ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Παγκόσμια Γνώση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η Παγκόσμια Γνώση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΑΤΜΑ28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MANAGΜέλος
29/01/2004, 17:28:47
Θέλετε να γράψω κι άλλα? Είναι πάρα πολλά αλλά φοβάμαι ότι θα κουράσουν...
Υ.Γ. Μην περιμένουμε λεπτομερείς αναφορές για το Χριστό τότε που η ζωή Του δεν ήταν κοσμοιστορικό γεγονός, όπως είναι σήμερα

29/01/2004, 17:37:54
Πάντως εσύ MANAG δεν κουράζεσαι διότι απλώς αντιγράφεις.. Γιατί δεν μας παραπέμπεις απλώς στην ιστοσελίδα όπου υπάρχει το υλικό για να μην φορτώνουμε και τον server...?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

29/01/2004, 18:16:31
Ο φίλτατος hrismig μας «εξηγεί»:

«Φίλε μου τα βιβλία που αναφέρουν τον Ιησού ή για τον Ιησού είναι άπειρα! Αν πιστεύεις τον κάθε ψεύτη μπορεί να μήν υπάρχει και κανένα...αλλά με αυτή τη λογική δεν υπήρξε ποτέ κανείς! Ούτε Σωκράτης υπήρξε, ούτε Πλάτωνας, ούτε η γιαγιά μου ούτε εγώ υπάρχω! Απόδειξέ το μου!»

Όσα βιβλία υπάρχουνε για τον Βούδα, για το Ισλάμ, για τον Γιαχβέ της αρχέγονης εβραϊκής έκδοσης, ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΧΡΙΣΤΟ». Απλό είναι. Ο καθένας με τον ήρωα της αφήγησης του και με τα απαραίτητα «πειστικά» εργαλεία κατηχητισμού.

Ας μας παραθέσει ΠΗΓΕΣ των όσων επικαλείται ο διεκδικητής της «εξ αποκαλύψεως αλήθειας», ποιά βιβλία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ εννοεί, και τότε θα δούμε ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Απλό είναι θα έλεγα.

Ο κάθε οπαδός του ΧΥ δόγματος φίλτατε ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ: μην ακούτε τους ψεύτες και τα λοιπά και τα λοιπά......

Όσο για τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα (πόσο ΑΣΧΕΤΟ επιχείρημα!) ας ξακαθαρίσουμε ότι αυτοί ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΝΔΡΕΣ δέν διεκδίκησαν ούτε έδρες Θεϊκές αλλά ούτε και εμφανίζονται σαν...«Θεοί»!

Άλλοι το παίζουνε «Θεοί» και «Θεουργοί»!

Τα στοιχεία λοιπόν κύριε ΑΠΟΛΟΓΗΤΑ!

MANAGΜέλος
29/01/2004, 18:26:22
Ένα δείγμα στοιχείων είναι 10 σειρές πιο πάνω από το μήνυμά σου

29/01/2004, 18:42:32
MANAG,

ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ........

ΠοσειδώναςΝέο Μέλος
01/02/2004, 15:25:30
Φίλοι μου,ο Χριστός ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος ο οποίος δίδαξε στην ανθρωπότητα την αγάπη.Τώρα αν όντως έκανα τα θαύματα για τα οποία μας λένε έχω αμφιβολίες.Πιστέυω οτι δεν είχε καμία σχέση με θεούς και δαίμονες,απλά ήταν ενας πραγματικά καλόβουλος άνθρωπος που δυστηχώς κανένας παρόμοιος δεν θα ξαναυπάρξει!

hrismigΜέλος
02/02/2004, 14:13:01
quote:

Ο φίλτατος hrismig μας «εξηγεί»:

Όσο για τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα ...αυτοί ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ...

Δεν υπήρξε ποτέ Σωκράτης και Πλάτωνας...

Τα στοιχεία λοιπόν κύριε ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ! (Για να δούμε...πως σου φαίνεται η "καρέκλα" του Απολογητή!)

Απόδειξέ μου ότι υπήρξε έστω και ένας από τους δύο ανωτέρω και ΜΕΤΑ θα σου αποδείξω ό,τι θες!

02/02/2004, 14:54:41
hrismig,

πόσο......δίκιο έχεις!!!!

Τώρα που το καλοσκέφτομαι (!) νομίζω ότι....κάτι πρέπει να τρέχει!!

Πρέπει να είναι ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ τελικά η μνήμη ολόκληρης της ανθρωπότητας, και μάλλον πρέπει να κάνουνε ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ όσοι λαοί έχουνε επηρεαστεί απο τις αξίες και τους πνευματικούς τους προσανατολισμούς...

Και τάχα εκείνος ο Φίλων να'χε μελετήσει τον Πλάτωνα? Ποιόν Πλάτωνα μωρέ και πράσινα άλογα?? Τι σου είναι η ιστορία αγαπητέ....

Και τάχα υπήρξε ο Πυθαγόρας? Ο Ξενοφάνης? Ο Ηράκλειτος? Ο Αναξαγόρας? Ο Δημόκριτος? Ο Νουμήνιος? Ο Αριστοτέλης?

Δέν θα το'λεγα....

Βέβαια, μου είπε κάποιος και κάτι άσχετο. Μου είπε πως ΚΑΝΕΙΣ τους δέν διεκδίκησε "Θεϊκή υπόσταση", και κανείς τους δέν υπήρξε ο "Μεσσίας" της ανθρωπότητας. Κανένας δέν νίκησε τους νόμους της φύσης και άρα κανένας δέν μπόρεσε ποτε του να....αναστηθεί!

Επομένως, συνέχισε να μου εξηγεί, ακριβώς επειδή δέν ήτανε "Θεοί" παρα "απλοί" εραστές του πνεύματος και της επιστήμης, έχουμε και κάθε λόγο να απολαμβάνουμε τα όσα εκείνοι έγραψαν.

Κύριε Απολογητά, την ίδια "λογική" απάντηση θα μας δώσει ΚΑΙ ένας πιστός του Αλλάχ αλλά ΚΑΙ ενας πιστός του αρχέγονου Γιαχβέ, και δέν συμμαζεύεται....