Αν ομαδοποιηθούν όμως αυτές οι ακίνδυνες υπάρξεις και σχηματίσουν μια μάζα , τότε κάνει την εμφάνισή του ένα μανιασμένο τέρας : κάθε άτομο δεν είναι παρά ένα μικροσκοπικό κύτταρο στο σώμα του τέρατος , έτσι που καλώς ή κακώς είναι αναγκασμένο να το συνοδεύει στις πράξεις του ή ακόμα και να το βοηθά . Ο άνθρωπος , έχοντας ήδη κάποιες σκοτεινές υποψίες γύρω από τις ζοφερές πιθανότητες , προσπαθεί να αγνοήσει τη σκιώδη πλευρά της ανθρώπινης φύσης του . Διστάζει να παραδεχτεί τη σύγκρουση , παρόλο που την αντιλαμβάνεται με τόσο οδυνηρό τρόπο .
Ένα αμυδρό προαίσθημα μας λέει πως δεν μπορούμε να ολοκληρωθούμε χωρίς αυτή τη σκοτεινή πλευρά . Ότι έχουμε ένα σώμα που , όπως όλα τα σώματα , ρίχνει μια σκιά και αν το αρνηθούμε , παύουμε να είμαστε τρισδιάστατοι και γινόμαστε επίπεδοι και χωρίς ουσία . Όμως , το σώμα είναι ένα ζώο και έχει την ψυχή ενός ζώου . Είναι ένας οργανισμός που υπακούει αδίστακτα στο ένστικτο . Αν ενωθεί κανείς με τη σκιά λέει ναι στο ένστικτο , στον τρομερό δυναμισμό που καιροφυλακτεί στο βάθος της ανθρώπινης ψυχής .
Μπορεί να ξεκαθαρίσει κανείς μέσα του τι σημαίνει η κατάφαση στο ένστικτο . Αυτό επιθυμούσε και δίδασκε ο Νίτσε και το έκανε με απόλυτη σοβαρότητα .
Φιλικά
Κηφεύς
ΕΠΙΣΤΗΜΗ , ποτε πρωτοεμφανιζεται ο ορος και απο ποιον
η πρωτη αναφορα γινεται απο τον ΠΛΑΤΩΝΑ , ο οποιος μας λεει οτι η γνωση ξεκινασει απο την
εικασια
η οποια στην συνεχεια γινεται
πιστη (ή για ποιος χτυπαει η καμπανα? το συνηθως πιστευουμε εικασιες τωρα αποκτα αλλο νοημα χαχα αλλα και ουσια )
που με την σειρα της γινεται
διανοια (αυτος ειναι ΔΙΑΝΟΙΑ λεμε και τον περνει το πανεπιστημια να τον κανει ....)
η οποια καταληγει στην
επιστημη
που την οριζει ως αναμφιβολη γνωση. (νατος ο επιστημονας χαχα)
ενας ομορος αρχικος ορισμος της επιστημης που μας βαζει ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ , εαν το επιθυμουμε βεβαιως βεβαιως.
(εαν δεν ειναι ετσι με διοθρωνεται , αλλα καπως ετσι το θυμαμαι , αλλα δεν θυμαμαι απο που το θυμαμαι χαχαχαχα!!! γεραματα ΧΑΧΑΧΑΧΑ)
αρα εαν πρεπει να κριτικαρουμε την ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΗ ΓΝΩΣΗ του ΠΛΑΤΩΝΑ που μια τον ανεβαζουμε και μια τον κατεβαζουμε ,σαν την κακουργα κοινωνια , κατα πως μας βολευει , εγω θα ελεγα να ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ λιγοΥ !!!! και ισως πρεπει να οριστει εκ νεου ο τιτλος του θεματος !!!

Λεπτομέρειες όποιος θέλει, μπορεί να βρει στον 4ο τόμο των εκδόσεων "ΠΑΠΥΡΟΣ", στο κεφάλαιο "ΘΕΑΙΤΗΤΟΣ", στην σελίδα 14 της εισαγωγής του και στο υποκεφάλαιο Η πλατωνική "επιστήμη", όπου καταγράφει ο μεταφραστής τις παραγράφους που αναφέρονται στους ορισμούς της "επιστήμης" του Πλάτωνα.