- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο4 !!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Loukritia - Όμως τί γίνεται όταν τα χρόνια περνάνε κι εσύ ποτέ δε νιώθεις έτοιμος;;;
Συμφωνώ με αυτό που έγραψε ο elo το πιθανότερο είναι ότι άμα γεννηθεί το μωρό θα το νοιώσεις η αγάπη
Που νοιώθεις για τα παιδια είναι το πιο δυνατή αγάπη που μπορείς να νοιώσεις
Στη ζωή.
Άσε που δεν είναι και λίγο εγωιστικό να θες να φέρεις ένα παιδί σ'αυτόν εδώ τον κόσμο της διαφθοράς που οδεύει μόνο προς την καταστροφή;

πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!

Οπως στο χερι μας ειναι ο τροπος ζωης μας! Δεν μπορουμε να ριχνουμε τις ευθυνες στους αλλους! Απο καπου ξεκινανε... και ετσι εχει αντικτυπο σε μας!
Ενα παιδι, ειναι η ολοκληρωση της οικογενειας... εχει το ιδιο βαρος και στους 2 γονεις... απο κει και περα, το πως θα μεγαλωσει, εξαρταται ΠΡΩΤΑ απο το εσωτερικο περιβαλλον της οικογενειας, που ειναι η ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ της μεγαλης!
Αμα εσυ (εγω, εκεινος ο αλλος κτλ) δεν μπορουμε να αλλαξουμε ευκολα την κοινωνια, θα βρεθουν αλλοι να βοηθησουν... αλλα οσο αφορα το παιδι, ειναι θεμα του καθενος μας προσωπικο!
Σωστα?

quote:
Kαλά τα λέτε ρε παιδιά, αλλά εδώ λέμε τί γίνεται μέχρι να πάρεις την απόφαση, όχι αφού έχει γίνει η δουλειά και το έχεις στα χέρια σου και σου κάνει τα δικά του και το αγαπάς και και και...
Το καλύτερο εννοείται είναι να το κανεις συνειδητά εγώ και τα δυο μου παιδια
Τα έκανα κατόπιν σοβαρής σκέψης και αφού ένιωσα εγώ έτοιμος .
Τώρα τι να σου πω κάθε άνθρωπος έχει δικό του τρόπο σκέψης και παίρνει τις αποφάσεις
Του το ποτε θα νοιώσει έτοιμος είναι κάτι προσωπικό δεν μπορώ να Παρώ θέση .
.
quote:
Άσε που δεν είναι και λίγο εγωιστικό να θες να φέρεις ένα παιδί σ'αυτόν εδώ τον κόσμο της διαφθοράς που οδεύει μόνο προς την καταστροφή;
Αμα το σκεπτόμασταν όλοι έτσι θα εξαφανίζονταν το ανθρώπινο είδος θα συμφωνήσω
Με τον predator είναι θέμα της οικογενείας να του δώσει τις σωστές βάσεις .
Ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που έχει να κάνει με την συναισθηματική ωριμότητα του ατόμου, αν κάποιος δεν αισθάνεται έτοιμος κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να κάνει ένα παιδί.
Η απόφαση το να φέρει στον κόσμο κάποιος ένα παιδί θέλει σοβαρότητα, ένα παιδί δεν το δημιουργούμε για να καλύψουμε προσωπικά μας κενά, και να συνεχίσει όσα δεν προλάβαμε εμείς να κάνουμε, ένα παιδί είναι μία αυτόνομη προσωπικότητα που δεν πρέπει να γίνει δορυφόρος μας, πρέπει να έχει τα δικά του όνειρα και όχι να πραγματώσει τα δικά μας.
Μόνο αν σεβαστούμε την μοναδικότητα του ατόμου μπορούμε να το καθοδηγήσουμε σωστά.
Οι εμπειρίες και η γνώση που έχουμε αποκομίσει πρέπει να λειτουργήσουν συμβουλευτικά (χωρίς όμως να είμαστε απόλυτοι και να θεωρούμε τους εαυτούς μας αυθεντίες σε όλα τα θέματα) απέναντι στο άτομο παιδί για να του δώσουν τις πρώτες βάσεις, και να αναπτύξουν την κριτική του ικανότητα.
Ο διάλογος ανάμεσα σε γονιό και παιδί είναι το πιο σημαντικό συστατικό μιας ισορροπημένης σχέσης.
Τώρα για το θέμα κοινωνία και παιδί θα συμφωνήσω με τον predator η οικογένεια πρώτα και αργότερα το σχολείο είναι οι μικρογραφίες της κοινωνίας που ζούμε.
Αυτά είναι ικανά να καθοδηγήσουν σωστά το άτομο συνεργαζόμενα μεταξύ τους και να εξελίξουν θετικά την κοινωνία μας.
Αν όμως δεν υπάρχει σχέση συνεργασίας και λειτουργούν σαν αντίπαλες ομάδες τότε και το παιδί αποπροσανατολίζεται και δεν μπορεί να αποφασίσει ποιες απόψεις πρέπει να υιοθετήσει.
Την μη συνεργασία την έχω συναντήσει συχνά μπροστά μου, ο γονέας σε αυτή την περίπτωση παίζει τον ρόλο της αυθεντίας, δεν δέχεται άλλη άποψη, και θεωρεί τον ρόλο του καθηγητή η του δάσκαλου πιο πολύ σαν φύλακα του παιδιού του τις ώρες που εκείνος δουλεύει, σε αυτές τις περιπτώσεις και το παιδί αποκτά παραβατική συμπεριφορά, γίνεται επιθετικό δεν δέχεται παρατηρήσεις, και τίνει να ταυτίζεται με το πρότυπο του γονέα.

Μια μέρα ακόμα και μετά Σαββατοκύριακο, ευκαιρία για καμία εξόρμηση πουθενά αφού θα έχει καλό καιρό.
quote:
loukritia μου, δεν πιστεύω ότι οδεύουμε μόνο προς την καταστροφή, ούτε ότι ο κόσμος μας είναι ο κόσμος της διαφθοράς.
Αυτόν τον κόσμο τον αποτελούμε όλοι μας.
Εγώ, εσύ, ο Α, η Β κλπ.
Έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση του αλλά και για την αλλαγή του.
Όσον αφορά την καταστροφή, δεν πιστεύω ότι οδεύουμε προς τα εκεί.
Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά υπάρχουν πολλές όμορφες και φωτεινές "αχτίδες" που εξισορροπούν τα πράγματα.
Αυτές υπάρχουν, εμείς απλά πρέπει να τις βρούμε. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Πρωινά καφεδάκια για αρχή

![]()
Κι άμα ανοίξει το μάτι τα λέμε και τα υπόλοιπα...

Σημερα, δυσκολη μερα, απο θεμα καιρου! παλι κρυο και για βροχη! αν δεν αρρωστησουμε με αυτη την κατασταση, τυχεροι θα μαστε

Άντε κι υποθέτουμε ότι έχουμε έναν άνθρωπο ώριμο, συγκροτημένο, κλπ, κλπ., τα σκ.... αυτής της κοινωνίας μόνο εγώ τα βλέπω;;; Πού υπάρχει αξιοκρατία για να ξέρεις ότι προσπαθείς κι οι κόποι σου θα αναγνωρισθούν και θα ανταμειφθούν; Πού υπάρχει αλληλεγγύη προς το διπλανό σου; Καθένας είναι κλεισμένος στο καβούκι του και μόνος αυτοσκοπός είναι το χρήμα, η μούρη και η πάρτη μας! (Μιλάω πάντα σε γενικές γραμμές-ξεκαθαρίζω)!
quote:Είπα εγώ το αντίθετο; Σαφέστατα και όλοι έχουμε την ευθύνη μας. Γιατί πρέπει όμως την ευθύνη αυτή να συνεχίζουν να την πληρώνουν κι άλλοι;
Αυτόν τον κόσμο τον αποτελούμε όλοι μας.
Εγώ, εσύ, ο Α, η Β κλπ.
quote:Δεν αντιλέγω σ’αυτό – φυσικά και υπάρχουν «αχτίδες» που απλά πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να τις δεις και τις αισθήσεις σου ελεύθερες για να τις νιώσεις. Μιλάω όμως για όλο το υπόλοιπο background της συννεφιάς…
Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά υπάρχουν πολλές όμορφες και φωτεινές "αχτίδες" που εξισορροπούν τα πράγματα.
Αυτές υπάρχουν, εμείς απλά πρέπει να τις βρούμε.
quote:Ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει το πράγμα, αργά ή γρήγορα θα συμβεί…
Αμα το σκεπτόμασταν όλοι έτσι θα εξαφανίζονταν το ανθρώπινο είδος
Δηλαδή αυτό που μου λέτε είναι ότι ζούμε σ’ έναν κόσμο που αν μεγαλώσεις το παιδί σου σωστά, θα μπορέσει να απολαύσει τις χαρές της ζωής μέσα απ’ το όμορφο και υγιές περιβάλλον μας και να δεχτεί & να προσφέρει την αγάπη και τις αξίες που εσύ του έδωσες και του έμαθες μεγαλώνοντάς το;

Ξερεις οτι για αυτην την κατασταση, φταιμε εμεις? Εμεις με την απαθεια μας!
Γιατι ειμαστε λιγο του "ωχαδερφισμου"... (Βεβαια δεν ειναι ολοι ετσι, υπαρχουν και καποιες "επαναστατικες" φωνες, αλλα επειδη ειναι λιγοι και "αυτονομοι" δεν γινεται κατι)
ολοι μαζι, μπορουμε να σταματησουμε την κατηφορα που μας πηρε, απο την στιγμη που ξεκινησε! Η κοινωνια φτιαχνιεται απο εμας, για εμας, και οχι απο τις Κυβερνησεις, που ουσιαστικα ειναι ΑΔΥΝΑΜΕΣ, χωρις εμας!
Να αντιδρουμε σ αυτα που βλαπτουν εμας, ενω "διευκολυνουν" εκεινους!
Απο την αλλη, γιατι να αποξενωνομαστε? επειδη ο διπλανος δεν μας λεει καλημερα? δεν ειναι μονο ο διπλανος ομως, ειναι και ο απεναντι, ειναι και ο αλλος στην αλλη γωνια! Καλυτερα θα ηταν αν ανοιγομασταν ολοι μαζι... ετσι θα αποκαλυπταμε και αυτους, τους ΚΑΚΟΥΣ τις κοινωνιας... τους επικινδυνους!

Βλέπω μπήκαμε δυναμικά σήμερα και με αρκετούς προβληματισμούς…
quote:
Loukritia - Δηλαδή αυτό που μου λέτε είναι ότι ζούμε σ’ έναν κόσμο που αν μεγαλώσεις το παιδί σου σωστά, θα μπορέσει να απολαύσει τις χαρές της ζωής μέσα απ’ το όμορφο και υγιές περιβάλλον μας και να δεχτεί & να προσφέρει την αγάπη και τις αξίες που εσύ του έδωσες και του έμαθες μεγαλώνοντάς το;
Χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος θα συμφωνήσω μαζί σου Λουκρητία , τίποτε δεν είναι ρόδινο και τίποτε δεν είναι εύκολο στη κοινωνία που μεγαλώνει/ουμε το κάθε παιδί, απλά πρέπει να καταλάβουμε πως τα οράματα που έχουμε εμείς για κάτι καλύτερο σε αυτόν τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν μέσα από τις νέες γενεές παιδιών .
Που ευτυχώς από ότι βλέπω ένα καλό ποσοστό είναι αρκετά συνειδητοποιημένο πάνω σε αρκετά πράγματα, οπότε ο σκοπός του κάθε γονιού ή μελλοντικού γονιού δεν είναι, αν θα πρέπει να φέρει ένα παιδί στον κόσμο λόγω τις κατάστασης που θα μεγαλώσει, αλλά το τι μηνύματα πρέπει να περάσει στο παιδί του ώστε να έχει ένα καλύτερο μέλλον αυτό ή ακόμα και τα παιδία του…
ξέρω το πάω αρκετά μακριά, αλλά τίποτε δεν είναι εύκολο έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει…
.

quote:Δηλαδή φέρνουμε έναν άνθρωπο στον κόσμο αυτό για να κάνει αυτά που δεν σταθήκαμε άξιοι να κάνουμε εμείς; Για να γίνει το μέσο να υλοποιήσει τα όνειρα και τα οράματά μας; Ο κόσμος αυτός πάει κατά διαόλου, εγώ αυτό έχω να πω, όσο πεσιμιστικό και μαύρο κι αν ακούγεται, είναι μία κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.
elo - απλά πρέπει να καταλάβουμε πως τα οράματα που έχουμε εμείς για κάτι καλύτερο σε αυτόν τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν μέσα από τις νέες γενεές παιδιών
Predator, ευχαριστουμε για την μπουγάτσα - απ'το πολύ μπλα μπλα μου 'ρθε μια λιγούρα...

βλεπουμε ολοι ποσο δυσκολο ειναι πια, να συντηρησεις μια οικογενεια, ποσο μαλλον τον ιδιο σου τον εαυτο!
Μακαρι να το βλεπανε αυτοι οι "κακιασμενοι" και να συνειδητοποιησουν το σφαλμα που κανουν... Καποια στιγμη, θα το πληρωσουν Αλλα αυτοι θα "φυγουν" καποτε, ενω εμεις που μενουμε, δεν θα εχουμε την χαρα της οικογενειας! Επειδη μας το αποτρεπουν αυτοι!

quote:
loukritia-Δηλαδή φέρνουμε έναν άνθρωπο στον κόσμο αυτό για να κάνει αυτά που δεν σταθήκαμε άξιοι να κάνουμε εμείς; Για να γίνει το μέσο να υλοποιήσει τα όνειρα και τα οράματά μας;
Όχι, δεν φέρνουμε μια νέα ζωή στον κόσμο για να του μεταβιβάσουμε τις ευθύνες, που εμείς ως άνθρωποι δεν τις αντιληφθήκαμε ποιες είναι αυτές και τώρα θέλουμε να τις φορτώσουμε αλλού .
Αλλά γιατί νοιώθουμε έτοιμοι (συνειδητά) το να γίνουμε γονείς και θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και αυτό θα γίνει μόνο δίνοντας/μαθαίνοντας στα παιδία τα δικά μας και των άλλων την ευκαιρία να γνωρίσουν, το τι θα πει αγάπη και σεβασμός προς τα «πάντα και τους πάντες» .
Υ/Γ άσε και καμία μπουγάτσα και για εμάς… ![]()

loukritia Δεν κάνουμε τα παιδια για να τους μεταβιβάσουμε τις ευθύνες οι ευθύνες για την
Κατάσταση του κόσμου αυτή τη στιγμή είναι δίκες μας άλλος ευθύνεται πολύ άλλος λίγο
Προσωπικά έχω σαν στόχο για τα παιδια μου πρώτα να γίνουν καλοί ανθρωποι με σωστές
Αρχές και μετά να τους δώσω τα εφόδια ώστε να μπορούν να σταθούν μονοι τους στα
Ποδια τους όταν έρθει η ώρα σαν ενήλικες πια να πάρουν τις δίκες τους ευθύνες .
Μπορεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην κοινωνία μας να είναι χαλια αλλα αισιοδοξώ
Ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο και αυτό γιατι βλέπω ότι η γενια μας των σημερινών
Τριαντάρηδων είναι πιο ανοιχτόμυαλη απ τις προηγούμενες και έχουμε συνειδητοποιήσει πια τι πρέπει να κάνουμε ώστε να βελτιωθεί το μέλλον οποτε
Αν εμείς δώσουμε σωστή κατεύθυνση στην επομένη γενια και ταυτόχρονα αναλάβουμε
Τις ευθύνες μας και αντιδράσουμε σε αυτό που δεν μας αρέσει τοτε το μέλλον μπορεί
Να γίνει καλύτερο .