ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Online βάνδαλοι και συκοφάντες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Online βάνδαλοι και συκοφάντες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/07/2007, 12:54:46
Μια καλή συνταγή μαγειρικής , κάποτε, δικαιωνόταν από την νοστιμιά του φαγητού.
Στην πορεία στα κριτήρια για μια καλή συνταγή προστέθηκε και η εφευρετικότητα του μάγειρα. Κατά πόσο δηλαδή κατάφερνε ο μάγειρας να συνθέσει ένα φαγητό συνδυάζοντας υλικά δικής του εμπνεύσεως, χωρίς βέβαια να χάνει τον στόχο που ήταν η νοστιμιά…
Έπειτα οι επιταγές τις μαγειρικής προσθέσανε άλλο ένα κριτήριο, αυτό της εικόνας του πιάτου την ώρα του σερβιρίσματος.
Κατά πόσο δηλαδή η εικόνα του φαγητού σε φτιάχνει πριν το φας , χρησιμοποιώντας δηλαδή γαρνιρίσματα λαχανικών κατά κόρο, έδινα χρώμα στο κρέας ή στο ψάρι οδηγώντας τον καταναλωτή στην υπέρβαση.
Η υπέρβαση δεν ήταν άλλη από το να παραμεριστούν τα άλλα δύο κριτήρια, της νοστιμιάς και της πρωτότυπης γεύσης, ώστε σιγά σιγά να παγιωθεί στην συνείδηση του πελάτη η γνώμη ότι, ωραίο είναι ότι φαίνεται ωραίο.
Έτσι αγαπητοί μου συνασθενείς χάθηκε η ουσία του τι τρώγω και αν μου αρέσει αυτό που τρώγω, και έμεινε σαν κριτήριο το αν είναι όμορφο αυτό που τρώγω και αν μου το σερβίρουν με στιλ .

Όπως καταλαβαίνεται αγαπητοί μου φιλότεχνοι , η συνταγή της επιτυχίας τις έσχατες τούτες μέρες εξαρτάτε από το φόντο στην επιφάνια εργασίας, από τον τρόπο που κέρσορας θα στροβιλίσει πρίν κάνει κλικ στον σύνδεσμο κτλ.

Παρόλα ταύτα ένα καλό εστιατόριο για να «πιάσει» στην παγκοσμιοποιημένη σκατοκοινωνία που ζούμε , δεν πρέπει να παραμείνει στο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» όσο καλή εικόνα και αν έχουν τα πιάτα του.
Διότι άλλος ένας παράγοντα παίξει πια ρόλο, ίσως μεγαλύτερο και από αυτόν της εικόνας, λέγετε marketing.
Οι σύγχρονες Διδασκαλίες marketing έχουν παραμερίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό ακόμα και αυτό το κριτήριο της εικόνας. Διότι γνωρίζουν ότι πάνω από όλα το πιάτο μας χρειάζεται ένα καλό όνομα, ένα όνομα που να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των πεινασμένων, στο άκουσμα του οποίου όμως ο εγκέφαλος θα πρέπει να μορφοποιεί είδωλα της εικόνας του πιάτου. Να γίνει δηλαδή συνείδηση στον καταναλωτή ότι και μόνο με το άκουσμα της λέξης «πεινάω» πχ , το πιάτο του εστιατορίου μας θα είναι η πρώτη σκέψη του.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να στοχοποιήσουμε ένα επιτυχημένο μαγαζί γωνία, να ανοίξουμε το δικό μας ένα τετράγωνο πιο κάτω και κατόπιν να βγούμε στο «αέρα» διότι μας έκλεψε τις συνταγές τις γιαγιάς μας.
Η ουσία δηλαδή είναι «κακό να γίνετε ας είναι και λίγο» , πες , πες, κάτι θα μείνει , και αν είμαστε μάγκες θα παραμείνει. Αν μάλιστα το mac ντόναλτ γωνίας τσιμπήσει και μας απαντήσει, ακόμα και δίκαιες να είναι οι κατηγορίες μας, αμέσως αμέσως γίναμε άξιοι συνομιλητές της μεγαλύτερης αλυσίδας έτοιμου φαγητού!
Αυτό λοιπόν λέγετε marketing, και δίχως του, ακόμα και η εικόνα πάει περίπατο, όπως πιο πριν αυτή(η εικόνα) , είχε στείλει διακοπές την ουσία και την νοστιμιά του φαγητού.

Καλή μας όρεξη

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΡουμπινηΝέο Μέλος
08/07/2007, 14:52:46
Xμ ισως να ειναι ετσι οπως τα λες ΕΛΑΧΙΣΤΕ,ισως και οχι μερικες γαστρονομικες αξιες παραμενουν διαχρονικες στην παροδο των αιωνων,ανεξαρτητα απο το μαρκετιγκ και την παγκοσμιοποιηση δηλ ολες αυτες της νεοτεριστικες εκφρασεις που προστεθηκαν στο λεξιλογιο του αποπροσανατολισμενου πλεον νεοελληνα.
Ας πουμε χταποδι ψητο στα καρβουνα ειναι μια αξια διαχρονικη και το μαρκετιγκ αγνωστη λεξη..
θαλασσινα καθε λογης ΑΠΟ της αμολυντες θαλασσες,μυδια στειδια και γαριδες,ουζακι,τσιπουρακι κι ενιοτε τσικουδια τι να θυμηθω τι να ξεχασω...ας μην ειμαστε πεσιμιστες αγαπητοι συντεκνοι υπαρχει ελπιδα ακομα για τον ασθενη.

08/07/2007, 19:05:45
angi
quote:
Εχω την αισθηση οτι εχεις την απαιτηση απο τους αλλους να σε καταλαβαινουν οταν μιλας με υπονοουμενα...
Ειναι σαν να σκεφτεσαι κατι,

Αντζι γειά σου.
Κοίταξε .. ο καθένας μας εχει έναν δικό του τρόπο να εκφράζεται.
Εγώ προσωπικά δεν εχω την απαίτηση να μυριστείς κάτι.. γιατί απλά αυτά που λές ότι υπονοώ .. δεν βρωμάνε.
Ότι λέω το λέω σθεναρά και πρόσωπο με πρόσωπο, γενικώς.
Τώρα αν μπερδεύεις το χιούμορ με τα βρώμικα υπονοούμενα τότε .. λάθος αίσθηση.

quote:
Εχω μια απορία angi,
Επειδή δεν ήμουν πότε καλός στα φιλολογικά και την γραμματική στο σχολείο η λέξη "κομπλεξικός" τι είναι;
α) όνομα,
β) επίθετο ή
γ) πατρώνυμο

Libero αγόρι μου εγώ από ότι διαπίστωσες ότι εχω να πώ το λέω στα ίσα.
Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να απευθύνεσαι στην angi όταν εχεις να πείς κάτι για μένα ειδικά μάλιστα όταν μου απευθύνεις ύβρεις.
Για να σου λύσω την απορία σου λοιπόν μιας και παρουσιάζεσαι τελείως αδαής σε ολους τους τομείς ο κομπλεξικός δεν είναι ούτε όνομα ούτε επίθετο ούτε πατρώνυμο. Αυτός που διακατέχεται από ψυχικά συμπλέγματα δεν είμαι εγώ μιας και δεν κρύβομαι πίσω από τα ip και τα πληκτρολόγια αλλά και ούτε απευθύνω ύβρεις με τον τρόπο που το κάνεις εσύ.
Νομίζω ότι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούσαν να με διακρίνουν είναι ότι όταν μιλώ στον αλλον τον κοιτώ κατάματα.
Εάν νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις και εσύ..αυτό τότε να το κάνεις στα ίσα.. χωρίς ()

Edited by - allzzaro on 08/07/2007 19:28:30

08/07/2007, 20:59:12
Μιας και το Φόρουμ κινδυνεύει να γίνει γλυκανάλατο κι άνοστο, χωρίς την παρουσία του Johnie και των άλλων θρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με τον Ελάχιστο...
Δεν το ρίχνουμε στο χιούμορ, να εκτονωθεί η ένταση, να πάνε κάποιοι στις παραλίες ή όπου αλλού γουστάρουνε, και να ηρεμήσουμε;

Όχι τίποτε άλλο αλλά άτομα όπως εγώ που μίλαγαν τόσο με τον Γιάννη όσο και με τον gentleman, δεν ξέρουμε τι κόμμα να διαλέξουμε. Κι όπως όλοι ξέρετε, οι αναποφάσιστοι κρίνουν τις εκλογές...

Στο κάτω κάτω ρε Αμαλία ή εσύ ρε Γιάννη, πάρτε τον άλλο ένα τηλέφωνο. Ξέρετε εσείς, εκείνο το πράγμα με τα πολλά κουμπάκια. Πιστεύω ότι κανείς από τους δυο δεν είναι αρκετά αγενής ώστε να το κλείσει στον άλλο. Ουτοπία; Αδύνατον; Παραμύθι; Μα ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι επικριτές για τα πνευματικά πιστεύω των περισσοτέρων από τους γράφοντες στο Φόρουμ. Αν η στάση ζωής δύο πνευματικών ανθρώπων δεν διαχωρίζουν το είναι τους από το κοπάδι, τότε ότι πιστεύουν είναι εις μάτην.
Τέλος λίγο χιούμορ ρε παιδιά. Πολλή η μαυρίλα και δεν ταιριάζει με την καλοκαιρινή Ελλάδα

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 08/07/2007 21:06:18

08/07/2007, 21:10:13
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
quote:
Δεν το ρίχνουμε στο χιούμορ, να εκτονωθεί η ένταση, να πάνε κάποιοι στις παραλίες ή όπου αλλού γουστάρουνε, και να ηρεμήσουμε;

Και το χιούμορ ειναι παρεξηγήσιμο.

08/07/2007, 22:33:46
quote:
allzzaro:
Και το χιούμορ είναι παρεξηγήσιμο
Ακριβώς allzzaro!
Και δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο θα έπρεπε να γράψω για να δείξω ότι το μήνυμα - ερώτηση, απευθύνεται στην angi

quote:
allzzaro:
Αυτός που διακατέχεται από ψυχικά συμπλέγματα δεν είμαι εγώ μιας και δεν κρύβομαι πίσω από τα ip και τα πληκτρολόγια αλλά και ούτε απευθύνω ύβρεις με τον τρόπο που το κανείς εσυ.

Δεν είπα ότι κρύβεσαι πίσω από τα ip και ούτε σε έβρισα με κανέναν τρόπο.
Εσύ πως ξέρεις ότι κρύβω το ip μου Με παρακολουθείς κι εσυ
Εχω πει πως δεν κρύβω καμία ip σε προηγούμενο μήνυμα μου, γιατί επιμένεις σε αυτό;

Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο θα έπρεπε να κρύβω την ip μου και μάλιστα όχι συνέχεια, αλλά σε μερικά μόνο μηνύματα

...perche io sono libero
08/07/2007, 22:47:00
quote:
Και δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο θα έπρεπε να γράψω για να δείξω ότι το μήνυμα - ερώτηση, απευθύνεται στην angi

Θές να πείς οτι τα περί κομπλεξικότητας δεν στόχευαν εμένα αλλά την angi??

quote:
Εσύ πως ξέρεις ότι κρύβω το ip μου Με παρακολουθείς κι εσυ

Φυσικά.. είσαι ύποπτος

08/07/2007, 23:02:36
quote:
Εχω πει πως δεν κρύβω καμία ip σε προηγούμενο μήνυμα μου, γιατί επιμένεις σε αυτό;

Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο θα έπρεπε να κρύβω την ip μου και μάλιστα όχι συνέχεια, αλλά σε μερικά μόνο μηνύματα

η τακτικη αυτη ονομαζετε αποπροσανατολισμος
μιλαμε περι ασχετων πραγματων για να αποφυγουμε την αναφορα και συζητηση του κυριου θεματος
ετσι αναλωνομαστε στο αν εσυ κρυβεις την ip σου αν εγω εχω μακρυ η κοντο μαλλι αν ο αλλζζαρο ειναι 45 η 47 ετων αν ο καιρος στην ουγκαντα ειναι καλος για πεταμα χαρταετου και διαφορα αλλα παρομιας φυσης θεματα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

angiΜέλος
08/07/2007, 23:09:19
Αλζαρο,
ο Λιμπερο αναφεροταν καθαρα σε μενα.
Τον παρεξηγησες.

08/07/2007, 23:26:54
quote:
Αλζαρο,
ο Λιμπερο αναφεροταν καθαρα σε μενα.
Τον παρεξηγησες.

Μάλλον θα χρησιμοποιείτε κάποιον κώδικα.
εεε.. που να το μυριστώ βρε angi.. αν και ζυγός καραμπινάτος..