ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- <<< Οι ωραιότερες σημαίες >>> - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- <<< Οι ωραιότερες σημαίες >>> - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Agnostic31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/08/2007, 05:35:45
Χαίρετε!

Από πιτσιρικάς μου άρεσε να ψάχνω και να ζωγραφίζω τις σημαίες διαφόρων κρατών. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν ήταν το ιδανικό....αλλά αυτό μου έχει δημιουργήσει διλήμματα που ακόμα δεν εχω ξεκαθαρίσει(θα προσπαθήσω να το κάνω σ'αυτό το τόπικ) για το ποια είναι η πιο ωραία, η πιο εντυπωσιακή από καλλιτεχνικής απόψεως.

Σε αυτό το τόπικ λοιπόν, προτείνω να επιλέξει ο καθένας τις ωραιότερες σημαίες κρατών(μέχρι 5 για να έχει μια δυσκολία η προσπάθεια)σύμφωνα με τα προσωπικα του αισθητικά κριτήρια.
Προσπαθήστε στην επιλογή σας να μείνετε ανεπηρρέαστοι από ιδεολογικές, ιστορικές, πολιτικές, εθνικες και κάθε είδους προεκτάσεις και προκαταλήψεις. Η επιλογή σας να περιοριστεί σε καθαρά καλλιτεχνικά κριτήρια.

τουτεστίν...
Σου αρέσει η σημαία της Τουρκίας αλλά για λόγους εθνικους και ιστορικούς φοβάσαι να την βάλεις μην σε κακολογίσουν οι συμφορουμίτες? Κακώς! Να την βάλεις!
Μισείς τον Μπους και την πολιτική των ΗΠΑ και γι'αυτό δεν θες να ψηφίσεις τη σημαία τους η οποία σε εντυπωσιαζει από καλλιτεχνικης απόψεως? Κακώς! Να την βάλεις!
Είσαι οπαδός της εθνικης Βραζιλίας στα μουντιάλ, αλλα δεν σου πολυαρέσει η εθνική της σημαία? Ε τότε μην την επιλέξεις, αλλά βάλε αυτές που πραγματικά σου αρέσουν.
Δεν σε εντυπωσιαζει η ελληνική, αλλά λες να την βάλλεις μεσα στην πεντάδα για να μην αμφισβητηθεί η ελληνικότητά σου? Κακώς! Είπαμε να μείνεις ανεπηρέαστος από κάθε είδους προκαταλήψεις και ενδοιασμούς!

Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Μπορείτε φυσικά αν θέλετε να γράψετε και το λόγο που ψηφίσατε μια συγκεκριμένη σημαία, τι σας αρέσει κυρίως σ'αυτήν κ.ο.κ.

Εννοείται (για να μην πω επιβάλλεται) μπορείτε να παραθέσετε και τις φωτογραφίες των σημαιών, ώστε να εμπλουτιστεί το τόπικ με χρώμα και να τιθενται οι σημαίες σε ευκολότερη και επιτόπια σύγκριση.
Δεν είναι απαραίτητο να τις παραθέσετε κατά σειρά προτεραιότητας(αν και θα ήταν εκτιμητέο εκ μέρους μου τουλάχιστον να προσπαθήσετε).

Και μην δω τίποτα ζαβολιές, π.χ. τον Ευστρατιο να μου βάζει σημαίες του Ολυμπιακού ή τον PREDATOR σημαίες της Mercedes(αστειεύομαι). Σημαίες κρατών είπαμε!

Ξεκινάω με τις δικες μου επιλογές σε σημαίες, τις οποίες ύστερα από ομολογουμένως μεγάλη δυσκολία κατάφερα να ξεχωρίσω. Ελπίζω μόνο να μην αλλάξω σύντομα άποψη

1)Στην 1η θέση βάζω τη σημαία της Σρι-Λάνκα

Το λιοντάρι με το ξίφος και ο συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός!

2) Στη 2η θέση βάζω τη σημαία του κρατιδιου Μπαρμπάντος, στη νότια Καραϊβική

Αν και σχετικά απλή,το συνολικό "ντεκόρ" με τραβαέι πολύ. Αναμφιβήτητα παίζει ρόλο στην επιλογή μου η μουράτη τρίαινα στο κέντρο της σημαίας. Μου θυμίζει άραγε το μεγαλείο του Ποσειδώνος(άλλη μια απόδειξη ότι οι αρχαίοι Ελληνες πήγαν στην Αμερική)?? Και σίγουρα ο συνδυασμός μπλε-κίτρινο-μπλε στις κάθετες ρίγες δένει ωραία στο μάτι.

3) Την τρίτη θέση κερδίζει επάξια η σημαία της Σαουδικής Αραβίας

Πάντα το πράσινο ήταν από τα αγαπημένα μου χρώματα. Γενικότερα η εν λόγω σημαία είναι αυτό που λέμε "καλλιτεχνική". Το συνθηματάκι για το Μωάμεθ είναι βέβαια λίγο άκυρο, αλλά καθαρα το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του είναι σίγουρα αξιόλογο και καλαίσθητο. Επιπλέον πόντους δίνει και το σπαθάκι από κάτω.

4) Η 4η θεση ανήκει στο κρατίδιο Μπουτάν, καπου χωμένο στα Ιμαλάια.

Οχι, το κίτρινο και το πορτοκαλί ποτέ δεν με ενθουσίαζαν ιδιαίτερα. Ολο το παιχνίδι εδώ το κερδίζει ο συμπαθέστατος και ντελικάτος Κινέζικος δρακούλης που δεσπόζει επιβλητικά στο τοπίο.

5) Και τέλος στην πεμπτη θέση βρίσκονται οι Μπαχάμες

Εδώ απλά μου κάθεται πολύ ευχάριστα στο μάτι ο συνδυασμός των χρωμάτων...ίσως να είναι το μάυρο πλαγιαστό τριγωνάκι που κλέβει την παράσταση ξεπροβάλλωντας απ'τα αριστερά ανάμεσα στο γαλάζιο και το κίτρινο...δεν ξέρω...

Περιμένω τις δικες σας επιλογές.
Με την ησυχία σας, δεν βιαζόμαστε

ΥΓ1. Μέσα στην πεντάδα μου, θα μπορούσαν να βρίσκονται άνετα οι σημαίες της Αργεντινής, της Γρενάδας, της Κορέας, της Τζαμάικας και μερικές ακόμα αρκετά όμορφες σημαίες...πιθανόν σε ένα μελλοντικό ερωτηματολόγιο, να αντικαθιστούσαν κάποιες από αυτές που επέλεξα παραπάνω

ΥΓ2. Δύο σημαίες από την Καραϊβική και τρεις από την Ασία...τελικά οι σημαίες των πρωτοκλασσάτων Ευρωπαϊκών κρατών μάλλον με ξενερώνουν και έμειναν στην απ'έξω. Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αν μη τι άλλο...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

06/08/2007, 13:03:01
quote:
Agnostic
Και μην δω τίποτα ζαβολιές, π.χ. τον Ευστρατιο να μου βάζει σημαίες του Ολυμπιακού ή τον PREDATOR σημαίες της Mercedes(αστειεύομαι). Σημαίες κρατών είπαμε!

Με βλέπεις που σε βλέπω...

Λοιπόν... θα κάνω τα στραβά μάτια και θα συνεχίσω επί του θέματος.

Έχουμε και λέμε...

Αυστρία :

Δανία :

Μονακό :

Πολωνία :

Ελβετία :

Η επιλογή έγινε χωρίς ιδεολογικές, ιστορικές, πολιτικές, εθνικές και κάθε είδους προεκτάσεις και προκαταλήψεις, σύμφωνα με την επιθυμία του εμπνευστή του θέματος.

quote:
Agnostic
Ξεκινάω με τις δικες μου επιλογές σε σημαίες, τις οποίες ύστερα από ομολογουμένως μεγάλη δυσκολία κατάφερα να ξεχωρίσω. Ελπίζω μόνο να μην αλλάξω σύντομα άποψη

Εγώ εν αντιθέσει με σένα, δε δυσκολεύτηκα καθόλου να τις επιλέξω καθώς η επιλογές μου χαρακτηρίζονται από την πρωτοτυπία των σχεδίων και από την ποικιλία ευχάριστων χρωμάτων.

Επίσης δεν πρόκειται να αλλάξω και γνώμη.

Στράτος

μέτρον άριστον
06/08/2007, 13:58:28

Πολύ κοκκινίλα έπεσε!!!Μπλιαχ!!

Μου την έκανες αλλιως τελικα, κουφαλίτσα

Ας είναι.
Περι ορέξεως...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

06/08/2007, 14:04:26
ΒΡΕ ΤΙ ΚΟΚΚIΝΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ? ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ
quote:
Η επιλογή έγινε χωρίς ιδεολογικές, ιστορικές, πολιτικές, εθνικές και κάθε είδους προεκτάσεις και προκαταλήψεις, σύμφωνα με την επιθυμία του εμπνευστή του θέματος.

ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ
satyrosΜέλος
06/08/2007, 14:39:59
Φανταστικό θέμα! Έχω κι εγω πόρωση με σημαίες. Το λεπόν...

Ναμπερ Ουαν. Τουρκμενιστάν

Ναμπερ Του. Ζιμπάμπουε

Νάμπερ Θρι.Ουγκάντα

Νάμπερ Φορ. Αφγανισταν

Και τέλος Νάμπερ Φάιβ, Η Μαυριτανία...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/

06/08/2007, 15:43:44
Εσείς κοροϊδεύεται, αλλά δείτε τι αναγκάστηκα ν’ αφήσω απ’ έξω...

Μπαχρέιν :

Καναδάς :

Ινδονησία :

Ιαπωνία :

Σιγκαπούρη :

Τουρκία :

Τυνησία :

Νησιά Τόνγκα :

Και δε μπορώ να καταλάβω αυτή την εμμονή σας, σε σημαίες που θυμίζουν κουρτίνες...

Στράτος

μέτρον άριστον

Edited by - Ευστράτιος on 06/08/2007 15:47:51

Edited by - Ευστράτιος on 06/08/2007 16:19:05

06/08/2007, 15:54:56
Και κάτι τελευταίο... αυτές οι χώρες :

Ναμπερ Ουαν.
Ναμπερ Του.
Νάμπερ Θρι.
Νάμπερ Φορ.
Και τέλος Νάμπερ Φάιβ.

Είναι στην ίδια ήπειρο ;

Στράτος

μέτρον άριστον
satyrosΜέλος
06/08/2007, 15:56:28
Σ έπιασα! Η τελευταία σημαία δεν είναι του Τόγκο, είναι των Νησιών Τόνγκα. Η σημαία του Τόγκο είναι... κουρτίνα!!!

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

06/08/2007, 16:09:26
Σωστοοός ο satyros.

Θα διορθωθεί ευθύς αμέσως.
(λέμε τώρα, γιατί το Forum αυτή τη στιγμή σέρνεται)

Στράτος

μέτρον άριστον
satyrosΜέλος
06/08/2007, 17:27:03
Το Τουρκμενιστάν και το Αφγανιστάν είναι Ασία. Οι υπόλοιπες, είναι στην Αφρική φίλε Ευστράτιε..

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

06/08/2007, 18:07:46

Δεν χωρει αμφιβολιας γιατι επιλεγω αυτην!!!!

Η σημαια αυτη, καθιερωθηκε στις 22 Δεκεμβριου 1978... Ηταν η σημαια του Πολεμικου Ναυτικου, και αντικατεστησε την:

06/08/2007, 18:22:08
Αλλα ας πω και αλλες...

British Indian Ocean Territory

Cambodia

Canada

Cyprus

Gibraltar (United Kingdom)

Wales (United Kingdom)

Εχω και αλλες, αλλα ειναι τοσο πολες!!!!

Οπως αυτην, που δεν υπαγεται σε καμια χωρα!!!

06/08/2007, 19:03:58
Γειάσας!

Ωραίο θέμα φίλε μου Agnostic!
Μια διευκρίνηση θα ήθελα όμως...
Γιατί μόνο σημαίες κρατών;

Ψάχνοντας μέσα στο ίντερνετ ανακάλυψα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες
σημαίες, που όμως δεν είναι σημαίες κρατών. Μήπως θα έπρεπε να
συμπεριλάβουμε και κάποιες από αυτές;
Πού ξέρεις, κάποια στιγμή μπορεί αυτές οι σημαίες να γίνουν σημαίες
κρατών, οπότε η παράθεσή τους θα έχει και έναν κάπως προφητικό
χαρακτήρα...

Τέλος πάντων!
Αφού λοιπόν το θέμα είναι για σημαίες κρατών, θα το κρατήσουμε έτσι!

Σε περίπτωση που κάτι αλλάξει, με την άδεια του δημιουργού του
θέματος αυτού, θα ήθελα να τις παραθέσω...

Edited by - λίλιθ on 06/08/2007 19:14:10

06/08/2007, 19:26:04
quote:

Γειάσας!

Ωραίο θέμα φίλε μου Agnostic!
Μια διευκρίνηση θα ήθελα όμως...
Γιατί μόνο σημαίες κρατών;

Ψάχνοντας μέσα στο ίντερνετ ανακάλυψα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες
σημαίες, που όμως δεν είναι σημαίες κρατών. Μήπως θα έπρεπε να
συμπεριλάβουμε και κάποιες από αυτές;
Πού ξέρεις, κάποια στιγμή μπορεί αυτές οι σημαίες να γίνουν σημαίες
κρατών, οπότε η παράθεσή τους θα έχει και έναν κάπως προφητικό
χαρακτήρα...

Τέλος πάντων!
Αφού λοιπόν το θέμα είναι για σημαίες κρατών, θα το κρατήσουμε έτσι!

Σε περίπτωση που κάτι αλλάξει, με την άδεια του δημιουργού του
θέματος αυτού, θα ήθελα να τις παραθέσω...

Edited by - λίλιθ on 06/08/2007 19:14:10

Eγω παντως, εβαλα αυτη των Ολυμπιακων Αγωνων...που εχει βαθυτερη εννοια (5 "Ηπειροι")

06/08/2007, 19:28:57
Φίλε μου satyros, δεν μ έπιασες.

Στράτος

μέτρον άριστον
satyrosΜέλος
06/08/2007, 20:11:08
Μάλλον δε σ έπιασα, κάντα μας πιο λιανά....

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

satyrosΜέλος
06/08/2007, 20:13:47
ΩΩΩΠ! Τωρα σε επιασα!!!!

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ

06/08/2007, 20:26:42
Φίλη μου λίλιθ, no problem

Αρκεί να μην είναι και εντελώς ξεκάρφωτες, π.χ. από ομάδες ποδοσφαίρου, ηθοποιούς κτλ

Είμαι περίεργος να δω ποιες θα βάλεις

.
.
.
.
.
Πάντως το θέμα πέρα από τον χαβαλέ του, διαπιστώνω ότι είναι και επιμορφωτικό. Είχα ξεχάσει πόσο ωραία είναι και η σημαία της Καμπότζης

Lost in Necropolis

La ville de la mort

07/08/2007, 21:00:11
Agnostic...
quote:
Αρκεί να μην είναι και εντελώς ξεκάρφωτες, π.χ. από ομάδες ποδοσφαίρου, ηθοποιούς κτλ

Άμα είναι έτσι...

Σικελία,η πιο αστεία που έχω δει

Σαρδηνία

Μπουτάν η καλλιτεχνική

Καναδάς η απλή

και φυσικά η δική μας...

Agnostic...

quote:
2) Στη 2η θέση βάζω τη σημαία του κρατιδιου Μπαρμπάντος, στη νότια Καραϊβική

Αν και σχετικά απλή,το συνολικό "ντεκόρ" με τραβαέι πολύ. Αναμφιβήτητα παίζει ρόλο στην επιλογή μου η μουράτη τρίαινα στο κέντρο της σημαίας. Μου θυμίζει άραγε το μεγαλείο του Ποσειδώνος(άλλη μια απόδειξη ότι οι αρχαίοι Ελληνες πήγαν στην Αμερική)??
Και σίγουρα ο συνδυασμός μπλε-κίτρινο-μπλε στις κάθετες ρίγες δένει ωραία στο μάτι.

Εμένα μου θυμίζει το σήμα της maserati

...perche io sono libero
09/08/2007, 10:05:05
Kαποιες "ποιο παραξενες" απο οτι εχουμε "συνηθησει"...

St. Pierre & Miquelon

Status: French Territory
Capital City: St. Pierre
Population: 6,000
Currency: 1 euro = 100 cents
Languages: French
Religions: Roman Catholic

Swaziland

Status: UN Country
Capital City: Mbabane
Main Cities: Manzini
Population: 836,000
Area: 17,360 km2
Currency: 1 lilangeni = 100 cents
Languages: Swazi, English
Religions: Protestant, Roman Catholic, Animist

Αλλη μια ωραια σημαια ειναι αυτη:

San Marino

Status: UN Country
Capital City: San Marino
Population: 23,000
Area: 61 km2
Currency: 1 euro = 100 cents
Languages: Italian
Religions: Roman Catholic

Ισως, το 2ο μικροτερο κρατος, μετα το Βατικανο (το οποιο ειναι 0.44 km2, με 1.000 κατοικους!!!!!!)