ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

KRITON43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
x-filesΜέλος
29/05/2003, 03:58:21
O ερωτας ειναι η πηγη της ζωης.Αν πιστευεις πως πεθανε-ισως σε καποιες προσωπικες στιγμες πονου-ειναι σαν να πιστευεις οτι και η ζωη σου εχει σταματησει,δεν εχεις πια λογο υπαρξης..
Ο ερωτας λοιπον σαν ζωογονος δυναμη μεσα στους αιωνες-οχι μονο με την εννοια σχεσης αντρα -γυναικας,συνυφασμενος με το Λογο ,τη δημιουργια,την υπαρξη, δεν μπορει σαν ιδεα να πεθανει ποτε και ειναι οτι μας δινει δυναμη να ξαναγεννηθουμε απο τις σταχτες μας ,να μαθουμε καποια σημαντικα μαθηματα,να προχωρησουμε μπροστα..
Το παθος-ερωτας με την κακη εννοια,οπως δυστυχως εχουμε συνηθησει να τον εννοουμε σημερα- μπορει να πεθανει,αν χασουμε τον εαυτο μας μεσα σε αυτον,μπορει να τυφλωσει ,να καταστρεψει ,να βγαλει απο το δρομο του τον Εαυτο,να φερει θανατο αν του επιτρεψεις να σε διαβρωσει τοσο βαθια.
Ο ιδεατος ερωτας δινει μονο ζωη,ποτε θανατο και μπορει να σου δωσει μαθηματα για τη συνειδητοποιηση της Αληθειας-της απολυτης ενωσης του ενος με το Παν ,τη δημιουργια την ιδια,μπορει να σε βοηθησει να εξυψωσεις και να ανακαλυψεις νεες πτυχες του κρυφου Εαυτου σου.
ΑΣ διαχωρισουμε επιτελους τα ανθρωπινα παθη απο τις αιωνιες αξιες,αυτες που υμνησαν οι αρχαιοι και πρεπει να ξαναανακαλυψουμε μεσα μας,κυριως εμεις ,η νεα γενια.
Αλλιως κινδυνευει να πεθανει οχι μονο ο ερωτας-ζωογονος πνοη, πηγη εσωτερικων αναζητησεων και δημιουργιας καθως και προσεγγισης του Θειου αλλα ολη η πνευματικοτητα της ανθρωποτητας που ηδη βρισκεται σε ενδοια.
Γιάυτο μην ανησυχεις φιλη Λιλιθ,Ο Ερωτας δεν προκειται να πεθανει οσο υπαρχει Ζωη και ψυχες που μπορουν να αγαπουν και να συγχωρουν.Αν καταλαβες το νοημα δε χρειαζεται να κανεις κανενα μνημοσυνο γιατι δε θα πεθανει ποτε,αρκει να κοιταξεις απο το παραθυρο σου ,τον ηλιο ,τη ζωη καποια αγαπημενα χαμογελα, ενα βλεμμα ,ενα αγγιγμα και θα τον δεις εκει ολοζωντανο..
Αν ακομα "πονας" κοιμησου για λιγο και θα ερθει στα ονειρα σου,οταν ξυπνησεις θα ειναι εκει σε καποιες εκονες,καποια μουσικη ,καποια γνωριμα προσωπα,γιατι οΕρωτας για τη ζωη δεν πεθαινει-ειναι ζωη και δημιουργια- και παντα μπορεις να ερωτευεσαι αν αφησεις τον εαυτο σου ελευθερο στα μηνυματα του,αλλα αυτα δεν προγραμματιζονται, χρειαζεται προσοχη για να μη σου ξεφυγουν ή να μην τα μπερδεψεις με τις "σειρηνες".
Μη λυπασαι και αν εφυγε για λιγο,θα ξαναγυρισει συντομα,εξαλλου ξεχασε τα κλειδια στο σπιτι του,στην καρδια σου....

fyhkgdcf

29/05/2003, 14:32:12
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ
ΠΩΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ .....
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ...
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΥΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΩΝ ΦΙΛΩΝ morent11
oneiric1,Fotini,Mara,Darkangel_78,x-files,λίλιθ.......

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ?????????

ΟΧΙ ...ΥΠΑΡΧΕΙ, ΖΕΙ, ΑΝΑΠΝΕΕΙ, ΑΠΛΑ ΕΜΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ ?????????
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ???

Ο ΕΡΩΤΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

29/05/2003, 15:16:11
να διευκρινήσω κάτι φίλοι μου...

πιστεύω στον ΕΡΩΤΑ

ο λόγος που άνοιξα αυτό το θέμα δεν είναι ότι πιστεύω ότι ο έρωτας πέθανε, αλλά έθεσα μιά ερώτηση,
ίσως και για να γίνει ακόμη μιά φορά φανερό από όλους, ότι ο έρωτας δεν πέθανε.

παρόλαυτά,

έχω δεί ανθρώπους να έχουν παραιτηθεί από την αναζήτηση του έρωτα και αυτό με λυπεί, γιατί νιώθω ότι τους λύπει αυτό από τη ζωή τους...και γω η ίδια έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, και καταλαβαίνω πως είναι...παρ όλ αυτά, πάντα υπάρχει αναβίωση του Θείου συναισθήματος!
απλά, γιά κάποιους αυτό δεν είναι απαραίτητο, τα ισσοπεδώνουν όλα και αυτό είναι λάθος!

τελικά πάντως, όπως λέει και η αγαπητή Ιωάννα της Λοραίνης, ίσως να μην είναι ουσιαστικά θάνατος του έρωτα, απλά να μην έχει έρθει ακόμη η στιγμή.

Φίλε Αβατάρ,
σε όλους εμάς -βάζω και τον εαυτό μου απ ότι βλέπετε μέσα- που έχουν συναντήσει ή πρόκειτε να συναντήσουν τον έρωτα, συμφωνώ μαζί σου και τους εύχομαι να

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΚΤΟΥΝ...

λιλιθ -η πρωτη γυνέκα

click ^