ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Narkissa55531 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/01/2011, 20:11:02
Το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εφαρμόζονται οι νόμοι (αν και υπάρχουν). Είναι παράνομο να νοικιάσεις δυάρι σε 30 άτομα. Είναι παράνομο να έχεις εργαζόμενους και να τους πληρώνεις ΜΑΥΡΑ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και φυσικά ΧΩΡΙΣ ασφάλεια. Είναι παράνομο να κινδυνεύει η ζωή τους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και όταν πάθουν τίποτα να τους αφήνουν στη μοίρα τους (βλ. πρόσφατο ατύχημα στο υπουργείο εργασίας). Είναι παράνομο να επαιτείς χωρίς άδεια (το ξέρατε ότι υπάρχει άδεια για αυτό;;;)

Ας έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ θέλουν. Να ξέρουμε όμως ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού ζουν, να είναι εμβολιασμένοι για να μη μεταδώσουν ασθένειες στον ελληνικό πληθυσμό, να μαθαίνουν ελληνικά κτλ κτλ, να ενσωματωθούν με λίγα λόγια στον ντόπιο πληθυσμό. Δε θέλει λεφτά, πρωτοβουλίες θέλει...

13/01/2011, 21:29:28
quote:
ναρκισα, το θεμα του κεντρου υγειας ειναι ισως ασχετο με την εννοια οτι δεν το επεβαλε ο μεταναστης , την αιτια πρεπει να την βρουμε στο πολιτικο μας συστημα και αυτους που ψηφιζουμε ... το ιδιο και τα μορια κτλπ

την κάθε λαλακία που τρώμε στην μάπα την έχουν επιβάλει κάτι σκατοκαριόλια που ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις
έτσι αυτοί επέβαλαν στους χαζοχαρούμενους πολιτικούς (που οι περισσότεροι των ελλήνων έχουν εκλέξει) να δώσουν διαταγή να μην πληρώνουν οι λαθρομετανάστες στα νοσοκομεία

quote:
εγω εμαθα κατι τελευταια το οποιο δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια , εαν καποιος ξερει ας μας ενημερωσει ...

οι λαθρο μεταναστες δεν ειναι και τοσο λαθρο , δηλαδη , οκ μεχρι τα συνορα ηρθαν με οποιο τροπο μπορεσαν , περνανε τα συνορα κρυβα και εδω ειναι το μονο λαθραιο που συμβαινει ... καθως τους περισσοτερους απο οσο μου ειπαν του ΠΙΑΝΟΥΝ του πανε σε χωρο συγκεντρωσης τους δινουν καποιες οδηγιες δε ξερω και γω τι και τους ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ !!!!!! καθως δεν μπορουν να τους γυρισουν πισω ... με το που τους αφηνουν ελευθερους τους εχουν ΧΑΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ !!!

λαθρομετανάστης είναι
α)αυτός που περνάει παράνομα τα σύνορα
β) αυτός που μπαίνει νόμιμα αλλά δηλώνει ότι έχει έρθει για επίσκεψη λίγων ημερών και όταν λήξει η βίζα του δεν φεύγει αλλά μένει και εργάζεται

quote:
οση ευθυνη φερνει ο ερμος ο μεταναστης που οπως ειπε και η ναρκισα εκει που ζει ειναι λογικο που φευγει και θελει κατι καλυτερο , την τελικη και την μεγιστη ευθυνη την εχει η ελληνικη πολιτεια που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ με παρα πολλες ενδειξεις οτι το ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ κατω απο εντολες της ευρωπης !!!!

με την ίδια λογική, πόση ευθύνη έχει ο έρμος ο κλέφτης που μπαίνει στο σπίτι σου να βρει κάτι να κλέψει
εσύ έχεις την ευθύνη που δεν βάζεις καλές κλειδαριές

quote:
αι θα επρεπε να κανει πολλα , απο τις ιατρικες εξετασεις σε αυτους τους ανθρωπους γιατι πολυ φοβαμαι οτι αργα ή γρηγορα θα ξεσπασει καμια παραξενη ασθενεια ... εως να τους δινει προσωρινες ταυτοτητες ή και διαβατηρια (το δευτερο η ευρωπη δεν θα το ηθελε με τιποτα αλλα θα ηταν ενας πολυ καλος τροπος πιεσης , ειδικα τωρα με την πιεση που μας εχουν στην γωνια αλλα οπως ειπαμε θελει @@@) ωστε να τους ελεγχει , να τους κανει παρανομους καθως η παρανομια φερνει εκμεταλευση ... ενω με τον ελεγχο θα τους ειχες απο κοντα , θα μπορουσαν πχ να καταγγειλουν αυτον που δεν τους πληρωνει ή δεν τους ασφαλιζει ή τους εκβιαζει (δες αστυνομικους) ... αλλα προφανως καποιους τους ΒΟΛΕΥΕΙ η συγκεκριμενη κατασταση καθως δεν εξηγειτε πως επι 21 και χρονια δεν κανουν τιποτα

αν τους δοθούν διαβατήρια ποιος μου λέει εμένα ότι θα φύγει και δεν θα κάτσει εδώ αφού πλέον θα είναι και νομιμότερος του νομίμου και δεν θα μπορείς πλέον να τον πετάξεις έξω από την χώρα;
και για ποιον λόγο να τους δώσουμε εμείς χαρτιά με ελληνική ιθαγένεια και να φτάσουμε να έχουμε πρόβλημα να μην μπορούμε να πάμε εμείς στην τελική στην ευρώπη;
γιατί αν εγώ είμαι ευρωπαίος πρωθυπουργός και δω ότι οι πακιστανογάματα μπαίνουν σαν έλληνες το ποιο εύκολο είναι να απαγορεύσω την έλευση στους έλληνες

quote:
Tι να πω ρε φίλε;Αν τώρα κάθε κάθετος στην Κηφισσίας π.χ. βρίσκεται στη δικαιοδοσία μιας συμμορίας μεταναστών ντάξει...έχεις απόλυτο δίκιο.Προσπαθώ να μη μιλάω μόνο για λαθρομετανάστες που δουλεύουν στην Ομόνοια που εκεί όντως μπορούμε να μιλάμε για συμμορίες κλπ.Μιλάω για Αθήνα-Αττική-Προάστεια κατά κύριο λόγο.

Τώρα για το αν βγάζουν τέτοιο κομπόδεμα οι λαθρομετανάστες που ξέρω εγώ σου καθαρίζουν τα τζάμια και τους δίνεις 30 λεπτά ας πούμε ντάξει πάσσο...τόσα ξέρω,τόσα λέω.

ακριβώς τόσα ξέρεις τόσα λες είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα και τεράστια τα κέρδη
ο κάθε λαθρομετανάστης σκάει 5000 για να έρθει στην ευρώπη
αν λοιπόν τα έχει αυτά τα λεφτά πάει να πει ότι είναι φραγκάτος για τα δεδομένα της χώρας του οπότε ή είναι λωποδυταράς και την κάνει για να ξεφύγει από την εκεί αστυνομία ή δεν τα έχει και χρωστάει, οπότε κάνει ότι δουλειά του πουν μέχρι να ξεχρεώσει

quote:
Αρχικά εγώ και η παρέα μου σε ευχαριστούμε για το πόρισμά σου.Τα υπόλοιπα όπως τα λες είναι.Ωραία,και σε τι ακριβώς φταίνε οι μετανάστες;Να επιβιώσουν θέλουν όπως θέλουν και οι Έλληνες εργάτες.Μιλάμε για αγορά εργασίας και ανταγωνισμό ή για κάτι άλλο;Είπα εξάλλου ότι το ποιος δουλεύει οικοδομή δεν το καθορίζει ο οικοδόμος αλλά ο εργοδότης του,όπως και σε κάθε άλλη εργασία.

από την στιγμή που το πόρισμα σου είναι ότι οι έλληνες είναι τεμπέληδες τότε πρέπει ο περίγυρος σου να απαρτίζεται από τέτοιους

που φταίει ο λάθρο λοιπόν
πάμε και οι δυο για μια εργασία και οι δυο πληρούμε τα προσόντα λοιπόν ο εργοδότης λέει ότι θα πάρει αυτόν που θα δεχτεί να δουλεύει 10 ώρες και να πληρώνεται για 7 και θα δουλεύει 25 μέρες τον μήνα και θα του κολλάει 16 ένσημα
αν εγώ δεχτώ θα φέρω ευθύνη ή όχι;

quote:
Και όμως...αυτό που λες αποτελεί κανόνα;;;Πήγαινα σχολείο σε ένα μέρος της Αττικής που γενικά είχε πάντα πολύ ακριβά οικόπεδα και πολύ ακριβά διαμερίσματα.Όλο και περισσότεροι Αλβανοί γίνονται αγοραστές σε εκείνη την περιοχή.Και αυτοί ήταν άνθρωποι που επί χρόνια δούλευαν μπογιατζήδες,κάνανε μερεμέτια,οικοδομή και δε συμμαζεύεται.Αυτοί δούλεψαν προφανώς(δεν ήταν ρεμαλορέμαλα όπως είπες) και έβγαλαν χρήματα.Οι ίδιοι όμως έχουν πολιτογραφηθεί ως Έλληνες πολίτες,φορολογούνται,πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο και θέλουν να τα σπουδάσουν εδώ.Γιατί να κάνουν τέτοια πράγματα άνθρωποι που θέλουν να γυρίσουν στις πατρίδες τους ή να πάνε Καναδά και Αμερική;Ακούμε για μετανάστες 3ης-2ης γενιάς που μιλάνε καλύτερα ελληνικά κι από εμάς ας πούμε.Αυτά είναι μια άλλη όψη αντίθετη από αυτή που παρουσιάζεις,χωρίς να λέω ότι είναι ψευδής.

Βέβαια,αν μου έλεγες να διαχωρίζαμε τις περιπτώσεις ανάμεσα π.χ. σε Αλβανούς και πακιστανούς μετανάστες συμφωνώ.Οι πρώτοι έχουν δεκαετίες που εισέρχονται στη χώρα.Οι δεύτεροι άντε να κλείνουν μια δεκαετία πιστεύω.

μόνος σου δίνεις την απάντηση αυτοί που θέλουν να μείνουν θα απαιτήσουν ίσα δικαιώματα και ευθύνες, τα αρπακτικά θα ζουν πάντα στην παρανομία

quote:
Ισομοιράζεται ευθύνη;Έχει ευθύνη ο μετανάστης που παίρνει τη δουλειά μελιγότερα λεφτά από τον Έλληνα για να ΖΗΣΕΙ;Η πολιτεία φταίει,το είπα εξάλλου και γω στην αρχή.Το τελευταίο δεν μπορώ να μην το ρωτήσω.Βάσει ποιας ηθικής είναι καραγκιόζης αυτός που εκμισθώνει το σπίτι του σε λαθρομετανάστες;Καραγκιόζης π.χ. για μένα είναι αυτός που θα μπάσει κυριολεκτικά 30 Πακιστανούς σε μια τρύπα με ενοίκιο κιόλας και θα βγάζει λεφτά από την εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων...

για την εργασία απάντησα ποιο πάνω, για το σπίτι
από την στιγμή που με γνώση του νοικιάζει σε παρανόμους μόνο ως καραγκιόζη μπορείς να τον δεις

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

1/2/2011

13/01/2011, 21:30:35
quote:

Το σοβαρότερο πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εφαρμόζονται οι νόμοι (αν και υπάρχουν). Είναι παράνομο να νοικιάσεις δυάρι σε 30 άτομα. Είναι παράνομο να έχεις εργαζόμενους και να τους πληρώνεις ΜΑΥΡΑ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και φυσικά ΧΩΡΙΣ ασφάλεια. Είναι παράνομο να κινδυνεύει η ζωή τους όταν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και όταν πάθουν τίποτα να τους αφήνουν στη μοίρα τους (βλ. πρόσφατο ατύχημα στο υπουργείο εργασίας). Είναι παράνομο να επαιτείς χωρίς άδεια (το ξέρατε ότι υπάρχει άδεια για αυτό;;;)

Ας έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ θέλουν. Να ξέρουμε όμως ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, πού ζουν, να είναι εμβολιασμένοι για να μη μεταδώσουν ασθένειες στον ελληνικό πληθυσμό, να μαθαίνουν ελληνικά κτλ κτλ, να ενσωματωθούν με λίγα λόγια στον ντόπιο πληθυσμό. Δε θέλει λεφτά, πρωτοβουλίες θέλει...

ακριβώς

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

promitheus90Μέλος
13/01/2011, 22:23:43
Δεν διαφωνώ στο ότι ξοδεύονται πολλά λεφτά από μετανάστες για να έρθουν Ελλάδα.Θα σταθώ σε αυτό κυρίως όμως(γιατί η διαφωνία μας ξεκίνησε απ'το ότι είπα πως δεν κλέβουν οι λαθρομετανάστες δουλειές των Ελλήνων)

quote:
από την στιγμή που το πόρισμα σου είναι ότι οι έλληνες είναι τεμπέληδες τότε πρέπει ο περίγυρος σου να απαρτίζεται από τέτοιους

που φταίει ο λάθρο λοιπόν
πάμε και οι δυο για μια εργασία και οι δυο πληρούμε τα προσόντα λοιπόν ο εργοδότης λέει ότι θα πάρει αυτόν που θα δεχτεί να δουλεύει 10 ώρες και να πληρώνεται για 7 και θα δουλεύει 25 μέρες τον μήνα και θα του κολλάει 16 ένσημα
αν εγώ δεχτώ θα φέρω ευθύνη ή όχι;

Τα δεδομένα ποιος τα θέτει σε αυτή τη διαπραγμάτευση;Ο εργοδότης προφανώς.Τα προσόντα είναι το ένα κομμάτι.Το άλλο είναι το αν δέχεται ο εργαζόμενος τους όρους εργασίας.Ο Έλληνας δεν τους δέχεται-δικαίως-καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βρει κάτι καλύτερο.Ο μετανάστης όμως το δέχεται,γιατί έχει ανάγκη για οποιονδήποτε άλλο λόγο.Θα δεχτεί τους όρους(φαντάζομαι θα ήθελε καλύτερους αλλά δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς).Έχει ευθύνη που παίρνει τη δουλειά.Αλλά δεν έχει ευθύνη που ο άλλος θα μείνει άνεργος αν αυτό εννοείς.Το μοντέλο αυτό είναι ανήθικο και καπιταλιστικό θα μου πεις και δίκιο θα έχεις.Και ποιοι το συντηρούν;Οι μετανάστες ή οι εργοδότες;

Άρα,εκεί που θέλω να καταλήξω είναι...Οι λαθρομετανάστες κλέβουν τις δουλειές των Ελλήνων ή οι Έλληνες-αφεντικά δίνουν τις δουλειές στους μετανάστες γιατί έτσι τους συμφέρει;Μήπως οι κατηγορίες πάνε σε λάθος στόχο;

Προβλήματα με τους μετανάστες υπάρχουν δεν διαφωνώ,αλλά σε άλλα κοινωνικά ζητήματα και κυρίως σε αυτό της αφομοίωσης και της γκετοποίησης έσωθεν και έξωθεν.(βλέπε αγιο παντελεήμονα,πάτρα και άλλα).

Για το τεμπέληδες τώρα...άστοχη η χρήση της λέξης εκ μέρους μου.Ωστόσο,το να γκρινιάζει κάποιος ότι του παίρνουν τη δουλειά και να δίνει τις ευθύνες εκεί που δεν πρέπει δε μου φαίνεται και το πιο θεμιτό.Και δε νομίζω ότι φταίνε οι μετανάστες που πολλοί Έλληνες,μα πολλοί όμως δε δουλεύουν.Φταίει ένα ολόκληρο σύστημα οικονομικό και όχι οι μετανάστες.Είναι σαν να είναι άρρωστο το δέντρο και εσύ να πετάς απλά στα σκουπίδια τους σάπιους καρπούς.

13/01/2011, 22:33:37
αν ο λαθρομετανάστης θέλει να έχει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους πολίτες της χώρας που πηγαίνει τότε θα πρέπει να πάει νόμιμα στην χώρα αυτή
πόσο ποιο απλά να το πω

Φρίντριχ φον Σίλλερ

13/01/2011, 22:34:41
quote:

Με συγχωρείς, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ. Κάθε εθνική κοινωνία έχει διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και αντοχές όσον αφορά στο μεταναστευτικό δυναμικό. Η Ελλάδα δε μπορεί να φιλοξενήσει( ομαλά) όσους μετανάστες μπορεί η Γερμανία και η Γερμανία δεν μπορεί τόσους όσους ο Καναδάς. Όλα αυτά εξαρτώνται από οικονομικοπολιτικά συστήματα, εκτάσεις ,οικονομική κατάσταση, θέσεις εργασίας.. . Κάθε χώρα φροντίζει για τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτεί με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητές της. Ακριβώς επειδή ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ να έρθουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, σήμερα οι μετανάστες και οι Έλληνες καθώς επίσης και οι μεταξύ τους σχέσεις αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Θα καταλήξω πάλι στο ίδιο: ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Φταίει αρχικά η πολιτική ηγεσία και η διακυβέρνηση της χώρας και έπειτα εμείς,ο ελληνικός λαός, που κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε τους μετανάστες οικονομικά αντί να δράσουμε για το κοινό καλό, τόσο των αλλοεθνών όσο και του δικού μας.

promitheus90Μέλος
13/01/2011, 22:36:30
Μα αυτό είναι το θέμα και το είπα στην αρχή ρε φίλε.Θέλει όντως να μείνει εδώ ή απλά ΚΟΛΛΑΕΙ εδώ;Όταν ξεκινάει από τη διαλυμένη χώρα του είσαι τόσο σίγουρος ότι το μυαλό του λέει "Ελλάντα ελλάντα";

14/01/2011, 19:34:12
Οκ παιδιά, εγώ αμα περάσω απ' τα σύνορα και πετύχω κανέναν να μπαίνει δεν θα τον αφήσω να μπει (χα-χα)

Ντροπή σας που κακολογείτε την μεταναστευτική πολιτική του καταπληκτικού κράτου μας. Είστε φασίστες.ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

Μάθετε ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήτανε γκέι και απο την Ζιμπάμπουε. Επίσης μιλούσε Μακεδονικά(Σλάβικα).

14/01/2011, 19:35:47
Mr Hyde
quote:
Οκ παιδιά, εγώ αμα περάσω απ' τα σύνορα και πετύχω κανέναν να μπαίνει δεν θα τον αφήσω να μπει (χα-χα)

Ντροπή σας που κακολογείτε την μεταναστευτική πολιτική του καταπληκτικού κράτου μας. Είστε φασίστες.ΦΤΟΥ ΣΑΣ!

Μάθετε ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήτανε γκέι και απο την Ζιμπάμπουε. Επίσης μιλούσε Μακεδονικά(Σλάβικα).

ΑΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙ, (και ομοφιλοφιλικό αναρχοκουΜΟΥΝΙ) κλείσε το βόθρο σου, τα λόγια σου βρομάνε αμερικανοσταλινίλα. Έλληνας δε γίνεσαι, γεννιέσαι, όπως γεννιέσαι αράπης ή πορτοκαλοκίτρινος.
Οι μετανάστες οφείλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό -στη Γερμανία κατα προτίμηση χα-χα- να δούμε αν θα τους αρέσει.

Ο Μέγας Αλεξανδρος όχι απλά δεν ήταν ομοφιλόφιλος, αλλά είχε ξεπαρθενιάσει τη μισή Ασία. Για αυτό ακριβώς το λόγο η ασία ανήκει στην Ελλάδα και οφείλουμε να τη καταλάβουμε επιτρέφοντας τα σύνορα στη παλιά μορφή του αρχαιοελληνικούς Μακεδονικού κράτους, στην Ιαπωνία. Επίσης το όνομα Μακεδονία, το 'χει κατοχυρώσει ο χαλβάς, επομένως το μοναδικό όνομα που μπορούν να πάρουν τα σκόπια είναι "Μακεδονικός Παστουρμάς".

Edited by - Mr Hyde on 14/01/2011 19:42:48

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/01/2011 21:16:16

14/01/2011, 19:38:49
Επειδή είδα πολύ ειρήνη στο θέμα είπα να το spice up λίγο

(γιατί καλό είναι να γελάμε ενίοτε με τα χάλια μας...)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/01/2011 19:41:40

14/01/2011, 20:50:10
Είσαι διχασμένη προσωπικότητα?