ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

beyond7 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
beyondΜέλος
17/09/2005, 23:18:53
ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

19/09/2005, 16:05:36
Η αποκαθήλωση μιας πίστης...

σε ένα δόγμα, που μας βολεύει..
σε μια θρησκεία , που μας παρηγορεί και μας καταπιέζει...
σε μία επιστήμη, που γεννάει περισσότερα ερωτήματα απ' αυτά στα οποία δίνει απαντήσεις...

τι μένει? τι είναι το μοναδικό στο οποίο μπορούμε να πιστεύουμε?

στον εαυτό μας...

εγώ Είμαι... είναι αυταπόδεικτο... δεν χρειάζεται ανάλυση και επεξηγήσεις..

είναι αλήθεια και γι'αυτό γεννάει αντιδράσεις...
είναι σοβαρό και γι'αυτό γεννάει ειρωνία...

ο όποιος Θεός του καθενός ΔΕΝ βγάζει κουνέλια απ' το καπέλο για χάρη κανενός βλάκα που έχει ανάγκη να διασκεδάσει...
κανενός μιαρού που έχει ανάγκη να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του από την ανυπαρξία Του...

καμμιά πίστη δεν αποδεικνύεται και καμμία πίστη δεν λειτουργεί κατά παραγγελία των υπολοίπων παρά μόνο του εαυτού μας...

ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι σε θέση να βάλει ερωτήματα παρά μόνο αυτός που αναγνωρίζει τον Θεό μέσα του....

βαριά φιλοσοφία? ε, καιρός ήταν...

Galadriel

in God we trust

olympiosΝέο Μέλος
20/09/2005, 01:47:34
Γεια σε όλους και σε όλες.
Συγχαρητήρια Mantis για το επιλεχθέν θέμα, το οποίο μπορώ να πω συζητάται ευρέως όχι μόνο εδώ, αλλά και στον μή ψηφιακό κόσμο.
Προσωπικά πιστεύω στο Θεό και δε νομίζω να μπορούσα να επιβώσω χωρίς την παρουσία Του δίπλα μου.
Ο Θεός όμως πρέπει να γνωρίζετε όσο και να τον πιστεύετε ότι δεν υπάρχει...αλλά είναι("εγώ ειμί ο ων"). Υπάρχω σημαίνει ότι βρίσκομαι υπό αρχής. Όμως ο Θεός δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος.
Ο Θεός είναι κοντά μας και παντού την ίδια στιγμή. Δεν έχει όρια γι αυτό και τόσοι πολλοί μπορούν να τον πιστεύουν γνωρίζοντας ότι θα βοηθήσει όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και τους αδελφούς τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πίστη στο Υπέρτατο Ον, στο θεό, είναι αυτή που μας διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ζώα. Γι αυτό και πιστεύω ακράδαντα σ' Αυτόν και στην καθημερινή Του παρουσία δίπλα μου.
quote:

Λήστευε, έσφαζε και βίαζε ο ληστής αλλά επειδή γνώρισε τον Ιησού και πήρε την ευλογία του διαγράφησαν τα πάντα. Πολύ ωραία ηθικά παραδείγματα μας διδάσκει ο χριστιανισμός. Μπορούμε να κάνουμε τάχα στην ζωή μας τα χίλια αίσχη και εις το τέλος μιά ευλογία μόνο αρκεί και περισσεύει για την σωτηρία μας. Αρκεί να το θέλει ο ευλογών σε αντίθετη περίπτωση μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Εμ φίλοι μου πώς να το κάνουμε δέν είναι και τόσο αστεία τα πράγματα. Δέν είναι δυνατόν ο χριστιανισμός απο την μία να ευαγγελίζεται την πρότυπη ηθική ζωή και απο την άλλη να ευλογεί το έγκλημα. Κάτι δέν πάει και τόσο καλά.
Ο Ληστής βρίσκεται στον παράδεισο επειδή ακριβώς τον ευλόγησε ο Χριστός και ο ίδιος με την ανάληψή Του τον πήρε μαζί Του. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν το σκεφτούμε όπως αναφέρεται από πάνω. Αν σκεφτόμαστε..."θα καταχραστώ τη ζωή μου, θα κάνω όλα τα αίσχη, θα αμαρτήσω μέχρις εσχάτων και στο τέλος της ζωής μου θα πώ ένα 'μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη Βασιλεία Σου' και θα σωθώ".
Κάτι τέτοιο είναι παντελώς λανθασμένο αν και το πλήθος των Χριστιανών σήμερα ασπάζονται αυτό το..."κολπάκι". Δεν ισχύει κάτι τέτοιο επειδή ακριβώς δεν ξέρουμε την ώρα που θα πεθάνουμε για να πούμε το μνήσθητι. Δε γνωρίζουμε εάν την ώρα που οδηγάμε και ενώ έχουμε κάνει ατασθαλίες και αμαρτήματα, μας τύχει κάτι στο δρόμο και σκοτωθούμε. Τότε είναι σίγουρο ότι ο παράδεισος δε θα μας περιμένει.
Έστω λοιπόν ότι βρισκόμαστε στα τελευταία μας πάνω στο κρεβάτι. Οι δαιμονικές επίρροιες πάνω στην αδύναμη ψυχή του ανθρώπου είναι τόσες πολλές που σε αρκετές των περιπτώσεων ο κουρασμένος άνθρωπος βλασφημάει και αρνείται να κοινωνήσει και να εξομολογηθεί. Σε περίπτωση που δεχθεί να πράξει τα παραπάνω, τότε πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει στη Βασιλεία των Ουρανών, αφού λόγω ασθενικής μνήμης μπορεί να ξεχάσει να πει κάποια πράγματα στην εξομολόγηση που έκανε σε νεαρότερη ηλικία, τα οποία αν είναι σοβαρά τότε θα περάσει από τον εκτελωνισμό της ψυχής-κάτι όχι και τόσο ευχάριστο. Φυσικά ο Θεός θέλει το καλό όλων μας και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να Τον πιστέψεις. Γι αυτό θα προσπαθήσει έστω και τελευταία στιγμή να "γραπώσει" την ψυχή από τα χέρια των δαιμόνων. Αν φυσικά το θέλει και η ίδια η ψυχή...
Τα παραπάνω ισχύουν σε κάθε περίπτωση που ενώ ακόμη ζούμε καταλαβαίνουμε πως πλησιάζει το τέλος μας. Τότε είναι που καταλαβαίνουμε την αγάπη του Θεού και ζητάμε τη συγχώρεσή Του για αμαρτήματα που από κάποιον φιλεύσπλαχνο άνθρωπο θα κατκερματίζονταν αμέσως.

Πιστέψτε στο Θεό και δε θα χάσετε.

olympiosΝέο Μέλος
20/09/2005, 13:10:15
Συγγνώμη για το παραπάνω λάθος.
To quote είναι το εξής:
quote:

Λήστευε, έσφαζε και βίαζε ο ληστής αλλά επειδή γνώρισε τον Ιησού και πήρε την ευλογία του διαγράφησαν τα πάντα. Πολύ ωραία ηθικά παραδείγματα μας διδάσκει ο χριστιανισμός. Μπορούμε να κάνουμε τάχα στην ζωή μας τα χίλια αίσχη και εις το τέλος μιά ευλογία μόνο αρκεί και περισσεύει για την σωτηρία μας. Αρκεί να το θέλει ο ευλογών σε αντίθετη περίπτωση μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Εμ φίλοι μου πώς να το κάνουμε δέν είναι και τόσο αστεία τα πράγματα. Δέν είναι δυνατόν ο χριστιανισμός απο την μία να ευαγγελίζεται την πρότυπη ηθική ζωή και απο την άλλη να ευλογεί το έγκλημα. Κάτι δέν πάει και τόσο καλά.

asimas

20/09/2005, 17:46:51
φίλοι μου, δύσκολη ερώτηση απο αυτές που ίσως νιώθεις το ίδιο με τον άλλο αλλά το εκφράζεις - το βιώνεις διαφορετικά.
Θα σας πω πως νιώθω εγω.
Στην εφηβεία μου ήθελα να βγάλω ταυτότητα ως άθεη, τόσο πολύ το πίστευα ,αργότερα όταν παντρέυτηκα μας κάνανε δώρα διάφορες εικόνες θρησκευτηκές δεν ήξερα αν τα ήθελα στο σπίτι μου αν πίστευα σε ολά αυτα, στη συνέχεια αντέδρασα στην εκλησία και έδωσα στα παιδιά μου αρχαία Ελληνικά ονόματα (δεν είμαι ούτε υπήρξα δωδεκαθεηστής) .
Κάποτε βρέθηκα σε ανάγκη, αχ Πάναγιά μου βόηθα! είπα ενστικτωδώς συνειδητοποίησα ότι σε αυτήν και στην μάνα μου πήγε ο νούς, στον φόβο του θανάτου στην ανάγκη, έτσι απο μόνος του ασυναισθήτα, άλωστε μέγάλωσα ώς χριστιανή ορθόδοξη άσχετα απο την δικιά μου μετέπειτα πορεία στα παιδικά μου χρόνια είχε γίνει κάποια δουλεία στο θέμα ,και να σημειώσω ότι δεν είχα γονείς που πηγαίναν κάθε Κυριακή στην εκλησία απλά κλασικά πράγματα .
Σήμερα πια έχω αποφασίση να πιστεύω σε αυτό που είναι μέσα μου, σε αυτό που νιώθω, σε αυτό που ξέρω .
Δεν το πιστεύω γιατι κάποιος μου το έμαθε,ούτε γιατί κάποιος μου το έδειξε και το είδα, δεν το πιστευω γιατι το έχω ανάγκη το πιστεύω γιατι πια το ξέρω ειναι εκεί το νιωθω.
Είναι το καλό και το κακό .
Και μέσα μου νίωθω το καλό να υπερισχύει το αγαπώ και το θέλω και το αναζητω αυτό είναι η σωτηρία μου .
Αν πρέπει να του δώσω όνομα και να το λέω Ο Θεος δεν με ενδιαφέρει αρκεί να υπάρχει μέσα μου και ο καθένας μπορεί να το πεί όπως θέλει.

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ

dimitris2Μέλος
20/09/2005, 22:15:27
quote:

Πολύ ωραία ηθικά παραδείγματα μας διδάσκει ο χριστιανισμός. Μπορούμε να κάνουμε τάχα στην ζωή μας τα χίλια αίσχη και εις το τέλος μιά ευλογία μόνο αρκεί και περισσεύει για την σωτηρία μας. Αρκεί να το θέλει ο ευλογών σε αντίθετη περίπτωση μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Ο ληστής δε ζήτησε συγχώρηση για να πάει στον παράδεισο.

Ο ληστής ευ-λόγησε το Χριστό και ο Χριστός τον ληστή.
Γράφει για το Θεό "ο ευλογών τους ευλογούντας.."

Ο ένας ληστής ζήτησε την σωτηρία του χωρίς να πιστεύει.
-Αν είσαι Υιός του Θεού κατέβασέ μας.
Σαν γέννημα θρέμα του λαού και του κατεστημένου που ειρωνευόταν από κάτω, -αν είσαι Υιος του Θεού κατέβα.

Ο άλλος ληστής με πόνους αβάστακτους απ τα καρφιά και τις μαστιγώσεις υπερέβη τους πόνους του , έγινε υπεράνθρωπος και είπε
-Εμείς φταίμε, αυτός τι φταίει?

Είδε αυτό που δεν είδε κανείς από τον "αξιοπρεπή" λαό από κάτω απ το σταυρό, και
είπε αυτό που δεν είπε κανείς στην ώρα του πόνου του και του θανάτου του.
- Ο Αλλος τι φταίει?

Συγ-χώρεσε τον Χριστό που για πρώτη φορά τον γνώρισε στον φρικτό γολγοθά, όταν στο 99,9 τοις εκατό του πλανήτη ο άνθρωπος δεν μπορεί να συγχωρήσει το γιο και τον πατέρα του.

Πόναγε, πέθαινε, αλλά Είδε τον ¶λλο.

Edited by - dimitris2 on 20/09/2005 22:16:38

ThinkMathΝέο Μέλος
22/09/2005, 12:30:24
Πιστεύετε στο Θεό ?
Καλή ερώτηση . Ποιόν Θεό όμως ?
Αν ρωτήσεις 6 δις ανθρώπους που κατοικούν στον πλανήτη θα πάρεις 6 δις
διαφορετικές απαντήσεις για τον Θεό .

Οι χριστιανοί αντιλαμβάνονται την ερώτηση αυτή σαν να αφορά τον δικό
τους Θεό μόνο , οι Μωαμεθανοί σαν να αφορά τον δικό τους κ .ο .κ .
Και τι δεν διάβασα παραπάνω :
Εδάφια της καινής και της παλαιάς διαθήκης , μέχρι και το <<πιστέυω >> .
Αν συμμετείχαν στην συζήτηση και Μωαμεθανοί θα ακούγαμε και εδάφια από το Κοράνι και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Και εγώ που αμφιβάλλω και δεν έχω καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη
απάντηση στο ερώτημα , τους βλέπω και γελάω γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι , όπως ο ΨΗΛΟΣ και ο WWALKER μιλούν περι Θεού χωρίς
να τον έχουν ποτέ αναζητήσει , αλλά πιστεύουν σε έναν προσωπικό Θεό όπως
τους έχει αποκαλυφθεί στα πλαίσια της δικιάς τους θρησκείας .

Δεν άκουσα πότε ένα εδάφιο από το Κοράνι η από την Καμπάλα ή από τις
Βέδες , που σημαίνει έρευνα και αναζήτηση μηδέν .
Τι να μου πουν αυτοί περι Θεού αφου τον θεωρούν δεδομένο και δικό τους προνόμιο να τον γνωρίζουν …

Ο Θεός για μένα είναι το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου .
Υπάρχει για να απαλύνει τον πόνο από τον άρρωστο και να δώσει ελπίδα
στον απελπισμένο.
Και δεν είναι ούτε χριστιανός ούτε μωαμεθανός ούτε τίποτε άλλο .

Για το αν υπάρχει πραγματικά , κάνεις δεν μπορεί να δώσει απάντηση , αφου δεν γνωρίζουμε καν τι ακριβώς είναι .
Όπως είπα υπάρχουν 6 δις απόψεις περι αυτού .
Καμιά εικοσαριά από αυτές είναι των 4 <<μεγάλων>> θρησκειών γιατί ουτε
αυτές συμφωνούν μεταξύ τους .

Η αλήθεια βρίσκεται στην αναζήτηση , στην έρευνα του εαυτού μας και του υπέροχου κόσμου που μας περιβάλει .
Η πίστη σκοτώνει την έρευνα και συνεπώς και την αλήθεια …
Μερικοί τώρα θα μου πουν : Εγώ πιστεύω αλλά ερευνώ .
Δεν γίνεται φίλε μου . Γιατί η πίστη δημιουργεί προκατάληψη και δηλητηριάζει την οποιαδήποτε έρευνα .
Αυτός που αναζητά τον Θεό έχει το μυαλό και την καρδιά του ανοιχτή
για όλες τις απόψεις έστω και αν προέρχονται και από τους Ινδιάνους της
Αμερικής . ( Παρεμπιπτόντως και για να μην παρεξηγηθώ , θεωρώ την κοσμοθεώρηση των ινδιάνων πολύ πιο κοντα στο Θείο , από αυτήν του δυτικού πολιτισμού . Και ας όψονται οι « χριστιανοί » που τους κατέσφαξαν .)

Τελικά : Πιστεύετε στο Θεό ?
ΟΧΙ στον Θεό του Χριστιανισμού , του Μωαμεθανισμού και καμιάς θρησκείας που προσφέρεται σαν έτοιμο πιάτο στους αδαείς για να τους σώσει.
( από τι άραγε ?) .
ΟΧΙ γιατί θέλω να ανακαλύψω εγώ τον Θεό μέσα στην ομορφιά και την ασχήμια του κόσμου , όπως πραγματικά είναι .

« Δεν Φοβάμαι τίποτα , δεν ελπίζω τίποτα , είμαι λεύτερος » Ν. Καζαντζάκης .