- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
συνειδητός...Έχει μεγάλη σημασία, η προσωπική μας υπόσταση, να εκφράζει τις ενέργειες μας...
Να είμαστε εμείς, ΑΥΤΟΊ,ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,δίχως να υπακούμε, ή μη μόνο σε ότι απο μέσα τους ακούμε...Η συνειδητότητα, έρχεται, με την σιωπή,θέλει χρόνο,διχως σκέψεις,δίχως καθόλου πνευματική δραστηριότητα, με χαμηλό αριθμό χτύπων αναπνοής,για να αισθανθείς αυτός που είσαι...
Υπάρχει μέσα μας κι έρχεται επίσης,ένας άλλος, μη αντιδραστικός εαυτός,όπως όταν βρεθείς σε ξένο τόπο, αν το δεις πνευματικά κι όχι σαν ξένος, αλλά σαν παράλληλοι ξένοι, εσύ κι όλοι οι άλλοι, εκεί που είσαι...
Αυτή η προσωπικότητα,φίλε μου, έχει την δυνατότητα, ελέγχου,οπου κι αν βρεθεί...
quote:
Και βέβαια,αγαπητέ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, να σου εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ
συνειδητός...Έχει μεγάλη σημασία, η προσωπική μας υπόσταση, να εκφράζει τις ενέργειες μας...
Να είμαστε εμείς, ΑΥΤΟΊ,ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ,δίχως να υπακούμε, ή μη μόνο σε ότι απο μέσα τους ακούμε...Η συνειδητότητα, έρχεται, με την σιωπή,θέλει χρόνο,διχως σκέψεις,δίχως καθόλου πνευματική δραστηριότητα, με χαμηλό αριθμό χτύπων αναπνοής,για να αισθανθείς αυτός που είσαι...
Υπάρχει μέσα μας κι έρχεται επίσης,ένας άλλος, μη αντιδραστικός εαυτός,όπως όταν βρεθείς σε ξένο τόπο, αν το δεις πνευματικά κι όχι σαν ξένος, αλλά σαν παράλληλοι ξένοι, εσύ κι όλοι οι άλλοι, εκεί που είσαι...
Αυτή η προσωπικότητα,φίλε μου, έχει την δυνατότητα, ελέγχου,οπου κι αν βρεθεί...
Βαγγέλη .![]()
Γιατί δεν μιλάς απλά ρε συ φίλε .
Ότι είναι να γίνει με τον κάθε άνθρωπο ,θα γίνει .
Εξαιρούνται οι άνθρωποι που είναι το είναι τους ,η ψυχή τους , ο ανώτερος εαυτός τους , ο στοχαστής , το αληθινό εγώ τους .![]()
Το τέλος της, είναι η σωτηρία του ανθρώπου...
Είναι πραγματικά, μια άλλη εποχή..Και η συνειδητότητα, πρέπει να είναι ξεκάθαρο,αν είναι δική μας, ή μετατρεπόμαστε σε μέντιουμ αγγέλους, που μεταφέρουν μηνύματα τάσεων και εποχών...
Για πρώτη φορά, στην ιστορία του ο άνθρωπος, είναι τόσο επιφανής...
Εδώ, όλοι κρινόμαστε,ώς θεοί...
Μου δίνεις την εντύπωση ότι έχει περάσει από κάποια σχολή….
Αυτό το
quote:
Υπάρχει μέσα μας κι έρχεται επίσης ένας άλλος, μη αντιδραστικός εαυτός ,όπως όταν βρεθείς σε ξένο τόπο, αν το δεις πνευματικά κι όχι σαν ξένος, αλλά σαν παράλληλοι ξένοι, εσύ κι όλοι οι άλλοι, εκεί που είσαι...
Τέλος πάντων..
quote:..
Η συνειδητότητα, έρχεται, με την σιωπή,..
Πήρα μόνο αυτό επειδή αυτό είναι το ζουμί. Αυτό είναι που λέω «παρατηρητής» και αυτό επίσης είναι αυτό που λέω «η καθαρή επίγνωση της αυθόρμητης παρουσίας της ουσίας»
Αυτό είναι η αυτοσυνείδηση..Για αυτό και επιμένω στο να ζούμε συνειδητά..δηλ έχοντας αυτή την σιωπηλή συνείδηση ΠΑΡΟΥΣΑ..
Βέβαια μπορεί κάποιος να είναι στο αστρικό και να το ξέρει..αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και συνειδητός ..δηλ με αυτοσυνείδηση. Μπορεί να κυκλοφορεί σε αυτόν τον κόσμο ξερώντας ότι το φυσικό του σώμα κοιμάται.. αλλά να δρα μέσα από ένα εγώ και όχι με αυτοσυνείδηση..
Αυτή την στιγμή μπορεί να πει κάποιος ότι είναι συνειδητός και ότι παρατηρεί..αλλά αν δεν νιώθει αυτήν την σιωπηλή παρουσία της συνείδησης..όχι σαν κάτι ξέχωρο, αλλά να είναι αυτή..τότε αυτό που παρατηρεί και έχει αίσθηση του χώρου, λαμβάνει πληροφορίες, παίρνει αποφάσεις..είναι κάποιο εγώ..το ίδιο συμβαίνει και στο αστρικό κόσμο..έχει μεγάλη διαφορά με το πώς είναι κάποιος στο τώρα..άσχετα με το αν είναι στο φυσικό ή στο αστρικό.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 20/02/2010 18:01:54
Φίλε μου,καλε,υπάρχει ένας κόσμος γύρω μας,που πρέπει να αφουγκραστούμε...Αλλά, υπάρχει ακόμη ένας κόσμος μέσα μας, που δεν ακουμε καθόλου...Κι αυτός,αποτελεί,την έκφραση του "ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα"...
Ο άνθρωπος, ως μικρόκοσμος,αποτελεί ένα σύνολο, πάλι με τον εαυτό του...Δεν μπορούμε να τον κάνουμε, υποσύνολο, όπως με τον παρατηρητή, που αναφέρεις...
Με συγχωρείς για την εξακριβωση των λέξεων...
Ο Παρατηρητής σύμφωνα με αυτά που λέω δεν είναι κανένα υποσύνολο.
Όταν κάποιος φτάσει στην επίγνωση της παρουσίας του παρατηρητή η όποια δεν έχει νοητικό περιεχόμενο..τότε η χωρίς κατεύθυνση επίγνωση είναι παρούσα στο εδώ και τώρα ..ούτε υποσύνολο ούτε σύνολο υπάρχει επειδή όλες οι έννοιες έχουν συγχωνευτεί στην αρχική τους πηγή. Πριν από αυτό μπορούμε να πούμε για αυτό που λες..
quote:
Φίλε μου,καλε,υπάρχει ένας κόσμος γύρω μας,που πρέπει να αφουγκραστούμε...Αλλά, υπάρχει ακόμη ένας κόσμος μέσα μας, που δεν ακουμε καθόλου...Κι αυτός,αποτελεί,την έκφραση του "ότι υπάρχει έξω, υπάρχει και μέσα"...
Ακόμα όταν κάποιος δεν έχει την παρουσία της αυτοσυνείδησης 100% λειτουργεί με ένα ποσοστό αυτής το οποίο είναι πολύ σημαντικό στο πως λαμβάνουμε τις εντυπώσεις. Διαφορετικά είναι να της λαμβάνει μια αφυπνισμένη συνείδηση και διαφορετικά ένα εγώ..σε αυτό το σημείο ταιριάζει αυτό..
quote:
υπάρχει ένας κόσμος γύρω μας,που πρέπει να αφουγκραστούμε...Αλλά, υπάρχει ακόμη ένας κόσμος μέσα μας, που δεν ακουμε καθόλου...
Εδώ ο άνθρωπος κοιμάται ζει μηχανικά..χωρίς αυτοσυνείδηση..ή αν θες την αίσθηση του παρατηρητή. Όταν υπάρχει η αίσθηση του παρατηρητή αφουγκράζεσαι και αυτό πάντα ανάλογα με το ποσοστό της ελεύθερης συνείδησης.. το όλο, και μέσα σε αυτό είναι και ο Εαυτός που δεν αποτελεί υποσύνολο κανενός πράγματος.. σε αυτές τις σπάνιες στιγμές είναι κάνεις που νιώθει ότι όλα είναι ΑΥΤΟ… Αδιαίρετο.. Ούτε σύνολα ούτε υποσύνολα..
Νομίζω ότι κάτι σου διαφεύγει από αυτά που λέω.. μάλλον μιλάμε με διαφορετικές έννοιες.. Αν έχεις βρεθεί στην χωρίς εγώ κατάσταση, στην πέρα από όλα τα νοητικά περιεχόμενα..με επίγνωση της ίδιας της επίγνωσης.. τότε ξέρεις..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
The Path of Balance
πιστεύω η οργάνωση πληριοφοριών της ομιλίας θα σε βοηθήσει να διασαφηνίσεις κάποια πράγματα(αρκεί να ξέρεις αγγλικά επιπέδου lower)
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2010 19:14:22
Φίλε μου Dr Jeckyl & Mr Hude, αυτά τα ερευνούσα κάτι δεκαετίες πριν..Τώρα, με απασχολούν άλλα πράγματα, όπως,το ποιός ειμαι...
Φίλε μου Dr Jeckyl & Mr Hude, αυτά τα ερευνούσα κάτι δεκαετίες πριν..Τώρα, με απασχολούν άλλα πράγματα, όπως,το ποιός ειμαι...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2010 20:44:43
Με ενδιαφέρει πια, η ενεργή συνειδητότητα,όχι η ακουσια..
quote:Μα κανείς δεν θα σου πει ποιος είσαι, δεν είναι πρακτικά δυνατό αυτό, αλλά υπάρχουν τρόποι(και η ανάγνωση της Βίβλου είναι ένας τρόπος για παράδειγμα) να διευκολύνεις την αναζήτηση. Either way do what you please.
Με παρεξήγησες αγαπητε μου Dr Jeckyl & Mr Hude,γιατί εγώ έγραψα, ότι θέλω να βρώ ποιός είμαι,όχι να μου πούνε άλλοι,
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/02/2010 21:45:18
quote:
Αγαπητέ μου ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ και στο παρελθόν, διαφωνήσαμε για το θέμα της προσωπικότητας,της ατομικής ύπαρξης και την αναγωγή του ατόμου στο σύνολο....Διαφωνώ ότι ο άνθρωπος έγινε για το σύνολο,χάνοντας την ατομική του συνείδηση...Ο άνθρωπος έρχεται απο το σύνολο,κρατάει το δεσμό του με το σύνολο, αλλά, ανεξαρτητοποιείται,για να γίνει θεός...Άλλως, αποτελεί ακόμη εξάρτημα και μόνο του συνόλου, οπότε, ότι έγινε, έως τώρα, έγινε ανώφελα,αφου ξαναγυρνάει στο σύνολο...
Αγαπητέ μου φίλε trexagireve
Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να διαφωνείς ..αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνει ότι η διαφωνία σου είναι αληθής. Αυτό θα το δει ο καθένας ..αν μπορέσει να το δει.
Το ανώφελο που λες είναι μια σκέψη..έκανες έναν συλλογισμό και βρήκες μια πιθανή λογική εξήγηση στο γιατί να δημιουργήθηκε ο κόσμος. Αυτό σου δίνει μια εξήγηση και σίγουρα θα βρίσκεις κάποια πράγματα που στο επιβεβαιώνουν. Το κακό είναι ότι η άνθρωποι θέλουν να βλέπουν αυτά που θέλουν..και αυτό είναι μια παγίδα..
Μπορούμε να βρούμε πολλές λογικές εξηγήσεις στο γιατί έγινε ο κόσμος ..το να μην υπάρχει ένας σκοπός αφήνει τον ανθρώπινο νου ανήσυχο .Όταν ο νους έχει κάτι για να πιαστεί ..τότε όλα έχουν ένα νόημα.. Αυτό το νόημα είναι ένας συλλογισμός ..μια ιδέα ..και αυτό που συνήθως γίνεται σε τέτοιες συζητήσεις είναι το ότι η μια ιδέα αντιμάχεται την άλλη..όμως η αλήθεια δεν ανήκει σε καμία ιδέα και η προσέγγιση για την αλήθεια δεν γίνεται μέσα από κάποια σκέψη αλλά από την επίγνωση της ίδιας της αλήθεια.
Εμείς είμαστε φορτωμένοι με νοητικά περιεχόμενα ή εντυπώσεις..αυτό που ξέρουμε ότι είμαστε δεν είναι παρά εντυπώσεις..Οι εντυπώσεις δεν είναι αυτό που είμαστε. Το ποιος είμαι; Απαντάται όταν αποταυτιστούμε από όλα όσα νομίζουμε ότι είμαστε..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Αγαπητέ μου ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ και στο παρελθόν, διαφωνήσαμε για το θέμα της προσωπικότητας,της ατομικής ύπαρξης και την αναγωγή του ατόμου στο σύνολο....Διαφωνώ ότι ο άνθρωπος έγινε για το σύνολο,χάνοντας την ατομική του συνείδηση...Ο άνθρωπος έρχεται απο το σύνολο,κρατάει το δεσμό του με το σύνολο, αλλά, ανεξαρτητοποιείται,για να γίνει θεός...Άλλως, αποτελεί ακόμη εξάρτημα και μόνο του συνόλου, οπότε, ότι έγινε, έως τώρα, έγινε ανώφελα,αφόυ ξαναγυρνάει στο σύνολο...
Γιατί δεν αναπτύσσεις , προχωράς περισσότερο τον λογισμό σου ρε συ φίλε Ευάγγελε ?
Έτσι είναι και να γιατί μπορεί να είναι έτσι :
Υπάρχουνε άπειροι πλανήτες , που είναι άπειρες οντότητες .
Άπειρα ηλιακά συστήματα ,που είναι άπειρες οντότητες .
Άπειροι γαλαξίες ,που είναι άπειρες οντότητες .
Άπειρα σύμπαντα ,που είναι άπειρες οντότητες .
Το άπειρο χρειάζεται βοηθούς ,ικανούς βοηθούς , θεούς όπως έγραψε ο φίλος Ευάγγελος ,μικρούς και μεγάλους θεούς διευκρινίζω εγώ .
Αν γίνει ,εξελιχθεί μέσα σε μία στιγμή ( καθορισμένη χρονική διάρκεια )όλη η ανθρωπότητα σε θεότητες ( το αφήνω αδιευκρίνιστο ) , τότε τι νόημα θα είχε να υπάρχει ακόμη η Ανθρωπότητα και ο πλανήτης ,το σχολείο της ?
Μένει στο σύνολο(Ανθρωπότητα ) μία ανθρώπινη μονάδα ,για όσο χρονικό διάστημα , παίρνει μαθήματα συμπαντικής οδικής κυκλοφορίας .
Όταν ολοκληρωθούνε ,ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ότι τελείωσε η εκπαίδευσή από την ψυχή του , διότι αυτά που γράφει δεν τα αντιλαμβάνονται οι συνομιλητές του ,οι συνάνθρωποί του τον θεωρούνε βλάκα .![]()
Και φυσικά αναρωτιέται αν πράγματι είναι βλάκας , η περισσότερο εξελιγμένη διάνοια σε σχέση με τους συνανθρώπους του .
Για να καταλάβεις ..ο παρατηρητής είναι η σιωπηλή επίγνωση αυτού που πραγματικά είμαστε ..δεν είναι μια ιδέα,
Έτσι είναι η υποκειμενική πραγματικότητα .
Ασύλληπτη ,ακατανόητη από τις αισθήσεις μας .
http://veimages.gsfc.nasa.gov/2429/globe_east_2048.jpg
Μπορεί να καταλάβει ,αντιληφθεί η διάνοιά σας ,πως γίνεται να παρατηρείτε από τον υπολογιστή σας την εικόνα και συγχρόνως να είστε εκεί μέσα ;
Υπαρχει ο Θεός, το υπέρτατο Όν και αυτό διαχέει το πνεύμα του....
Δεν το διαχέει για ν επιστρέψει,απο όπου ξεκινησε,αλλά για να υπάρξει μέσα απο μας, ξέχωρα...Αν ήταν να ξαναγυρίσουμε στο σύνολο, απο όπου προήλθαμε, ποιός ο λόγος της ιδιαιτεροποιησης μας;
Ζούμε μια ζωή,ξεχωριστή, ο καθένας, για να αποκτήσουμε δική μας βούληση και συνείδηση, αν ήταν να πρέπει να τα διαγράψουμε μετά αυτά,τότε,γιατί γίναν;
Θεοι είστε και υιοί Υψίστου πάντες, λέει ο ψαλός και δήλωσε ο Χριστός...Οι θεοί και οι υιοί,δεν ξαναχάνουν την αυτοδυναμία τους...Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά, λογικής όπως ειπες,η οποία όμως, απορρέει απο όσα γνωρίζουμε...
Και εξάλλου,πουθενά δεν λέει ότι θα χαθεί η προωπικότητα του ατόμου,μαζί με την προσωπική οπτική γωνία, που έχει ο καθένας, απο την ιδιαίτερη θέση που βρίσκεται..Έτσι θα γίνουμε θεοί, δεν μπορεί να μην αξιώνεται,οτι μας αναδεικνύει......
Φίλε μου alfa-omega, αυτό είναι το βασικό σκεπτικό,που βασίζεται σε ότι γνωρίζω,όχι μόνο απο θρησκευτικής, αποκρυφιστικής ή άλλης πλευράς, αλλά,γιατί έτσι έχει νόημα το ότι ζούμε...Άλλως, θα έδειχνε ανώφελο κι ο Θεός, με την αρμονία που διέπει τον κόσμο,δεν κάνει ανώφλα πράγματα, όπως διαπιστώνουμε..
Θέλει,όμως, να το δούμε μαζί , όλοι το ζήτημα..Να ξέρουμε τι πιστεύουμε,αν στέκει, δίχως την συναισθηματική ικανοποίηση, που απορρέει απο ότι υπάρχει κέρδος,χωρίς με αυτό να εννοώ κάτι για κανέναν...Όλοι μας, πρέπει να ανέβουμε, απο όπου πέσαμε...
Το ανείπωτο βρίσκεται στην αντικειμενική πραγματικότητα ή αλήθεια. Το υποκειμενικό συνεχίζει να είναι ακόμα ξέχωρο από άλλα υποκειμενικά.. έτσι δεν υπάρχει μια αντικειμενική αλήθεια αλλά πολλές ξεχωριστές πραγματικότητες.
Για να καταλάβεις σε σχέση με αυτά που ξέρεις..το Ατμα είναι ο Εαυτός..αλλά αυτός είναι σαν μια ακτίνα του κοσμικού Ήλιου(τον Αρχαίο των ημερών). Όταν κάποιος μπορέσει να συγχωνευτεί με αυτόν τον κοσμικό Πνευματικό Ήλιο τότε υπάρχει η μια και μοναδική αντικειμενική αλήθεια όπου όλες οι άπειρες ακτίνες απορρέουν.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Αλλά,πέρνα αυτού,είναι δυνατόν, να χωρίσαμε για να ξαναενωθούμε σε ένα;Κάτι άλλο είναι, που περιλαμβάνει μεν,το Όλο,αλλά και δεν απορρίπτει την προσωπικότητα του ατόμου....Κι αυτό,είναι μυστήριο, που καλούμαστε να λυσουμε...
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 22/02/2010 12:01:39