ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Masvidal31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
MasvidalΜέλος
09/08/2003, 13:28:44
Πιστευετε οτι πρεπει να επιτραπει η εισοδος των γυναικων στο Αγιον Ορος ;

10/08/2003, 06:57:24
Πιστεύω πως όχι...
Οι γυναίκες (πλειονότητα-έχει και φωτεινά παραδείγματα, βλέπε ΑΤΜΑ-μη ζηλεύετε οι υπόλοιπες ) ποτέ δεν ακολούθησαν ουσιαστικά βαθειά μυητική οδό στη θρησκεία και φιλοσοφία.
Και αυτό γιατί είναι αλλιώς πλασμένη η ψυχοσύνθεση και το μυαλό της γυναίκας.
Η γυναίκα δε μπορεί να ακολουθήσει το βάθος της σκέψεως του άνδρα.
Έχει περισσότερο πρακτικό και ρεαλιστικό μυαλό.
Η γυναίκα ωριμάζει νωρίτερα απο τον άνδρα, ενώ πολλοί άνδρες μέχρι μεγάλη ηλικία παραμένουν παιδιά.
Δηλ. με αγνή ψυχή και σκέψη, κάτι που βοηθά και ενισχύει την αναζήτηση σε θέματα θρησκείας.
Ο άνδρας κατεξοχήν καταπιάνεται με υπαρξιακά θέματα, τα οποία -γι' ατούς που αφοσιώνονται σε αυτό το δρόμο, αποτελούν την τροφή τους, μεταφορικά και ουσιαστικά.
Έχετε δεί φιλοσόφους γυναίκες?
Οι γυναίκες είναι κατά πολύ αρτιότερες απο τους άνδρες αλλά σε άλλα θέματα.
Και τα δύο φύλλα είναι χρήσιμα για να υπάρχει ισορροπία.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

nicoleΜέλος
10/08/2003, 11:55:00
Καλημέρα φίλοι μου.
Masdival, η απάντηση είναι ΝΑΙ.
reptilesalonica, διαφωνούμε μάλλον. Συμφωνώ μόνο με την αρτιότητα της γυναίκας που ανέφερες και την πρόωρη ωρίμανσή της σε σχέση με τον άνδρα.
Δεν ακολουθήσαμε την μυητική οδό στη θρησκεία και φιλοσοφία? Μάλλον κρίνεις από τα ΤΟΤΕ χρόνια. Μιλάμε για την σημερινή εποχή, όπου οι γυναίκες επιτρέπεται επιτέλους να εκφράζονται. ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, είτε στρέψεις το βλέμμα σου στις εκκλησίες, είτε στην Φιλοσοφική σχολή, γυναίκες θα δεις.
Μπορεί ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ σκέψεις να έχουν βάθος, αλλά μην κρίνεις τους άλλους άνδρες "βλέποντας" τον εαυτό σου. Οι περισσότεροι προσέχουν μόνο το "φαίνεσθαι" και όταν μια γυναίκα παρατηρεί και αναλύει πράγματα, την θεωρούν υπερβολική.

MasvidalΜέλος
10/08/2003, 12:09:03
Μια παρακληση.Να μην πεσουμε στην παγιδα "ανδρας-γυναικα η προαιωνια διαμαχη".Μπορειτε να ανοιξετε αλλο topic γι'αυτο το ζητημα.Το θεμα ειναι ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.Aς το προσεγγισουμε οπως του αρμοζει.Με απεραντη εκτιμηση,Masvidal !!

LoucasΜέλος
10/08/2003, 13:15:14
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΝΑΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ.
ΕΙΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣTΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 10/08/2003 15:43:20

MasvidalΜέλος
10/08/2003, 13:37:44
quote:

ΝΑΙ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ.
ΕΙΤΕ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Θα εγραφα τη γνωμη μου αρκετα αργοτερα και αφου εβλεπα και τις δικες σας απαντησεις,αλλα ο συνοδοιπορος loucas απαντησε οπως ακριβως θα απαντουσα κι εγω !! Φιλε loucas ειμαι μαζι σου ! Ισονομια,ισοτιμια,ΙΣΟΤΗΤΑ !!!

10/08/2003, 16:59:13
....ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΡΘΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
....ΡΑΣΟΦΟΡΕΜΕΝΟ...ΙΕΡΙΕΣ...ΑΕΝΑΕΣ..
...ΥΜΝΟΥΣΑΝ...ΤΗΝ ΠΑΝ-ΓΑΙΑ...=ΠΑΝΑΓΙΑ
...ΑΒΑΤΟΝ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ....ΟΙ ΝΑΟΙ...
....ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ....
...ΡΑΣΟΦΟΡΕΜΕΝΟ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ

nicoleΜέλος
11/08/2003, 00:46:11
Φίλε masdival,
μάλλον πέρνει τέτοια προέκταση από μόνο του το θέμα. Όντως συζητάμε για το αν υπάρχει ισότητα ή όχι.
Πίστευα ότι οι άνδρες της παρέας θα απαντήσουν με "όχι" και οι γυναίκες με "ναι". Χαίρομαι που είχα άδικο...

MasvidalΜέλος
11/08/2003, 00:51:55
quote:

Πίστευα ότι οι άνδρες της παρέας θα απαντήσουν με "όχι" και οι γυναίκες με "ναι". Χαίρομαι που είχα άδικο...

Μα αγαπητη μου nicole,οι ανδρες και οι γυναικες της παρεας δεν ειναι οπως ολοι οι κοινοι θνητοι.Ειναι οι ανδρες και οι γυναικες του ESOTERICA !!!!!!!! (χαχαχα) ...

11/08/2003, 02:33:54
Ο άνρας και η γυναίκα μπορεί να είναι ίσοι στη ζωή αλλά δεν είναι όμοιοι.
Αγαπητή nicole, γυναίκες μπορεί να πηγαίνουν στη φιλοσοφική σχολή και να σπουδαζουν πάμω σε βιβλία φιλοσόφων (ανδρών), ωστόσο, δε φιλοσοφούν στην καθημερινή τους ζωή ώστε να "παράγουν" οι ίδιες.
Άλλο πράγμα να σπουδάζεις φιλοσοφία και άλλο να είσαι φιλόσοφος.
Ας πάρουμε τα πράγματα στη βάση τους και ας απαντούμε ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα και όχι, "Πιστεύω έτσι πρέπει να γίνεται" ή "Δε πιστεύω οτι έτσι πρέπει να γίνεται" ή "Συμφωνώ με τον τάδε ή την τάδε".
Τι είναι Άγιο Όρος? Είναι ένας καθαγιασμένος χωρος όπου άνδρες επιθυμούν την βαθύτερη επικοινωνία με το Δημιουργό.
Αυτοί οι άνδρες, ζούν στηριζόμενοι σε χριστιανικά πρότυπα και πιστεύω.
Πρωταρχική αναφορά στο θέμα γυναίκα-άνδρας άρχισε με τη δημιουργία της Εύας απο το πλευρό του Αδάμ.

Γένεσις, Κεφ.2ο:

quote:
7 ΚΑΙ ΕΠΛΑΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΑΠΟ ΧΩΜΑΤΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΦΥΣΗΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΚΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΠΝΟΗΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣ ΨΥΧΗΝ ΖΩΣΑΝ

8 ΚΑΙ ΕΦΥΤΕΥΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ ΕΝ ΤΗ ΕΔΕΜ ΚΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΛΑΣΕ

9 ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΜΕ ΝΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΑΝ ΔΕΝΔΡΟΝ ΩΡΑΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΑΣΙΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΥΣΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

10 ΠΟΤΑΜΟΣ ΔΕ ΕΞΗΡΧΕΤΟ ΕΚ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΔΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΕΜΕΡΙΖΕΤΟ ΕΙΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΚΛΑΔΟΥΣ

11 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΦΙΣΩΝ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΝΩΝ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΒΙΛΑ ΟΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΙΟΝ

12 ΤΟ ΔΕ ΧΡΥΣΙΟΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΝ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΔΕΛΛΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΛΙΘΟΣ Ο ΟΝΥΧΙΤΗΣ

13 ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΙΩΝ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΝΩΝ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΧΟΥΣ
14 ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΤΙΓΡΙΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΤΗΣ ΑΣΣΥΡΙΑΣ Ο ΔΕ ΠΟΤΑΜΟΣ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΦΡΑΤΗΣ

15 ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΔΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΗΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΗ ΑΥΤΟΝ

16 ΠΡΟΣΕΤΑΞΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΛΕΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ

17 ΑΠΟ ΔΕ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΑΓΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘ ΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΦΑΓΗΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΘΑΝΕΙ

18 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΝ ΝΑ ΗΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟΣ ΘΕΛΩ ΚΑΜΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΒΟΗΘΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ

19 ΕΠΛΑΣΕ ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΔΙΑ ΝΑ ΙΔΗ ΠΩΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΗ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΙ ΟΝΟΜΑ ΗΘΕΛΕ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΔΑΜ ΕΙΣ ΠΑΝ ΕΜΨΥΧΟΝ ΤΟΥΤΟ ΝΑ ΗΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ

20 ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΕΙΣ ΔΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΒΟΗΘΟΣ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ

21 ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΚΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΚΑΙ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΑΥΤΗΣ

22 ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΛΑΒΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΝ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜ

23 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΑΔΑΜ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΣΤΕΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗ ΑΝΔΡΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗ ΕΛΗΦΘΗ

24 ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑ ΜΙΑΝ

25 ΗΣΑΝ ΔΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΜΝΟΙ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΣΧΥΝΟΝΤΟ

Προσέξτε οτι αφού έπλασε ο Δημιουργός τον Αδάμ (7), κατόπιν έπλασε την Εδέμ, τον ποταμό Τίγρη και Ευφράτη, κατόπιν για να μη νοιώθει μόνος έφερε στην Εδέμ ζώα ώστε να τα ονοματίσει όπως αυτός επιθυμούσε (απόδοση δικαιωμάτων), τον όρισε Κύριο της Εδέμ, του απαγόρευσε να δοκιμάσει τον καρπό απο το απαγορευμένο δένδρο και κατόπιν έφτιαξε την Εύα...
'
Μη ξεχνούμε πως η γυναίκα ήταν η αιτία της πτώσης και των δύο απο την Εδέμ.
Έκτοτε, η γυναίκα στο χριστιανισμό έχει δευτερεύον ή και ασήμαντο ρόλο στην εκκλησία του Χριστού.

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 11/08/2003 02:37:06

LoucasΜέλος
11/08/2003, 09:56:29
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ reptilesalonica.ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ Η ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ:
1)Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ.
ΑΡΑ ΝΑ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΕΦΟΣΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ(ΓΥΝΑΙΚΑ)ΥΠΟΤΕΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ?
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΑ.

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.

ΦΙΛΕ reptilesalonica Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΙΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ?

<<ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΠΑΝΕ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝΕ.ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ.ΕΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ.>>

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ?ΜΟΝΟ ΑΓΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ.ΟΧΙ ΑΓΙΕΣ?
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ ,ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥΣ.
ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΙΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟ??ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΣΕ ΑΛΛΟ??
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΗ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

beyondΜέλος
11/08/2003, 10:05:53
ΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΗΛΥΚΑ..
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ,ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΤΕ ΣΕ 70,80 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΤΕΡΜΑ..
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΟΝ.ΤΙ ΛΕΤΕ ?

MasvidalΜέλος
11/08/2003, 14:13:24
Αδυνατω να κατανοησω οτι ο Χριστιανισμος (η θρησκεια μου) κατατασσει τους ανθρωπους κατα φύλο.Αυτο ΔΕΝ ισχυει σε καμμια περιπτωση.Αν υπηρχε κατι τετοιο,σας διαβεβαιω οτι θα αλλαζα θρησκεια.
Δεν γνωριζω να εχει ΠΕΙ ο Ιησους οτι η γυναικα ειναι κατωτερη απο τον ανδρα.Αληθεια...αν ρωτουσαμε τον Ιησου θα ελεγε οτι μονο οι αντρες εχουν το προνομιο προσβασης στο Αγιον Ορος ? Αδυνατω να πιστεψω οτι θα Ελεγε ΝΑΙ...Κανει διακρισεις Η ΑΛΗΘΕΙΑ & Η ΑΓΑΠΗ (δηλαδη Ο Ενας)? Επισης κατι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Ο Χριστος δεν αφησε ΚΑΝΕΝΑ χειρογραφο.ΠΟΤΕ δεν θα μαθουμε αν καποια απο τα λογια του Ιησου εχουν παραποιηθει για...πονηρους σκοπους.Μακαρι να ερχοταν σημερα !!....τωρα !! ο Ιησους με την θεανθρωπινη μορφη του και να εβαζε τα πραγματα σε μια ταξη.Αλλα μην ανησυχειτε !! Θα γινει κι αυτο.......
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ:Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ...ΛΥΤΡΩΣΗΣ !!!

WolffacedΜέλος
11/08/2003, 16:09:40
Εγώ δεν είμαι ούτε φανατικός οπαδός του χριστιανισμού ούτε και του μοναχισμού. Αλλά εάν κάποιες γυναίκες θέλουν να πάνε σε κάποιο μοναστήρι γιατί δεν πάνε σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι και τα βάζουν με το Άγιο Όρος. Πιστεύω πως κάποιες ευρωβουλευτίνες που είχαν βγει προ καιρού στις τηλεοράσεις και είχαν ανοίξει το θέμα, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον μοναχισμό αλλά άκολουθούν ξένες οδηγίες. Όποια γυναίκα θέλει να μονάσει ας πάει σε γυναικείο μοναστήρι, υπάρχουν αρκετά.

MasvidalΜέλος
11/08/2003, 20:28:16
quote:

Αλλά εάν κάποιες γυναίκες θέλουν να πάνε σε κάποιο μοναστήρι γιατί δεν πάνε σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι και τα βάζουν με το Άγιο Όρος.

Αγαπητε λυκοπροσωπε !!
Εγω λοιπον αντιστρεφω το ερωτημα.Γιατι ενω επιτρεπουν στις γυναικες να πηγαινουν στα μοναστηρια (οχι μονο γυναικεια) δεν τους επιτρεπουν να πηγαινουν στον Περιβολι της Παναγιας ? Ειλικρινα δεν το χωραει το ταπεινο μου μυαλουδακι !! Με εκτιμηση,Masvidal !!

12/08/2003, 00:50:30
Φίλε Wolfaced με πρόλαβες..
quote:
Εγώ δεν είμαι ούτε φανατικός οπαδός του χριστιανισμού ούτε και του μοναχισμού. Αλλά εάν κάποιες γυναίκες θέλουν να πάνε σε κάποιο μοναστήρι γιατί δεν πάνε σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι και τα βάζουν με το Άγιο Όρος. Πιστεύω πως κάποιες ευρωβουλευτίνες που είχαν βγει προ καιρού στις τηλεοράσεις και είχαν ανοίξει το θέμα, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον μοναχισμό αλλά άκολουθούν ξένες οδηγίες. Όποια γυναίκα θέλει να μονάσει ας πάει σε γυναικείο μοναστήρι, υπάρχουν αρκετά.

...Είναι "γραμμή" απο τα "έξω" φίλε Wolfaced...
Στόχος η διαφθορά σε όλους τους τομείς...σύγκλιση των θρησκειών...
Παγκοσμιοποίηση...you know?...
Τι άβατον θα παραμείνει το Άγιον Όρος, όταν "πρέπει" να επιβληθεί η μία παγκόσμια θρησκεία?...(συμπληρώνω), λατρεία στην ύλη και επομένως στο χρήμα...
Γιατί μας "δένουν" όλο και περισσότερο με την ύλη και υπάρχει πνευματική πενία??...
Μα για να είμαστε πιο εύπλαστοι...όταν γνωρίζεις και προβλέπεις τις αντιδράσεις κάποιου, τον ελέγχεις ευκολότερα...

~Γρηγόρης~

ΠΑΝΜέλος
12/08/2003, 01:31:23
ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ,ΑΡΧΕΣ,ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ,ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗΣ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΕΣ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ
ΜΟΝΑΧΟΥΣ.ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ,ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΖΩΗ
ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ,
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ,ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΥΣ,ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ
ΑΛΛΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΟΜΩΣ ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

12/08/2003, 03:13:28
Ο μοναχισμός απαιτεί εγκράτεια σε όλους τους τομείς..
Αυτονόητο ότι η παρουσία γυναικών θα "δυσκόλευε" τα πράγματα...
Μία μόνο παρατήρηση. Πριν την επικράτηση του Χριστιανισμού το αγιον όρος -Αθως- ήταν ιερός τόπος της Αρτέμιδος, στο οποίο ΔΕΝ επιτρεπόταν η είσοδος στους άντρες....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

beyondΜέλος
12/08/2003, 06:59:28
ΜΠΡΑΒΟ ΠΛΩΤΙΝΕ..ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..

EnasΜέλος
13/08/2003, 20:48:30
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΩΣ ΠΗΓΗ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΝΤΑ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ) ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ - ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ - ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΛΕΙΑ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ; ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΝΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ; ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΑΤΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ!
Υ.Γ. ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΗΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. KEEP UP THE GOOD WORK.
Υ.Γ.2 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ; ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ;

I am no human now
because I choose to know..