- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Γιατί αδύνατο?
Τώρα θα καταλάβεις (μάλλον).
Αυτά που μου λες είναι εντός κάποιων συστημάτων, δεν μπόρεσες να τα αποβάλλεις, Το να σπας αμάξια και να κάνεις τον ζουλού, δεν σε εξαιρεί από τον ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ. Πρέπει να φας για να ζήσεις, είτε το θέλεις είτε όχι. Sorry. Περιλαμβάνεσαι στο ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ.
Κάποιο παράδειγμα που μπορεί να σε εξαιρεί από όλα τα συστήματα του φυσικού κόσμου και να σε σε καθιστά ζωντανό;
Τώρα θα δεις και ποια είναι τα βαμπίρ.
Το θέμα βέβαια είναι να αιτιολογήσουμε γιατί η ελευθερία χωρίς σύστημα δεν νοείται.
Edited by - Italos on 13/06/2015 21:32:40
Εκει που υπαρχει η μεγαλυτερη αλληλοκατανοηση και αγαπη,γινεται να μην υπαρχουν κανονες;;;
321
quote:quote:
Γιατί αδύνατο?
Τώρα θα καταλάβεις (μάλλον).Αυτά που μου λες είναι εντός κάποιων συστημάτων, δεν μπόρεσες να τα αποβάλλεις, Το να σπας αμάξια και να κάνεις τον ζουλού, δεν σε εξαιρεί από τον ΦΥΣΙΚΟ ΝΟΜΟ. Πρέπει να φας για να ζήσεις, είτε το θέλεις είτε όχι. Sorry. Περιλαμβάνεσαι στο ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ.
Κάποιο παράδειγμα που μπορεί να σε εξαιρεί από όλα τα συστήματα του φυσικού κόσμου και να σε σε καθιστά ζωντανό;
Τώρα θα δεις και ποια είναι τα βαμπίρ.Το θέμα βέβαια είναι να αιτιολογήσουμε γιατί η ελευθερία χωρίς σύστημα δεν νοείται.
Edited by - Italos on 13/06/2015 21:32:40
Εσύ απέδειξες πως οι "ανάρχικοι" δεν είναι απόλυτα ελεύθεροι όπως θέλουν να φαντάζονται και πως δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία για τον άνθρωπο.
Όμως εσύ λες πως απέδειξες ότι "ελευθερία χωρίς σύστημα δεν νοείται".
???
Εμένα μου φαίνεται ότι ο συλλογισμός σου είναι ότι ελευθερία μέσα σε σύστημα δεν νοείται.
quote:
Εαν δεχεστε βοηθεια,θα σας προτεινα να εξετασετε το μικροτερο συλλογικο κυτταρο της κοινωνιας που ειναι η οικογενεια.
Εκει που υπαρχει η μεγαλυτερη αλληλοκατανοηση και αγαπη,γινεται να μην υπαρχουν κανονες;;;
321
Τί?
Εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση και αγάπη, δεν σημαίνει ότι η θέσπιση κανόνων/νόμων είναι και λιγότερο αναγκαία?
Όντως έχουν κοινά αλλά από αντιδιαμετρικές οπτικές.
Η Αναρχία βλέπει το πράγμα από την οπτική της εξουσίας, εξουσιαστικά, αρνείται την εξουσία (Αρχή)
Η Ελευθερία βλέπει το πράγμα από την πλευρά του "εξουσιαζόμενου" και είναι πάντα σχετική ακόμα κι όταν είναι απόλυτη γιατί εξουσιάζεται από την φύση του κάθε πλάσματος - του ανθρώπου εδώ όπως το συζητάμε.
Γιατί πως θα νοηθεί απόλυτη η ελευθερία όταν το σώμα σου σε υποχρεώνει να φας;;;
Ελευθερία, απόλυτη, δεν είναι μόνο το να τρως ότι θες και να πηδάς όποιον θες ('η και να σε πηδάει). Ελευθερία απόλυτη είναι και το να μην εξαρτάσαι και απόλυτα να μη δεσμεύεσαι από φαγητά και πηδήματα.
Που μπορεί να βρεθεί αυτό;
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Προς το παρόν όμως θα επιθυμούσα να δω, εάν και οι δικές σας απόψεις σχετικά με τις "έρευνες" και τα "συμπεράσματα" που αναφέρει ο Κος Ιωάννης Γιαννόπουλος στα βιβλία του, συμπίπτουν με τις δικές μου.
Και για να μην θεωρηθεί πως υπεκφεύγω να εκφράσω πρώτος την άποψή μου, ξεκαθαρίζω πως δεν το κάνω για να μην επιρρεάσω κανέναν από όσους θα ήθελαν να τοποθετηθούν.
Αν πάλι, λόγω του ότι είμαι πολύ "φρέσκος" στην παρέα σας, δεν μπαίνουν τέτοια θέματα προς συζήτηση, ζητώ συγγνώμη και παρακαλώ να το θεωρήσετε ως μην υπάρχον.
GYAG
Apo ekei kai pera ta symperasmata tou ka0ena...To 0ema einai oti toulaxiston autos leei topo0esies sygkekrimenes.Egw kalokairi phgainw sth Manh gia psarema,ara einai eukolo na paw kai sto Tainaro na vrw kai th...sphlia tou ADH.To 0ema omws einai,0a to apofasiseis na kaneis mia ereuna estw ypotypwdh!Sxedon olla ta perimenoume sto piato.Twra autos o an0rwpos an leei alh0eia gia auta pou ezhse kai kserei gia ta sphlaia pou exei paei, nomizeis oti mporei na se phsei...Mono an pas kai ta deis me ta idia sou ta matia 0a mporeseis na pistepseis.Bebaia mporei na leei kai arloubes!O tropos einai enas kai legetai ereuna...
UFO-TIS