- Ιωάννης Χρυσόστομος και οι Γυναίκες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και για να σε προλαβω δεν θελω τα λογια της κυρα.Δεβωρας,την ιδια θελω να φερεις.Αλλοιως οτι λενε πως ειπε τα γραφω στον σκληρο δισκο και τα μεταφορτωνω στο υπερπεραν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ: Και για να σε προλαβω δεν θελω τα λογια της κυρα.Δεβωρας,την ιδια θελω να φερεις.
Περίμενε να φέρω πρώτα τον Λεωνίδα, γιατί φοβάμαι μήπως όσα λένε ότι είπε, τα γράψεις στον σκληρό δίσκο και τα μεταφορτώσεις στο υπερπέραν.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Κι αν δεν τα ειπε δε χαλασε ο κοσμος.
Αν οντως η Δεβωρα ειπε αυτα που της εβαλαν στο στομα και τα πιστευεις,δεν παμε καλα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
http://www.youtube.com/watch?v=Cr00QE1uLU8
Αυτα να μην τα ακουτε,ειναι του σατανα.Ειδικα τωρα που σε 5 μερες εχουμε χριστουγεννα.![]()
Μα εσύ στην κάμαρα σου πήγαινε και τις δουλειές σου κοίτα,
τον αργαλειό, τη ρόκα, πρόσταζε κι οι βάγιες να δουλεύουν
τα πολλά λόγια δεν ταιριάζουνε παρά στους άντρες μόνο.
Στην αρχαιοτητα ολοι ξεραν τη θεση της γυναικας.Σημερα εχουν ισοπεδωθει τα παντα....
Η θέση τους είναι στο σπίτι, στην κουζίνα, στον εργόχειρο τους και να μαζεύουν τα πράγματα που παρατάμε δεξιά κι αριστερά......τελικά όταν λείπει συνειδητοποιώ την προσφορά και την αξία τους!

Edited by - europaios2 on 06/01/2011 15:07:56
quote:
Στην αρχαιοτητα ολοι ξεραν τη θεση της γυναικας.Σημερα εχουν ισοπεδωθει τα παντα....
Αν μη τι άλλω, δεν την θεωρούσαν ως "αμαρτωλό ον" που παραπλάνησε τον αθώο Αδάμ, υποκινούμενη από το Κακό, και δεν την έριχναν στην πυρά το Μεσαίωνα για ψύλλου πήδημα! ![]()
![]()

In anticipation of my resurrection...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Πες μου γυναικα μου,της ειπα,καταλαβες αραγε τωρα πια,για ποιο λογο εγω σε πηρα και οι γονεις σου σε εδωκαν σε εμενα;Γιατι ειμαι βεβαιος πως και σε σενα ειναι ολοφανερο τουτο,οτι δηλαδη αν εαν επροκειτο μονο για τον υπνο,δεν ηταν δυσκολο να κοιμωμαστε με οποιον αλλον θελαμε.Επειδη ομως εγω σκεπτομουν για τον εαυτο μου και οι γονεις σου για σενα ποιον καλυτερο συντροφο θα μπορουσαμε να παρουμε για το σπιτι μας και τα παιδια μας,εγω διαλεξα εσενα και οι γονεις σου εμενα,που οπως φαινεται,απο οσους ηταν δυνατον με θεωρησαν καλυτερο.
Και ως προς μεν τα παιδια,αν ποτε ο θεος μας δωσει(εκπληκτικο ετσι;),τοτε θα σκεφτουμε πως θα τα μορφωσουμε καλυτερα,γιατι κοινο καλο για μας ειναι και τουτο,να εχουμε δηλαδη οσο γινεται καλυτερους συντροφους και τροφεις στα γερατεια μας.(Ο σολων με ειδικη διαταξη ειχε ορισει την υποχρεωση των γονεων να μεριμνουν για τη μορφωση των παιδιων,αλλα και την υποχρεωση των παιδιων,να γηροκομουν τους γονεις.Κατα τη δοκιμασια των υποψηφιων αρχοντων μεταξυ αλλων,εξεταζοταν και η συμπεριφορα του απεναντι στους γονεις τους οσο ζουσαν,αλλα ακομη και αν εφροντιζαν τους ταφους τους αν αυτοι ειχαν πεθανει).
Συνεχιζει ο ισχομαχος.
Για την ωρα ομως αυτο εδω το σπιτι και η περιουσια ειναι κοινα και για τους 2 μας.Γιατι και εγω οσα εχω ολα τα παρουσιαζω και τα βαζω σε κοινη χρηση και εσυ οσα εφερες μαζι σου τα κατεθεσες σε κοινη χρηση.Και δεν πρεπει να λογαριαζουμε ποιος απο τους 2 μας εβαλε τα περισσοτερα,αλλα τουτο πρεπει καλα να ξερουμε,οτι οποιος απο τους 2 μας ειναι καλυτερος συντροφος,αυτος προσφερει την πιο μεγαλης αξια συμβολη.
Συνεχιζεται...
Ευριπίδης
«Ω Δία, γιατί στου ήλιου το φως να
φέρεις τις γυναίκες τις δολερές, τα πλάσματα
των ανδρών τον όλεθρο;(...)
Να χαθείτε, ποτές δε θα χορτάσω να σας
μισώ, γυναίκες....
γιατί οι γυναίκες είναι πάντα κακές.(....)
Κι αν κρεμαστεί των γυναικών η φάρα
ολάκερη... εγώ τη γνώμη δεν αλλάζω."
Ησίοδος
"Ποτέ μην αφήσεις να σε ξεμυαλίσει η γυναίκα
η κουνοκώλα ούτε η κολακείες της που
μ’ αυτές να σε τυλίξει θέλει.
Κι ακόμα
Η γυναίκα είναι μια συμφορά, μια ωραία
συμφορά, μια καλοστημένη παγίδα που μέσα της πέφτουν οι άνθρωποι.
Έτσι ο Δίας έστειλε στους άνδρες τις γυναίκες σαν
επιδημία, γεμάτες σχέδια ύπουλα.
Μέτρο κανένα δε γνωρίζουν, σε όλα είναι άσωτες,
Κι έτσι μοιάζουν με τους κηφήνες που δεν
κατέχουν καμμιά δουλειά παρά κατεβάζουν
στην κοιλιά τους των άλλων το μόχθο...όποιος
λοιπόν γλιτώσει από το γάμο και τα αισχρά
έργα των γυναικών, αυτός σώζει το βιό του.
Αλλά όποιος παίρνει ένα πλάσμα βλαβερό,
αυτού η ζωή γίνεται μαρτύριο αδιάκοπο και τα βάσανα είναι αβάστακτα.
...γιατί οι γυναίκες στραγγίζουνε τον άνδρα
και τον παραδίδουν σε θλιβερά γεράματα."
Ποιος από τους παραπάνω ήταν νάνος?

quote:
Θα στη χαλάσω λίγο, αλλά δεν πειράζει:
Μυαλο δεν βαζεις.Κανεις ακριβως αυτο που κατηγορεις τους χριστιανομαχους.Αντιγραφεις απομονωμενα κειμενα των αλβανων απολογητων απο τον ησιοδο και προσπαθεις να περασεις οτι ηταν μισογυνης.
Αν θελεις να κανεις κριτικη σε αυτους,κατσε να τους διαβασεις πρωτα.Σου αφηνω ενα διαστημα να αναιρεσεις,παραδεχομενος την αγνοια σου,αλλιως θα σε κανω παλι ρεζιλι.Φιλαρακι ,μην τους εμπιστευεσαι,ειναι ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ.
Εγώ σου έφερα ολόκληρες παραγράφους. Φέρε τις αμέσως παραπάνω και τις αμέσως παρακάτω για να δούμε τι λέει......τις αμέσως! όχι δυο κεφάλαια ποιο κάτω!
Ο Θούριος του Ρήγα Φερραίου Βελεστινλή - Νίκος Ξυλούρης

quote:
ευρωπαιος γραφει
Εσύ δεν είσαι που αντιγράφεις μία-δυο σειρές από τον Χρυσόστομο και μας τη φέρνεις για να μας δείξεις ότι μισούσε τους Έλληνες? Κάτι που δεν ισχύει και το έχω αποδείξει, φέρνοντας τα λίγο ποιο πάνω από το επίμαχο σημείο και τα λίγο ποιο κάτω?
Για δειξε μου,που το εχω κανει εγω αυτο;Και δεν το εκανα ποτε και για κανεναν αρχαιο η βυζαντινο,για να δειξω οτι αγαπαει η μισει καποιους και ουτε προκειται να το κανω.
Εγω ομως τουλαχιστον απο τα εργα που αντιγραφω,ομηρος παυσανιας κ.τ.λ. για αλλα ζητηματα,τα ξερω απο εξω και ανακατωτα και ξερω και τα γενικα πιστευω των συγραφεων,οπως και του ησιοδου.
Εσυ ουτε απο ποια εργα του ησιοδου και του ευριπιδη πηραν οι αλβανοι που αντεγραψες τα χωρια,δεν ξερεις.Δεν τα εχεις διαβασει ποτε.Μονο μεσα απο σελιδες σκουπιδια ξερεις για τους αρχαιους ελληνες.Και αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα μας.