ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Et in Arcadia Ego - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Et in Arcadia Ego - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Galaxy30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/02/2004, 12:10:11
Αγαπητέ,

αντιλαμβάνομαι το ύφος σου, αλλά δε σε ξέρουν όλοι ακόμα εδώ μέσα.

Οπότε, αν ρωτήσεις λίγο πιο καλοπροαίρετα, ίσως να σου δοθεί και η απάντηση.

Στα απόκρυφα ευαγγέλια περιγράφεται μία ιστορία για το πώς ο Χριστός χτύπησε την πόρτα των Εσσαίων:
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΡΩΤΗΣΕ "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;"
ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, "ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ".
Η ΦΩΝΗ ΕΙΠΕ "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ"
Η ΠΟΡΤΑ ΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ. ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΡΩΤΗΣΕ, "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;"
ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ, "ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ"
ΤΟΤΕ Η ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΕ.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
08/02/2004, 12:21:37
Zadok
quote:
αν ρωτήσεις λίγο πιο καλοπροαίρετα,
Ξαναρωτάω (καλοπροαίρετα):-

Που προκύπτει σχέση στα ηδη γραπτά ωστε να συμπεραίνουμε σύνδεση

<<Αρκαδίας - Μεροβίγγειων - Χριστού>>

Όσα είδα μέχρι τώρα μοιαζουν με το συνηθισμένο κουτσομπολιό χαρτορίχτρων και καφετζούδων.
Η ακόμα χειρότερο, γιατί υπάρχουν και καλές καφετζούδες...

Κ.

08/02/2004, 12:55:48
quote:
Όσα είδα μέχρι τώρα μοιαζουν με το συνηθισμένο κουτσομπολιό χαρτορίχτρων και καφετζούδων.
Η ακόμα χειρότερο, γιατί υπάρχουν και καλές καφετζούδες...

Μ' αρέσει που αυτό λέγεται "καλοπροαίρετο"!!!

Λοιπόν, δεν ξέρω πώς σου φαίνεται εσένα, αλλά απ' όσα έχω διαβάσει, ο φίλτατος Reo έχει κάνει μία εκπληκτική παρουσίαση όλων σχεδόν των αναφορών γύρω από το θέμα του πίνακα.

Δεν ξέρω τί περιμένεις να διαβάσεις ακριβώς, αλλά ο άνθρωπος δεν προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα, γιατί απλούστατα υποθέτω ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός.

Σε όλα όσα παρατίθενται, λοιπόν, ως υποθέσεις, περιλαμβάνονται και τα τρία ή τα δύο απ' τα τρία, για τα οποία ρωτάς.

Ε, τώρα ας μην περιμένουμε να βγει κι ένα χέρι από τον υπολογιστή, να μας δώσει μία φάπα και να μας πει: "Εδώ κοίτα, ρεεεεεεε ζαγάρ...!" (από την πατρίδα μου 'μεινε αυτό )

Εξάλλου, δικαίωμα του καθενός είναι να θεωρήσει ότι όλες αυτές οι ιστορίες είναι μπαρούφες ή και όχι.

Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο, να το συζητήσουμε ευχαρίστως μια και δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος προς το παρόν.
Αλλά σου ξεκαθαρίζω ότι προσωπικά σιχαίνομαι τα σενάρια, οπότε μη με βάλεις να σου πω πώς τί και γιατί...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Nikolas_VolosΝέο Μέλος
09/05/2004, 14:52:35

Δεν έχω πολλές γνώσεις για το θέμα, αλλα με ενδιαφέρει πολύ. Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Dan Brown, Κώδικας Da Vinchi, το οποίο πραγματεύεται αυτό ακριβώς το θέμα. Πιστεύω οτι η θεωρία της αδελφότητας του Κοινού της Σιών είναι πολύ καλά δομημένη, αλλα μήπως θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί; Παρά το ότι ζούμε σε μια καθαρά Χριστιανική χώρα, πιστέβω οτι το θέμα δεν θα ήταν τοσο "μυστικό" αν είχε πιο σταθερές βάσεις. Reo θα ήθελα την άποψή σου επάνω σε αυτό.

10/05/2004, 16:45:47
Ανάλυση του πίνακα:''Το χρονικό της τέχνης'', εκδ. Εθνική τράπεζα.

Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"

Nikolas_VolosΝέο Μέλος
11/05/2004, 14:50:50
Lovely lady of Arcadia
Promise you will wait for me
In your arms I found my shangrila
And it's where I long to be
Lost in love eternally

Lovely Lady of Arcadia...Shangri La...Maria M

A) Shangri La -> Shang rial -> Sang Real -> graal!!
B) Maria M?

SpiralΜέλος
11/07/2004, 11:55:15
Νικόλα από το Βόλο, εύστοχες οι παρατηρήσεις σου.
Όμως το βιβλίο στο οποίο αναφέρεσαι δεν είναι παρά ένα μυθιστόρημα από αυτά τα οποία υποτίθεται ότι βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα.
Ποιο είναι το Κοινό της Σιών; Έτσι μεταφράζεται στην ελληνική έκδοση; Γνωρίζω το Prieuré de Sion, έναν από τους θρύλους που περιβάλλουν το θέμα της Rennes-le-Château (και όχι μόνο). Παρά το ότι σήμερα είναι δηλωμένη οργάνωση (όπως όλες οι άλλες) τα πραγματικά του (;) ίχνη όχι μόνο χάνονται στο χρόνο, αλλά αμφισβητούνται γενικώς.
Καλύτερα τα μυθιστορήματα να τα διαβάζουμε ως μυθιστορήματα και όχι ως αποκαλύψεις.

12/07/2004, 03:57:25
χμ...μια παρατηρηση --με αφορμη μια φραση αρκετα ποστ πιο πανω....-:
quote:
Η Αφροδίτη πριν γίνει... λευκή

Η Μαντίνεια (από εκεί κοντά είναι ο δρόμος μας) πήρε το όνομά της από τον Μαντινέα, γιο του Λυκάονα.
Υπήρχε ένα ξακουστό ιερό και άγαλμα της Μελαίνιδας Αφροδίτης (Μαύρη Αφροδίτη) που ήταν η σκοτεινή θεά των Νεκρών.

σιγουρα δεν εχει καποια σχεση με τα σταδια
του εργου ...των αλχημιστων...
_-_ αν το συσχετισουμε με την επικεφαλιδα που εθεσε ο τρισμεγιστος..
εντελως μαγικα τι εχουμε;
...τα σταδια του εργου τους περιεγραφαν απλα την εξελιξη της αφροδιτης....στο χρονο...:)

---Τρισμεγιστε χαιρε!//'ΑΤΜ@ΓΕΙΑ' ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ//ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΤΗ ΧΜ;---

Technoshamanism
korleoneΜέλος
12/07/2004, 09:26:00
Φαντάζομαι καιγώ ότι το Όσκαρ πάει στοοοοοοοοοοον REO!! .Παιδιά πραγματικά την τελευταία μια ώρα διαβάζω και ξαναδιαβάζω το topic. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά μπερδεύτικα και εξεπλάγην με τον όγκο τωνθεωρειών και όχι μόνο και τον τρόπο με τον οποίο όλα δένουν με όλα . Μιά ταπεινή παρατήρηση (ίσως άσχετη) από έναν αδαή ...
ΑRC-adia
ARC=τόξο (τόξο κύκλου)
DIA= Διας (;)
Αντε βγάλε άκρη τώρα ... Συνεχίστε σας παρακαλώ μη μας αφήνετε στο σκοτάδι

Με εκτίμηση,

korleone

SpiralΜέλος
12/07/2004, 21:21:08
Η παρατήρηση δεν είναι άσχετη, φίλε Κορλεόνε.
Arc όμως είναι η Κιβωτός (κατ' επέκταση της Διαθήκης) καθώς επίσης και τοπωνύμιο κοντά στη Rennes le Chateau.
Άρα, λίγο πιο ελεύθερα, η λέξη Arcadia θα μπορούσε και να έχει το συμβολισμό της Κιβωτού του Θεού.
Είναι μια από τις θεωρίες που περιβάλλουν αυτό το αίνιγμα.
Καλύτερα όμως ξαναρίξε μια ματιά στην πρώτη σελίδα του τόπικ, θα βρεις αρκετές ερμηνείες.