ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/05/2012, 17:11:14
macedon,

quote:
Είμαι σίγουρος πως τα αρνητικά θα μου τα επισημάνεις εσύ.

Οk, καταλάβαμε.

quote:
Ο πόλεμος με τους Γερμανούς και για όσο διατηρούνταν το εθνικό καθεστώς του Μεταξά αποφεύχθηκε. Απλό είναι, απορώ πώς δεν το καταλαβαίνεις...

Η απάντηση είναι: "Ο πόλεμος με τους Γερμανούς αποφεύχθηκε όσο κυβερνούσε την Ελλάδα ο Μεταξάς".

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Οk, εντάξει.

quote:
Τεράστια! Άλλο πράμα η διαφορετική πολιτική ιδεολογία και άλλο η διαφορετική άποψη μέσα στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του συμφέροντος του έθνους.

Μα, όταν θέτεις ένα πλαίσιο, αυτομάτως αυτήν την διαφορετική άποψη την περιορίζεις. Η διαφορετική άποψη λοιπόν ναι μεν υπάρχει, αλλά υπάρχει ... περιοριστικά. Και η ελευθερία της έκφρασης της διαφορετικής άποψης που ενδεχομένως δεν εξυπηρετεί το έθνος αλλά εξυπηρετεί τον άνθρωπο, που πάει ;

quote:
Δεν τα λες τα πράματα καλά. Όταν ένα καράβι πέφτει στα βράχια και μετά το παίρνει άλλος καπετάνιος και το ρίχνει στην ξέρα και μετά τρίτος και το βουλιάζει, ε... κάτι στραβό θα έχει και το καράβι. Όσο για τους καπετάνιους, είναι ιδανικοί για το καράβι αυτό. Αλίμονο στους επιβάτες οι οποίοι εμπιστεύονται τη ζωή τους σε τέτοιο καράβι με τέτοιους καπετάνιους.

Δηλ. εσύ θεωρείς πως επειδή ας πούμε περάσαν πολλοί καπετάνιοι από το καράβι αυτό και κάθε φορά αυτό έπεφτε σε ξέρα, ε, λες, μάλλον θα φταίει και το καράβι. Επι Μεταξά π.χ, το καράβι γιατί δεν έπεσε σε ξέρα ; [ ακολουθώντας την δική σου την λογική σου κάνω αυτήν την ερώτηση, έτσι ; ]

quote:
Δηλαδή θέλεις να μου πεις πως παρ' όλο που η εκλογή των βουλευτών επαφίεται στην ψήφο των πολιτών, αυτοί εναποθέτουν την εκλογή τους στην κριτική σκέψη των πολιτών (με τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίοι θα ψηφίσουν τους "άριστους" εξ αυτών) και δεν προσπαθούν να επηρεάσουν την κρίση τους με ... χμμ... με παροχές...

Όχι φυσικά, δεν σου λέω αυτό. Συμφωνούμε πως η κριτική σκέψη των πολιτών σε σχέση με τους βουλευτές που εκλέγουν είναι ανάλογη. Ανάλογη είναι επίσης με τις παροχές που θα έχουν οι ίδιοι οι πολίτες. Τα πολιτεύματα έχουν νόημα όταν οι νόμοι που τα αποτελούν και τα διέπουν εφαρμόζονται. Ο απλός πολίτης δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο βουλευτής που εκλέγει ο ίδιος θα εφαρμόσει τον νόμο. Το υποθέτει, το εικάζει.

Όταν λες "άριστος", αυτό το "άριστος" πως το προσδιορίζεις ; Πάντως, όχι απόλυτα. Το προσδιορίζεις σχετικά. Σε σχέση δηλ. με την εντιμότητα, με το ήθος, με την σοβαρότητά του, κτλ. Το αν αυτός ο "άριστος" κατά τα άλλα βουλευτής που ψηφίζεις θα εφαρμόσει τον νόμο ή όχι, είσαι σε θέση να το γνωρίζεις ; Το υποθέτεις. Εκτός κι αν τον γνωρίζεις δηλ. ... προσωπικά.

quote:
Δηλαδή ζητάς από τους βουλευτές να αναθεωρήσουν το Σύνταγμα έτσι ώστε να τιμωρεί ... τους βουλευτές όταν παρανομούν...

Ναι ... εντάξει, αυτή τώρα είναι μια αντίφαση που την παρουσιάζεις εξαιρετικά.

Ζητάω απλά να εφαρμοσθεί η παρ. 1 του άρθρ. 4 του Συντάγματος των Ελλήνων. Εάν στην Ελλάδα εφαρμοσθεί η ισονομία [ όπως προβλέπει δηλ. το Σύνταγμα στις δύο πρώτες παραγράφους του άρθρου 4 ], η Δημοκρατία θα πάρει άλλη μορφή, τελείως διαφορετική απ' ότι έχει σήμερα.

quote:
Αν η δημοκρατία δεν παράγει ανομία, τότε θα καταργηθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Η ανομία την στηρίζει καθώς οι εκλεγμένοι "εκπρόσωποι του λαού" προτιμούν να είναι αρεστοί (γεγονός που ενδεχομένως εγγυάται την επανεκλογή τους) παρά χρήσιμοι.

Συγνώμη, αλλά γιατί θεωρείς πως δομικό συστατικό της Δημοκρατίας είναι η ανομία ;

quote:
Τον τρόπο που εφαρμοζόταν η δημοκρατία τον 5ο αιώνα παχχ και που είναι τελείως αδύνατον να εφαρμοστεί σήμερα.

Ναι ... δηλ. ;

Edited by - zip on 16/05/2012 17:30:35

16/05/2012, 17:19:07

Αlex22 όποιος αγαπάει την δημοκρατία ούτε ισοπεδώνει ούτε γενικεύει.

Και εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι το 50% των αστυνομικών που ψήφισαν ΧΑ είναι "γουρούνια και δολοφόνοι". Είναι βαρύς γηπεδικός χαρακτηρισμός που ταιριάζει σε μία πολύ μικρή -θέλω να πιστεύω- μερίδα αστυνομικών. Όπως και δεν πιστεύω ότι 500.000 κόσμος θέλει πραγματικά να δει την ΧΑ κυβέρνηση. Το ποσοστό αυτό πιστεύω θα μειωθεί τον Ιούνιο.

16/05/2012, 17:30:29
quote:
Η αποθέωση της "λογικής", σαν να λέμε ότι επειδή τα λαμόγια οι πολιτικοί αρνήθηκαν όλοι να συναντήσουν αυτό τον πίθηκα τον Μιχαλολιάκο τότε αυτό είναι υπέρ του και δείχνει ότι είναι καλύτερός τους...τι άλλο θα ακούσουμε...

Είναι καλύτερός τους γι αυτό γκρινιάζουν και ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του που του αρνήθηκαν όποια συνάντηση..

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

16/05/2012, 17:50:07
kost,

quote:
Το ποσοστό αυτό πιστεύω θα μειωθεί τον Ιούνιο.

Ή θα διπλασιασθεί.

Τα κοπρόσκυλα που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, ωθούν τους πολίτες στην Χ.Α. Ο Εθνικισμός αυτήν την στιγμή αυξάνει την δύναμή του, όχι επειδή έχει ο ίδιος δύναμη αλλά επειδή τον δυναμώνουν αυτοί οι άχρηστοι. Δηλ. μόνο τις τελευταίες 10 μέρες να δεις αυτό το τσίρκο, αυτήν την ξεφτίλα της ασυνεννοησίας, ε ... πολύ άνετα πας να ψηφίσεις Χ.Α. [ ακόμη κι αν δεν ψήφισες δηλ. Χ.Α. την πρώτη φορά ].

Είναι δυνατόν από το 0,29% το 2009, η Χ.Α να φτάσει στο 7% το 2012 ; Δηλ. μέσα σε 3 χρόνια η Χ.Α να αυξήσει την δύναμή της περίπου 2500% !!!;;; 'Nτάξει, τα νούμερα αυτό λένε ... αλλά το πιστεύουν αυτό οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες ; Είναι απίστευτο, ακόμη και γι' αυτούς.

16/05/2012, 17:59:25
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ ,

quote:
Θεωρητικά το πρόβλημα της αδικίας της ισοβαρούς ψήφου μεταξύ πολιτών διαφορετικού επιπέδου δυνατότητας κρίσης,λύνεται με την άμεση αντιπαράθεση των απόψεων αυτών σε μια άμεση δημοκρατία όπως τότε.

Κατ' αρχήν, θέλω να σε ρωτήσω με ποια κριτήρια θεωρείς το "διαφορετικό επίπεδο δυνατότητας κρίσης" των πολιτών. Με τι κριτήρια δηλ. πιστεύεις πως μπορεί να διαχωρισθεί αυτό το επίπεδο ; [ Δεν κρίνω την άποψή σου. Απλά θέλω να δω, πως καθορίζεις αυτά τα κριτήρια. ]

16/05/2012, 18:00:38
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
simori

Όταν κάποιος πιστεύει ή δηλώνει πως η λευκή φυλή υπερέχει των άλλων πως λέγεται?

--------------------------------------------------------------------------------

Ρατσιστής.

Βλέπε Λεξικό Τριανταφυλλίδη

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

16/05/2012, 18:04:14
quote:
Είναι δυνατόν από το 0,29% το 2009, η Χ.Α να φτάσει στο 7% το 2012 ; Δηλ. μέσα σε 3 χρόνια η Χ.Α να αυξήσει την δύναμή της περίπου 2500% !!!;;; 'Nτάξει, τα νούμερα αυτό λένε ... αλλά το πιστεύουν αυτό οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες ; Είναι απίστευτο, ακόμη και γι' αυτούς.

Εθνικιστές υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Όπως και νοσταλγοί της χούντας.

Απλά βρήκαν το κόμμα που τους εκφράζει. Κάποιοι ψήφιζαν Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια. Προς στιγμήν στράφηκαν στον ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι που τους ξενέρωσε ο Καρατζαφέρης με τις κολωτούμπες του.

Η αλματώδης άνοδός της οφείλεται και στο ότι άντλησε ψήφους από νεοδημοκράτες οι οποίοι δεν θέλανε να ψηφίσουν ΝΔ αλλά ούτε να απέχουν - ούτε να ψηφίσουν κόμμα εκτός βουλής. Αυτοί προφανώς και δεν είναι ούτε εθνικιστές, ούτε φασίστες

Η Χρυσή Αυγή είναι πλέον κόμμα υπαρκτό και τα πραγματικά της ποσοστά θα φανούν σε αυτές τις εκλογές. Θα χάσει ψηφοφόρους που θα γυρίσουν στην ΝΔ εν όψη του δίπολου που εμφανίζεται ως επιλογή κυβέρνησης, θα πάρει όμως και ψηφοφόρους από το ΛΑ.Ο.Σ.

Καλό είναι που τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί της, κατά την προσωπική μου άποψη πιο πολύ καλό της έχουνε κάνει παρά ζημιά. Ίσως θέλουν να την αφομοιώσουν και να την κάνουν μέρος του συστήματός τους...

Σίγουρα πάντως θετικό είναι ότι ο κόσμος ασχολείται με το τι είναι εθνικισμός, μαθαίνει και κρίνει.

Χαίρομαι για το επίπεδο των αντιπαραθέσεων στο εν λόγω τόπικ, πλην κάποιων εξαιρέσεων - που δεν με εκπλήσσουν μιας και τις δημοκρατικές τους αντιλήψεις τις έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια....

Edited by - KERRY KING on 16/05/2012 18:05:38

16/05/2012, 18:15:26
Πάντως, εγώ ρε παιδιά δεν πιστεύω πως οι Χρυσαυγίτες είναι εθνικιστές. Περισσότερο σαν συμμορία στρατόκαβλων "φουσκωτών" και νονών της νύχτας ας πούμε, μου μοιάζει δηλ. Είναι Εθνικιστής τώρα π.χ ο Γιάννης Λαγός ; Ποιος ; O Hulk Hogan ; Δηλ. μην τρελαθούμε εντελώς ... Αυτοί φίλε KERRY KING είναι Όρκ. Τι λέμε τώρα ;

Edited by - zip on 16/05/2012 18:23:28

ΙαπετόςΜέλος
16/05/2012, 18:21:19
Πάντως χθές που τους άκουσα στο EXTRA έχουν κάποιο επίπεδο δεν είναι "γκάου". Μέτα το "εγέρθητω" είπα:"Καλά αυτοί έχουν iq κάτω απο το μηδέν", δεν είναι όμως έτσι...

16/05/2012, 18:29:09
zip,
ότι κριτήρια και να έβαζε κανείς μάλλον θα ήταν υποκειμενικά,γι'αυτό και κανείς δεν διακινδυνεύει να τα θέσει επισήμως.

Όμως θα συμφωνήσεις φαντάζομαι ότι ένας π.χ. εξυπνότερος,πιο μορφωμένος,πιο ταξιδεμένος,με πιο πολλά χρόνια στην αγορά εργασίας(βάζω πολλά για να μη μου πεις ότι το καθ'ένα μπορεί να μη φτάνει-και θα είχες και δίκιο-)κ.λ.π. προφανώς θα έχει αναπτύξει περισσότερο την κριτική ικανότητα από κάποιον άλλον που υπολείπεται σε αυτούς τους τομείς.

Το γεγονός ότι όλοι οι πολίτες έχουμε τα ίδια δικαιώματα-πράγμα αδιαπραγμάτευτο κατά την γνώμη μου-δε σημαίνει ότι έχουμε και τις ίδιες ικανότητες και δεξιότητες σε όλους τους τομείς.

Π.χ Εγώ μπορεί να είμαι ικανότερος από εσένα στην επίλυση ενός προβλήματος φυσικής και εσύ ικανότερος από εμένα στην κριτική ταινιών ή σε κάποιο κάποιο άλλο τομέα.Το άθροισμα των ικανοτήτων,δεξιοτήτων δεν καθιστά κάποιον υποδεέστερο κάποιου άλλου,τον καθιστά όμως σαφέστατα λιγότερο ικανό.
Τελείως χονδρικά φαντάσου ότι κάποιος μπορεί να είναι λιγότερο ικανός στην κριτική ικανότητα από κάποιον άλλον.Ελπίζω να σου απαντάω σε αυτό που με ρώτησες.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.